Clarkson over de Mini Clubman: een Turbo Toilet

Auteur: , 69 Reacties

Jeremy Clarkson heeft de Mini Cooper S Clubman gereden en geeft weer eens zijn ongezouten mening.

Als ik het even samenvat vindt hij het helemaal niks. Een toilet is iets dat je niemand cadeau zou doen. Iedereen heeft een toilet nodig, maar niemand wil het echt hebben. Volgens Jeremy is de Mini Clubman een nog erger cadeau dan een toilet. Na de gebruikelijke halve pagina koetjes en kalfjes, komt hij met een quote zoals alleen hij dat kan:

Unfortunately, after a week, I have decided it’s one of the worst cars in the world. About as desirable as a packet of dung or a can of worms. Truthfully? I’d rather have a goat.

Vervolgens klaagt hij over de enkele achterdeur die volgens hem aan de verkeerde kant zit, de beperkte ruimte, de wegligging en het slechte zicht naar achteren, want je kijkt precies tegen de deurstijl aan als je je achteruitkijkspiegel checkt.

Looking for good things in a car that torque-steers like a wayward horse and has no boot, no rear visibility, a silly door and a ridiculous cruising speed is a bit like looking for good things in a piece of fish that’s dry, tasteless and bony. There’s no point.

Kortom, Jeremy vraagt geen Mini Clubman voor Kerstmis.
De volledige review is op Timesonline te lezen.69 reacties

Hij zegt teveel. Nu hij een hoge dunk van zichzelf heeft gekregen, wie is hij wel niet om een de Mini Clubman te vernederen? Ik vind hem prachtig, en als ik hem wou kopen zou het mij geen moer schelen wat hij zei!
Eindelijk zegt ie eens ’n keer iets waar ik ’t volkomen mee eens ben.
Denk niet dat de clubman echt ’n succes zal worden…zie maar eens naar ’t soortgelijke “potvis” model de renault avantime waarvan de productie al gauw werd stopgezet.
@ Willy

wat een rebel ben jij zeg! je hebt gewoon een eigen mening! WOW!
@ Willy: Het feit dat je die wagen prachtig vind is al reden genoeg om je niet meer serieus te hoeven nemen ten opzichte van Clarkson.

Daarbij heeft hij er wel in gereden en kan hij dus over bepaalde dingen (neem het zicht door de achteruitkijkspiegels en de wegligging) wel degelijk een gefundeerde mening geven die ik van hem eerder zal geloven dan jij.

Daar komt nog eens bij dat het gewoon verloedering is van de – van zichzelf zeer gave – mini.
de meest lelijke auto in jaren na de fiat wrattenkop
“Goedkope” manier om de winstcijfers van de Mini op te drijven of op peil te houden. Verleng een Mini, hang er 2 achterdeuren in en schuif er slechts aan 1 kant (winstcijfers!) een halfslachtig hip deurtje in! En dan heb ik er nog niet eens in gereden. Maar neemt niet weg dat iemand anders de Clubman het einde mag vinden ze!
Jeremy heeft gelijk, dat ding slaat werkelijk nergens op.
Bij de introductie had ik het al gezegd. Ik begrijp écht niet welke markt deze auto gaat bedienen. Deze hele auto is niet my cup of tea. En dan komt er ook nog een SUV. Ik zie een debacle aankomen voor BMW.

Wat ik, in all fairness, wel eens zou willen weten, is wat Jeremy van het origineel vind. Die was zeker subliem…..
Wat is de doelgroep van deze auto?
Ik zie er serieus het nut niet van in, en ik vind hem zelf ook erg lelijk. Het klopt gewoon niet, een kleine auto hoort klein te zijn… Dit vind ik meer iets voor mensen die zichzelf zeer hip en jong vinden.
@ Rick dos

Het originele origineel was subliem ja, de Duitse versie vond ie maar niks, omdat ie niet echt meer ‘mini’ was..
@Pannekoek

En niet onbelangrijk, dat het van BMW kwam. En dan heeft meneer JC de neiging om alles af te schieten.
Als ze nou de naam Mini weglaten, vind ik er nog geen zak aan, maar hij is wel uniek dus dat is ook wat waard. Bij een mini denk ik toch nog altijd aan de “echte” mini, das een schattig klein karretje met een heerlijk bochtengedrag. Hedendaagse mini’s zijn verre van MINI.
ik heb ermee gereden, merry x-mas, en het klopt voor mij helemaal niet, die clubman…
@ Rick dos

Ja uiteraard, niks mis mee toch.. ;)
zeuren kunnen we allemaal. maar wat clarkson zegt verandert niks aan het feit dat hij gaat verkopen als een dolle ongeacht de design gebreken. en als alles wat clarkson vind een feit zou zijn dan was jaguar een winstgevend topbedrijf geweest en hadden we allemaal een britse auto moeten kopen!!! nou dat is ook niet echt bepaald uitgekomen
Heb er ook ongeveer een week mee mogen rijden en dat zicht naar achteren valt nog goed mee.
Het blijft een Mini, dus je moet geen zee aan ruimte verwachten. Hij is en voelt wel wat ruimer dan een gewone Mini (vergelijking is hier thuis snel gemaakt, aangezien we een gewone hebben). En de wegligging? Ja behoorlijk hard. Wat wil je met een go-kart op 17″ velgen?
Voor mensen die een iets praktischere Mini willen, zoals wij hier thuis, ideaal. En de Cooper S scheurt nog lekker ook!
Enkel hebben de voorwielen wel enorm weinig grip. Je moet niet veel moeite doen om wheelspin te creëren en vergeet het maar om fatsoenlijk van de lijn te komen als je wilt draggen ofzo.
Van het orginele model was er toch ook een clubman dus waarom niet van deze ? ik vind et wel een leuke aanvulling, de achterkant/lichten vind ik niet echt mooi maar voor de rest ziet ie er wel ok uit
@Rick Dos:

Je wilt weten wat Jeremy Clarkson van de originele Mini vindt?

Lees het voorwoord van ‘The Mini – Forty Years of Fun’*), dat is door Clarkson geschreven.

*) Harper Collins, 1999, ISBN 0-00-414081-8
Deze auto is dan ook ongekend lelijk. Onbegrijpelijk hoe ze van een leuk karretje als de mini zo’n gedrocht kunnen maken.
@Rick Dos

Jeremy heeft een haat-liefde verhouding met bmw’s. Eerst moet hij ze es goed de grond innagelen (design/electronica) om dan uiteindelijk toch toe te geven dat hij het heerlijke auto’s vindt.

Het grappige is dat hij z’n mening over het design van de Z4/5 series/6 series dit jaar ook volledig heeft herzien.

Quote:

“And that’s a pity, because it was at this exact moment that I realised that the “flame-surfaced” Z4 is just as striking and wonderful as the building that inspired it; and that the 6-series is in fact perfectly balanced and gorgeous; and that the 5-series – when it has the right wheels on – makes the rival models from Audi and Mercedes-Benz look as dumpy and lumpy as phlebitis.”

Rarara? :)

bron:

http://driving.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/driving/jeremy_clarkson/article2151991.ece

Laat het precies ook modellen zijn die al lang op de markt zijn in hun huidig ontwerp. Mss volgt de rest later ook wel … :)
@Rick dos: please…Dat geloof je toch zelf niet.

Jeremy haat de auto’s niet, hij haat de bestuurders.
Weet je nog hoe enthousiast hij was over de corvette zo6?Wel, hij was nog enthousiaster over de Z4M die daarop volgde…( zie zijn dvd ).

En dat geld met alle bmw’s waar ik hem in heb weten rijden.
De bmw M5?Eerst uitte hij zijn ongenoegen over de details van de auto, maar die niet zo zeer te maken hadden met het karakter van de auto.Elektronische ergenissen bv.

Hetgeen wat hij doet is perfect.Eerst alle kleine ergenissen opnoemen, alle imperfecties, om het dan af te maken met lovende woorden, waaruit bleek dat hij deze auto aanbid, en waar hij in een zwak moment beweerde dat deze zelfs beter zou zijn dan de ferrari F430.

De bmw M3 csl?”Everything is 10 or 20% better than I expected, and I expected it to be seriously good.”
Ik denk dat dit ook de eerste keer was dat ik iemand een orgasme heb zien krijgen bij het induwen van een gaspedaal.
Niets, maar dan ook niets anders dan lovende woorden over de m3 csl.

En qua design?Waar niet iedereen het over eens is, is hij er wel zeer duidelijk over.In de vergelijkende test tussen de M5 touring en de E63 estate gaf hij toe dat hij de M5 beter vond ogen.

Ik denk eerlijk gezegd dat Jeremy stiekem BMW aanbid, maar gewoon uit principiële overweging dat niet laat blijken.
Hij vindt het gewoon jammer dat BMW gekenmerk wordt door een bepaalde bevolkingsgroep, en alle andere die het merk ” vertegenwoordigen “.

Hij haat de soort mensen die er mee rijden, en die het zo een slechte naam bezorgen.

Het is net zoals jumpen ( België).Zolang het bij een beperkte groep blijft, en die groep weet hoe het moet, is het goed.

Maar als het commercieël uitgebuit wordt, en iedereen doet het, en als je dan nog ziet wie er dan ook aan mee doet…

Wel…Er zijn mensen die voor minder naar een totaal andere stijl overschakelen.
opel performance center
ik ben het zelf nooit eens met clarkson maar het is wel leuk om naar z’n mening te kijken of lezen
ding is idiaal. super veel ruimte, precies datgene dat je miste in een mini.
beetje apart design, maar ik houd wel van gek. in NL zit de deur wel aan de goede kant.. maar ja die stomme engelsen rijden aan de verkeerde kant.
Ik ben absoluut ook geen fan van die clubman, het plaatje is gewoon fout. Eerst en vooral hebben ze de naam clubman uit ‘miserie’ moeten gebruiken omdat ze de oorspronkelijke naam voor deze variant (welke me even ontsnapt) vergeten licencen zijn en iemand anders er al mee aan de haal was. Dan wat betreft die deur die ze voor de Engelsen weigeren aan hun kant te plaatsen, dat is toch ook te belachelijk voor woorden als je weet dat Mini oorspronkelijk Brits was. Allemaal om kosten te besparen, het is triestig geworden de dag van vandaag met autobouwers.

Over Clarkson: Ik denk dat hij inderdaad niet anti-BMW is op zich, het zijn technische pareltjes maar het publiek welk er soms mee rijdt, dat spreekt boekdelen. Wie de laatste aflevering van dit seizoen gezien heeft, heeft gezien hoe Clarkson de bestuurders even stigmatiseerde en daar kan misschien wel wat van gezegd worden.

@Simon mc: laat ons hier aub het uiterst marginale jump-gedoe niet bij betrekken. De enigste context waarbij dat eventueel zou betrokken kunnen worden is bij het achterlijk tunen van Golfjes en Seat Ibiza’s;
als ik het geld had . . .
ik las in het AD dat de wegligging geweldig was.
als ik Clarkson hoor is dat niet zo
Nou, hij zeurt nu een beetje veel, hij wordt oud.
Een goede vriend van me heeft de Clubman S, in de boekjes lijkt hij strontlelijk totdat je erinzit! 175 PK in een lichte bak, wat natuurlijk veel plezier oplevert. Mooi motorgeluid, bij BMW in productie en dat merk je aan alles qua kwaliteit. Kwalitatief is het ee goede auto, het is een heel gewaagd ontwerp, maar daar verschillen de meningen natuurlijk over.. En de wegligging is wel goed!

Eigenlijk mag je pas uitspraak doen over het uiterlijk van de auto totdat je het echt hebt gezien!
@ Willy, heeft niks te maken met de ‘hoge dunk’ die menigeen JC toe dicht, dit is al jaren het geval bij Top Gear, zelfs voordat Top Gear echt populair werd en alleen maar een half uurtje TV had op de Beeb, toen kraakten ze auto’s al tot de grond af. TG heeft jaren lang op de zwarte lijst gestaan bij FIAT en dat was eind jaren ’80, dus toen deden ze het al, en ze doen het nog steeds, als een auto slecht is dan is een auto slecht!
een auto kan slecht zijn, maar mooi gevonden worden. ik snap niet dat iedereen willy zijn mening loopt af te kraken. ik vind die auto ook lelijk, maar dat zegge ze van onze ford ook en daar zijn er toch heel wat die het onderspit moete delve qua rijgedrag en zelfs qua pk’s.
I’d rather have a goat. :-D Verder is het een wagen die gezien mag worden, maar over hoe hij rijd ga ik me niet uitspreken.
Toch vindt ik het echt wel een geschikt karretje als je iets meer ruimte wil dan een normale mini. Zou er best in willen rijden! Hoewel ik het grijs op de achterste stijlen zwart zou laten spuiten.
De Clubman. Hoge aaibaarheidsfactor. Dus het zal wel een succes worden, ongeacht wat JC ervan vindt. Maar die derde deur? In een test in een autoblad zag ik het ultieme bewijs van de onzin van dit deurtje. Als je je auto strak in een parkeervak parkeert is het onmogelijk om van de achterbank de auto te verlaten als je het 3e deurtje gebruikt. Dan moet je gewoon via de rechtervoordeur de auto uit klauteren. Het lijkt een detail maar in de praktijk levert dat een heleboel ergenis op. Kortom, het derde deurtje zit er voor jan doedel op. De Clubman is de grootste lifestyle auto die er ooit op de weg heeft gereden. En daarmee lost het de “gewone” mini af.
Lekker voor BMW.. dat ze bij BMW nooit echt veel moeite doen om mooie, origineel vormgegeven auto’s te maken wist ik al. Maar deze Clubman slaat alles!!
De auto is gewoon lelijk, niet omdat clarkson dat zegt maar omdat er ogen in mijn kop zitten :p

Over de zogegzegde hge dunk van JC, hij komt zo wel over maar je moet weten hij speelt een soort van rolletje dat hij in de loop der jaren heef gekweekt, het is de lichtere kant van auto reviews ;)
@Y

Kun je misschien een tip van de sluier voor me lichten? Ik ben serieus wel benieuwd er naar.

@bnc

Maar that’exactly my point. Waarom altijd met omwegen toegeven dat ie een BMW wél mooi vindt? I just don’t get it.

@SimonMc

Ik zeg ook niet dat ie BMW’s haat. Ik zeg dat ie een NEIGING heeft om alles af te schieten wat van BMW komt. Dat vind ik persoonlijk toch wat genuanceerder dan het haten van BMW’s.

En iets afkeuren om de types die in bepaalde auto’s rijden, getuigt in ieder geval van bekrompenheid. Maar van Jeremy’s bekrompenheid zijn we inmiddels al op de hoogte.

En nu lijkt het alsof ík wat tegen JC heb, omdat hij, in mijn ogen, iets tegen BMW heeft, maar dat is pertinent niet waar.
Ik vond zijn manier van presenteren en reviewen al machtig sinds de early days. Eind jaren ’80 was het dat hij voor het eerst bij het team van TG werd gevoegd volgens mij. Ik heb de hele evolutie van het programma op de voet gevolgd. En ik vind hem en het programma nog steeds prachtig.

Het is meer een puntje dan dat het échte kritiek is, het staat in hetzelfde licht als zijn mening over Engelse auto’s. Beide meningen neem ik met een korreltje zout.
De Clubman is een best leuke auto! Het is lekker apart en daar hou ik van :) En veel kwaliteit! Dat kun je wel verwachten als het van BMW is. En vooral die S met 175 pk lijkt me een flink rappe auto! Meningen zijn verdeeld! Wat maakt ut uit of iemand um mooi vind ofniet? Iedereen z’n eigen smaak ;)
@ Jonas; Hij IS niet lelijk, jij VIND um lelijk. Dat zijn twee heeeel verschillende dingen! Sommige mensen hier vinden um namelijk WEL mooi, ja?
@ CitroenFan

De Prius is ook lekker apart houd je daar dan ook zo van?
En nog veel meer kwaliteit dan bmw ooit heeft durven dromen (niet dat bmw zo slecht is hoor)
Heb ik gezeg dat ik van alles hou wat apart is? Nee volgens mij niet! De prius is niet moeders mooiste, maar er zijn lelijkere auto’s! En de prius heeft ook een voordeel, het heeft een mooi interieur en is hybride in combinatie met benzine.
Het is net als de Fiat 500 gewoon zon stijlicoon die hoe dan ook verkoopt.
Zijk je de een af, dan ook de ander…
heb hier net in een boekje gelezen over de Mini Clubman One D en ze waren ook niet echt lovend

Een citaat: Zoek je een kleine break, koop dan zeker deze niet


Dan vind ik inderdaad de Fiat 500 ook beter, ook al wordt deze binnekort ook uitgemolken.
Clarkson overdrijft, het is niet omdat hij veel geld verdient dat hij overal zijn extreme en ongenuanceerde mening over moet spugen. En dat de deur aan de verkeerde kant zit: of Clarkson woont aan de verkeerde kant van het water, of ze rijden daar aan de verkeerde kant.
@ CitroenFan

Voel je niet meteen aangevallen want zo bedoel ik ’t helemaal niet aangezien ik de prius best te pruimen vind.
Was meer bedoeld zo van “lekker apart” dan vind je de prius waarschijnlijk ook wel wat ;)
@Rick dos, nou, de NEIGING heeft om alles af te schieten wat van BMW komt … ik zou eerder zeggen niet de neiging om alles de hemel in te prijzen wat van BMW komt. Hij haalt meestal zowel de positieve als de negatieve punten aan, en smijt er nog een hoopje cliché’s en vooroordelen bij om het wat vermakelijk te maken. Zo doet hij dat met ongeveer elk automerk, op uitzondering van de Britse dan ;-)
@Lennart

…en Italiaanse auto’s. ;)

Maar dat vind jij zeker niet erg. ;)
Nja, dat is niet waar. Hij houdt van Italiaanse auto’s ja, en echt erg vind ik dat inderdaad niet ;)
maar ook iedere keer hij een Italiaan reviewt heeft hij het over betrouwbaarheid of zoiets he.
niks te klagen ik kan het niet beter zeggen.
wat is dit tog een antiegelijk lelijke auto.
en het ergste is ook dat mensen hem ook echt kopen.
maja ieder zijn smaak.
maar ik vind dit zo’n gruwelijke retro wanabe remake van de mini.
die wel zijn eigen flair had.
maar dit ding dus echt niet.
….net zoals bij een review van een Brits merk dus. Alle nadelen ten spijt er toch voor kiezen. ;)
I love JC’s uitspraken. :D Heerlijk. Vooral als ik het er (ongefundeerd) mee eens ben.
Mannen, wordt er geen Kerst meer “gevierd”.

BMW Mini…wie had dat gedacht 10 jaar geleden…

Ik kan me de gevoelens van deze Brit wel indenken, voel met hem mee.
Een Brits ontwerp/uitvinding, uitgegroeid tot een icoon van “s lands autoindustrie, langs slinkse weg in Duitse handen…en nu een versie lanceren die indertijd als de “gat in de markt” gedaante werd geintroduceerd:
de besteller…hoewel 2CV met hun variant, was het de Berlino…eveneens claimen de uitvinder te zijn.
Afijn, Jeremy heeft meen ik ooit toegegeven innerlijk een vorm van haat/liefde verhouding te hebben geconstateerd.
Indien
je dit toegeeft dan verklaart dat tevens zijn opvatting jegens Bmw bestuurders…mag ie…

Maar “t is waar, meestal kom ook ik in het verkeer in aanvaring met Bmw-rijders(en golf gti) die hebben weleens dat irritante gedrag, wachten niet netjes zoals anderen, scheuren je genant voorbij, kruipen tegen de zebrapad aan..etc,etc…dus ja Jeremy…voel met je mee.
Nu weer verder met “vieren”….fijne avond mannen.
@ speellimit; Oh oke ;) Ik voelde me idd even aangevallen! haha, maar ik snap um :P
Clarkson overdrijft, hij zal wel geen kerstpakket van Mini hebben gekregen.
ik geef hem volop gelijk!!!11
@Rick dos.

We zijn toch net zo erg, zoniet erger fout dan JC. Wij branden auto’s al af voordat we er uberhaubt in hebben gereden en we hebben bijna allemaal een favoriet merk om af te zeiken.
@mx5-owner

Natuurlijk. Vraag is alleen welke mening meer gewicht in de schaal legt. Bijvoorbeeld mijn met olifantpoten rondstampende comments in een porseleinenkast topic of JC z’n mening?

Ik wil mezelf veel toedichten, maar dat mijn mening meer gewicht in de schaal legt dan die van JC is er niet éé van. :)
@Rick dos.

Dat is zeker, moet je toch maar op tv komen. We kunnen wel een afzeik-autoprogramma gebruiken in Nederland. Kan nooit slechter worden dan het hypocriete gemaakte “ik word gesponserd” in de hemel prijzen wat er nu op te zien is.
Lelijke auto, eerder een ding voor in een barbiehuis te zetten. De gewone mini trok al op niks, deze is nog een stuk erger. Volkomen eens met de mening van JC.
Ik zou autoblog willen voorstellen om een 2e blog op te willen zetten.
Voor de mensen die niet alleen hun eigen merk/model lopen te verdedigen en andere merken af te zeiken, maar daadwerkelijk zinnige zaken kwijt willen over de auto/branche/sport in al zijn facetten.

Eeuh ja, hoe zal ik hierop reageren….
Mocht ik het ooit in mn kop krijgen om iemand af te willen schieten..,waah…dan moet ik dat persoontje op zn minst ontzettend haten…dus..@Rick dos geef het toe …je bent simpelweg geen fan van JC…ok.

Verder vind ik je comment op mx5 wat vergezocht, zelfs tekort door de bocht…over dat “gewicht in de schaal”,..is geen excuus naar mijn mening.
Dus jij mag wel, omdat jou mening niet zo telt.., niet zo”n impact(..) veroorzaakt als van JC.
Jeremy speelt een rol en iedere kijker neemt datgene op die hij/zij ziet of wilt zien. Jij ziet Bmw afgeschoten..blabla..
Is toch geheel anders dan ongenuanceerd met olifantenpoten stampen.

Nee, ieder mens neemt op zn eigen wijze -op ieder niveau- zn verantwoordelijkheid op…
Over olifantenpoten….. ik hoop dat ik niemand op de ziel ga staan, trek het je niet teveel aan, het is maar een mening. Door die achter/zijruiten vind ik de clubman wel erg aan een lijkwagen doen denken…. voor barbies of dwergen dat wel, maar toch… zet er een paar vlaggetjes voor op, hang er wat gordijntjes in en presto!
@mx5 owner

Nee joh, dat wil ik niemand aandoen. Zie je mijn rotkop op tv. ;) :P
JC houdt zich niet bij het onderwerp maar repliceert op de massale aandacht die de wagen krijgt waardoor hij zich , nogmaals, belachelijk maakt. Ik geloof nooit dat hij wagens objectief kan beoordelen, zijn ‘shows’ verdoezelen dan ook veel.
Had deze commentaar op de eerste mini gevallen, was ik zeker akkoord gegaan, dat was pas een flop om mee te rijden maar eveneens pomlulair.
@rdi: de eerste mini een flop om mee te rijden? ehm, de eerste mini won de rally van Monte Carlo tussen allerlei veel sterker gemotoriseerde auto’s…
@Rdi, ooit had ik, eeuh mn vriendin, een Mini(original,), mijn eigen auto was een stukje groter en luxer maar ik vond “t ieder keer weer leuk om in dat kleine geinig ding te rijden.

Moet me nu klaar maken, voorbereiden, krijg zometeen een kleine 30 man in huis, oh boy..me familie..all in:-)
Opinions are like assholes, everybody has got one! Dus wat JC er van vindt is slechts de mening van een enkeling. Ik vindt het persoonlijk een leuke uitvoering van de MINI. Mijn meisje heeft de Cooper S en dat is echt leuk, maar als je wat wil vervoeren met dat ding ( 4 volwassenen bijv.) dan heb je een probleem. Met de Clubman moet dat wel kunnen en dan hoef je niet in te leveren op sound, wegligging, speed en fun!
Wat mij helaas steeds vaker opvalt aan Top Gear is het feit dat ze alles wat Brits is ophemelen en niet echt objectief zijn. Let wel, ik vindt het vermakelijk om naar te kijken, goede show enzo, maar als leidraad voor een objectieve beoordeling kun je beter naar Fifth Gear kijken.
ik bedoelde uiteraard niet de voor de rally klaargestoomde exemplaren; die tijden kon de MC-rally idd gewonnen worden met minder power!
hij rijd zelf ook in een range rover vogue. wat ook een aardig hoog fout ordinair over the hill the groot lomp en vierkant auto is. dan heb je zelf ook geen smaak qua auto”’s.
Komkommertijd – praten over een mening van een ander over een auto -, mannen?
ja ik moet hem wel gelijk geven. wat in hemelsnaam moet je met een auto die 2 achterdeurtjes heeft? die aan 1 kant een deurtje heeft die verkeerd om opend? die eruit ziet als een , ja wat eigenlijk? oja een wannabee combi maar geen kofferruimte heeft?
nee de normale mini is nog wel een leuk karretje maar dit is afschuwelijk! (persoonlijke mening)
Hoewel ik niet echt een minifan ben, vind ik hem toch wel mooi maar wel duur ! nou bekijk de 500 hij is te vergelijken met de mini en toch meer dan de helft goedkoper.
vind hem wel leuk, mits er de goede velgen en kleur opzitten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).