Het lijkt erop dat Carrozzeria Bertone gered is van de rand van de afgrond. Oorspronkelijk zou de rechter op 29 december een uitspraak doen over een bankroet, maar dat is toen uitgesteld tot 20 januari. Gianmario Rossignolo was namelijk met een reddingsplan gekomen om Bertone over te nemen. Hij was van plan om vanaf 2009 jaarlijks 10.000 luxe auto’s te gaan produceren, een sedan, SUV en een coupe/cabriolet. En bij dat scenario zouden 990 van de 1.300 banen behouden blijven…
Maar vandaag is plotseling een andere kaper op de kust gekomen. Namelijk ene Domenico Reviglio, hij zegt dat Lili Bertone (CEO en grootaandeelhouder van Bertone) heeft toegezegd dat hij Bertone over mag nemen. Wat voor plannen hij exact heeft is nog niet bekend, maar dat zal (als het goed is) nog vanmiddag op een persconferentie duidelijk gemaakt worden. Reviglio heeft begin jaren ’90 test en certificerings specialist Gruppo Prototipo opgericht en tegenwoordig is hij eigenaar van investeringsmaatschappij Keiper. Wordt ongetwijfeld vervolgd! (via: Automotive News)
Ik ben benieuwd naar de plannen van die Domennico.
Verder zit er een tikfout in het bericht: 2009 jaarlijkt 10.000 jaarlijks :).
Het zou hoe dan ook goed voor Bertone zijn. Laten we het hopen.
Het zou zowiezo niet het failliet zijn van het gehele concern… niks aan het handje dus.
Op welke beurs zijn de aandelen van Bertone genoteerd?
Beter verkopen als failliet!
Bertone? Dat was toch die Pininfarina imitator? ;)
Nou, voor een aantal mensen begint het nieuwe jaar in ieder geval goed….
Heu…
hier: http://www.auto55.be/nieuws/11632-wordt-bertone-verkocht- klinkt het verhaaltje toch even iets anders. Daar is het in scenario 2 dat er 1.000 banen gered worden. Hoe zit het nou?
@rikki: dat scenario wordt hier ook niet ontkend. Bij auto55 lees ik “De koper, als de berichten kloppen, is de Gruppo Prototipo“, volgens mij is dat dus dezelfde strekking als hierboven. Helaas is er op dit moment nog weinig extra info…
de alfa romeo gt blijft alleszins prachtig
Dat bertone logo doet me op de een of andere manier denken aan een muziek noot