Met je Punto naar het strand

Auteur: , 66 Reacties

We sluiten het jaar af met de grootste dombo op aarde, namelijk de 18-jarige student Sam Hamilton (geen familie van) uit Bolton. Als kerstcadeau had onze vrolijke vriend van zijn ouders een leuke Fiat Punto gekregen om een beetje mee rond te crossen en daar is natuurlijk niks mis mee. Maar toen kwam Sam op het briljante idee om met zijn auto op het strand te gaan rijden.

En dat had hij beter niet kunnen doen! Want binnen notime kwam zijn Italiaanse bolide ter waarde van £400 vast te zitten in het mulle zand. En aangezien hij geen geld had voor een sleepauto (£60) kon hij alleen maar toezien hoe de golven zijn auto verzwolgen toen de vloed op kwam zetten. En dan te bedenken dat hij maar liefst £1.600 betaald had om de auto WA te verzekeren. (Bron: Daily Mail, via CarScoop)

Fiat Punto op het strand66 reacties

Rick van Ittersum
Das knap lullig….:D
Hahaha!
Wel sneu voor de eigenaar. Maar agh, Tis maar een punto! geen ferrari. Dus daar komt ie wel weer bovenop :P
als ik het geld had . . .
de zee heeft geen genade gehad! Dat ding is totaal verwoest!
hij heeft wel in een gat gereden zo te zien
Italian Car Driver
@Robbie: En dat had hij beter niet kunnne doen!

Maak er maar kunnen van :)
JA dat is inderdaad lullig; heb je een sleepauto en dan haal je hem er niet snel uit en dan alsnog later betaald te worden, vind ik wel zielig hoor..
Is dit nou die beroemde Engelse humor?
€ 1600,- voor een WA verzekering :O
@ mark
1600 POND…das bijna 2 keer zoveel in euro’s;)
filmpje?!?!!?
@mark
Geen euro’s maar 1600 van Hare Majesteits Ponden. Het Pond staat op een all time low tov de euro maar het is toch nog wel iets meer dan 1600 euro.

Ik kan alleen maar zeggen dat die verzekeringsmaatschappij gelijk had, £1600 aan WA verzekering is voor dit soort idioten duidelijk nog niet genoeg.
Phaha Loser!
slim die gast :p rij dan tog met een jeep of hummer over het strand, maar nee, met een f*cking PUNTO!!!! xD
haha, wat een lutser en hij kijkt ook zo kansloos uit zijn ogen :p
whahaha, gast je krijgt het koud buiten. Ik zou in een (vooral ouder) Italiaantje ALTIJD je gewone kleding aantrekken (geen korte broek in de winter), aangezien er de kans bestaat dat je stil komt te staan. En zie hier het resultaat: daar staan we dan;)
zijn ouders zullen hem wel een nieuwe wrak kopen
In Ierland is het niet anders, maar goed daar mag iedereen die de leeftijd daarvoor bereikt een L op zijn auto plakken en planken.

Overigens, had ie beter zijn ouders kunnen bellen ivm die 60 pond, was goedkoper dan 400 pond weg te laten spoelen…
en hij poseert zo bij die auto (of op de auto)
precies allemaal in scene gezet, en ik vraag me ook af waar die motorkap en voor/zij-ruiten zijn gebleven
Hij wou zeker Top Gear nadoen? Nu begrijp ik waarom al die britten onverzekerd rondrijden!
Volgens mij is er wel wat meer gebeurd dan alleen vastzitten in het zand… Zijn dak zit namelijk een paar centimeter lager, alle ruiten zijn eruit, hij mist zijn motorkap en ga nog maar door. Ik denk dat hij van de kade afgerold is ofzo…
goeiemoggel hé!! beter eve apeldoorn belle…
De eigenaar lijkt op iemand die ik ken. De houding, de blik….. Het zou z’n broer kunnen zijn. Als die twee familie zijn…… Geef deze Engelsman dan nooit meer een auto.
Die auto is door wat lui behoorlijk in elkaar getrapt en een motorkap verdwijnt ook niet spontaan….. ik gok dat ie een ongeval heeft gehad… dat wilde camoufleren en em daarom onder water heeft laten verdwijnen of dat hij echt zo dom is dat ie em niet heeft weggehaald voordat het water op kwam, maar dat de schade voornamelijk door wat lui is aangericht en niet door het water.

@Michael: ik zie anders niet meer Italianen dan oudere Fords, Opels, Volvo’s etc…. langs de weg stilstaan. Dus zo vaak vallen ze niet stil.
Besef je wel hoeveel energie er in golven aanwezig is? Zeker in aankomende golven die gebroken worden op zo een golfbrekerstructuur.

Ga er maar van uit dat die auto daar niet is afgerold. (het kneusje zou er ook niet zo schaapachtig naar kijken als hij eraf gerold was) maar dat de golven er vrij spel mee hebben gehad, zeker aan de voet van die helling.

In top gear zie je iets gelijkaardig met die rode toyota pickup
Ehmm als de mensen hier wat beter opletten, dan kunje zien dat de auto op de eerste foto een stuk verder richting zee staat dan op de 2e foto.
In die tussentijd is de auto volgens de tekst door de zee overspoeld en waarschijnlijk teruggeslagen.
Daardooor ziet de auto er zo belabberd uit.

En @Michael: ga ook maar buiten spelen met die jaren ’70-er opmerkingen als “Italianen staan vaak stil”. Reageer dan niet. Jouw type auto heeft zeker nog nooitt pech gehad?
Penny wise Pound foolish.
@w0o0dy, enig idee hoe sterk de zee kan zijn? Als er een paar golven op je auto beuken wordt ie er niet echt beter op.

Wellicht herinner je nog een bepaalde Top Gear aflevering?
@Robbie: enig idee hoe moeilijk je een motorkap van zo’n oudere auto loskrijgt? Ga dat maar eens proberen, MET gereedschap en vraag je dan maar eens af hoe onmogelijk het verdwijnen van die motorlkap door wat golven is….. Ik geloof er in ieder geval niets van dat die er door de golven afgerukt is of zoiets…..
@w0o0dy, vergeet niet dat we het hier over een Fiat hebben ;)

Maar er zal ongetwijfeld wat extra schade zijn aangebracht door de lokale hanggroepjongeren..
robbie: er staat er zo’n Fiat hier…. vast dat die bouten zitten! Kun je gewoon gereedschap mee krom buigen…..
Hoera nog een Fiat minder :D
@wOoOdy

Ja, maar dan moet je wel eerst de roest weghalen natuurlijk…. :D
Wtf heeft die gedaan doordat die zo kapot is oO
@wooody: als er een golf vat krijgt op zo’n motorkap (en reken maar dat een golf dat kan) dan trekt ie hem er zo af. Als golven complete eilanden wegeroderen en rotsblokken afslaan dan snap je toch wel dat zo’n motorkapje niks is voor de zee?
@jonas: hem op het strand laten staan, telang gewacht en toen werd ie door de golven kapotgeslagen.
@Jan c. op een afgerond en goed afgesloten object als een auto krijgt een golf nauwelijks vat…. hooguit kan de hele auto ergens tegenaan klappen door de kracht van de golf. Een glad oppervlak zonder uitsteeksels heeft te weinig weerstand om een motorkap open en daarna los te krijgen.

Daarbij lijkt me dit strand zo vlak en ondiep dat er geen erg sterke grote golven kunnen zijn…. een golf ontstaat door een krullende beweging van het water in de richting van het strand. Als de krul dan door een sterk oplopende bodem “opgetild wordt krijg je een golf, anders niet.
Ik blijf erbij deze schade komt niet (alleen) van het water.
hahaha wat een enorme koekert!
Eb, vloed…..die golfbrekers op de achtergrond hebben niet voor niets een groene afscheiding…..
@Dos: klopt maar met een hoge waterstand krijg je nog lang geen hoge golven…. in de rivier heb je die ook niet, maar de rivier kan wel buiten de oevers treden als het water hoog staat.
Dynamiek van een rivier en een zee is een béétje héél érg anders, niet?
Wat Rick Dos zegt, die golfbrekers hebben holle delen om de golven te breken (duh..) dus dat zegt wel dat er juist op die plaats veel beweging is. 1 of 2 keer hoogwater, en er is niet veel meer van je auto over.

Ik mag graag op zee zeilen, en ik kan je vertellen dat golven behoorlijk wat kracht in zich hebben. Vooral langs kustlijnen, waar het vaak lagerwal is (wind van zee naar land gericht).
@wOoOdy.

Met een verkeerd windje krijg je wel degelijk hoge golven, alleen zijn er korte en lange golven. Hoge golven tillen de auto op en verplaatsen hem, lage golven willen door hem heen. Dan heb je nog zo iets als doodtij(weinig verschil tussen waterstand eb en vloed) en springtij(veel verschil). Aan de kademuur te zien, is er regelmatig een flink hoge waterstand, dus we kunnen niets uitsluiten wat betreft waterschade. Wel vind ik de schade merkwaardig, dus ik twijfel zelf ook over de ware toedracht van de schade, maar ik acht het dus niet onmogelijk.
en gezien dit geen Toyota is, zal ie ook niet meer starten ;-(
@mx5-owner,
Zoiets ja :) Kleine verbetering: Vloed is niet hoogwater, maar de beweging van laag naar hoog. Evenzo met eb. Verder niet interressant voor een autoblog ;)
@Juppe.

You get the point, daar gaat het om.
Maar inderdaad, lekker belangrijk.
Wat een amusement toch weer op Autoblog. Heerlijk.
En als je even niks te doen hebt en je leest het artikeltje van de Daily Mail door…..

“I phoned my mate from Bolton to help but by the time he arrived it was too late.” After the waves had relented, Sam’s car was left with a flattened roof, bonnet ripped off and half-sunk in a watery hole.
Een beetje zoals een nieuwjaarsduik, maar dan grappiger :D Wat een timing…
Zoals ik al schreef de auto kan tegen door de (“wind”)golven ergens tegenaan worden gekwakt.

Zoals je kunt zien op de eerste foto ligt deze wagen dichtbij de dijk in feite aan het einde van een hele grote vlakte. Golfslag ontstaat door de zeebodem (of door wind) maar als er weinig hoogteverschil is en weinig water dan is er ook weinig kracht. Zee, meer, rivier….. dat maakt weinig in dit verband, weinig water is weinig golven…… er is immers niet genoeg water voor een hoge golf. Dit stuk kust is redelijk vergelijkbaar met de waddenzee…. daar komt op sommige punten ook best een leuke hoeveelheid water naar binnenstromen, maar dat gaat relatief langzaam en daar zit dus niet enorm veel kracht achter. Dit vergelijken met een zeekust zoals op Hawai waar je 6 meter hoge golven tegenkomt is onzin…. Een golf met genoeg kracht om een motorkap eraf te slopen kun je in mijn ogen niet krijgen op een grote vlakte met minder dan 2,5meter water….
hij wou cker topgear nadoen dacht dat hij een toyota pickup had :P
Dat krijg je op zo’n eiland, met al die inteelt. Niet alleen zijn de koppen allemaal lelijk, er zit ook alleen maar ol’ english pudding in.
Leuk voor zijn ouders, hebben ze hem een plezier willen doen, sloopt ie de boel.

Voortaan maar fietsen loser ;)
Citrofiel evil twin
Hij heeft toch al meer geluk dan de eigenaar van deze wagen. :)
http://www.angola-avontuur.nl/foto's/Picture037.jpg
1 woord : RETARD!!
jan de marketingman
W0o0dy snapt niet dat een kuub water een ton weegt. Als dat in beweging is hou je dat niet zo best tegen met een moterkapje van 3 mm plaatstaal.
@jan de marketingman: je zou je eens wat meer in duiken moeten verdiepen…. als water zo’n gigantische kracht heeft puur door z’n aanwezigheid dan moet je me toch eens uitleggen hoe iemand naar meer dan 30meter diepte kan duiken zonder in elkaar gedrukt te worden….
Oftewel ik snap/weet er meer dan genoeg van, ben het alleen met een aantal van de mensen hier volstrekt niet eens.

Water houdt zich net als iedere stof op aarde aan simpele natuurkundige wetten…. Een kuub water weegt wel een ton, maar het gaat om het aantal Nm op een bepaald oppervlak. Zonder weerstand stroomt water er gewoon overheen….. Alleen als het water met een bepaalde snelheid ergens tegenaan slaat kan het veel schade aanrichten (of door enorme druk als je maar diep genoeg gaat) maar zoals ik hierboven al uitgelegd heb lijkt me dat in dit geval onwaarschijnlijk.
ARE YOU KIDDING ME?!

Ooit aan de kust geweest? Dit HOEF je helemaal niet met een kust als Hawaii te vergelijken. Een stukje noordzeekust, hier in ons eigen Nederland, is al voldoende genoeg om in te kunnen zien dat dit wel degelijk door de kracht van de tegen de GOLFBREKER slaande golf mogelijk is.

En de dynamiek van een buiten de oevers tredende rivier staat niet in vergelijk met de dynamiek van een zee/oceaan.
whatever…. geen zin in een herhaling van zetten.
Jammer dat je alleen niet de JUISTE zetten zet…..
@W0o0dy: Ooit gehoord van de DICHTHEID van materiaal….ja?…let op>>>

>>>>>WATER HEEFT DE DICHTHEID VAN BETON
dom dommer domst en dan heb je hem
….wie? W0o0dy ;):D
Bekijk het zo, weer een lelijke auto van de wereld af ;-p
Omg W0o0dy jij weet volgens mij alles…..
ff apeldoorn bellen
wat een eikel hoe ken je nou met je auto op het strand rijden als het een SUV of en pick up 4X4 is dan zeg ik ooke maar een kleine auto gaat niet:P
hans, die is goed. die moet op de reclame komen!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).