Smart kloon gepresenteerd op parkeerplaats in Bologna

Auteur: , 31 Reacties

Met gerechtelijke stappen heeft Daimler kunnen voorkomen dat de Smart-kloon van Shuanghuan, Bubble, op de autoshow in Bologna te zien was. Maar dat betekent nog niet automatisch dat de kleine Bubble er niet bij was. Martin Motors, die de kloon uit China importeert, is gewoon met een exemplaar naar Bologna gekomen, want de rechter had zich niet uitgesproken over de vraag of de auto daar buiten de hallen op de parkeerplaats mag staan.

Aangezien het in Bologna wemelt van de pers, was zelfs een plekje op de parkeerplaats voldoende voor de nodige media-aandacht. Martin Motors is van mening dat niet de rechter, maar het publiek moet oordelen of de Bubble werkelijk zoveel overeenkomsten vertoont met de Smart Fortwo. Volgens woordvoerder Viviana Martinelli verschillen de auto’s wezenlijk, aangezien de Smart een van achteren aangedreven tweezitter is, terwijl de Bubble een van voren aangedreven vierzitter is.

Mocht Martin Motors slepende zaak met Daimler in het voordeel beslechten, dan zal de 68 pk sterke 1,1 liter Bubble in Italië en Roemenië vanaf eind deze maand te bestellen zijn voor een bedrag van 10.500 euro in Italië en voor 10.000 euro in Roemenië. (via: puregreencars)

Bubble



31 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
haha wat een humor
Daimler maakt zichzelf belachelijk met deze laffe houding.

In plaats van slechte en onvolwaardige copien aan te klagen zouden ze gewoon hun eigen Smart verder moeten ontwikkelen en kunnen daarmee
hun marktpositie fixeren. Er is maar 1 origineel.
Hier kan toch geen vraag naar zijn?! Het is een directe en slechte kopie van het origineel , en daarbij is hij nog iets duurder dan het origineel. Dat gaat toch niemand kopen ;)
Haha, een vierzitter.. Lol! :D
De oplossing staat al in het artikel: voor 10500 euro. Wie wil nou een mindere kloon hebben die duurder is?
Ik wens Martin motors van harte een spetterend faillissement toe met die dure rommel van ze :)
Ach, alle begin is moeilijk.

Ben benieuwd of we over 5-10 jaar nog leedvermaak hebben over de Chinezen.
Denk het niet.
Tijd voor een vergelijkende test op de parkeerplaats, voor de ogen van de menigte!
Eens zien wie gaat winnen ;)
Haha, die deurgreep ook, kostelijk :D

Maar goed, om echt succesvol te worden op de westerse markt zullen ze met wat orginelers (lees; eigen identiteit) moeten komen. Ze zijn leergierig daar maar het zal idd nog een jaartje of 5 a 10 duren.
Dit lijkt op een 45 km/u-autootje :P
Inderdaad net een brommobiel… Of komt dat omdat de brommobielen tegenwoordig niet meer van triplex gemaakt lijken te zijn?
brommobiel is ook niet veel goedkoper!

maar dat is natuurlijk waanzin.. koop dan een daihatsu cuore of zo..
dat het design gekopieerd is valt moeilijk te ontkennen

maar waarom denken jullie allemaal dat het een slechte auto is?
al mee gereden?
Zo’n misser van een rechter is geweldig leuk. De Smart heb ik altijd als een grappig reclame-autootje gezien en ik begrijp werkelijk niet dat zich druk maakt over vermeend plagiaat. De autowereld hangt qua styling van jatwerk aan elkaar en geen fabrikant onderneemt iets.

Qua prijs lijkt de Bubble mij geen kanshebber, de naam is wel grappig gekozen. Liever dan zo’n Cuore-rugzak. Misschien hebben we te maken met een Chinees speldenprikje, maar het gele gevaar komt steeds dichterbij. Leedvermaak is niet op z’n plaats!
Is dit nou de Shuanghuan Noble? Met naamsverandering? Of is het weer een andere kloon?
lijkt wel een speelgoedauto, je moet je toch wel schamen als je als man daarin zit
alweer een chinees
laat ze zelf iets orgineels én kwalitatief goeds bouwen…..
LOL @ Pannekoek

Dan ben jij echt verdomde klein, als jij daar achterin past :P
Een dure auto voor Roemeense begrippen. Hier begint de Logan al bij 6.400 Euro all in. Het zal dus zeker geen hit worden.
Nou die chinees is in ieder geval niet ontworpen als vierzitter… Kijk maar naar de B-stijl, als je hier achterin zit zie je echt helemaal niks (dat zijraampje is te klein en te ver naar achteren geplaatst om doorheen te kijken). Maargoed die chinezen blijven gewoon kansloos. En blijkbaar zijn er ook kansloze europeanen (importeur) die de markt willen verzieken…
wat een lelijke bak zeg!!!!

Zou ik noooit kopen.
Dat ding is nog best duur ook, voor een kloon dan…
InfinteNissan
Hoezo maakt Daimler zichzelf belachelijk? Het lijkt me het enige juiste dat ze kunnen doen. Dit is gewoon zware inbreuk op hun ip. Ja tuurlijk wordt er meer gejat in de autowereld, maar de chinezen maken het wel heel bont. Heb je hun x5 kopie weleens gezien? Hun vorige model slk kopie? Schandalig en schaamteloos.
Ongelofelijk brutaal dit.
Eerst een auto kopieren en vervolgens het lef hebben om het zo te presenteren.
Wanneer dit wordt toegestaan, is het hek van de dam.
Ni-hao hee!

jazekers een vierzitter, twee op de heenweg en twee op de terugweg! :-)

Maar zonder dollen, als de chinezen dit bakkie in de US of A gaan aanbieden voor dat geld kan de populaire smart daar ook wel inpakken.
Ik weet t niet, maar volgens mij is het parkeerterrein van een beurs onderdeel van een beurs…. als ie nou het bij de McDonalds tegenover had gedaan…
stond er geen mercedes medewerker bij om dit gelijk te gaan verbieden?
Al die mensen maar klagen over de Chinezen. Puur jaloezie. Waarom is dit een kopie? Auto is een mobiel met vier wielen. Deze bak lijkt niet eens op de Smart.
En wanneer komt Nederland met een auto? Om anderen te kunnen beoordelen, moet je zelf wel eerst succes hebben. Jaloerse lui!
1: Je had al totaal geen plaats in een 2zit smart, laat staan dat je er met 4 in moet…

2: Totaal gedateerd en – uiteraard – onorigineel design

3: Kinderachtige houding van Martin Motors om op de parkeerplaats die ‘auto’ te gaan showen.

==> Ik ben geen grote fan van Mercedes en co, maar dat gekopieer van die Chinezen mag eens stoppen. het is al genoeg dat de Jappen de Europeanen en Amerikanen al 30 jaar nadoen, moeten die Chinezen en Koreanen enz dat ook nog doen? Ik geef Daimler groot gelijk dat ze die mannen een proces aandoen. Zij betalen ingenieurs ed om die auto te tekenen en een bende debiele kopieer-chinezen eou met de pluimen gaan lopen? Een goede zaak voor de Westerse auto-industrie dat Daimler de zaak won trouwens, welk signaal geef je anders: kopieer er maar op los??

PS: @Carman: Nederland heeft toch zijn Spykers, en zeg zelf: waar krijp je liever in; in bovenstaand vehikel of in een Spyker van zovele duizenden euros? Als je dan nog es zegt dat een auto slechts een mobiel met vier wielen is, vraag ik me eigenlijk af wat je op een AUTO-blog doet, buiten hoog van de toren te blazen?
Made in China..

@Simpson; Persoonlijk denk ik niet dat je een doorsnee amerikaan kan afschepen met een slap goedkoop chinees aftreksel van een europese auto..
@ Scorso:
Geen plaats in een tweezits smart..? Ga eens gauw naar een smart center om te passen, je hebt er duidelijk nog niet ingezeten! (Zeker in het nieuwe model niet).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).