Cursus parkeerwachtertje pesten

Auteur: , 54 Reacties

Als je een parkeerplaats hebt waarbij je een bonnetje moet trekken, dan geldt dat deze duidelijk zichtbaar achter de voorruit moet liggen. Volgens mij is nergens bepaald dat er er niet een stuk of 25 bonnetjes duidelijk zichtbaar achter de ruit mogen liggen. Je hebt netjes betaald en voldoet aan de voorwaarden, dus laat de parkeerwachter (m/v) maar uitzoeken om welk bonnetje het gaat.

Hoe meer bonnetjes hoe langer de parkeerwacht bezig is. Je kunt het extra lastig maken door alle bonnetjes op een andere manier een slag te draaien. Hierdoor moet de bonnenschrijver zijn hoofd in de meest onmogelijke posities draaien, omdat hij er simpelweg niet lekker voor staat. Wanneer iedere auto dit zou doen, dan kunnen parkeerwachters nog maar een fractie van het normale aantal auto’s controleren, doordat ze bij iedere auto opnieuw een puzzeltje moeten oplossen. (via: motorpasion)

Dit is natuurlijk een grapje en moet je niet serieus nemen, want de parkeerwachters doen ook gewoon hun werk. Bovendien durf ik niet te garanderen dat je niet alsnog gewoon een bon krijgt. Daarnaast zou dit voor mij niet werken, want ik kan heel slecht tegen rommel in mijn auto.

Waarschijnlijk wist je ook al dat er al een tijdje een levendige handel is in parkeerbonnetjes. Het schijnt namelijk zo te zijn dat wanneer je bonnetje niet achter de ruit lag, maar je kunt aantonen dat je wel betaald hebt, je bekeuring wordt vernietigd. Zo’n bonnetje kan namelijk bij het dichtslaan van de deur op de grond van de auto waaien. Je hebt dan immers gewoon netjes betaald en dus blijkt de bekeuring achteraf onterecht. Mocht je niet betaald hebben en een parkeerbon hebben gekregen, dan is het slechts nog een kwestie van iemand vinden die op dat tijdstip in dezelfde straat geparkeerd stond en zijn bonnetje heeft bewaard. Zo’n tweedehands bonnetje is een stuk goedkoper dan de parkeerboete.

Parkeerwachter pesten54 reacties

begin ze meteen te sparen!
LOL! geweldig man.. :P
Ik weet niet of t werkt, maar vind het wel lachen…
Waaruit maar weer eens blijkt dat we echt niks beters meer te doen hebben…
Prachtig! Dit gaan we dus eens ook proberen!
Die mensen doen ook maar gewoon hun werk :/Grapje :+
Goed plan :P
“…zichtbaar achter de ruit mogen liggen”
Dus, als je’m echt goed wilt kloten moet je het juiste bonnetje onder de achterruit leggen? :P
Vet ! voortaan maar zo dus :D
Hahaha, geweldig. Beetje flauw, maar in het kader van “flauwheid moet me flauwheid bestreden worden” is nog nog best acceptabel toch?
Hahaha super! Zul je zien dat ze je toch een boet geven
Geinig. Dit is in Lissabon. Hij heeft wel een parkeerbon van de “EMEL” onder de ruitenwisser.
Ik heb vorige week toevallig ook een auto met minstens 30 of 40 bonnetjes achter de voorruit zien staan.
minder leuk wordt het als de parkeerwachter het ook gaat doen
kom je terug met je boodschappen zitten er 83 parkeerboetes achter je ruitenwissers :P
Best antiek nog, bonnetjes. Zoiets moet toch vrij makkelijk te automatiseren zijn (landelijk bedoel ik dan)
@GOD
Goede humor!
-edit: nutteloze bijdrage-
In Antwerpen krijg je gegarandeerd een boete. Dan kan je alsnog zelf het juiste bonnetje zoeken en je boete aanvechten na je ze betaald hebt. Zo ben je dus zelf het slachtoffer van jouw grap.
@autoblog ..
slechte tip van jullie ..
of je moet jullie klanten willen opschepen met een gevalletje omgekeerde bewijslast ..
en geloof me .. het communiceert heel lastig met de afdeling parkeer beheer ..
’t Is maar hoe kinderachtig je zelf wil zijn… Ik laat dat aan de overheid over.
ik zou meteen een bekeuring uitschrijven, dan kan die grappenmaker zelf de juiste bon uitzoeken en daarmee bezwaar aantekenen.
Vals kenteken erop, bonnetjes erin, camera erop en wachten op de parkeerwachter. Vervolgens op YouTube zetten en je kunt lachen :D
eerst zag ik de men in whiote hetzelfde doen, maar hun gingen nog een stapje verder, wielkasten die eruit kwamen zodat de auto niet getakled kon worden, ruitenwissers die begonnen te bewegen als men er een bon achter wilde schuiven, en nog veel meer
waha dit deed mijn vader ooit bij een concert van andrea bocelli, eindstand :P geen boete (er lag geen die actief was :P )
@GOD

lol :P
Je kan ook gewoon je ruitenwissers eraf halen,…
haha, in mijn auto ziet het er anders ook wel zo uit,
ze hadden mij eens gepakt omdat ik 3 minuten(!!) te laat terug was.
sindsdien heb ik niet veel respect meer voor hen dus doe ik het zo maar
@ Lout

dat zou wel humor zijn. waar zal ie em dan laten ergens tussen je spiegel…??
@Lout: leuk bedacht, maar wist je dat het briefje onder je ruitenwisser in feite niets uitmaakt? De boete is geschreven en het briefje dat met de parkeerwachtsmurf meegaat is waar het om draait. Het briefje onder de ruitenwisser is alleen maar een kennisgeving (en misschien een beetje een afschrikmiddel voor de overige bestuurders).
ooit eens een boete onder mijn ruitewisser gevonden terwijl ik netjes betaald had ..
stijf van de adrenaline pakeer beheer bellen .. de huid vol schelden .. dreigen met een doods-eskader .. tot ze vroegen naar het kenteken op de bon .. bleek van een andere auto ..

tja .. wel effe excuses aangeboden natuurlijk .. en die bon bij een andere nette betalende klant onder de wisser gestopt ..

naderhand een hele goeie grap natuurlijk .. en een hoop telefoon terreur bij de meld post ..
Zinloos gebeld…
Erg goed om een bonnetjs collage te maken op het dashboard. Maak het ze maar lastig, zolang je een betaald bonnetje hebt liggen zorg je er alleen maar voor dat 1. de parkeerwachter iets te doen heeft en 2. mocht je toch een boete krijgen dan heeft de rechter ook weer een paar zinloze uurtjes werk.
Prachtig systeem en de ambtenaren van Nederland zouden het allemaal doen want….volgens de REGELTJES mag het (en da’s voor een ambtenaar reden genoeg om het ook te doen).
Infantiel.
@Y

Aangenaam Infantiel, Frank deH is de naam, prettig kennis te maken.
internethandel, ik weet niet;
jurisprudentie:
“Door te voldoen aan de aanwijzing achter op het parkeerkaartje en dit duidelijk zichtbaar achter de voorruit te plaatsen heeft een belastingplichtige genoegzaam aangetoond dat hij aan zijn aangifte- en betalingsverplichting heeft voldaan. Als deze aanwijzing niet wordt opgevolgd kan alsnog bewijs geleverd worden van het dat de belasting wel is betaald. Het enkel overleggen van een parkeerkaartje is, gelet op de internethandel, als bewijs echter onvoldoende.”

(www.rechtspraak.nl)
Een beter truuk… Gooi gewoon je gevarendriehoek op de hoedenplank. Een wage die in panne is (en dat zichtbaar toont), moet geen parkeerticket betalen.

Zaakje opgelost!
@ jvvv
Of je pakt een boete van iemand anders en doet die onder je ruitenwisser. Wel een misselijke streek is het.
@RScosworth.

Dat werkt niet echt. Die kijken of de nummerplaat op de bon overeenkomt
Grappige foto!
@ jvvv
Maar dan controleren ze in feite elke auto tweemaal? Eén keer voor het parkeerbewijs waarna ze alle auto’s die ze beboet hebben nog eens na lopen om te kijken of ze het nummerbord goed op hebben geschreven?
Ik doe mee – bij mij in de buurt staan deze minkukels erom bekend dat ze om de hoek gaan staan wachten tot je parkeertijd om is en ze je een oor aan kunnen naaien.
Keihard terugpakken zeg ik. Geweldige aktie.
Een ouwe bon werkt wel, ik gebruik die truc regelmatig, ooit een bon van een zelfde auto gepakt, en in Dordt zijn de stadswachten zo lui, die lopen er dan meteen voorbij….
had een keer 2 bonnetjes liggen, 1tje was al verstreken bij controle, andere niet. Toch een boete gehad! Wel alles achteraf teruggedraaid, maar heeft me toch zo’n 8,- aan aangetekende post gekost!
heb dit ook wel is gedaan :D
ook is gedaan kreeg geen boete maar werdt wel verrot gescholden door zon parkeerwachter heb m toen uitgekafferd en klacht ingediend verder niets meer van gehoort
soms heb ik begrip, mensen die in de buurt van een station wonen hebben geen plaats, hebben ze dan een parkeerkaart uitgevonden en betalen voor de andere…

maar, nu heb ik geen begrip,
zoek een echte job, doe je dit echt omdat die zeikers van de uitkeringen achter je aan zitten…

dus je kloot graag mensen, wordt dan agent… dan kan je me echt klooten

dus elke keer ik jullie zie lopen heb ik een drang om jullie een paar krachttermen naar het hoofd te slingeren…
soms heb ik zelfs zin om er eentje verrot te meppen…

dus parkeerwachtertjes, jullie zijn een hoop ellendelingen…
Als iedereen zich eens gewoon aan de regels zou houden, dan zou Nederland een stuk gezelliger en leefbaarder worden. Ook andere bezoekers van een winkelstraat willen dichtbij parkeren. Geef iedereen de tijd en ruimte om gewoon zijn/haar boodschappen te doen. Als het allemaal te duur wordt wijk je gewoon uit naar een nabijgelegen dorp/stad/of winkelcentrum. Vertel dat dan wel aan de plaatselijke winkeliers, die zijn er als de kippen bij om je alle medewerking te verlenen, want het kost hun OMZET c.q. winst.
Ik heb weleens een bon bij een ander onder de ruitenwisser vandaan gehaald en deze bij mezelf neergelegd, bij terugkomst had de ander weer een bekeuring hahahahahah, deze bon heb ik zeker een jaar gebruikt telkens als ik in die gemeente parkeerde legte ik de bon onder mijn ruitenwisser gevolg was dat ik een jaar lang gratis heb geparkeerd erg handig.
Hahahahahaha,haal meteen vuilnisbak met parkeerbonnen leeg,Ad
parkeer controleur
aan pedro,

wij zijn ellendellingen??

Als jij net zo als ieder ander zich aan de regels houd is er geen probleem.
Maar mensen zo als jou vinden het leuk om te gokken of willen niet
een paar euro betalen.
Je hoeft niet te betalen maar een bon kan je dan wel verwachten soms heb je hem niet en lach je in je zelf en denkt haha ze hebben me niet gepakt. Soms wel en dan ben je boos op de Parkeer controleurs omdat jij te gierig of te lui bent om een kaartje te halen.

Iedereen moet betalen dus jij ook, jij krijgt geen V.I.P. behandeling helaas, zelfs de koningin zou hem krijgen!!

En dat jij ons dan uitscheld laat zien hoe klein zielig je bent en aardig onvolwassen.

En een parkeer controleur verrot willen meppen zegt al genoeg over jou houding en denkwijze,
een lachertje dus :):):):)

ps. Wij doen gewoon ons werk en wij schrijven pas na 10 min. overschrijding.

met vriendelijke groet,

‘de ellendeling ‘
parkeer controleur
ps. Wij doen gewoon ons werk en wij schrijven pas na 10 min. overschrijding.

dit verschilt wel per gemeente/stad…
Doen we bij ons op het werk ook :P om beurten koopt iemadn van bel company een parkeerkaartje, en als wij van halfords een beote krijgen lenen wij gewoon ff hun kaartje :P
Helaas: art 184 Wetboek van Strafrecht verbied ambtsbelemmering, het is een misdrijf…..
Burn Baby Burn
@ Henricus
Wat ben jij een misselijkmakend oppassend burgertje zeg! Grootste deel van de tijd zijn er talloze parkeerplaatsen onbenut. Daarom verhoogt de gemeente ook telkens de parkeerafpersingssom….

@parkeercontroleur
De koningin krijgt hem ook? Maak dat de kat wijs! Geen enkele bekeuring houdt stand tegen hun. Maxima mag iemand ongelukkig rijden zonder een passende straf te krijgen!
parkeerwachter1
ticket onleesbaar en mag de klant het papierwerk afhandelen :P
Beste mensen,

Vandaag maakte ik werkelijk een staaltje domheid mee van een orde die ik nog niet eerder ben tegengekomen.

Ik ging vandaag als brave burger mijn batterijen, 2 kartonnen dozen en wat latjes die weg moesten wegbrengen naar het Millieupark in Schiebroek.
Nadat ik alle borden had gevolgd met erop: ‘boven melden’ kwam ik aan op een soort heuvel met daarop een loket en daarvoor een persoon met zonnebril, die hij waarschijnlijk nodig had voor zijn oogverblindende fluoriserende oranje gemeente-pak. Hij loopt naar mij toe en vraag me of ik alleen wat kleine dingen kom brengen. Ik antwoord naar eer en geweten met de waarheid en zeg: Ja…

Gelooft ie me niet!

En dat zij hij ook echt met een intonatie alsof ik 60 kilo coke in mijn achterbak had liggen:
‘Ik geloof je niet.’
Ik was verrast vanwege die nogal intimiderende intonatie die hij gebruikte en die ik in deze context niet begreep. Zijn collega’s vonden het blijkbaar nogal grappig want die stonden breed te lachen in hun hok.
Ik vraag dus aan hem waarom hij mij op die manier moet aanspreken maar beargumenteren bleek niet zijn sterkste kant. In plaats daarvan werd ik bevolen om mijn auto open te maken en hem te laten wegen. Echt zo’n rotstreek omdat ze niks te doen hebben. Met een agressieve houding alsof je voor een marinierskazerne staat waar je niet in mag zonder paspoort en toch perse naar binnen wil.
Nog even voor de duidelijkheid: het was hier het Milieupark, een plek waar je je shit komt dumpen.
Toen ik weigerde om dit te doen vanwege zijn houding kwam zijn vriendje/collega/ mede-triesteling naar hem toe en ging hem versterken door mij nog bozer aan te kijken en mij te sommeren om mijn auto open te maken. Ondertussen zat mijn dochter van 9 jaar in de auto te huilen vanwege die sukkels!
Wat een sukkels zeg!
Ik heb ze gezegd dat ze zich de moeite konden besparen omdat ik gewoon weg ging. Maar dat werd blijkbaar niet geaccepteerd. Dus maakte ik een foto van die Pipo’s met m’n telefoon. Nou, dat was echt wel het meest erge wat ik in hun ogen had kunnen doen! Ik mocht geen foto’s maken op het terrein, ik moest de foto wissen en er zou nog een collega bij worden gehaald.
Ik zei toen: ‘ Ik ga zelf wel even naar hem toe.’
Onder aan de heuvel kwam dus onruststoker 1 inclusief zonnebril het opperhuisje uit in zijn fluoriserende oranje gemeente-pak met achter hem aan iemand die mij zou moeten gaan aanspreken.
Deze man gaf me een hand en vroeg wat er aan de hand was. Ik vertelde hem het voorgaande en het klonk hem blijkbaar niet vreemd in de oren want hij zou zijn fijne collega’s wel even een veeg uit de pan geven.
‘Flexwerkers’, zo zei hij. ‘Soms wordt je er gek van.’
Om te bewijzen dat er niks aan de hand was heeft deze man in mijn auto kunnen zien dat ik er niet 2 bankstellen, 6 potten verf, 88 kilo batterijen, een berg schroot, 17 staven oud ijzer, een flinke stapel hout en nog wat oude stoelen en lijken in mijn inderdaad enorm grote bus had liggen.
Sukkels!!!!
Niet te geloven. Daar ben je dan een half uur mee in de weer geweest met net zoveel afval, mijn kind aan het huilen, je zelf al kokend en je in bedwanghoudend achter het stuur terwijl je eigenlijk die gast zijn onderlip over z’n kin zou willen trekken.

Graag hoor ik van jullie of jullie ook dit soort bullshit aan de hand hebben gehad met dit soort tenenkrommende, niet capabele minkukels van de overheid.

Als er genoeg reacties zijn maak ik er een Hyve-groep van!

Kom maar op met uw verhalen!!!

Groet

HW
Kan ik m’n tijd niet insteken. Laat gewoon 1 parkeerwachter opdraaien voor de kloterij van al de rest, sla er gewoon een in elkaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).