Video: BMW 2002 goodness

Auteur: , 48 Reacties

Speciaal voor de Amerikanen wordt de 1-serie opgetuigd met een kont. De 1-serie coupe is volgens BMW de spirituele opvolger van de legendarische -02 series uit de jaren 70. Whatever. Maar de video is wel aardig.

De Amerikaanse 1-serie Coupe reclame.

Een gezapige , maar wel leerzame docu met sfeerbeelden over de 02 series

Heel dwars in een rally: niet snel, wel leuk.

Nog wat driftwerk in de polder: niet hoogstaand, maar lol zullen ze wel hebben gehad.48 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Leuk om dat oude materiaal weer terug te zien! [vind oldtimers nog altijd leuker dan al die nieuwe zogenaamde *sportwagens*]

Zonde dat er zoveel verloren zijn gegaan..

Jammer dat er weinig beeldmateriaal is van de Manta TE2800.. dat was ook een kanon van een auto in de 70’s
Laatste filmpje is echt vet. Echt lol hebben die lui geloof ik.
Prachtige wagen, echt een plezierwagentje. Waarom ze nou de 1-serie als opvolger zien.. hmm,
Imo kan er gewoonweg geen nieuwe 2002 uitkomen met de huidige techniek. Een bmw 2002 is het pure autorijden, niet het geautomatiseerde van nu..
Een oom van mij had vroeger zo’n 2002, een witte en met donker blauwe velours interieur. Ik vond dat ding gaver dan de toen nieuwe E21 3 serie model.

Alhoewel de 1 serie coupé niet te vergelijken is met de 2002, vind ik dat ding echt wel gaaf. Vooral in 135i uitmonstering.
Erg gaaf die oude 2002’tjes en TI’tjes, maar waren destijds geen match voor de Alfa Romeo Giulia :)
Heb t geluk gehad een keer mee te mogen rijden met een 2002 Turbo uit 1974. Wat een kanon is dat, wel een gigantisch turbogat maar als de turbo eenmaal op volle kracht meedraaid, wat een acceleratie! Geweldig apparaat.

Kun je de BMW 2002 Turbo niet eens een keer testen?
leuke filmpjes, zeker! 2002 turbo staat nog steeds op mn lijstje voor wanneer ik de oudejaarsloterij win.. :)

(op mn lijstje he.. dus niet als enige of zo :))
We hadden idd wel lol
Haha erg leuk die BMW 2002. Misschien wel 1 van de populairste auto’s van BMW.
Die 135i is zeker de juiste vervanger. Vooral de lichtgewichte “Tii” uitvoering!!
Was alleen niet in de polder, maar het schitterende brabant.
Zou leuk zijn om wat meer home made video’s te zien op autoblog (in relatie tot auto’s dus even voor de duidelijkheid), de funfactor is daarbij belangrijk, een overkill aan lambo’s en ferrari’s gaat vervelen.
Dat laatste filmpje had van mij bij jullie top 10 gemogen…
Lijkt wel of de achterkant nu hoger is!
BMW maakt een beetje de indruk dat de 02 serie in zijn tijd uniek en trend zettend was. Alsof alfa niet hun grote voorbeeld was. Het ging erg slecht met BMW toen ze met de 1800 op de markt kwamen. De giulia en zijn voorlopers de 1900 ti en giulietta ti waren toen al echte sportieve sedans. En alfa was daarin ook weer niet de enige.
Wat de nieuwe 1 serie betreft mis ik de berenvelgen,doet me denken aan de oude mazda 121. Misschien moet je hem in het echt zien.
@Hans ik heb het ding bij een BMW dealer zien staan en ook al lijkt het vanuit sommige hoeken nog wel mee te vallen…. als je recht van opzij kijkt dan zijn de rare verhoudingen en de drukke lijnen pijnlijk duidelijk. Maar goed, die overdreven lijnen-orgie heeft het succes van de 1 serie nog niet in de weg gestaan dus ook deze zal wel aan slaan.

Verder heb ik er over gedacht iets vergelijkbaars te schrijven maar de Bmw-boys denken nu al dat ik BMW haat, dat idee hoef ik niet zo nodig te voeden. (Overigens is het helemaal niet zo dat ik bmw’s haat. Het design is heel erg niet mijn ding en over de over de hardcore fans en sommige bestuurders wil ik het verder niet hebben, maar technisch goede auto’s dat zeker wel)
De BMW 2002 is zo veel toffer dan de 1-serie coupe :P
Super bak, als bmw liefhebber droom ik ervan ooit nog eens een 2002 turbo te hebben
Wat is dat een lelijk auto die 2002 er zit werkelijk geen enkele mooie lijn in!
Ik vond het toen ook al nix en nu ook niet! Gauw weer vergeten en niet meer op mijn netvlies aub.
De 3-Serie E21 is ontstaan uit de 1502 tot en met de 2002. Op zijn minst opmerkelijk dat ze nu de 1-Serie als “spirituele” opvolger zien.
Wat een heerlijk oldtimertje is die 2002 toch hé! Ik wou dat ik wat ouder was, dan had ik de gouden auto-jaren bewust kunnen meemaken. Want écht opwindende auto’s die ook nog eens enigzins betaalbaar zijn, worden er toch niet meer geproduceerd.
@hans
Behalve dat die Alfa’s spontaan uit elkaar vielen, alhoewel ze redelijk reden.
Zelfs de meest gare 2002 rijdt nog steeds.
@csl: tuurlijk, daarom zie je ze ook nu nog zo vaak rijden!…… De alfa’s waren in straatuitvoering toen superieur en rijden ook nu nog steeds vrolijk rondjes om die 2002. Door de constante kwaliteit van je reacties maak je langzamerhand een karikatuur van jezelf. Fijne kerst en sweet dreams
Ehhhh, correctie: een Bertone of Giulia reden destijds alles aan gort, inkl. het merk uit Weissach……
Ach ja daarom rijden er nog zoveel giulia’s en veel minder bmw’s rond. Het duitse degelijksheids fabeltje ken ik zo onderhand wel. Na een nachtmerrie mercedes en een wel heel snel roestende vw houd ik het wel voor gezien. Ok vroeger roestte sommige merken uit duitsland misschien wat minder maar golfjes mk1 en bmw’s konden er ook wat van. Ik heb met mijn fiats en lancia’s bijna nooit problemen gehad en rij veel kilometers. Heb een paar jaar terug twee jaar lang zonder een enkel probleem met een 30 jarige giulia super dagelijks gereden. In de file en in weer en wind,wat een auto was dat,en dat met orginele motor en meer dan twee ton op de teller.
Als kind was ik helemaal gek van de 2002. Helaas zie ik er nooit meer een. In tegenstelling tot de Giulia. Maar daarvan zullen er wel meer verkocht zijn indertijd. Dan houd je er vanzelf ook meer van over.
like.no.other
@RobTwo: voor zover ik heb kunnen achterhalen zijn er van de diverse varianten van de BMW vrij veel gebouwd. Omdat “er één zien rijden” vaak betekent dat je een auto ziet met de carrosserie die we kennen van de 2002 tel ik ook even de oudere en lichter gemotoriseerde types mee. Als we de 1502, 1600-2, 1602, 1600 Ti, 1802, en de 2002 types bij elkaar optellen dan kom je uit op een kleine 900.000 auto’s met ongeveer hetzelfde uiterlijk…. Volgens een duitse 2002 club is nog 11% van die auto’s “in leven”. Toch zie je de auto’s bijna nooit. Tellen we alleen de 2002 dan komen we op een aantal van ongeveer 400.000 (iets meer)

Van de Giulia zijn er voor zover ik heb kunnen achterhalen (ook alle verschillende uitvoeringen opgeteld) een kleine 600.000 gebouwd. Die wagens zie je behoorlijk vaak rijden. Cijfers over hoeveel er nog rondrijden zijn wat moeilijk te vinden

Oftwel ongeveer 1,5 keer zoveel 02 beemers als Giulia’s…..
Het is kerst, en kan daarom toch niet laten………..

One car taught us all:

http://de.youtube.com/watch?v=FPADQCoS1-w

http://de.youtube.com/watch?v=U6NdqHjX0wI&feature=related
“Oftwel ongeveer 1,5 keer zoveel 02 beemers als Giulia’s…..”

Kijk, en dat zegt meer over de begerenswaardigheid van de beemer dan over alle nutteloze comments hier over de Giulia. En BMW claimt niet dat ze een trend hebben gezet, ze hebben -en dat zegt men ook- wel een icoon neergezet.

Mensen perceptie wil niet zeggen dat het een feit is. Ik kan bijv. in een stad wonen waar veel 2002 rondrijden en een ander kan bijv. in een stad wonen waar veel Giulia’s rondrijden. Wie heeft er dan gelijk?

Daarbij zijn veel van de 2002 in Amerika verkocht. Grotere kans dat je ze daar meer tegenkomt dan hier in Europa.

En dan toch heel even…

http://de.youtube.com/watch?v=ufwzC6mvAsA&feature=related
misschien is de 1-serie niet een pure opvolger van de 2002 maar in 4 decennia is er veel heel veel veranderd. Wie wil er nu nog zonder airco en navigatie? Wie wil er nu nog zonder electrische ramen en gesphisticeerde vering. Want de 2002 en de 1 zijn bedoeld voor elke dag en een 2002 zou tegenwoordig niet meer verkopen.

Als ik een bmw zou kopen zou het dan ook een 135i coupé zijn met al die heerlijke nieuwerwetse opties en dan koop ik er een classic bmw bij.

3,0 csl , m1 , z1 , 2002 tii , m635i maar vooral de bmw e30 m3 sport evolution
@Rick dos: jaja, dus als het maar veel verkoopt is het begerenswaardig? Een Kadett, Astra, Kever, Golf, Corolla? Of wat dacht je dan de Ford F150? Idd, je punt is helemaal duidelijk, dat zijn allemaal uiterst begerenswaardige auto’s!

Perceptie is idd soms van toeval afhankelijk, maar dat staat los van het feit dat de Giulia’s eerder waren, sneller waren en dat BMW zelfs de type aanduiding van Alfa heeft gejat. (1300 ti, de ti en de ti super.) Ach ja, ze moesten in die tijd nog veel leren bij BMW, gelukkig hebben ze niet bij de verkeerde afgekeken ;)
@wOoOdy

Heel goed vergelijk, wOoOdy….

Ferrari of Corvette……Get my point?
@Rick dos: Leuk dat je de Alfa’s met de Ferrari vergelijkt (en niet zo gek want Ferrari is tenslotte ontstaan uit de Alfa-raceafdeling) en de beemer met de Corvette, maar persoonlijk denk ik dat ze daar bij BMW niet zo blij mee zijn! ;)
Jaaahaa, doe maar net alsof je het niet begrijpt. ;)
Jaaahaa doe maar alsof ik je niet goed bij de veter had ;)
Nouououou ik doe niet alsof hoor…. ;)
Zou leuk zijn als meer mensen de lol van het vliegen afvangen, zonder elkaar af te zeiken, zouden inzien. Goede kerst gehad?
Ja, 2e kerstdag druk gehad. 1e kerstdag lekker rustig met het gezinnetje. Ik zit nu even nog wat left-over eendenborst plakjes te verschalken. Mijn dochter ligt hier tegen me aan te slapen. Ze wilde Harry Potter zien! En halverwege in slaap vallen….go figure! ;)

En jij?
Yep, gezellig. Eerst diner met mijn familie en vandaag met de schoonfamilie en met kadootjes en gedichten. Was best lollig.

On-topic: ik denk dat het goed zou zijn als de techneuten en ontwerpers bij BMW, Alfa, noem ze maar op…. zouden gaan rijden met de legendarisch geworde “oudjes” zoals deze 2002 maar ook de Giulia. Ook al waren ze niet perfect en zouden we sommige zaken nu anders doen…. in essentie hebben deze auto’s natuurlijk wel een aantal eigenschappen die mensen ook nu nog aantrekkelijk zouden vinden. Niet te complexe auto’s, laag gewicht, goede balans en bakken met charme…..

Ik heb met een Giulia gereden toen ik ging shoppen voor een fun-auto en dat was meteen genieten…. ook al was die auto niet in superconditie. De balans, het relatief hoge vermogen voor het gewicht en in verhouding tot de grip… maar ook de directheid en de communicatie….. De achterkant brak uit omdat het glad was in een bochtje, maar die was ook weer met een instinctief knikje uit de polsen onder controle…… zo ongelofelijk duidelijke communicatie en zo voorspelbaar zo’n auto……. Dat mis ik in veel auto’s…… (maar de Mx-5 kan er ook wel wat van) daar zouden merken meer mee bezig moeten zijn dan met nog tien pk meer eruit zien te krijgen of nog meer technische snufjes die je eigenlijk niet nodig hebt….
Ik persoonlijk zal het al een hele goede stap vinden om gewichtsreductie te realiseren.

Volgens mij is de tendens nu ook wel dat men in die richting begint te denken.
Wat is dat blauw wit virus eigenlijk toch grappig. Het leukste is dat de dragers het zelf niet eens merken…..

….over Nutteloos commentaar gesproken. Citaat uit Wpia:

” Sportlichen Erfolge

Gleich zu Anbeginn erwiesen sich die GTA im Motorsport als HAUSHOCH überlegen. Allein im Jahr 1966 errangen GTAs über 300 Siege. Die Tourenwagen Europameisterschaften wurden 1967, 1969, 1970, 1971, 1972, 1978 und 1979 gewonnen. Der Alfa Romeo GTA war im Motorsport über rund ein Jahrzehnt überaus erfolgreich. Weiterhin gehörten über zwei Dutzend nationale Championate und unzählige weitere Titel zur Erfolgsgeschichte dieses außergewöhnlichen Fahrzeugs. Zu seinen Piloten zählten u.a. Andrea de Adamich, Jochen Rindt, Ignazio Giunti und Nanni Galli. Für die Marke war der Alfa GTA ein ganz wichtiger Imageträger, dessen Wirkung auch heute noch anhält.”

Q.E.D.
Zei de ene virusdragende tegen de ander…..
Leuke auto’s die 02 serie. Waarom de 1-serie nou een opvolger moet zijn? Dat is toch altijd de 3-serie geweest?

Vreemde comments over de 02 vs Giulia hier. Nou heb ik toevallig beide wel eens gereden (niet veel), en beide zijn het erg leuke auto’s. Maar de Giulia was er idd eerder, en is ook de snellere auto. Dat fantastische Nord blok! Heb een 1300 super gereden, 85pk dacht ik. En dat voor die tijd! Maar dat maakt de 02 niet minder leuk.
Nou ben ik van mening dat ik vaker 02’s zie rijden dan Giulia’s. 02s zie je ook nog wel eens op lpg, en ook met flinke km-standen.
De Alfa’s die je ziet rijden zijn allemaal wel eens gerestaureerd of opgeknapt. De 02’s vaak ook, maar ik denk dat je die nog wel eens in originele staat ziet. Die kwaliteit had de Giulia niet, daar geloof ik niks van. Zeker niet in het klimaat wat wij hebben. Maar verhalen van uit elkaar vallende Alfa’s zijn ook onzin, die 105-serie’s zijn goed in elkaar gezet. Alleen jammer dat er geen relais tussen lichtschakelaar en koplamp zat. Maar dat is zo gefixt :)
@ Juppe: En Tii is eigenlijk alleen leuk om te knallen……. deze turbo is eigenlijk gewoon lomp overpowered. Typisch BMW dus.
Dat wordt misschien wel mijn target voor komend jaar: een 2002 :)
@ turbopaultje

Overpowered? Als er een automerk is dat zijn vermogen altijd perfect wegzet is het BMW wel…
@ 334bhp

Haha, grapjas. Als iemand dat niet kan is bmw het wel.
mijn oom heeft 2 2002tjes

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).