Meer power voor Focus ST en Fiesta ST

Auteur: , 48 Reacties

Goed nieuws voor de liefhebbers van de sneller Ford's, niet alleen is de Focus RS bevestigd, maar Ford komt ook met een aantal pakketten om je Focus ST of Fiesta ST wat meer pit te geven. De pakketten zijn in opdracht van Ford ontwikkeld door race-engineeringsbedrijf Mountune en zijn geschikt voor zowel nieuwe als bestaande modellen. En de vermogenstoename is niet gering.

Zo stijgt het vermogen van de Fiesta ST van 150 pk naar 185 pk. De exacte details zijn nog niet bekend maar als het goed is worden de volgende onderdelen aangepast: nieuwe software voor de ECU, nieuwe cilinderkop, nieuwe krukas en een nieuw uitlaatsysteem. En het standaardsprintje zal een halve seconde sneller verlopen. De prijs van dit alles is nog geen 1300 euro.

Het vermogen van de Focus ST zal stijgen van 225 pk naar 260 pk en meer dan 400 Nm aan koppel. Dit alles door het plaatsen van sport luchtfilter, nieuwe software voor de ECU en een sportuitlaat. Maar dan ben je wel bijna 2100 euro armer, zo schrijft AutoExpress. Je Focus ST zit dan wel een seconde sneller op de honderd en de topsnelheid ligt op 250 km/u. De verkoop in Engeland zal eind deze maand beginnen voor het Fiesta pakket en in de zomer voor de Focus. Het is nog niet bekend of deze pakketten ook leverbaar zullen worden bij de Nederlandse dealers.48 reacties

Als ze de nieuwe ford ST nog iets sneller maken ben ik helemaal blij:D
En de ford RS verheug ik me ook wel op!:D
1300 euro is nog ni overdreven duur me dunkt
Ik vind de prestaties van de Fiesta een beetje tegenvallen. 35pk extra, 0-100 een halve seconde sneller? Dat moet beter kunnen.
Geen geld eigenlijk.

Voor nieuwe cilinderkoppen moet het gele blok uit elkaar, en dan al helemaal niet te spreken over een nieuwe krukas! Alle nieuwe onderdelen plus de werkuren die hierin moeten worden gestoken overstijgen naar mijn mening ruim de 1300 euro, dus dit is echt geen geld!

Zelfde principe voor de Focus ST. Hier zijn echter geen nieuwe krukas en cilinderkoppen nodig.
gele = gehele
1300 is ex montage kosten neem ik aan? komt er nog wel wat bij
1300 euro is echt niks voor wat je allemaal krijgt!
Upgrade voor de Focus is een stuk duurder dan de Fiesta. Focus heeft toch de Volvo 5 cilinder; daar hoeven ze waarschijnlijk niet teveel aan te sleutelen, die motor is zo stevig genoeg?

PS: Tip voor volvo: lepel die 260 pk ook even in de C30, dan kunnen we terug van een R spreken?
als de software van de ECU door hen al is aangepast, zou het dan nog mogelijk zijn een chiptune te doen voor nog verdere prestatieverbetering?
kadett rijdt beter
ALs ik het goed lees passen ze alleen de motor aan.

Is het onderstel hier op berekend dan? En hoe zit het met de remmen?
Dat de Essex boys dan maar braafjes met twee handen beginnen sturen, anders kunnen al die extra pk’s op de vooras wel eens snel in de gracht eindigen.

Twijfelachtig of dit (officieel) buiten Engeland beschikbaar wordt…
nou als zoon focus st nu al met 260pk te krijgen is dan zal die RS wel heel veel paardjes moeten krijgen om toch duidelijk boven die ST te zitten.
Ik kan er bijna niet op wachten:D
Fiat Coupe 20v turbo
@ Jan:

Ecu aanpassen en chiptunen is het zelfde, dus nee, je kan deze Focus niet nog een keer chippen.
“Dit alles door het plaatsen van sport luchtfilter, nieuwe software voor de ECU en een sportuitlaat. Maar dan ben je wel bijna 2100 euro armer”
Ahh. Dus als de garage even die nieuwe software in je ECU stopt heb je 255pk voor 1 uur arbeidsloon? Dat lijkt me een veel betere deal.
Geniet hier nog maar ff van de ‘oude’ RS
http://www.autojunk.nl/pix/view/135206
Mijn motto is: extra peekaa‘s zijn altijd welkom :P en dit is geen uitzondering.
idd die 1300 euri is vast zonder montage enz enz.
ga het maar eens navragen bij de dealer kijken wat ze daar zeggen
@mx5-owner
De acceleratietijd hangt af van het koppel en niet van het vermogen, en ze zeggen niet hoeveel extra koppel erbij komt.
nu krijgt de ST een boost tot 260 pk, en hoe zit het dan met de RS..
1300 euro is een proffesioneel navigatiesysteem op mijn BMW 5-reeks ?
Sorry maarde laatste serie Focus’en vind ik nog altijd butt-ugly. De vorige versie was veel mooier en zag er veel moderner en vooruitstrevender uit. Dit is nog steeds een auto die je voor een rusthuis mag parkeren. Hem dan voorzien van flashy bumpers en alle andere addenda én hem uiteindelijk nog eens in het oranje spuiten. Dat is gewoon bijzonder fout.

Ford, doe iets aan die achterkanten van jullie auto’s, net zoals bij de nieuwe Mondeo sedan. Helemaal mis!
@RA999

Daar zit wat in, maar in de 1e en 2e versnelling is het koppel toch wat minder van belang. Het is namelijk toch een een voorwielaandrijver, dus hij moet het vermogen ook kwijt kunnen. Ik vraag mij af wat voor een acceleratietijd je er uit krijgt met een paar semi-slicks.
@RA999

Vermogen is een combinatie het koppel en toerental. Koppel is de kracht, en het vermogen is hoeveel werk je met die kracht kan verzetten. Een diesel heeft bijvoorbeeld veel kracht, maar is traag (toerental), dus kan hij niet zoveel werk doen (vermogen) als een benzine met een gelijkaardig koppel.

Iemand die een gewicht van 200kilo in 5 min een bepaalde afstand kan dragen heeft misschien veel kracht. Maar iemand die 50kilo in 1min over dezelfde afstand kan dragen, heeft minder kracht, maar kan meer werk verzetten. Om een ton te verzetten zal de eerste 25min nodig hebben, terwijl de minder krachtige slechts 20min nodig heeft, en dus meer vermogen heeft.

Je kan dus niet zeggen dat enkel koppel doet acceleren, want zonder een vette powerband (vermogen, uithouding) ben je ook niets. Een motor die zijn vermogen uit toerental maakt, en niet uit een groot koppel, kan met een gepaste versnellingsbak even goed acceleren.

Tenzij ze het kleppensysteem hebben veranderd, en het toertal hebben uitgebreid, dan komt de vermogenswinst door een koppelstijging. In het artikel staat trouwens “meer dan 400Nm”, terwijl de standaard versie het moet doen met 320Nm.
Je Focus ST zit dan wel een seconde sneller op de honderd en de topsnelheid ligt op 250 km/u. !!!!!!!!!!!!!!! das 5,8 sec naar de 100 en een top van 250.pfffff
niet slecht voor een auto die voor de 3deurs dan ongeveer 36.100 euro en voor de 5 deurs 36600 gaat kosten. noem mijn maar een auto die voordat geldt zo’n prestatie levert. (binnen de 6 sec naar de 100 top 250)

dat zijn audi S3 tijden 5.7 top 250 maar ja dan ben je kaal al wel dik 50.000euro’ tjes lichter en dan hebben we het nog niet eens over optie’s dan ben je bij audi helemaal aan de beurt.

of een BMW 130 tijden 6,1 top 250 42.700 nog kaler dan kaal maar ook hier geldt opties. bij BMW kunnen er ze ook wat van je zit zo op de 50.000euro
dan moet je gaan voor een 135 coupe 5,3 top 250 maar ja dan vlieg je al richting de 55.000euro (dan heb je het over de high Executive)

of toch maar de GOLF R32???? 44600 euro voor 6,5 top 250 of 46900euro voor DSG bak 6,2 en een top van 250 ook hier met opties HALLO 50.000euro’s

nee, dan toch maar een opel OPC 37.500 euro 6,4 top 244
of een Renault megane 225 vanaf 33.600 6,5 top 236
Seat LeonCupra vanaf ongeveer 34.000 6,4 top 247
of wat te denken van de Mazda 3 MPS voor 34.730 6,1 en top 250

ja zeg het maar???????? op deze manier kruipt Ford met de ST richting de Subaru Impreza aan en de EVO en dat met de ST. verwacht wel dat de laatste 2 de impreza en de EVO met de nieuwe model weer met een stukje motor geweld gaan komen. maar verwacht niks onder de 50.000 euro denk ook niet onder de 55.000euro.

Wat dat betreft wacht ik met grote spanning op de Ford Focus RS maar ook die zoal wel boven de 50.000 uitkomen. (zeker dit belasting land).
@mx5-owner & Pieter-Jan
Weer wat geleerd, maar als er bij de Fiesta 35pk bij komt maar proportioneel minder koppel dan is die halve seconde toch niet slecht?
@RA999

Op zich niet, maar het klinkt een beetje lullig. Ik heb 35pk meer t.o.v. de standaard 150 en ik sprint daarmee een halve seconde sneller naar de 100. Dat de auto een hogere top heeft is tot daar aan toe, maar aan die acceleratie hadden ze wat mij betreft nog even mogen sleutelen.
De Fiesta ST;

Ok,35 pk uit een ongeblazen auto,voor zo’n 1300,- is reeel,en ook wel de moeite want je zal het zeker merken [vergeet ook de tussensprints niet want die tellen ook zeer zeker mee!]

De Focus ST;

Je bent gek!!

35 pk uit een geblazen motor voor 2100,- is absurd.
Hier in NL kan je voor 500-800 bij een erkend,betrouwbaar bedrijf en met garantie al 45-50 pk,en nog meer koppel eruit halen dmv alleen chiptuning.
Ik weet verder ook niet in wat voor zin ze ‘sportuitlaat’ bedoelen,maar 2100,- is niet nodig imo.
@ Paul,

Je zet wel scherpe bedragen neer voor de;
Megane RS,Leon cupra,Astra OPC en Mazda 3MPS,maar neem daar eens Xenon,winterpakket,leerpakket en nog wat leuke dingetjes,dan tik je ook al snel de 45000 aan,en dan is een Audi S3 toch opeens wel aantrekkelijk.
Kijk maar naar de meeste ‘snelle maar goedkopere’ auto’s,bijna altijd extra-optieloos.
@ Paul,

Je zet wel scherpe bedragen neer voor de;
Megane RS,Leon cupra,Astra OPC en Mazda 3MPS,maar neem daar eens Xenon,winterpakket,leerpakket en nog wat leuke dingetjes,dan tik je ook al snel de 45000 aan,en dan is een Audi S3 toch opeens wel aantrekkelijk.
Kijk maar naar de meeste ’snelle maar goedkopere’ auto’s,bijna altijd extra-optieloos.
we hebben het hier ook over een vanaf prijs. oke de S3 levert Xenon maar om die auto nog een beetje leuk aan te kleden ga je toch echt richting de 55.000 – 60.000 en dan wordt het toch ineens hele andere koek.
Tsja, een halve seconde eraf is in die klasse best wel fors hoor. En in de tussensprints is t nog meer wedt ik.

Ik denk dat deze pk s echter wel kloppen, en die van genoemde tuningsbedrijven optimistisch zijn.
Brute auto’s worden ’t er iig mee!:) Van mij mogen meer fabrikanten dat doen..:) en ’t betekend wss ook dat de RS dit nog ruimschoots moet aftroeven, en dat is ook goed nieuws, ist niet?:)
Voor de Fiesta lijkt het me erg netjes om nog eens 35 pk erbij te krijgen uit het ongeblazen blok. Voor de Focus geldt dat je hier tot 300(+) mee moet halen (pumabuild.co.uk bijv.) maar denk dat Ford deze niet al te hoog inzet ivm de komst van de RS ?
If u can’t pay it, buy an Ford. If u can, buy an Audi. Eneh laten we de FDW niet vergeten peeps.
FDW = FWD :-)
@ Hoebb

Goed onderbouwd. En het zou dan zijn “buy a Ford” niet “buy an Ford”. Enneh laten we het prijsverschil niet vergeten wat Paul al eerder heeft vermeld.
Ziek !!!

Ik ga mijn 330i verkopen en snel een ST halen.
-Edit: Nutteloze bijdrage-
@ Fiat Coupe 20v turbo & DennieFR
Aangezien het pakket via Ford geleverd zal worden neem ik aan dat de garantie enigzins behouden zal blijven. Aangezien van dat zal dit geen ordinaire chiptune zijn die je doorgaans bij tunerts kunt laten doen. Gevolg hiervan is bijvoorbeeld dat wanneer je buiten Europa gaat rijden en benzine van brakke kwaliteit tankt dat je motor zal schaden. Dat is de rede dat een auto standaart nooit optimaal loopt maar als het ware op safe staat zodat je overal en brandstoffen van alle kwaliteit kunt tanken.

Daarnaast kun je voor 800 euri bij zo’n erkend bedrijf je ST’tje al naar de 280+ pk laten trekken met enkel een chiptune. Deze doen dat vooral door het omhoog trekken van de turbodruk. Dat is ook de rede dat een turbomotor meestal een veel grotere vermogensstijging laat zien dan een atmosferische motor na een ECU upgrade.

Als ik dan naar het prijskaartje van Ford’s pakket dat ze aanbieden plus de onderdelen kijk, ga ik er vanuit dat de auto met die 260pk’s nog behoorlijk op safe staat. Ik ga er dus vanuit dat er na deze upgrade nog volop gerommeld kan worden met ECU’s en de turbodruk.

Ik kan dit soort acties van een merk als Ford natuurlijk alleen maar toejuichen. :)
@Hoebb
If u can’t pay it, buy an Ford. If u can, buy an Audi. Eneh laten we de FDW niet vergeten peeps.

tja, is maar hoe je het bekijkt????? je kan het wel betalen maar je wilt het niet betalen.
(rij zelf al jaren een A4 niet de lulligste 20tfsi goed voor 200pk, als ik dan kijk naar de prestatie van deze focus ST en naar het geld. dan kan ik alleen maar zeggen ford is goed bezig.)
Laat er maar eens een nieuwe mazda 3 mps komen met zo’n 300 pk .Hoe ze dat dan op de voorwielen zouden gaan zetten weet ik niet, weet er trouwens iemand of mazda een goed eigen 4wd systeem in de rekken heeft?
Dan moet je dit maar nemen ;) :D

http://www.bollenracing.nl/shop/N_frame.html

Dan ocasions en dan de orangje St300 :)

Dat is zeker niet fout !
Hij staat trouwens ook op Marktplaats ;) voro de geene die dat malijker vind
Paul, er zijn belangrijker dingen dan de 0-100 tijd en rechtdoor rijden. Anders had iedereen wel een MPS of een OPC.
dat heeft wel erg lang geduurd. bij de presentatie van de fiesta st hadden ze het er al over om tuningpakketten aan te gaan bieden. vandaar dat dat model ook een grote motor heeft gekregen. (old school tuning)
v8x schrijft,

3 January 2008 om 12:28
Paul, er zijn belangrijker dingen dan de 0-100 tijd en rechtdoor rijden. Anders had iedereen wel een MPS of een OPC.

PRECIES V8X, en volgens mijn komt de FOCUS ST juist bijzonder goed uit alle rijtesten met name zijn weggedrag. dus er is inderdaad meer dan alleen van 0-100 sec
@ v8x, Ik heb toevallig met zo’n mps gereden en hij bijt zich goed vast in de bochten ook al doe je dat loeihard
ey mensen dit is zkr goed nieuws:D ik ben dan in bezit van een Fiesta ST maar ik heb er een andere eindstuk van de uitlaat onder zitten zou dit een probleem zijn… omdat er bij staat dat er owk een ander uitlaat systeem onder komt?
mountune chip uitlaat luchtfilter 260 pk rica engineering ook 260pk +380 nm alleen chip inderdaad mountune bouwt een grote veiligheids marge in vandaar dat de voledige ford garantie op dit pakket zit, ik rij zelf een focus st maar heb chiptunning nooit aangedurft maar zo,n mountune pakket zou ik zo doen alleen is dit spul niet in nederland te verkrijgen !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).