Autoblog Beleggingstip no.3: Spyker!

Auteur: , 30 Reacties

Dankzij een anonieme tipgever hebben we een interessante scoop. Spyker gaat morgen namelijk wat extra aandeeltjes uitgeven, maar liefst 2.650.000 om exact te zijn. Dat zijn bijna 40% extra aandelen! Snoras zal door uitgifte van de nieuwe aandelen een belang in Spyker kopen van 29,9%. Gevolg is waarschijnlijk dat de koers zal gaan stijgen, aangezien de nieuwe kapitaal-injectie het bedrijf uit de onzekerheid kan helpen.

De leningen die Spyker heeft bij Mubadala Development Company, HPH BV en de investeringsmaatschappij Helvetia BV (lees: Victor Muller) zullen worden omgezet in nieuwe aandelen. Dit gaat om een bedrag van in totaal 14 miljoen euro.

De exclusieve onderhandelingstermijn tussen Spyker en Snoras loopt morgenmiddag om 15:00u af, voor die tijd zullen we officieel bevestiging krijgen van bovenstaande.

UPDATE 21-12: Spyker Cars heeft overeenstemming bereikt met Snoras Bank uit Litouwen over zijn herfinanciering. De producent van luxe sportwagens krijgt vrijdag een eerste lening van EUR 6,34 miljoen. Dat heeft Spyker vandaag bekendgemaakt. Victor Muller wordt per direct bestuursvoorzitter. Meer info hier.30 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Die onderhandelingen was vanmiddag om 3 uur bekend en stegen de aandelen 11%
Het blijft gokken, of verdubbelen of halveren, mogelijk binnen een paar dagen
@mcx: ok, waar was dat bekend gemaakt?
Als ik het goed begrijpt haalt Victor Muller dus z’n geld terug door nieuwe aandelen te verkopen en zo de lening aan zijn investeringsmaatschappij terug te betalen?
Op de beurspagina… http://www.beurs.nl/nieuws/artikel.php?id=243038&taal=NL
Maar er staat niks over de hoeveelheid aandelen, ik ben benieuwd of je bron gelijk heeft, je kunt een gok wagen
Nee, door nieuwe aandelen uit te geven; wezenlijk verschil.
Goed nieuws voor speculanten, maar die hele rimram met aandelen, nieuwe aandelen en nog wat versere aandelen bij Spyker gaat ze nog ‘ns opbreken, dergelijke waardespreiding kan niet goed blijven gaan.
@mcx: dat bericht is al wat ouder, wij hebben daar ook over geschreven:
http://www.autoblog.nl/archive/2007/12/11/spyker-exclusieve-gesprekken-met-snoras
+40%
-29,9%

Per saldo nog steeds verwatering dus. Alleen dat is een puur technische analyse
De fundamentele kijk is dat Spijker meer werkkapitaal ter beschikking zal krijgen en daarmee productiever worden.
Dus als je als bedrijf volgens de beurs niets waard bent dan ga je extra aandelen uitgeven en stijgt je waarde? Jaja. Die beleggers trappen ook echt op elke bananenschil.

Ik denk dat ik maar een paar liter euro95 bij de Tango ga kopen, dit met water ga aanlenken en dan als Duitse Shell V-power doorverkopen…
Door het plaatsen van meer aandelen zakt normaal gezien de waarde van je aandelen. Nou kan het niet zoveel lager en is een nieuwe kapitaalinjectie een goede zaak omdat anders het voortbestaan gevaar loopt, maar een eventuele toekomstige winst wordt dan ook uitgesmeerd over meer aandelen. Dat is ook niet goed voor de koers…. dus misschien dat er wel een stijging komt maar die zal ook weer snel wegebben (denk ik)
Laat men maar eerst eens reeele doelen stellen.
dan alsnog zal de koers geen stijgende lijn gaan vertonen, dit is gewoon een kleine piek.

Niet investeren voor lange termijn dus, alleen voor zeer korte tijd.

Ik twijfel overigens wel een beetje aan het stukje, het klinkt wel heel mooi.
Als het waar is hebben ze het opzich wel weer netjes op de rit…

Ook de naam “Spyker” kan weer teruggekocht worden van de friesland bank, en dat maakt het bedrijf meer waard voor investeerders.
de naam word als onderpand aan snoras gegeven die neemt namelijk de financiering van de friesland bank over (ik geloof 5 of 10 miljoen).
De rest van het geld van snoras word bijgestort.
Ook hiermee lost men enkele leningen af vraag is dus hoeveel blijft er werkelijk over om mee te investeren.

Hokus Pokus?????????????????????
Ik denk dat een spyker kopen een betere investering is dan hun aandelen kopen…
wat zijn ze daar bij spyker toch allemaal aan het forceren, absoluut geen kooptip lijkt mij

gewoon afblijven tot ze eindelijk met cijfers komen die tonen dat ze terug goed bezig zijn, anders is het veeeel te riskant
Worden er eigenlijk nog wel eens Spykers verkocht?
Kijk eens terug naar het vorige aandelen Spyker-topic, wat zei ik daar? Juist een prima moment om in te stappen als die dingen niets meer waard zijn, maar toen werd ik niet serieus genomen.
@JPM

Iedereen weet wel dat het met spyker goed gaat komen.
Of dat met de huidige posities en aandelen gaat is nog maar de vraag.
Om in te stappen in een fonds wat weinig meer waard is is een heel erg groot risico. Ik verwijs je hiernaar naar aandelen “Baan” en misschien zelfs het huidige hagemeijer……

Als aandelen niets meer waard zijn wil dat niet zeggen dat ze ooit meer waard worden ! De kans is ook groot dat over een jaar alles alsnog over de kop gaat en de heleboel wordt opgedoekt, dan kan je fluiten naar je centen. Ik vindt het dan ook niet zo gek dat je niet direct serieus werd genomen…
Mm!………Komt wel goed denk ik maar. ;-)
@ sacha: nee man, da’s niet hun core-business. De core-business is aandelenhandel :)

Het lijkt wel een piramide-spel…
UPDATE: de deal is inmiddels officieel! De opbrengsten zullen worden ingezet om het werkkapitaal te versterken en de ontwikkeling van de Spyker C8 Long Wheel Base en de Peking-to-Paris SSUV.

Hier meer: http://www.autoblog.nl/archive/2007/12/21/spyker-ontvangt-miljoenen-van-snoras
Ronald Lamper
Goed geregeld jongens..

2000 aandelen gekocht gisteren, nu 50 cent per aandeel winst, 50 euro transactiekosten hou ik nog steeds 950 euro winst over:)

Top geregeld, dit weekend maar even shoppen dan he..

Wordt de vrouw blij van
Ronald Lamper
Zo te zien maar goed dat ik ze net een half uur geleden verkocht heb want nu begint het aandeel al weer te zakken…

Hmm.. hopelijk heb ik me niet vergist en stijgt dat ding straks ineens als de zieke..dan ben ik goed beroerd want dan had ik meer winst kunnen pakken..
@Ronald: geen dank, je kunt een percentage van de winst overboeken naar onze Kaaiman rekening. Thanks!
En groeten aan het vrouwtje! ;)
Lol, je bent echt zot als je in Spyker belegt! Een beetje economische analyse zegt me heel eenvoudig: AFBLIJVEN van die handel!
@ Alec

Daar ben ik het roerend met je eens. Maar ga eens na, hoe groot is de kans dat een autobouwer die goede producten afleverd overgenomen wordt? Dat is vrij groot, autofabrikanten (en zeker een met een naam zoals Spyker) zullen bijna altijd wel gekocht worden. Bij andere bedrijven is dat niet het geval omdat die vaak failliet gaan vanwege concurrentie. In het geval van Spyker speelt concurrentie geen grote rol, het is meer een verkeerde strategie die gekozen is. Dus ja, ik heb mn aandelen veilig gekocht toen ze op dramatische laagte stonden, en daar ben ik nu trots op!
-edit: thanks, het is aangepast-
@Ronald: het geld is nog steeds niet binnen… Is er misschien iets mis?
het snoras geld niet???

Kan iemand dit misschien toelichten of uitdiepen???

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).