Verstappen gaat racen in Le Mans series

Auteur: , 80 Reacties

Na het A1GP debacle van ons Joske dachten we even dat we van hem verlost waren, maar de man is unstoppable. Vandaag is namelijk bekend geworden dat hij een rentree maakt in de autosport. De Nederlandse coureur staat in juni aan de start van de 24 uur van Le Mans.

Jos zal waarschijnlijk samen met Jeroen Bleekemolen en Peter Merksteijn een team vormen, de auto waarin gereden gaat worden is een Porsche RS Spyder. The Boss heeft zijn handtekening gezet onder een contract van Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur en zal uitkomen in de LMP2 klasse.

In een column van telesport.nl (Telegraaf) schrijft Jos: “Ik kijk echt enorm uit naar het nieuwe seizoen, waarin ik ga racen in een raceklasse die voor mij echt helemaal nieuw is. De langste race waarin ik tot nu heb gereden is een Formule 1-race en die duurt maximaal twee uur.

Direct na de jaarwisseling gaat Jos met zoon Max trainen. In de eerste week van het nieuwe jaar zullen ze in het zuiden van Italië buiten op de kartbaan de eerste kilometers maken. We wachten met spanning af! Vooral de temperamentvolle rijstijl van Verstappen gecombineerd met een race waarbij strategie en behoud-van-materieel een belangrijke rol spelen is natuurlijk interessant…

Met dank aan iedereen voor de tip!80 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Kijken hoe lang het duurt voordat hij dit verkloot. Ik vind het toch zo’n eikel(sorry). Zijn ego is groter dan zijn rijkwaliteit.
Als hij zich nou maar niet weer verstapt zoals de vorige keer.
Arme gozer- als hij één lullig foutje maakt, dan kan hij zijn carriëre wel vergeten omdat hij zo in beeld is. …Misschien moest hij beter slipmeester worden bij de rijvaardigheidscursussen van de ANWB of zo…?
Typisch gevalletje van onkruid vergaat niet.
Ik hoop dat hij nu wat meer respect toont voor zijn fans, als hij die nog heeft.
Nou ja, als die dán in een grintbak terechtkomt is hoop niet hélemaal verloren natuurlijk…..

….of was dat een inkoppertje? :D
Wel een heerlijke auto waar die in mag rijden… Hij heeft het toch maar weer voor elkaar ;)
Verstappen is een beetje voor mijn tijd, toen las ik een interview van hem in GTO..

Wat een arrogante gast zeg! Echt zo’n fanatieke voetbal vader alleen dan met karten..

Beetje je zoontje een een kart stoppen als ie 4,5 en half is, ben je gek in je hoofd ofzo, dan kind hoort dan nog met blokken te spelen..
jos die zal het wel even verzieken voor Jeroen en peter
‘Peter Merksteijn’
Is dat dezelfde Peter Merksteijn die dit jaar de Focus WRC mee naar het WRC nam en nog een aantal andere leuke rallyspeeltjes heeft?
Hoelang duurt het nog voordat ze “Jossie krakrak” met zijn te grote ego nou eens zijn racelicentie afnemen. Racen gaat niet om het geld maar om het meedoen en (met een beetje geluk) winnen, wat ik hem voorlopig nog niet zie doen. Dus Jos, je bent gewaarschuwd.

Dit geld trouwens ook voor die galbak van een Alonso.
dikke richard
Hallo positievo’s,beetje respect voor de beste Nederlandse coureur tot nu toe!
Als Verstappen erbij is is het nooit saai,en ik ben blij dat hij weer gaat racen.
Ik heb geen vertrouwen (meer) in Verstappen. Ik denk ook dat dit uitstapje van korte duur zal zijn.
idd zo denk ik er ook over
als iemand er vol voor wil gaan is jos het wel
hij zal nooit lekker safe rijden zoals heel veel anderen, maar altijd maximaal
ok vaak verneukt ie het maar hij probeerd het ten minste wel
nooit saai met die gast dus ik kijk er wel naar uit
@ dikke richard

Kheb meer respect voor Carel Godin de Beaufort, die haalde toch de eerste punjes voor Nederland. En als je z’n biografie doorleest, lig je soms helemaal dubbel.. :D
dikke richard
@ pannekoek
Carel Godin de Beaufort schijnt inderdaad een geweldig figuur te zijn geweest. En gestorven in het harnas,alleen veel te vroeg. Maar Jos is van mijn generatie,dus…..
“ons Joske” haha, Nee ik ben het helaas niet. Was het maar zo. Ik heb wel vertrouwen in hem dat die hem nu eens niet de grindbak in stuurt. Het is wel een goed team.
Jos heeft eigenlijk altijd laten zien dat hij echt snel is, geen teammaat die consequent sneller (was behalve bij Benneton, maar dat was z’n eerste jaar en daar reed hij tegen Schumacher met een auto die helemaal voor Schumi ontwikkeld was…) Hij heeft zijn imago wel tegen, maar iedere rijder die serieus aan de F1 begint gaat er van uit dat hij wereldkampioen kan worden. Ja misschien wil Jos teveel en ja misschien zou bescheidenheid beter passen, maar het is wel de meest succesvolle nederlandse F1 coureur en hard gaan zal hij zeker….. Misschien moeten ze hem alleen een stint van een uurtje per keer laten rijden. Snelle ronden draaien, paar plekken winnen en dan de andere rijders laten consolideren en de boel heel houden…..
Goed voor het aanzien van de enduranceracerij in Nederland die misschien hierdoor op wat meer airtime kan rekenen. Het belooft veel: ik ben benieuwd hoe hij in vergelijking met Bleekemolen zal zijn en hoe zij de strijd aan zullen binden met Jan Lammers, die bij Horag eenzelfde Porsche gaat besturen. Overigens is deelname aan de 24 Uur van Le Mans allerminst zeker. Je moet daar eerst voor worden uitgenodigd en er zijn meer gegadigden dan uitnodigingen.
Ik hoop dat ze het live gaan uitzenden, ik download de ALMS altijd veel actie, supervet!
@ Pieter inderdaad, het is helemaal niet zeker dat ie aan de 24 uur mee doet, van Merkenstein schrijft de Porsche in voor de ALMS/ELMS en in één van die series moet het team zich bewijzen om mee te doen aan de 24 uur.
________ Nieuwsflash van Equipe Verschuur_______

Onder de vlag van Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur zullen Jos Verstappen, Jeroen Bleekemolen en Peter van Merksteijn komend seizoen in actie komen met een Porsche RS Spyder sportprototype. Op het programma staan deelname aan de 1000-kilometerraces van de Le Mans Series (LMS) alsmede de 24 Uur van Le Mans, mits het team voor deelname wordt uitgenodigd door de organiserende Automobile Club de lOuest. Jeroen Bleekemolen en Peter van Merksteijn hebben al ruimschoots ervaring opgedaan in de lange-afstandsracerij en namen ook al deel in Le Mans. Voor Jos Verstappen, met twee podiumplaatsen en 17 WK-punten uit 107 Grand Prix-deelnames de succesvolste Formule 1-coureur in de Nederlandse autosporthistorie, betekent de overstap naar de lange-afstandsraces een nieuwe uitdaging. De Porsche RS Spyder is een heel goede auto en ik heb alle vertrouwen in het team. Ik kijk dan ook erg uit naar deze nieuwe opgave, aldus Verstappen.

De Porsche RS Spyder, een speciaal voor de lange-afstandsracerij gebouwd sportprototype, won afgelopen seizoen acht van de twaalf races in de American Le Mans Series, waarbij zelfs de concurrenten uit de sterkere LMP1-categorie werden verslagen. In 2008 komt de Porsche RS Spyder voor het eerst ook in Europa aan de start, een première waarnaar veel sportwagenliefhebbers reikhalzend uitkijken. Het Nederlandse team Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur is een van de drie teams die van Porsche Motorsport de kans hebben gekregen om een dergelijke auto in de Le Mans Series in te zetten. Het is een fantastische auto en een fantastisch project, zegt teameigenaar Peter van Merksteijn, die de preparatie en de inzet van de auto heeft toevertrouwd aan het ervaren specialisten uit het team van Frans Verschuur.
Ik word hier een beetje moe van. Net zo moe als dat eeuwige geroep dat elke Mercedes een taxi is, Alfa’s alleen maar roesten, Fiat’s uitelkaar vallen etc. Altijd dezelfde reacties. Jos is de beste coureur die we gehad hebben. Hij is alleen in het begin veel te roekeloos geweest, maar hij was dan ook erg jong en onervaren. Daarnaast heeft het gebrek aan geld hem ook niet kunnen helpen, en laten zien wat hij kan. Ik ben het ook niet altijd eens geweest met wat hij gedaan heeft, maar kom op overdrijven is ook een kunst. Ik hoop dat hij goed scoort in de races en jullie je mond snoert.
dat wordt brokken maken!
Schep de grindbak maar vast leeg en zet er maar een bordje neer:

Gereserveerd voor: Mr. J. Verstappen
Sorry mensen, ik lees hier altijd een hoop gezeur over Amerikanen maar blijkbaar kunnen Nederlanders nog een hoop leren over vaderlandsliefde. Het enige wat wij altijd doen is zeuren. Toevallig is Jos Verstappen een van de beste Nederlandse coureurs en heeft hij vaak in het ‘mindere materieel’ gereden, waardoor hij risico’s moest nemen…

Uit zijn races blijkt wel dat hij een goede coureur is e ik weet zeker dat hij met deze porsche hoge ogen zal gaan gooien…
Alle mensen die hier zo negatief zijn over Jos Verstappen weten volgens mij niet zo goed waar ze over praten.

Jos Verstappen is een zeer goede coureur en zeker nog steeds nederlands beste coureur ooit.

Hij heeft alleen altijd pech gehad met de teams waar hij reed. Het waren nooit topteams (met uitzondering van Benetton, maar toen had hij nog geen ervaring), dus in de picture rijden is dan erg moeilijk. Om toch iets te laten zien moet je dan als coureur de volle 100% geven, of misschien nog wel iets meer. Wanneer je op of over de grens rijdt, dan is het logisch dat je zo nu en dan een foutje maakt. Zo was het dus ook altijd met Verstappen. Een echte coureur wil altijd winnen/ altijd maximaal scoren en die mentaliteit heeft Verstappen als geen ander.

Ik weet 100% zeker dat hij heel ver had kunnen komen als hij bij topteams had gereden. Alleen de sponsoring is in Nederland altijd het grote probleem. Dus kom je als Nederlander nooit ver.

Het is niet voor niks dat Verstappen zo lang in de formule 1 heeft gereden. Als hij geen topper was geweest, dan was hij na een jaar al afgeschreven door de teambazen, maar iedere teambaas is altijd positief over Verstappen geweest.

Kortom, Verstappen is voor mij dus een held en ik ben heel blij dat hij de Le Mans Series gaat rijden.
Laten we niet vergeten dat RFH (Racing For Holland) in 2008 niet mee doet aan Le Mans, en dat met Jos erbij het weer een mooi Oranje feestje kan worden op Le Sarthe…(mits ze worden uitgenodigd voor pre-qualifying in mei)
En Porsche er achter staat dat een prive team deel gaat nemen aan Le Mans, aangezien Penske nu al een paar jaar met de RS rijdt en nog niet aan Le Mans heeft deelgenomen.

En de Porsche RS is een geducht wapen ondanks dat het LMP2 is…
Fuck nog meer Hollands F1 klap vee op Le Mans
@ holgie, ooit wel eens op Le Mans geweest???
13X…….en alle andere ook meerdere malen
@Marco:

“En de Porsche RS is een geducht wapen ondanks dat het LMP2 is…”

Op de korte Amerikaanse banen wel, niet op Le Mans. En al helemaal niet met de nieuwe tankinhoud van 80 liter: http://www.ten-tenths.com/forum/showthread.php?t=102844

BTW, er rijden naast Lammers, Bleekemolen en Verstappen nog veel meer Nederlanders in deze series zoals Kox, Hezemans, en de man achter dit filmje: http://www.youtube.com/watch?v=iwtyZosuPNE : Michel Vergers (geeft je meteen een idee wat een straat legale versie van zo’n mini-LMP doet…). Dus genoeg reden om naar Spa of de Nurburgring af te reizen komend seizoen.
Ja, het is dezelfde Peter van Merksteijn die ook nog wel eens op een WK meerijdt met zijn Focus WRC ’06. Tevens rijdt zijn zoon (kampioen NK Groep N) met een Evo IX en zijn dochter. Foto’s van de Porsche staan op vm-motorsport.nl
http://www.vm-motorsport.nl/nl/fotoalbum_2007/porsche_rs_spyder.php?AlbumID=5&FotoID=50&
Wat we nu in europa hebben rijden kwa LMP 2 schiet niet op.Het blijft gewoon niet heel.Heb De Porsche Spyders in Sebring in aktie gezien,daar ging het ze goed af en geloof me als je 12 uur daar heel blijft dan redt je Le Mans ook wel.Probleem zit hem in de lay out van Le Mans das 90% vol gas dus kom je echt pK`s te kort in een LMP 2.Maar ben blij dat ze komen ze klinken echt helemaal top.
als hij binnen een uur met een formule 1 race van anderhalf uur de grindbak inrijdt, wat heeft het dan voor nut als ie aan een race van 24 uur meedoet :P
Man, jullie Nederlanders kunnen lullen!

Ik snap echt niet (ik ben zelf Vlaming) dat jullie Verstappen altijd zo afzeiken. Net zoals jullie dat met Albers deden.

Maar die kerels konden verd*mme nog iets met een wagen! Elke keer als er een Nederlander in de F1 rijd is het precies niet goed genoeg. Heb nu toch eens respect voor de weinige successen die iemand uit de Benelux kan halen. Ok, wij Belgen hebben grand-prix winnaars gehad (zie Ickx en Boutsen), maar voor de rest: niets. Bas Leinders geraakte nog niet eens voorbij de testzitjes, en jullie hebben de afgelopen tien jaar toppers gehad in de DTM (Albers), Champcar (Doornbos), en in de F1 (Verstappen, en in mindere mate Albers en Doornbos)

Ik vind het erg sjiek dat Verstappen weer gaat racen. Dat verdient hij. En ik weet zeker dat ie niet direct de grindbak in zal vliegen. Integendeel, hij zal nog eens even snel de vloer aanvegen met enkele ‘talenten’ en ‘overrated’ coureurs.

Jammer dat jullie hem niet naar waarde kunnen schatten… Niet moeilijk dat hij naar Vlaanderen is ge-emigreerd.

Go Verstappen!
Ik kan me wel voorstellen dat een hoop fans hem uitgekotst hebben na zijn “stunt” bij de A1GP, anderhalf jaar geleden. Toch ben ik bij Jos altijd weer benieuwd of hij nou eindelijk de belofte die hij was (is?) waar gaat maken.

Ik meen me overigens te herinneren dat hij eens gezegd heeft dat hij alleen tot zijn recht kwam in formule auto’s, niet in toerwagens. Maar dat terzijde.
sportlui zijn altijd eikels .. en dat moet ook ..
want aan het eind van de dag presteren ze nix .. ja eerste worden .. en dan?

sportlui voegen werkelijk nooit iets toe .. nee helemaal NOOIT ..
(ter illustratie) .. een eiffel toren bouwen of zoiets .. dat is wel een prestatie ..
Helemaal eens met onze Vlaamse collega (Nemus) laten wij als Nederlanders eens achter een coureur gaat staan i.p.v. hem continu afzeiken en trots zijn dat we in zo,n mooi evenement met een zeer goede auto mogen uitkomen.
Iemand afzeiken, waarom? Tja, dat is nu enmaal leuk. Waarom? Tja, dat weten we niet, we doen het gewoon. Het geeft ons het idee dat we beter zijn dan die andere die wel iets bereikt heeft!
Wie is trouwens die L*L die dit artikel geplaatst heeft?
Staat namelijk geen naam bij!
@ Dan

Volgens mij is het toch echt Autoblogger, en waarom is het een LUL???

En @ iedereen, te makkelijk om iemand af te zeiken. Verstappen flikt toch wel weer elke keer. Voor de beste Nederlandse F1 coureur. En ben benieuwd hoe die het gaat doen straks, dat die hard gaat dat is een ding dat zeker is.
Typisch Nederlands inderdaad om je eigen helden zo de grond in te boren.
Dat gedrag schuift heel nederland sowieso in een aparte positie,
maar das een andere discussie

Jos was in welke klasse dan ook altijd in beeld, ook al reed hij 19e.
Ik heb zwaar respect voor wat de man uit die magere F1 auto’s heeft weten te halen.

A1 vond ik zelf namelijk ook niet zon debacle en heeft de race wel voor een gedeelte op zijn naam naar Nederland weten te halen.

Als je dan een echte journalist zou zijn, zou je eens wat van zijn oud-collega’s wat moeten vragen over Jos in plaats zon kut opener als “Na het A1GP debacle van ons Joske dachten we even dat we van hem verlost waren”.
Ben geen fan, maar ik vind wel dat je wel normaal kan schrijven over deze kerel ipv af te branden zonder enkele tekst om dat te rechtvaardigen.
Speedy,

Hij moet zich wat professioneler opstellen. Autoblog is best een leuke website maar als die zogenaamde ‘Autoblogger’ zijn persoonlijk gal gaat lopen spuien dan staat ‘bloggen’ meer voor ‘schijten’!

A1GP was geen debacle! Het was een groot succes en iedereen keek. Nu met Blekemolen is dat een heel stuk minder. Blekemolen is gematigder. Verstappen is ruwe bolster blanke pit. Gassen met dat ding. harder gaan dan mogelijk is. al vloekend door die bochten knallen en je tegenstanders het Spaans benauwd laten krijgen. Kijk, dat is leuk om naar te kijken!
De schrijver zal wel gefrustreerd zijn de afgelopen dagen weer met de hele familie uren rond de tafel gezeten te moeten hebben, en probeert het zo effe lekker van zich af te schrijven..

Een goed voornemen voor de schrijver zou het woord ‘objectief’ eens op te zoeken zijn :-D

GO JOS THE BOSS !!
@Dan
Idd Verstappen is wat ‘ongepolijst’. Dat levert vaak spectakel op, maar bij een duurrace werkt het vaak beter om smooth en constant te rijden.
Ben benieuwd hoeveel van de 24 uur Verstappen gaat vol maken. In de F1 heeft ie maar weinig races echt uitgereden….
Geweldig nieuws. Eindelijk spanning, sensatie en actie op de baan! Geen marketing priet-praat (ooit wel eens van CA SkinCare products gehoord?), als het hem niet aanstaat dan zegt hij dat. Als hij een slechte dag heeft dan merk je dat. Als alles een keer mee zit met inferieur materiaal (bijv. voorlopige pole pakken op vrijdag in de GP van Frankrijk), dan merk je dat ook.

Ergo; niet menselijks is Jos vreemd. Gelukkig maar. Al die lui hier die zich maar willen vereenzelvigen met een sportheld, maar stuklopen op onvereenigbare karaktereigenschappen, moeten zich eens realiseren dat Jos een coureur (=iemand die zo hard mogelijk rondjes rijdt) is en niet je beste maatje cq afgod.

Als je een grote muil over Jos hebt, ken je simpelweg zijn carriere en dus de prestaties niet. En als je ergens over kletst waar je geen verstand van hebt, dan ben je een opschepper.

Ik hoop dat Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur een uitnodiging krijgt van Automobile Club de l’Ouest. Gaaf!

Go Verstappen!
@Dan (is dat je echte naam?): je hebt het over “professioneel” terwijl jij direct met lichaamsdelen begint te gooien in je reactie… Lekker consistent.

En de A1Gp was in mijn ogen zeker een debacle. Honderden fans van Verstappen hebben destijds geld teruggevraagd voor hun entreebewijs voor die A1 Grand Prix waar ons Jos zich te goed voor voelde. Je kunt gewoon niet met droge ogen beweren dat meneer Verstappen een beetje te hoog van de toren blaast.
@Thijs: objectief = saai en onmogelijk
Verstappen heeft gewoon te vaak geblunderd. Bij Benneton scoorde hij niet echt geweldig, ondanks dat zijn teamgenoot kampioen werd. Het was dan wel zijn eerste jaar, maar dat geldt ook voor Hamilton. En zijn teamgenoot was 2- voudig wereldkampioen, Schumacher werd voor het eerst kampioen toen hij naast Verstappen reed. Dat Verstappen vervolgens voor derderangs teams reed, is hij zelf schuld. Dit heeft niets met sponsering te maken. Bij de kleine teams moet je sponsering meebrengen. Wanneer Ferrari je wilt, heb je geen sponsors nodig. Dan krijg je betaald. Maar de topteams waren niet meer geïnteresseerd na het Benneton jaar. In de A1 reed hij ook niet bepaald de sterren van de hemel. Terwijl de auto’s daar gelijk zijn en een groot deel van het startveld uit prutsers bestaat. Ik ga niet voor iemand juichen, alleen omdat hij toevallig uit hetzefde land komt als ik.

Overigens hoop ik voor van Merksteijn dat het nu beter afloopt dan de vorige keer dat hij iemand anders in zijn Porsche liet rijden.

http://www.petrolhead.nl/2006/11/nederlandse_porsches_carrera_gt.php
@autoblogger: Kennelijk zijn er nog mensen die geloven in objectiviteit….. objectief is een leuke theorie net als marxisme alleen in de praktijk gaat het nooit werken. Cynisme is een wrede maitresse.
Jos in de le mans series?? Wat zoek ie daar nou? hij was al niet goed in de f1 dus;) Jeroen bleekermolen lijkt me wel grappig
@classic red: je moet je feiten eens op een rijtje zien te krijgen!

Verstappen was een zeer gewilde rijder toen hij instapte bij Benneton. Daar zou hij gaan testen maar door het ongeval van Letho moest hij (bijna) zonder in de auto te hebben gereden aan de bak, recht vanuit de F3. Hamilton heeft veel meer in de McLAren F1 auto’s gereden voordat hij naar de F1 kwam. Daarnaast heeft Hamilton een compleet vormings en trainingstraject betaald door Ron Dennis/McLaren van JAREN achter de rug……

Jos moest dus met een F1 gaan racen zonder te kunnen testen, daarbij kwam dat niemand normaal met de auto van Benneton kon rijden omdat die helemaal op de rijstijl van Schumacher was ontwikkeld. Oftwel superscherp insturen en een zeer listige achterkant. Dat zou voor iedereen een uitdaging zijn geweest die een totaal andere rijstijl heeft dan Schumi (en dat heeft bijna iedereen want die rijstijl is tamelijk uniek). Voor iemand zonder enige ervaring en in een extreem moeilijke auto is 10 punten in het WK waanzinnig knap, maar ik geef toe dat Jos het toen iets rustiger aan had moeten doen… helaas was hij toen jong en ongeremd….

Daarna kwam hij door mislukte onderhandelingen en de wens om te racen bij het MTV- team terecht dat veelbelovend was en vooruitgang boekte tot Roland Ratzenberger (de teammaat) omkwam op Imola in het weekend dat Senna omkwam. De overstap naar Footwork leverde wel wat mogelijkheden op maar dat team had te weinig geld om de auto betrouwbaar te krijgen, hetzelfde geld voor Arrows en bij Tyrrell heeft Jos ook weer prachtige dingen laten zien…..

Als er drie redenen genoemd mogen worden voor het “mislukken” van de carriere van Jos dan zijn het onervarenheid, slecht management en de zure zeikmentaliteit in NL. Als er sponsors waren geweest dan hadden ze misschien meer kunnen regelen, een fatsoenlijk team met een auto die heel bleef…… nu stond iedereen klaar om Jos zo snel mogelijk af te schieten…. zie je wel, hij kan niets, hij is arrogant bla bla bla…… feit is dat hij nog steeds door veel ex-collega’s als een zeer snelle F1 coureur geld die het zeker had kunnen maken als hij maar bij het goede team had gezeten…..

Die mensen hebben er duidelijk meer kaas van gegeten dan wat zure calvinistische zeikertjes hier in NL (no offense to anyone in particular).
Ik ben geen Jos fan (eerder een anti-fan) maar ik ben erg blij dat ie nu weer wat gaat doen. Ik bedoel hij heeft eindeloos op een nieuw F1 zitje zitten wachten en daarbij heel mooie kansen voor een leuk DTM of Lemans coureur bestaan aan zich voor laten gaan. Goed dat ie eindelijk in de tegenwoordige tijd is aangekomen en iets gaat doen.
Al die lutsers die zo negatief over Jos schrijven hebben zelf nog nooit in een racewagen gezeten. Ja op de PS2 of XBox lekker racen is 1000% nep tov de real stuff. Jos heeft een prima en opzienbarende rijstijl, on nederlands gefocused maar wil ook gewoon zijn geld verdienen en dat mag blijkbaar niet in NL. Als Jan Lammers gewoon de betalingen had gedaan dan was Jos niet gestopt met de A1 GP. Helaas is de A1 GP een stuk minder leuk om naar te kijken voor ons sinds Jeroen daar rijdt, want minder spectakel alhoewel Jeroen een heel goede coureur is. Maar het team heeft vaak problemen met het juist afstellen van die auto en ook het tactisch inzicht van Jan Lammers is niet om over naar huis te schrijven helaas. Denk nog maar eens aan de curieuze bandenstops op Zanvoort vorig jaar!
@w0o0dy
In de Verstappen hoogtij dagen werd altijd gezegd dat Joske de grootste fanclub had van alle F1 coureurs dus met die “zure zeikmentaliteit in NL” valt het wel mee.
wat een stel ongelofelijke no-knows hier zeg…….

Het A1gp team was het eerste jaar niet goed genoeg om voor de titel mee te doen. En ook weer geen enkele fatsoelijke sponsor, want nederlandse bedrijven kijken eerst of (tot) het fout gaat en roepen dan dat ze in zo’n matig team geen geld willen steken…………. Waar bleef ING met die miljoenen? Waarom geen sponsoring door ABN-Amro of door Shell? Geen geld van Akzo, Philips, Koni….. Nederlandse bedrijven zijn vaak vooral laf als het om sponsoring gaat en aan één of twee goedwillende bedrijven heb je niet genoeg. Racen kost miljoenen en 3 of 4 grote bedrijven kunnen samen wel wat voor elkaar krijgen, maar die mentaliteit is er niet in NL.


Dit afgelopen jaar hadden ze met Jos zeker meer overwinningen kunnen halen dan met Jerone Bleekemolen. Leuke rijden hoor die Jeroen, maar ik gok dat hij in de race een halve tot een hele seconde langzamer is dan wat iemand als Verstappen kan met de auto.
Marcel van de Wiel
Nou ik ben een verstappen fan in hart en nieren en heb hem overal gevolgd ik ken Jos als een fanaticus en dat is ook wat hem apart maakt in de racerij.
Ook ik had wel eens van rustig aan nou Jos rij maar lekker uit nu, en dan ging hij weer een bijna onmogelijke inhaal actie plaatsen die dan ook soms wel eens verkeerd afliep.
Maar ja rondjes achter imand aan rijden is ook niks aan om te kijken en alleen al daarom weet je dat als Jos rijd je altijd wel iets ziet gebeuren dat net op het randje is ( en of erover)
Ik ben blij dat hij weer gaat race en wellicht is Jos iets behoudener geworden de afgelopen jaren maar ik weet zeker dat we weer een paar acties zullen zien die op het randje zijn,of toch erover.
En aan allen die hem graag af lopen te zeiken doet U maar voor mij en velen is hij nog steeds de meest succesvolle coureur van Nederland punt.
@mashell: moet jij maar eens wat positieve artikelen over Verstappen op gaan zoeken……..in andere bladen dan de echte auto/race tijdschriften…. SUCCES!
Als de media iemand (of iets) kapot willen schrijven dan zal dat vrijwel zeker lukken… eerst roepen ze twijfel op “wij moeten het nog maar zien” daarna slaat de twijfel toe bij geldschieters en als er dan geen geld is dan kunnen de journalisten triomfantelijk roepen “zie je nou wel…. die lui waren gewoon enorm arrogant want het is toch weer niets geworden”
Eiegnlijk is die negatieve varslaggeving ook bij Albers al een poosje aan de gang en dat heeft toch wel meegeholpen aan zijn ontslag. Kijk als je Olav Mol maar diep genoeg vuist, dan wordt je de hemel in geprezen, zie Doornbos.
@Barry330cd: Olav Mol vuisten is iets waar weinig mensen zin in hebben, dus ik ga voor de negatieve verslaggeving;)
Er zijn nog 2 teams die met de porsche rs spyder gaan racen op le mans!

ik ben zeer benieuwd hoe de porsche’s het gaan doen op le mans!!

Ik ga het zeker volgend:D

eindelijk weer porsche die lemans onveilig gaan maken :D
@autoblogger…”En de A1Gp was in mijn ogen zeker een debacle. Honderden fans van Verstappen hebben destijds geld teruggevraagd voor hun entreebewijs voor die A1 Grand Prix waar ons Jos zich te goed voor voelde. Je kunt gewoon niet met droge ogen beweren dat meneer Verstappen een beetje te hoog van de toren blaast.”

ff serieus, hoe lang blijf jij voor je baas werken als jij je afgesproken loon niet krijgt?
Dat verhaal liep al langer en Jos heeft de koppigheid van Mr. Lammers (Ook een held btw) waarschijnlijk onderschat want veel fans waren voor Jos gekomen.

Mensen met weinig vrienden kan je vaak goed vertrouwen want ze zijn vaak (te) eerlijk.
@ WoOody:

Hamilton rijdt in een auto die volledig wordt beheerst door electronische hulpmiddelen. Traction Control, Launch Control, Power Steering, ABS, etc… daar maakten de teams van Verstappen in de jaren 1994-2000 geen gebruik van. De auto van Hamilton is veel handelbaarder dan de Benneton uit 1994, waar verstappen zijn ‘grindbakreputatie’ aan te danken heeft. Als Verstappen nu in de F1 terecht was gekomen (en in een McLaren), dan was ook hij zeker in de top 4 geeindigd en had hij ook bijna elke wedstrijd uitgereden….

Sinds Jos Verstappen niet meer in de F1 rijdt, is er werkelijk niets meer aan. Er gebeurd simpelweg bijna niets meer en de zenuwen zijn verdwenen. Nu val ik bij elke wedstrijd in slaap. Vroeger was dit wel anders…..ik moest plassen voor de start zo zenuwachtig was ik altijd. Ik zat juigend op de bank als Verstappen weer iemand ingehaald had. In 5 ronden had hij 10 mensen ingehaald in een auto die achteraan behoorde te rijden……
Dit heeft overigens ook wel te maken met de F1 van toen!

Veel mensen geven een negatieve mening over Verstappen en dit recht hebben zij ook. Echter, als je elke wedstrijd van Verstappen hebt bekeken en elke dag zijn website checkte, dan ga je wel anders denken. Verstappen was gewoon een zeer goede coureur, die veel pech heeft gehad. Bovendien is hij erg emotioneel gedreven, waardoor hij zijn sponsors verloor (stom!)…..dit is de zwakte van Verstappen, maar het blijft één van de beste coureurs die ik de afgelopen 15jr heb gekend.

Met Verstappen komt mijn hobby weer tot leven!
“Waar bleef ING met die miljoenen? Waarom geen sponsoring door ABN-Amro of door Shell? Geen geld van Akzo, Philips, Koni….”
Sponsoring is geen liefdadigheid, het is een manier om je merk op TV te krijgen. Wat je wilt is voor je euro’s sponsorgeld zoveel mogelijk seconden op zoveel mogelijk TV’s te zien zijn dus kiezen ABN-Amro (GP Brazilië), ING, Philips etc inmiddels voor Formule 1. Nu veel meer dan vroeger omdat de sigarettenfabrikanten (waar ze liever niet mee geassocieerd worden) zo goed als weg zijn. Sponsoren vinden A1GP gewoon niet zo interessant.

@w0o0dy
Begin jaren 90 waren die positieve artikelen er echt wel. Maar toen het met Jos carrière bergafwaarts ging werd het inderdaad snel minder. Jos reageerde daar ook weer niet zo geweldig op (is ook moeilijk) en werd steeds erger afgeschilderd. Je ziet hetzelfde met Ralf Schumacher gebeuren.
@ Frank; Als ik daarop mag reageren: hij had ook in Zandvoort kunnen rijden om zijn fans te plezieren en vervolgens de handdoek in de ring kunnen werpen. Was jij erbij dat weekend? Heb jij een kleine 100 euro neergelegd om Jos eindelijk weer eens te zien racen in eigen land in een internationale racecompetitie? Ik had er destijds aardig de pest in toen ik flink geld had betaald om Jos te zien rijden vanaf het paddock. Ben wel geweest en het was een topfeest op die tribune, maar er was toch, zeker de eerste dag, een gevoel van teleurstelling dat Jos zijn fans liet zitten. Dat was overigens op de véle t-shirts en spandoeken ook wel af te lezen. Ik bedoel: hij had zijn benen niet gebroken ofzo, het was zijn keus niet in te stappen die dag.

Als ik voor mezelf spreek: ik werk niet als ik weet dat ik niet betaald word. Maar het grote verschil is dat er naast mijn pc nooit tienduizenden mensen staan om me aan te moedigen. En dat die er nog eens 40 tot 200 euro voor betaald hebben om me dat te zien doen.

Waar twee vechten hebben twee schuld, dat zal ook nu het geval geweest zijn. Ik ben niet meteen géén fan meer maar ik heb nu wel mijn reserveringen. Ik hoop -ondanks het debacle in Zandvoort destijds- dat Jos laat zien dat hij het nog kan. Maar ik vind ook dat hij een verplichting heeft (en die ook nakomt) naar zijn fans want die zorgen ervoor dat hij dikke boterhammen eet in België.

Hij hoeft van mij niet te compenseren, maar nog een keer teleurstellen kan hij ook niet.
@ WOoOdy: je zou door je betoog over sponsoring bijna de indruk krijgen dat die bedrijven voor de ondersteunng van de Nederlandse autosport zijn opgericht. Het eerste jaar van A1GP viel tegen. Niet door gebrek aan sponsoring, maar met name door gebrekkig presteren van Verstappen. In het directe vergelijk heeft Bleekemolen het een jaar erop beter gedaan en ik kan mij ook niet herinneren dat Bleekemolen ooit uit zijn auto is gestapt gedurende een race. Met Verstappen is er altijd actie en dat is leuk om naar te kijken, maar je wint er geen kampioenschap mee. Verstappen is, naast de historisch beste F1-coureur, ook een structurele underperformer die daarnaast schijt aan zijn fans heeft.
@frank: ik heb mn geld nog steeds niet gekregen ;)

Nee serieus, ik snap wat je bedoeld en er zijn natuurlijk altijd meerdere kanten aan een verhaal. Maar als iemand vaak negatief in de media komt, dan zit daar vaak wel een kern van waarheid in (bij Spyker was dat een hele grote kern). Maar goed, ik ga weer achter m’n Xbox…

PS: Mooie quote! “Mensen met weinig vrienden kan je vaak goed vertrouwen want ze zijn vaak (te) eerlijk.
rinus woermeijer
hrt is een goed teken dat er zoveel vertrouwen is nederlandse coureurs

we zien het met veel plezier tegemoed , alleen al voor de mooie week met al die

mooie bolides.
JOS for president!!!!!
Balkenende for driver!!!!
doodziek over het negatieve gedoe om verstappen, wees blij dat die man de ogen voor de nederlandse racewereld heeft geopend anders had kwalbers nooit een race in de formule 1 gereden,alleen jammer dat een echte coureur zoals doornbos niet naar voren wordt geschoven die kan net als verstappen wel racen, en er komt nog genoeg talent aan. vd garde etc
Mensen die Verstappen niet steunen krijgen van de Verstappen-fans het verwijt dat ze geen kaas van autosport hebben gegeten. Blijkbaar hebben de managers van de grote Formule 1 teams ook geen kaas gegeten van autosport. Anders hadden ze het supertalent Verstappen wel binnengehaald. En dat heeft niets met gebrek aan sponsors te maken. Wanneer Ron Dennis of Jean Todt een coureur willen, wordt hij ingehuurd. Sponsering verzorgen ze als team zelf wel. En ze zullen zich ook niet door negatieve berichtgeving van de Nederlandse pers hiervan laten weerhouden. Volgens Niki Lauda is het in de autosport heel eenvoudig. De beste is degene die als eerste over de streep komt (maar ja, Lauda heeft natuurlijk geen kaas gegeten van autosport. Hij is immers geen Verstappen fan).

Ik snap het excuus ook niet dat het A1 team niet goed genoeg was. Ze rijden met standaard auto’s en de meeste teams hebben onbeduidende coureurs. Dan moet je als ervaren supertalent toch wel iets kunnen doen. Bovendien heeft hij zijn geld wel gekregen. Misschien iets te laat, maar voor een miljoen moet je wat geduld kunnen opbrengen.

Maar we zullen komend seizoen wel zien wat Verstappen presteert in deze oude mannen (volgens Verstappen) tak van autosport. Ik vrees dat we weer dezelfde smoesjes krijgen (slechte auto, slecht team, te weinig geld, pech enz.).
ccccccccccxxxxxxxxxxxxx
Be proud jan lammers doet niet mee in 2008 (wat ik pesoonlijk zeer jammer vindt) geef jos een kans ,ook al vindt ik dat hij beter parijs dakar kan gaan rijden in een kart
Hoe mensen kunnen beweren dat Bleekemolen het beter heeft gedaan dan Jos dat kan ik echt niet volgen…. het team (Lammers) gaf in het eerste jaar zelf aan dat er nog veel niet goed was aan de afstelling en dat ze daarom niet met de top meekonden…. het tweede jaar konden ze dat wel, maar zoveel succes heeft Bleekemolen niet gehad. Redelijk trainen en dan een beetje leuk meerijden dat kunnen er meer…. plaatsen goedmaken en races winnen dat is andere koek.

Ik heb de F1 religieus gevolgd sinds 1986, zag iedere wedstrijd die werd uitgezonden tot 2002 las veel tijdschriften en (vanaf 1999) alles wat er op internet te vinden was…. Supertalent alleen is voor niemand genoeg om door te breken in de F1. Wie dat denkt is naief en zou zich eens wat meer in het wereldje moeten verdiepen. F1 is veel politiek, veel geld/sponsoring en veel list en bedrog…. dat is ook waarom ik het nauwelijks nog serieus neem. Kijk soms wel de races maar de optochten zijn vaak niet spannend genoeg.

Het aantal rijders dat enorm veel talent had/heeft en in de F1 zou kunnen starten is best groot in verhouding tot het aantal stoeltjes. En veel mensen die er lang hebben rondgehangen zijn er niet. 100gp’s mogen rijden is in feite al meer dan de meeste coureurs kunnen zeggen. Het aantal rijders dat een echt succesvolle carriëre heeft gehad in de F1 is zeer beperkt. Salo, Herbert, Irvine, Alesi… allemaal voorbeelden van mensen die wel talent hadden, bij een goed team zaten en toch niets echt succesvol genoemd kunnen worden. Veel van de rijders nu, zitten er dankzij hun grote sponsors alleen steunen die sponsors hen voor langere tijd zodat ze vanuit de f3 door kunnen groeien…

Reken maar dat zonder centjes ook Hamilton snel pleite zou zijn…… Alleen zit daar het geld van McLaren in…… Tuurlijk is die gast enorm snel en goed, maar daar zit dan ook 5 jaar werk met specialisten achter….. dat soort begeleiding krijgen de meeste rijders niet…. die mogen wat testen en als ze snel zijn en geld kunnen regelen dan kunnen ze soms wel aan de bak….. tot er een ander is met meer geld of met een (tijdelijk) superieure pr……

F1 is knalhard en zelden eerlijk. Dat is waarschijnlijk waarom Nedelanders het nooit ver zullen schoppen….. want eerlijk is eerlijk NL is geen interessante markt.
Graag zou ik de auto en autosport liefhebbers op deze schitterende website willen verzoeken te stoppen met alle negativiteit over Jos Verstappen, want negatieve publiciteit heeft deze wereldcoureur helaas in het verleden niets opgeleverd. Bovendien zegt het meer over jezelf dan over Jos Verstappen, het toch belachelijk hoe jullie hem onderuit willen halen. Positiever was Holland over C. Albers, welke over een zeer goed gevulde geldbuidel c.q. sponsorbudget beschikte en werkelijk niets heeft gepresteerd in F1. Als kadootje mochten we zien dat meneer ook nog samen met de tankslang de pitsstraat uit reed (!). Jos Verstappen daarentegen scoorde 2 maal een podium!! Hij heeft Formule 1 in Nederland populair gemaakt en is de beste Nederlandse F1 coureur ooit: dat mogen we nooit vergeten. Jos, wij in Limburg vinden het fantastisch dat je weer gaat racen en komen naar je kijken! Heel veel succes!
Ik zie nu eenmaal liever een coureur met een aansprekende persoonlijkheid prachtige prestaties neerzetten dan iemand met een Nederlands paspoort voor spek en bonen meerijden. Ik denk dat de meeste Verstappen fans hier hem een eerste klas eikel zouden vinden, wanneer hij een paar kilometer verderop in Duitsland was geboren.

En Frans, wij in Limburg hebben jouw niet als woordvoerder voor onze provincie benoemd. Dus wellicht kun je beter voor jezelf spreken.
Verstappen?… En 24h. Le Mans?… Hij rijdt nog geeneens een GP uit (Zou mij ook niet lukken hoor.) Hoe denkt hij dan 24h. te racen op het Le Mans track. Die toch wel een paar moeilijke bochten heeft.
@ W0o0dy

Juist en zo denk ik er ook over, je verwoord het prachtig.
Lekker makkelijk om Jos Verstappen de beste nederlandse coureur ooit te noemen, hoeveel hebben we er ?
We zullen zien hoe goed hij is als hij samen met Bleekemolen in dezelfde auto rijdt.
Nederlandse coureurs zijn gewoon een aanfluiting, net als die kneus Albers. Nooit maar dan ook nooit ligt het aan hun, maar altijd aan het team of de auto. Hoe vaak hebben we die verstappen niet horen klagen dat het team de balans in de auto niet kon vinden? Christijan Albers die het team nog een veeg nageeft als hij er terecht uitgegooid is.
Het is een drama met die twee en ik ben benieuwd hoe erg Verstappen ons land weer te kakken zet bij dit wereldbekende evenement, onze enige hoop is dat ze niet uitgenodigd worden, hoe sneu dit ook is voor Jeroen en Peter.
@René: dank voor dit geweldige stuk tekst. Als je overduidelijk weinig verstand van zaken hebt is het misschien een idee om eerst je kennisniveau op peil te brengen en daarna je er tegenaan te gaan bemoeien? Er zijn in het verleden veel meer Nederlandse coureurs geweest dan jij kent, maar ik ga het niet voor je uitschrijven. Succes met het opzoeken en bestuderen.

Autosport draait meestal om hoe goed de auto is waar je in rijdt en soms kan een coureur het verschil maken (als de auto’s bijvoorbeeld op basis van het regelement redelijk gelijk moeten zijn).
Jos the Boss! Helemaal super!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).