Mercedes GLK Freeside Concept [updated]

Auteur: , 58 Reacties

De productieversie van de GLK is eigenlijk al klaar zoals we al eerder zagen. Toch vindt Mercedes het nodig om in Detroit nog met een concept car te komen.

De GLK moet gaan concurreren met de BMW X3 en de Land Rover Freelander, waar de naam Freeside ook wel erg veel van weg heeft. Voor de aandrijving zullen twee benzine V6-blokken met 228 en 268 pk en een 4- en 6-cylinder dieselmotor zorgen. Het permanente vierwielaandrijvingssysteem 4-Matic is standaard waarbij 40% van het motorvermogen naar de voorwielen gaat en 60% naar de achterkant. Het productiemodel wordt waarschijnlijk in april gepresenteerd in Beijing, waarna de auto eind 2008 of begin 2009 op de markt komt.

Op de plaatjes doet Mercedes alsof de auto enorm goede terreineigenschappen heeft, maar dat is nog maar afwachten. Hij staat op het platform van de C-klasse en zo hoog lijkt de bodemvrijheid mij niet.

Mercedes GLK Freeside
Mercedes GLK Freeside
Mercedes GLK Freeside58 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Zo’n mottige koplampen! Ontgoocheling alom! Had er nochtans veel van verwacht na die voorgaande impressies:
http://static.autoblog.nl/images/wp2007/Mercedes%20GLK%201.jpg
Ik denk dat ik me maar een GLK aanschaf en daarna gewoon 2 koplampen vd huidige C klasse bestel en dan in m’n garage wat frezen en polyesteren ;)
Hier ziet hij er niet bepaald chique uit. Vorige impressies zijn beter, wat chiquer! We wachten af.

Kan me iemand uitleggen hoe ik foto’s doe uploaden(A)?
@Michael: even aanmelden bij autojunk: http://www.autojunk.nl
Nog een reden om GEEN suv van dit kaliber te kopen…
De meeste nieuwe concepten hebben een behoorlijke greep in de toeksomst met nieuw uiterlijk en ultra strak design . maar mercedes houd het gewoon normaal en simpel. Niets nieuw nee simpel.. vind ik toch jammer:(
@ Phils; En toch… Zo veel verschil is er nou ook weer niet. De koplampen staan schever, is dat zo erg?
Mercedes Forester?
net een caddilac salade!
Die foto’s zijn de leukste grap van het jaar tot nu toe :D

Alsof die auto ooit grotere stenen gaat zien dan het grind van de oprijlaan…
@Autoblogger

Ik geloof dat ik een van de eerste was die dat heeft gedaan:P, maar ik bedoel HIER op de website!
Trouwens, wat een VRESELIJKE velgen:O
Gedver, die velgen zijn zo smaakloos (nog smaaklozer dan de rest, and that’s saying a lot.)
Doet me denken aan een Escalade, en dat is niet goed
ik als een absoluut BMW-fan (let niet op mijn naam!!)vind ik hem mooie.
wat mij ook opvalt is dat de bizaar I-drive en de verhoogte Nav-screen van de “bizaar BMW E65 7er” van 2001 nu als standard in alle auto’s
Zoooooooo,,wat een MOOIE velgen!!

Enigste wat mooi is aan die auto…
Kop op mensen,

Hij is toch veel mooier dan de X3……….!?
Dat beeldje… a la BMW
Dit is zooo niet mijn ding, van die hoekige wielkasten. De lijnen van het koetswerk kloppen niet, hinderlijk gebrek aan harmonie. Bah, wanstaltige bak.
@Michael: ah, ik dacht al, excuus ;)
Vlak boven het reactie-veld staat hoe je een plaatje moet invoegen (img-tag)
Hmm.. als ik zo naar die foto’s gluur en dan naar die impressie bij Phils dan zegk die voorruit is te groot bij die concept verder vind ik er niet zo veel aan, het mist gewoon die uitstraling van de andere (personenwagen+suv’s)modellen van mercedes
C200 Kompressor
Als Mercedes gek, vindt ik deze GLK een vierkant ding op wielen, vresselijk!!!!!
Dan toch de BMW X3.
Dat interieur is zo Miami Vice (dan bedoel ik de serie, niet de film :-)
Alfa Lima Foxtrot Alfa
Ik dacht dat chinezen de duitssers naäapte… dit doet echter anders vermoeden… gadverdamme wat spuuglelijk…

… doet de deur dicht en neuried zachtjes hoorbaar: ….range……. ……rover…..
Ben ik de enige of is die wit-zilvere two tone echt erg.
Een van de mooiere mercedessen van de laatste jaren, mooier dan een ML, beschaafder dan een GL, alleen de C-klasse vind ik geslaagder. Ik moet wel zeggen dat deze concept er een beetje gaar uitziet. De GLK in dat filmpje is 10 keer mooier dan deze freelivingblabla concept.
helaas maken zij hun auto’s steeds lelijker
Mercedes gaat jaren 80 retro doen… blegh..
supermooi interieur! de rest valt wl zwaar tegen
liever eeen X3 dan ja
Wat een lelijk hok! En die velgen… Mag ik een teiltje!?

Concurreren met de X3? Whahahahahah!!!
……………. een G klasse ziet er hierbij vergeleken nog moderner uit.
Wat een hok zeg. Nog bijna lelijker als de X3 zelfs, en dat is best een prestatie.
En ik denk serieus dat er mensen dom genoeg zijn en de auto mooi strak vinden.

Reken maar op een hoop tandartsvrouwtjes die zon hok gaan rijden.
Beetje vreemd, maar ik vind de X3 net een KIA. Met name de achterkant. Dit oogt een stuk beter, zeker als je niet te lang blijft hangen bij de velgen. Die zullen de productiefase niet halen.

Overigens pretenderen ze niet echt dat het ding terreinkwaliteiten heeft, aangezien hij op geen enkele helling staat.
@Frank, wie ben jij? dat jij dat mag zeggen??
Auto vind ik veder niet onaardig.. vierkante vind ik persoonlijk wel leuk.
ik had goede hoop dat de GLK mooier zou worden dan de X3 maar als ik dit zo zie dan is de X3 na de refresh van vorig jaar toch echt wel een stuk mooier dan deze auto. Had toch wel meer van mercedes verwacht. De zij-aanzicht is echt niet mijn smaak. En dat laatste knikje in die koplampen is ook niet erg gelukt als je het mij vraagt. De achterkant is iig wel mooier dan die van de X3 die hebben we gezien bij de video van sex and the city. Misschien verander ik van gedachte als ik deze in het echt zie rijden.
@autoblogger:

Merci;)
Ik heb nog een mooie gebruikt pajerp pinin in de garage staan slechts 17.000km.
Kan je gelijk rijden en een stuk goedkoper en betrouwbaar bovendien! Uitstraling is hetzelfde!!!
Een full-optie ML350 koop je momenteel in de VS voor 60.000 dollar. Een beetje onderhandelen levert je nog eens 10% korting. Dus voor 54.000 dollar of wel 37.000 euro rijd je in een ML350 die hier rond 110.000 euro kost.

Vraag me af wat de Mercedes GLK gaat kosten, aangezien je in de VS voor 35.000 dollar (24.000 euro) in een aantal zeer prachtige SUV’s, mini-SUV’s kan rijden.
ik zou me rot schrikken als ik dat ding over straat zie rijden… maar denk dat dat wel went :P
een ware ramp
Gatverdamme, alleen de binnenkant mag ik.
Foute wielen! En waarom is alleen dat achterste ruitje extra getint? Maar goed eindelijk een vervanger voor de G-klasse. Want daar is deze duidelijk op geinspireerd.
Trollhattan Saab
Achterkant doet zo op deze foto denken aan de oude Subaru Forester
Het interieur is een mooie kopie van één van de interieurs van BMW, en daar is natuurlijk niks mis mee.
@philip eindelijk iemand die het ook ziet..
Zijn deze foto’s vroegtijdig uitgelekt? 1 april is pas over 3 maanden!
zoals al iemand zei dit is gewoon weer een reden om zo geen wagen te kopen. Functioneel heb je veel betere oplossingen. Hier ga je een hoop geld aan hangen en uiteindelijk rij je dan nog altijd rond met een lelijke auto. Waar blijven ze het toch halen? Voor een merk dat anders prachtige -welnietmijnstijl- auto’s kan bouwen. En dan komen ze met zoiets af
Ik vind het wel wat hebben. Behalve het interieur dan. En ik zie dat Mercedes ook naar 2 “bobbels” in het dash overstapt.
Ontzettend lelijk! Gewoon een verkeerde kruising tussen een Cadillac en Japanner, bah!
Men heeft hier blijkbaar geprobeerd logge vierkante vormen iets vloeiends te geven. En daarin grandioos gefaald. Beter dan een X3? Je zou denken dat slechter niet kon, maar het kan dus toch wèl. Je zou denken dat de concurrentie geleerd had van de fout van BMW. Nou komen nota bene Mercedes èn Audi met zo’n opgefokte stationcar. Het autowereldje kan soms raar in elkaar zitten ;-)
nee….
wat een gek hoekig ding zeg! back to the eighty’s?
Net zo lelijk als de x3.Die is trouwens nog meer plastic fantastic.
net zo als met de s-klasse die van binnen veel lijkt op de 7-serie werkt mercedes het veel beter af en bij deze is dat ook zo
Mercedes is qua design de weg volledig kwijt. Helaas. Het lijkt mij een haastklus, zonder ‘familiegevoel’, tov andere modellen. Zet m s naast een SL. Lijkt wel of Mercedes amechtig achter de andere merken aanloopt, en daarbij zelfs wordt ingehaald door Subaru, Daiwoo, en whatever voor wanstaltige namaakproducten… Jammer.. Tijd voor een schoonmaak. Mn handen jeuken..
longtime sterrist
Jammer, C blijft de top. dit glk-geval lijkt niet op de smaak van de ware mercedes-rijder (al 40 jaar!, ben 63). Nu is mercedes vaker mooier op de weg dan op een plaatje. Afwachten wat de laatste correcties worden.
Ik vind het een prachtige auto. Heb ook net op de mercedes website alle informatie zitten bekijken en hij zit vol met prachtige techniek. Ik hoorde ook van de Mercedes dealer dat er een versie komt met een 220 CDI motor. Die levert voldoende vermogen, maar blijft dan wel betaalbaar (hopenlijk). Ik denk dat dit en goed alternatief wordt voor de ML, G en GL, want die zijn gewoon veel te duur in aanschaf.
Serieus… Sinds wanneer lijken Duitse Concept Cars op die Concepts van de Jappe?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).