Loremo Convertible

Auteur: , 37 Reacties

De sedanversie van de Low Resistance Mobile, oftewel Loremo, werd gepresenteerd in 2006 en moet in 2009 op de markt komen. Ondanks dat de auto dus nog niet leverbaar is, wordt er toch al gewerkt aan een convertible versie. Deze zal officieel onthuld worden in Geneve. Hoofdbestanddelen zijn een laag brandstofverbruik en een gunstige prijs. Klinkt goed toch?

Het instapmodel van de sedan beschikt over een 20 pk 2-cylinder turbodieselmotor en verbruikt 1,5 liter diesel voor 100 kilometer. De sportversie perst een brute 50 pk uit een drie-cylindermotor en is goed voor 2,7 liter per 100 kilometer. De topsnelheid van de laatste is 220 km/u. In de toekomst zullen er ook elektromotoren leverbaar worden.

De oorspronkelijke gedachte van het Duitse Loremo was om een goedkope en zuinige auto te ontwikkelen voor de ontwikkelingslanden, maar door de groeiende zorgen om het uitputten van de fossiele brandstoffen zien ze nu ook potentie voor de rest van de wereld.

De verwachting is dat de convertible wel iets meer zal verbruiken, maar ook iets sneller zal zijn. Voordeel is ook dat je makkelijker kan instappen, want de sedan heeft geen deuren waardoor je door de voorruit je auto in moet. De convertible moet dat allemaal wat makkelijker maken. De prijs zal waarschijnlijk tussen de tussen de 10 en 15 duizend euro liggen. (Bron: WCF)

Loremo Cabrio37 reacties

lijkt iets voor rinspeed…vaart of vliegt het? :P
Laat maar komen. Zeker de sedan vind ik interessant. Ik vraag me af of men wel geld zal vinden voor de productie van deze kar. Ik hoop het alvast.
Niet verkeerd!
Jammer dat er geen duidelijke tekeningen zijn gemaakt!
Als ze met 20pk al 160km/u halen, wat doen ze dan met 50pk.
Jammer dat er niets terug te vinden over de materialen die ze willen gebruiken. Zal men daar ook proberen milieuvriendelijk te zijn?

En wat is gunstig geprijsd?
@mx5-owner: 220km/u (staat trouwens gewoon in’t artikel hierboven ;) )
Heel goede benadering om benzine te besparen, bio-benzine zal ook wel veel geld kosten als het op grote schaal wordt geproduceerd dus het concept zal wel nog uitgebreid worden in de toekomst.
(Als porsche nu Loremo zou overkopen, dan hebben ze plots de laagste uitstoot die er is :P )
Ook geschikt voor de rest van de wereld? No shit… Meer dan een eeuw ontwikkeling op automotive gebied, wat hebben we bereikt? Auto’s worden steeds groter, zwaarder en gebruiken nog altijd dezelfde brandstoffen. En als er dan iets op de markt komt dat zogenaamd lief is voor het milieu, is het meestal een afzichtelijk gedrocht met overgewicht. Jeej.

Bestaande techniek (diesel), laag gewicht en betaalbaar. Zolang die Loremo’s vlot genoeg zijn om normaal te kunnen invoegen op de snelweg, laat maar komen.

Hoop eerlijk gezegd dat deze ook geen deuren krijgt. Door de onmogelijke instap langs de voorkant zullen er weinig bejaarden onder de sedan-kopers zijn, dus kun je daar lekker hip mee zijn.
Reageert iedereen hier trouwens al na het lezen van de intro ofzo? Lees eerst eens het hele stuk?
Alfa Lima Foxtrot Alfa
De sedan heeft geen deuren….
de ontwerper is vast iets vergeten…

Ik zie mn moeder al door de voorruit kruipen….
De techniek van het lage verbruik is veelbelovend; zal de auto zonder deuren het producitestaduim halen? Wordt dan wel een originele wagen! 10 a 15k is toch ook niet spotgoedkoop voor mensen in ontwikkelingslanden!
Een cabrio van een superzuinig bouwsel lijkt tegenstrijdig… Maar je moet het dan ook in zijn klasse bekijken. Dan is het alsnog een heel zuinig karretje. Het is een leuk alternatief, maar zolang het niet praktisch is, zal het niet al te veel verkopen. Ik denk dat veel bejaarden wel milieuvriendelijk willen zijn, maar die kunnen niet eens instappen! Ook hier geldt dus weer: Het is een extreme variant. Er zullen compromissen gesloten moeten worden om een voor iedereen bruikbare auto te ontwikkelen.

@ dekster; Het gaat trouwens om diesel. ;)
“want de sedan heeft geen deuren waardoor je door de voorruit je auto in moet.”

Excuse me?! Kan iemand dit toevallig voor me verduidelijken?
Wel ideaal bedacht!
@ plaatje van Trobken
Maak dan gelijk een scharnier tussen voor en achterwiel kan je de hele auto openklappen :)
mmh, lame? :P

Jammer genoeg is dit (vooral) voor de ontwikkelingslanden, want zou wel eens iemand in dit ding willen stappen/kruipen.

10-15K? dan gaan de overheden van China en India veel mogen subsidiëren.
@citrofiel
ik zeg benzine maar bedoel diesel ;) (macht der gewoonte )
Ik rij al sinds 1992 met ’n ligfiets rond.
Collega-ligfietsers ;-) met dubbele spiermassa en vierdubbele conditie hebben volgende records al gefietst:
http://www.ihpva.org/hpva/hpvarec7.html

Totaal uit de context op ’n autosite (sorry voor die enkele uitschieter) maar wel uitstekend om te verduidelijken hoe inefficiënt 99% van de auto’s zijn….(niet dat ze me daardoor niet boeien ze)
@Trobken @foto

O! Op die fiets! ;) Thx. Duidelijk.
@Trobken
Héhé, in gent houden die dingen alle auto’s op…
@dekster: goed hé 8)
Ja, ik ga morgen een bull-bar op de A8 zetten, eens zien hoe lang je nog voor m’n voeten zal blijven rijden ;)
haha :D
Voor deftige foto’s – van de sedan – kijk eens op http://evolution.loremo.com/
De officiële Loremo site. Knap ding. Echt.
Idee om ‘via de voorruit’ had men al in de jaren 50. Denk gewoon aan de microcars van toen. (Ik kan nu niet op de naam van dat gekend model komen)
Deze uitwerking lijkt mij echter niet zo handig.
BMW Isetta?
Messerschmitt KR175?
Steve Urkel mobiel :)
Al eens in een Lotus Elise proberen instappen en, vooral, uitstappen?!? Niet zo handig, dus misschien slimmer om idd langs de voorkant in te stappen om een lichte en sterke langs(zij)structuur van het koetswerk te verkrijgen…
correctie @mezelf: ik bedoel dus vooral een Elise mét dak of ook een Exige…
De Loremo is verre van productie-rijp. Heel veel is nog in de “concept” fase dus het is te hopen dat ze het op tijd rond krijgen
Lijkt me een behoorlijk foute strategie. Bovendien willen ze de gewone versie in 09 in productie nemen……….
Tja, maar de carosserie is nog zo dat het niet economisch te produceren is dus dat moet helemaal omgegooid worden..en crashtest? Wordt ook nog een probleem dus of ze NCAP gaan halen is ook de vraag. Ik vind sowieso de prijs erg laag voor een auto dat in zo kleine aantallen geproduceerd gaat worden. Iedereen weet dat kleine productieaantallen niet voor een lage prijs zorgt
Crashtest voor de dichte versie zie ik niet als problematisch. Wel de serieproductie met een kostprijs van onder 10K€…………..
Johann Scheers
eindelijk weer eens een betaalbaar, leuk en ook nog superzuinig sportautootje !
Ben er zeker van, dat deze auto, zeker in cabrio-uitvoering, een succes wordt !
Fun als met buggy’s in de 60-er jaren !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).