Land Rover Defender Piet Boon

Auteur: , 34 Reacties

De bekende vormgever Piet Boon heeft voor de Nederlandse markt een exclusieve Land Rover Defender ontworpen. Deze unieke Piet Boon Defender Design Edition staat rond de jaarwisseling bij vrijwel alle dealers in het land. Een deel van de opbrengst van de verkoop gaat naar Drive Against Malaria, een stichting die zich inzet voor de bestrijding van malaria.

Piet Boon: “Het is een ontzettend stoere auto geworden, waarbij ik veel met roestvrij staal en aluminium heb gewerkt.” De ontwerper heeft zich laten inspireren door het werk van de stichting Drive Against Malaria (een initiatief van
tv-presentatrice Julia Samuël en de Brit David Robertson). “Een auto onder handen nemen is altijd leuk. Dat een deel van de opbrengst voor een goed doel is, inspireert me des te meer.”

Land Rover Defender Piet Boon edition
Land Rover Defender Piet Boon edition
Land Rover Defender Piet Boon edition
Land Rover Defender Piet Boon edition
Land Rover Defender Piet Boon edition
Land Rover Defender Piet Boon edition

Met dank aan Yannick voor de tip!34 reacties

Is dat nou zo’n verschil?
Dank, dank, maar het was niet zo moeilijk hoor, gewon wat stukjes staal erop kitten en klaar is Piet… :)
Ik laat het aan de experts over of dit een vooruitgang is of niet……
“Het is een ontzettend stoere auto geworden”

Yip – altijd een echt mietje geweest die Defender…
En dat noemen ze dan autoNIEUWS.
Zo gaat dat vandaag de dag.
Ik vindt het wel mooi. Zo’n Defender is altijd leuk, en zo’n PB editie is nét dat beetje meer (alhoewel het verschil moeilijk te zien is).
Alleen echte kenners zien het verschil he. Maar ja ziet er wel leuk uit.
Niet mis, alleen zou ik hem niet kopen omwille van de actie om weer ens geld naar een ander land sturen…
Waar in NL kan je eigenlijk nog echt goed off-roaden???
@Djivy: het is een beetje een slow-news-day, je weet… ;)
Kan niet zeggen dat ie er beter op is geworden…. En met het huidige vocht bij de lampen van mijn defender zijn de extra openingen niet een vooruitgang :$
drive against malaria?? .. wel makkelijk raken met zo,n bak ..
maar ik denk dat een spuitbus makkelijker werkt ..
ZwerverRoodbaard
Wauw een designer Defender. Ook handig in het hele offroad gebeuren :S

Hij is mooi dat zeker maar hoeveel moet deze ingodsnaam gaan kosten aangezien er een designer in betrokken is die geld wil en een deel naar een fonds gaat.

Doe mij maar de gewone Defender en dan klaar gemaakt voor het offroaden en dan geef ik zelf wel aan een stichting die ik zelf beslis wel een storting. En dat zal niet moeilijk zijn als je het geld hebt om een Defender te kopen :P
Mwah…
edit: dank voor je bijdrage, heel nuttig!
Het blijft een leuke auto, maar je moet er geen ongeluk mee doen. Kan je toch wel melden dat deze auto nog minder veilig is dan een Chinees.

Maar ziet er verder netjes uit.
Ik vind het een fantastische kar! Maar ik weet niet of dat komt door Piet zijn bijdrage…

Gelukkig heeft hij de originele lijnen weten te behouden…..:)
Martijn Lemmens
Een fraai ontwerp,
je hoeft er weinig aan te veranderen. Dit is net dat beetje extra wat hem wat stoerder, eleganter en chik maakt.

gr. Martijn
ik vond de RR sport van piet boon toch wat mooier: http://www.autoxperience.tv/toontext.asp?id=14794
Het idee is super, en deze auto is zeker beter dan een nissan patrol gr.. De locale strandwacht in Walcheren moest ook altijd de patrol met de defender er uit trekken (het zand omdat die weer eens was vast gelopen) maar goed..
Tja de prijs die is opzich wel belangrijk… want zoals zwerverroodbaard (wat een naam trouwens, maar goed dat is persoongebonden) kun je beter een standaard defender nemen dan deze ben ik ook van mening.. het goeie doel kan je dan zelf beslissen welke je dan steunt..

Ben je overigs helemaal special edition geil en heb je een zwak voor malaria (misschien is er een familie lid aan gestorven) dan zou ik hem gelijk kopen mits ik d’r geld voor had….

ach ja dit is mijn visie d’r over
Nou ja wel erg strak, ondanks dat het maar wat details zijn.

Zijn het niet de details die het maken?
Wat men al niet voor ideeen heeft vandaag de dag…….
ik vind hem vet ben altijd al een fan geweest van de Defender :D
De subtiliteit is heerschend! (no BS!)
Dit is gewoon een auto voor mensen die iets speciaals en aparts willen hebben. De echte ‘bikkels’ zullen natuurlijk niet voor deze uitvoering kiezen. Persoonlijk vind ik hem wel geslaagd, beetje vergelijkbaar met de G-Star Raw Defender van 2 jaartjes terug ( http://www.autoweek.nl/newsdisp.php?cache=no&ID=3817 ). Maarja, over smaak valt niet te twisten natuurlijk ;)
ziet der stoer uit (vooral die zwarte velgen op de witte lak), alleen spijtig dat hij het interieur niet minder plastiekerig gemaakt heeft.
Subtiel, maar het heeft wel wat, dat RVS en Alu. Het moet alleen niet te veel gaan kosten, aangezien het zo weinig is, want dan is het weer onzin. Hoewel… Het gaat wel naar een goed doel.
@estingo, kijk hier eens naar als je techniek vergelijkt: een nokkenas uit een landrover V8 na 150.000 km; http://picr.de/upload/699256.jpg

Het zijn echt leuke autos om te zien (echt enorm) maar de techniek is zooooooo Engels. Dat Piet Boon er iets leuks van maakt is reuze. Paneeltje hier, paneeltje daar. Ziet er best chique uit toch.
jha die defender, strax ook al 60 jaar hoor :O
Piet Boon heeft het begrepen, de Defender is van zichzelf al een hele mooie auto. Maar wat een prachtversie is dit! Het gebroken wit met zwart onderstel en banden is een fantastische combinatie.
Dit zou trouwens ook iets zijn voor Piet Hein Eek, de sloophout designer, om die ‘vintage’ look te vervolmaken.
Hey niels, goeie edit, jammer dat ik niet al te veel verstand van auto’s heb maar relatief meer over auto’s… ach ja dat engelse spul gaat toch meestal eerder kapot…
Het wordt toch echt tijd voor een nieuwe Defender generatie. Dan mogen ze gerust dit klassieke model er nog een tijdje “naast” bouwen.
Als die nieuwe Defender dan net zo betrouwbaar wordt als een LandCruiser 70-serie, komt het wel weer goed met LaRo. Helemaal als ze onder de Freelander 2 zo’n sportieve 3-deurs kleine SUV op de markt brengen.
@niels….Bob’s rover v8 heeft al weer 300,000km gelopen…niks mis mee.
ik zie ze heel graag rijden hoor dit zijn gewoon een beetje urbanised land rovers
Geweldig zeg, laat ik nu precies dezelfde auto te hebben alleen er staat geen PB op. Ik heb nu zelf een sticker laten ontwerpen met de tekst:
jva-def-01
Ik voel me sterk aangetast in mijn orginaliteit. Hij zou het toch niet stiekem hebben geweten die Piet B.
Alleen heb ik er nog wat leukere details opgezet met de beperkingen die gegeven zijn in de accesoire lijst van Landrover.

Jan
Die defender komt (volgens de zwolsche krant) binnenkort in het landrover centre zwolle:D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).