Filedruk 10,6% gestegen. Kosten meer dan 1 miljard

Auteur: , 41 Reacties

Na het bericht over het aantal verkochte auto's, gaan we gaan nog even door met opmaken van de balans. Zo is inmiddels ook duidelijk dat in 2007 de filedruk met 10,6 procent is gestegen. De filedruk is de berekening van de lengte van de files, vermenigvuldigd met de duur van de files. Vanaf 2002 is de filedruk met maar liefst 40 procent gestegen.

Dit blijkt uit cijfers van de VID. Vooral in de avondspits was het vorig jaar vaker mis. Deze begint eerder en duurt langer en is verantwoordelijk voor 75 procent van de totale toename. Naar schatting verloren we met zijn allen zo’n 72 miljoen uur door de files. De maatschappelijke schade is hiermee voor het eerst meer dan 1 miljard euro. De VID heeft ook een file top50 over 2007 opgesteld. Grote winnaar is net als vorig jaar de A4 Amsterdam – Delft bij de brug over de Oude Rijn.41 reacties

Ja ; laten ze ( na aanleiding van de vrachtwagen banden column) eens iets aan betere vrachtwagens doen! Dat zou de Filedurk aanzienlijk doen stijgen..
MAar nee hoor de politie staat alleen maar aan de kant te kijken of je 5 km/h te hard rijdt ; en zodra je remt staat iedereen daar achter ook op zn rem en dan heb je weer een FILE!
@ Mustang

wat d8 je ervan dat ze eerst nou eens gaan beslissen wat voor treinen er op de Betuwelijn gaan rijden. Kan een hoop schelen
Ach, files, tijd, geld…allemaal relatief!
Nederland is gewoon een land die ons helemaal kaal plukt. ik vraag me af waarom er in belgie veeel minder boetes worden uitgeschreven tegenover nl. de politie is met niets anders bezig. de politiek kan hiermee mooi de gaten vullen die door slecht regeren zijn ontstaan. walgelijk gewoon!!!
Er zijn genoeg mogelijkheden om files op te lossen! Alleen levert dat geen geld op voor de overheid, dus dan maar niet!
Meer OV (hier in het dorp rijd niet eens een bus!)
Maar de beste lijkt mij: Voer een APK-keuring in voor mensen met een rijbewijs!
Weet je alle regels nog, praktijk, gezondheid, gezichtsvermogen en dat soort dingen!
Wedden dat er heeeeel veel mensen hun rijbewijs kwijt raken, en voor de mensen die er wel door komen is het alleen maar gunstig, je kent de regels -> minder ongelukken -> minder file!
Ow ja! En alles, ook minder drukke wegen, minimaal 3 baans maken!
Rechts: Vrachtwagens & uitvoegend verkeer (en nu niet gaan zeggen dat je als auto niet tussen die vrachtwagens komt omdat ze als olifanten ahcter elkaar aan rijden, als er geen inhaal verbod is, liggen de afstanden tussen vrachtwagens een stuk verder uit elkaar!)
Midden: Inhalende vrachtwagens en normaal verkeer
Links: Inhalend verkeer en sneller verkeer!
@ Zeeuw
Dat zijn nog eens wijze woorden!

Wat ook file oplossend kan zijn is het rekening rijden
maar dat is een andere stelling opzich
@mustang
rekening rijden op zich lost niks op. We moeten toch allemaal naar de baas toe ’s ochtends en ’s avonds weer terug naar moeder de vrouw. Alternatieven zijn er niet (en kom nu niet af met ‘OV’, want dat is gewoon een schandaal, zie Zeeuw’s reactie). Rekening rijden zou er alleen maar voor zorgen dat we nog meer geld verschijten in de file!
Rekeningrijden is afpersing als je niet met het openbaarvervoer naar je werk kan en verplicht bent als je op vaste begin en eindtijden moet werken. Kan je wel met het openbaar vervoer en heb je een abonement verlaag dan de motorijtuigenbelasting voordiegene die met de bus of trein reist. Minder gestrest op de rem trappen en niet te dicht op hun voorganger zitten. Minder vlechten in het verkeer ritsen (Dit doen de nederlanders heel slecht denken alleen aan hun zelf laten niemand ertussen). Daardoor staan mensen snel op hun rem krijg je een harmonicaeffect waardoor er files ontstaan. Dit zal de helft in files schelen. Rechts inhalen invoeren mensen blijven vooral in Nederland op de middelste baanvak hangen dit houd op.
We willen niet in de file staan, maar niet ten koste van natuur en leuke vogeltjes.
We willen niet in de file staan, maar geen nieuwe trein- of tram in onze achtertuin.
We willen niet in de file staan, maar vinden prachtwijken toch belangrijker.
Ach wat jammer toch, filedruk alweer gestegen :roll: Alsof dat al niet te voorspellen was…
Word er eigenlijk wel wat aan gedaan, DAT WERKT?
Ja leuk, en wij maar BPM, en BTW, en gebruiksbelastingen betalen, en volgend jaar ook nog eens slurptax voor sommigen onder ons. En wat heeft het geholpen? Juist ja, niets niemand en niets…
Als ze nou eens gewoon de wegen iets breder maken dan zou het al heel wat beter worden en inderdaad de kilomterheffing invoeren, op voorwaarde dat alle andere belastingen wegvallen.
Eerst moeten de auto’s schoner worden,want die veroorzaken mede de klimaatverandering.het is te warm.
Dan steden die niet autoluw zijn geaakt ,autoluw maken. Dan kan je helemaal je kont niet keren.Te veel auto’s in de stad.
Maximum snelheid omlaag.Want dat is te gevaarlijk ,teveel emissie’s en maakt teveel herrie.
Zo kan ik nu President worden ? Stem op mij.Goed ouwe ? ;)

Ps met korreltje zout nemen graag
Te warm? Al eens naar buiten gekeken?
ideeen te over, de zeeuw geeft al een goede voorzet en ik denk (nog steeds) dat je met verkeersleiding door de stoplichten aan te passen of zelfs de verkeersagent (weer) in te voeren ook een hoop kunt winnen.

Het probleem is echter niet van technische aard, maar hoe overtuig je de overheden ervan dat ze er wat aan moeten doen? Staken? twee weken niet (in nederland) tanken? demonstreren in den haag?
@simpson

Denk niet dat je het bij de overheid echt aan de orde kan stellen;
als die gasten er niets aan verdienen dan zien ze er ook niet veel in..
je kan ook eens werk in je eigen woonplaats gaan zoeken of heel vlak bij je woonplaats zodat je met de fiets kan…..

sta je ook niet meer in de file..en de kosten die je uitspaart aan brandstof kan je weer voor leuke dingen gebruiken.
openbaarvervoer ??
ik zit nu in indonesie ..
openbaar vervoer hier kost geen roggel .. ook voor de inwoners niet ..
neer-vlaggen doe je overal op straat ..
werkt perfect .. waarom ??
het zijn allemaal kleine zelfstandigen die een centje willen maken .. dag en nacht ..
@lincoln

probleem is alleen dat een Nederlander voor een centje niet zijn bed uitkomt…
@Sir Smokalot ..
misschien wel handel om wat van die lui in me koffer te proppen ..
ze rijden hier alleen wel links en bijvoorkeur op het midden van de weg ..
ook schreeuwen ze veel en met een hoop gebaren .. maar dat lijkt me niet echt een groot probleem ..
@Sir Smokalot
Misschien omdat ze hun bed niet uithoeven?
De steden in Nederland met de hoogste filedruk zijn steden die door hun ligging niet eenvoudig zijn om filevrij te krijgen. Londen en Parijs zijn steden waar je relatief eenvoudig vrijwel geheel om heen kan rijden. Amsterdam heeft aan een kant een relatief groot watervolume liggen en aan de andere zijde van Amsterdam is slechts een dun reepje land waar ook Schiphol bijvoorbeeld ligt. Rotterdam heeft ook een ligging aan een groot watervolume, waardoor je ook hier niet om heen kan rijden. Vandaar dat verkeer daar een probleem blijft. Tel daar bij op dat die twee relatief dicht bij elkaar liggen. De NS schreef dat ze meer passagiers hadden verwerkt, dus ondanks gestegen gebruik van het OV is de filedruk toch gestegen. We kunnen de filedruk met 50% doen afnemen als de ene helfttussen zeg 7 en 9 begint en de andere tussen 10 en 12. Uiteindelijk maakt het niks uit voor de productiviteit, want die mensen die later beginnen moeten net zo lang werken en je hebt zelfs een betere serviceverlening omdat het bedrijf langer open is. Het is ook goed voor de gezondheid, recent onderzoek wijst uit dat er mensen zijn die gewoon niet goed vroeg kunnen opstaan en gezonder kunnen leven door later op te staan.
@Jan C.
Daarom pleit ik er ook voor (en anderen) om er één Randstad van te maken.

Dan is de bereikbaarheid en ontsluiting veel beter. Het ‘groene hart’ (stel weilanden) wordt dan een soort park en het OV worden supermoderne snelle trams en metro’s.

http://www.randstadrapid.nl/usr-data/im/afbeelding_1.png
Zeeuw stelt voor:
Rechts: Vrachtwagens & uitvoegend verkeer…
Midden: Inhalende vrachtwagens en normaal verkeer
Links: Inhalend verkeer en sneller verkeer!
Ik zie eigenlijk geen wezenlijk verschil met de huidige situatie. Ik zou dus wat verder willen gaan. 1 algeheel (en als het even kan europawijd) inhaalverbod voor vrachtverkeer. Gekoppeld aan een (gecontrolleerde) minumum afstand tussen vrachtwagens van 100m.

Het vrachtverkeer is ongeveer 25% van alle verkeer. Het is onacceptabel dat die op 3 baans wegen 66% procent van de wegcapaciteit mogen vullen met veelal zinloze inhaalmanoeuvres. Een duidelijk aanwijsbare bron van onverbodige opstoppingen. Het nog veel meer onacceptabel dat op 2 baans wegen inhalende vrachtwagens 100% van de wegcapaciteit in beslag nemen voor ettelijke minuten. Een algeheel inhaalverbod is volgens mij de goedkoopste, snelst werkende, meest rendable en meest zinvolle aanpak van 1 van de oorzaken van het file probleem.
Bij dit soort berichten vraag ik me altijd af, als er een miljard wordt uitgegeven, is er toch ook iemand die het ontvangt? Alhoewel ik het gevoel van de meesten hier deel dat ik altijd de pineut ben als het op betalen aan komt en nooit aan de andere kant zit, moet er toch iemand beter van geworden zijn.
Maar het blijft lullig als je eerst de stad uitgepest/gelokt bent om te gaan wonen op een plaats waar eens in de week een overvolle bus komt. Dan rest alleen de file, die je straks ook niet meer kan betalen. De oplossing van Londen lijkt prachtig, maar daar is een dekkend openbaar vervoer net. Het is niet supercomfortabel, maar goed, dat is een file ook niet.
Zolang Nederland bestuurd wordt door een zichzelf bevredigende groep dorpsbestuurders, zie ik geen oplossing. De randstad had bv al 20 jaar geleden een randstadprovincie moeten worden, met een integrale mobiliteitsaanpak, maar ja, dan zijn er wel erg veel folderaars en andere partijgenoten die geen baantje meer kunnen krijgen. De boven voorgestelde 3 banen zijn prachtig, maar doe er dan maar vast 4, want als we door de bestuurlijke snotrivier heen zijn (neem de A4 bijvoorbeeld), is 3 banen al weer te weinig.
Maar ach, Nederland blijft één van de fijnste landen om je collectief in de file te ergeren, dus wat zeur ik ;-).
er zijn simpele oplossingen maar daar wil de regering niet aan .
1 de snelheid verhogen want de borden 50 70 en 90 boven de weg werken file verhogend , want zodra mensen 70 zien stampen ze gelijk op het rem pedaal.
2 ook de manieren op de weg zijn belangrijk , in duitsland als er iemand aan komt met een hogere snelheid dan seint hij met zijn lichten en gaan de mensen daar opzij, moet je hier es proberen .
hier denken ze fuck you ik rij 100 en harder mag niet intolerantie in het verkeer staan we aardig bekend om .
3 de regering moet zich realiseren ,wegen bouwen en nog es wegen bouwen , al die miljarden die ze al die jaren weggegooid hebben , hadden ze veel van kunnen bouwen .
maar zoals hier door een aantal mensen gezegd word , als ze er niks aan verdienen doen ze niks
mashell schrijft,

2 January 2008 om 11:56
Zeeuw stelt voor:
Rechts: Vrachtwagens & uitvoegend verkeer…
Midden: Inhalende vrachtwagens en normaal verkeer
Links: Inhalend verkeer en sneller verkeer!
Ik zie eigenlijk geen wezenlijk verschil met de huidige situatie. Ik zou dus wat verder willen gaan. 1 algeheel (en als het even kan europawijd) inhaalverbod voor vrachtverkeer. Gekoppeld aan een (gecontrolleerde) minumum afstand tussen vrachtwagens van 100m.

Het vrachtverkeer is ongeveer 25% van alle verkeer. Het is onacceptabel dat die op 3 baans wegen 66% procent van de wegcapaciteit mogen vullen met veelal zinloze inhaalmanoeuvres. Een duidelijk aanwijsbare bron van onverbodige opstoppingen. Het nog veel meer onacceptabel dat op 2 baans wegen inhalende vrachtwagens 100% van de wegcapaciteit in beslag nemen voor ettelijke minuten. Een algeheel inhaalverbod is volgens mij de goedkoopste, snelst werkende, meest rendable en meest zinvolle aanpak van 1 van de oorzaken van het file probleem


tis wel duidelijk dat jij alleen aan je zelf denkt…als JIJ maar op je werk kan komen,of anderen hun spullen en goederen optijd hebben zal jou weinig uitmaken….JIJ houd de economie alleen draaiende…zonder jou zouden we nergens zijn.

die goede ideen van je kan je beter houden.
Na het bekijken van de film Zeitgeist(zoek maar na) ben ik tot de concusie gekomen dat het goed mogelijk is dat deze files expres in stand worden gehouden.
@mart(w)in
“zonder jou zouden we nergens zijn.”
Dat klopt :-)
Maar verder denk ik helemaal niet aan mezelf. Juist aan iedereen. Het gaat om al het verkeer dat de weg zo efficient mogelijk kan gebruiken. Het vrachtverkeer is niet meer of minder belangrijk dan het andere verkeer, het hoeft van mij niet van de weg af (spitsverbod voor vrachtverkeer zou anders ook 1 klap de files oplossen) maar moet zich wel een beetje inschikken om de boel aan het rollen de houden.
mashell schrijft,
2 January 2008 om 11:56

Zeeuw stelt voor:
Rechts: Vrachtwagens & uitvoegend verkeer…
Midden: Inhalende vrachtwagens en normaal verkeer
Links: Inhalend verkeer en sneller verkeer!
Ik zie eigenlijk geen wezenlijk verschil met de huidige situatie. Ik zou dus wat verder willen gaan. 1 algeheel (en als het even kan europawijd) inhaalverbod voor vrachtverkeer. Gekoppeld aan een (gecontrolleerde) minumum afstand tussen vrachtwagens van 100m.

Het vrachtverkeer is ongeveer 25% van alle verkeer. Het is onacceptabel dat die op 3 baans wegen 66% procent van de wegcapaciteit mogen vullen met veelal zinloze inhaalmanoeuvres. Een duidelijk aanwijsbare bron van onverbodige opstoppingen. Het nog veel meer onacceptabel dat op 2 baans wegen inhalende vrachtwagens 100% van de wegcapaciteit in beslag nemen voor ettelijke minuten. Een algeheel inhaalverbod is volgens mij de goedkoopste, snelst werkende, meest rendable en meest zinvolle aanpak van 1 van de oorzaken van het file probleem.


Ten eerste: Ik zei minimaal 3 baans, dus maak er in drukkere gebieden banen bij!
Hier op de A67 rijdt veel vrachtverkeer van Duitsland/Venlo richting Antwerpen en andersom. Tussen Eindhoven en Helmond is een inhaalverbod, ik zie daar altijd olifanten gedrag…terwijl een stuk verderop (na Helmond, richting Venlo) veel meer ruimte zit tussen vrachtwagens, omdat daar geen inhaal verbod is!
Dit is ook zo’n weg waar 3 banen noodzakelijk zijn, aangezien daar juist een inhalende vrachtwagen voor opstoppingen zorgt. Terwijl dit voor personenverkeer niet eens zo’n hele drukke weg is.
Hiermee wil ik gelijk een 2de punt aansnijden, dat een algeheel inhaalverbod voor vrachtwagens geen oplossing bied. Ik kan uit eigen chauffeurservaring vertellen dat constant achter dezelfde vrachtwagen rijden vermoeiend is, wat concentratieverlies betekend. Een ongeluk als gevolg?

Ik neem aan dat jij het zelf ook wel eens meemaakt, auto’s die 60 rijden waar je 80 mag, dubbeldoorgetrokken strepen…fijn is dat dan hè, om er achter te blijven zitten. Inhalen heeft wat mij betreft niet alleen met snelheid te maken maar ook met een ontspannen rit. Overzicht en ruimte met 100km/u werkt bij mij beter dan geen overzicht, iemand die voor me rijd met 60km/u…
Wil je de filedruk verminderen dan zal je al een goed begin maken door de 80km zones op te heffen.
@Zeeuw
“Overzicht en ruimte met 100km/u werkt bij mij beter dan geen overzicht, iemand die voor me rijd met 60km/u…”
Hier zijn we het roerend eens.
“Ik kan uit eigen chauffeurservaring vertellen dat constant achter dezelfde vrachtwagen rijden vermoeiend is”
Zelfs daar ga ik in mee. Maar omdat het uitzicht te saai is ga je toch niet inhalen? En daarmee andere verkeersdeelnemers hinderen (is trouwens een artikel 5 overtreding). Je gaat alleen inhalen omdat je substantieel (meer dan 10km/h) sneller bent. Als je het uitzicht op die vrachtwagen voor je gaat vervelen, moet het stemmetje in je achterhoofd eigenlijk zeggen “maar ik rij er ook veel te dicht achter, ik zie alleen maar die stomme vrachtwagen voor me”. De hele clou is het houden van voldoende afstand, als alle vrachtverkeer 100m afstand zou houden kan er ook van inhalen geen sprake zijn.

Tuurlijk als jij netjes met 89 km/h op 100m achter je voorganger blijft rijden komt er weer zo’n Deen zonder begrenzer of zo’n Pool zonder fatsoen die er voorbij wil, maar dat is een heel ander probleem dat ergens anders opgelost moet worden. Het gaat mij er om dat je het aantal opstoppingen/vernauwingen in het verkeer moet minimaliseren. Flessehalsen veroorzaken files, dat is een feit (zie de A1 bij Bathmen richting Duitsland). Inhalende vrachtwagens zijn ton opzichte van het andere en snellere verkeer ook flessehalsen en veroorzaken dus opstoppingen. Opstoppingen zijn de belangrijkste oorzaak van files.

Dus ik en ook voorstander van overal 3 baans snelwegen (geen vernauwingen zoals aan het einde van een spitssptrook), ik zou alleen de rechter resereveren voor vrachtverkeer, en tijdelijk gebruik door invoegend en uitvoegend verkeer. Precies wat jij wil en wat eigenlijk ook al de huidige sitatie is. Alleen zou ik om invoegend verkeer (ook invoegend vrachtverkeer) de ruimte te geven dat veilig te doen een minimum afstand van 100m tussen de vrachtwagens willen en ze dan ook niet op de middelste baan willen toelaten.
Dan zijn we het toch bijna met elkaar eens!
Ik rij zelf met 83km/u op de GPS, mijn vrachtwagen gaat 90 op de GPS.
Dit doe ik omdat ik geen zin heb om achter iemand aan te plakken. Als ik met 83 op een andere vrachtwagen inrij kan ik versnellen tot 90, waardoor ik dus met minimaal 7km/u verschil iemand in kan halen. Deze actie duurt doorgaans niet heel lang!
Ook het ingehaald worden duurt nu minder lang voor de mensen die wel graag 89 rijden!
Dan hebben we nog mobiele kraanwagens, ze zijn er niet veel, maar rijden vaak wel rond de 70km/u, heel fijn als je dan niet mag inhalen…
Het is zelfs zo erg dat ik soms een personenauto kan inhalen! En dat terwijl ik 83 rij!
Mocht ik dus met mijn 83 op een wagen inrijden zou ik NOG langzamer moeten gaan rijden, als je pech hebt heeft diegene voor je geen CC of gebruikt hem niet, blijf je dus met een variabele snelheid zitten, waardoor jij ook je CC niet kunt gebruiken, omdat je afstand wilt houden ga je, als je dichterbij komt langzamer rijden (ik rij dan 81) om de afstand te vergroten, diegene die achter mij zit krijgt hetzelfde probleem (gaat 80 rijden), 10 vrachtwagens verder precies hetzelfde, en dan zit je al snel op 70km/u voor de achterste vrachtwagen…dan kunnen we net zo goed met zijn alle stil gaan staan!
Dan laat ik me toch nog een keer meesleuren in een gesprek dat geen enkele zin heeft;
files horen bij een moderne samenleving, net zoals ratten.

Om dan toch in de sfeer van onhaalbare ambities een bijdrage te doen:

Wat voor de doorstroming wellicht helpt is wat vriendelijker autorijden:
Op tijd ruimte geven zodat je de ander niet in de ankers dwingt om vervolgens veel te langzaam naar links te komen. De vrachtwagenchauffeur niet een hartverzakking bezorgen door in zijn remweg nog even jezelf er tussen te proppen. enzovoort.
Gewoon de ander de ruimte op de weg gunnen. Het lost misschien de file niet op, maar het rijden wordt er een stuk prettiger door.

Beschouw bovenstaande maar als een goed voornemen, want in de stress van de file ben ik soms net zo kinderachtig als vele anderen, sorry.
@Zeeuw
“en dan zit je al snel op 70km/u voor de achterste vrachtwagen”
Dat effect is precies het effect dat ook optreed met personen auto’s achter inhalende vrachtwagens, als je de inhaalmanouvre maar lang genoeg duurt, er genoeg personen auto’s aan komen rijden met 120 en er af en toe een invoeger zich tussen de rij “wachtende” auto’s op de linker strook “propt” staat het een paar kilometer verderop stil.

We zijn het behoorlijk eens, we denken allebei hetzelfde over ontstaan van files en vinden allebei dat een inhaalmanouvre door een vrachtwagen zo kort mogelijk moet duren. In het poldermodel zouden we samen de files wel kunnen aanpakken.
Reken maar niet op de politiek. Er is geen enkele politieke partij die zich werkelijk over de files bekommert. Rekeningrijden is alleen hip omdat er meer inkomsten voor de staat mee kunnen worden gegenereerd.

Er wordt steeds meer belasting op autorijden geheven. BTW, BPM, bijtelling, accijnzen, wegenbelasting, slurptax, invoerheffingen, trajectcontroles en straks ook nog rekeningrijden, dat weer NIETS op zal lossen.

Al die miljarden gaan niet naar het verkeer. Niet naar veiligheid. Niet naar de oplossing van het file probleem. Niet naar een beter milieu. Alles gaat rechtstreeks de gulzige staatskas in. Voor schoolboeken, voor subsidies aan vage projecten, voor bureaucratische ambtelijke hobby’s.

De economische schade door files is elk jaar 1 miljard euro, en stijgende. De overheid heeft voldoende inkomsten uit transport-gerelateerde heffingen om over 10 jaar tijd 10 miljard euro in verbetering van de infrastructuur te investeren. Meer asfalt!

Ik heb op zich geen enkel bezwaar tegen belastingen op vervoer, als de staat dan ook garandeert dat elke cent in infrastructuur en het milieu wordt gestoken. De gebruiker betaalt, de vervuiler betaalt. Prima, maar nu is het de gebruiker die dubbel betaalt en er geen kilometer asfalt voor terug ziet.

Bah, Wouter, JanPeter en Camiel zijn Volksverlakkers.nl !!!
@Wouter Bos

Alles gaat naar de bank zul je bedoelen. De eeuwig voortdurende staatsschuld van ik weet niet hoeveel miljard.
als er nou eens een lepe advocaat het voor elkaar zou krijgen om iets van die geleden schade op de overheid te verhalen, dan zou het een ander verhaal worden denk ik.

Als we op de A13 en omstreken die ministersstoeten nou eens niet doorlieten, maar ze gewoon achteraan laten sluiten in de file? of zou dat het voortbestaan van de staat nadelig beinvloedden? :-)
Hoeveel waarheid schuilt er in opvatting dat in Nederland alles vijftig jaar langer duurt dan waar ook ter wereld.Voorbeeld de N 273 (Venlo)
de opening van de snelweg is nog een tijdje uitgesteld ( 48 jaar geleden zou deze weg er al komen)dus we zijn nog niet aan de vijftig!!!
Toen kwam Camiel die zou het wel is even gaan regelen wat betreft de files,maar ook hij verkoopt gebakken lucht.Onbegrijpelijk dat het bedrijfsleven deze enorme schade(1 miljard) maar rustig over zich laat komen.Lang geleden zei Rinus Ferdinansen in zijn conferance dat
het Nederlandse volk een klootjesvolk is.Je schrijft het alleen met vijf oos.Rijdend Nederland al hebben jullie een pasklare oplossing voor de
ziekte die file heet,ook dan zullen ze in den Haag volhouden dat het wel meevalt.
Ik heb een hoop berichten gelezen, 1 heeft het over dat 80 zone gebieden eruit moeten gelijk heeft ie, want ze zeggen rij 80 in zijn 5. Ik rij in een bmw 535D en als 80 rij zet mijn automaat het terug in zijn 4 naar ongeveer 600 meter dus ik rij niet zuiniger. trouwens je krijgt er meer file van heb ik gemerkt bij R’dam.Uit ervaring denk ik dat de meeste file hier in NL door mensen komt die te lang links plakken en niet snel in halen. Ik heb tijdens mij rijexamen geleerd inhalen doe je snel, dus gas er op inhalen gas terug.Kom ik aan rijden met ongeveer 140km is er weer z’n L*L die onnodig links rijd moet vol op me rem en de achterste ook. Haal ik rechts in een bekeuring. Waar in echt aan zit te denken is dat de overheid denkt van hoe kan ik mijn zakken sneller bijvullen. We betalen te veel met zijn alle in Duitsland kost wegenbelasting voor een 535D ongeveer 350 euro per jaar hier in NL betaal ik 340 euro per kwartaal…. OEPS…… dus wij worden gewoon leeg geplukt politie zit meer op de weg voor bekeuringen. Oplossing voor geen file mensen rij een beetje door en zo vaak en lang mogelijk rechts. 120 max snelhed opkrikken naar 150 max kan makkelijk.Met een goed auto. Overheid niet van die L*L verhalen komen vertellen en ons zakken leeg halen.Nu gewoon serieus zijn.


……………………Mensen wakker worden……………….
Oorzaak nummer 1 van files is het gedrag van de automobilist c.q. bestuurder van een voertuig in ons verkeer.
Lekker dicht op elkaar zitten, elkaar geen ruimte geven, op het laats een afslag nemen, en oooohhh… zo’n haast hebben, is het dageljkse beeld in het verkeer. Oorzaak nummer 2 is dat het overgrote deel van de weggebruikers de verkeersregels NIET kent, zoals gebruik van richtingaanwijzers, verkeerstekens en belijning. Oorzaak nummer 3 is de infrastructuur die niet is aangepast op lengtes van voertuigen, denk hierbij aan de rotondes in Nederland.
Een hele goede (en ook aantrekkelijke) oplossing voor het fileprobleem zou zijn om bedrijven te verplichten hun personeel waar het mogelijk is, enkele dagen per week thuis te laten werken.
Dit moet echt geen probleem meer zijn met de huidige techniek (internet e.d.).
Maar hiervoor zal onze geliefde overheid uiteraard niet zo 1 2 3 kiezen…
Dit zou namelijk miljarden kosten in misgelopen brandstof accijnzen (want we zullen immers minder kilometers rijden) en nog eens miljoenen in misgelopen bekeuringen.

Waarom zou je het aantrekkelijk maken voor mensen om minder de auto te pakken als je ze ook kan straffen met belachelijke belastingmaatregelen die echt geen enkel effect hebben op de file problematiek. Want de auto hebben we in dit land gewoon kei-hard nodig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).