Column nu: Mat en bladgoud

Auteur: , 31 Reacties

De trend van witte lak op auto's is inmiddels helemaal ingeburgerd, zelfs de bakker op de hoek begon opeens stoer te doen over z'n busje. Met het kerstfeest nog fris in het geheugen is het tijd om eens te kijken naar wat andere versiertips.

Een witte kerst blijft fantastisch, maar witte lak is niet meer zo exclusief als een jaar geleden. Destijds schreef ik over de witte trend en ik beloofde een vervolg. De hype rond witte auto’s is dit jaar definitief doorgebroken, dat maakt het echter een stuk minder leuk. Op exclusieve auto’s blijft wit natuurlijk prachtig, maar met steeds meer witte Volkswagens en Audi’s op de weg raak ik er een beetje op uitgekeken. What’s next? Wat dacht je van goudkleurige lak?

Na de kerstballen kun je straks genieten van goudkleurige auto’s. Geel is sowieso in opkomst en je hoeft geen pimp te zijn om jezelf te behangen met glinstertjes. Denk aan de eeuwig brute Impreza met goudkleurige velgen, fantastisch! Ook zag ik laatst een goudkleurige Lamborghini Murciélago, zeker niet verkeerd.

Om nog wat verder door te borduren op de goudkleur, écht goud is natuurlijk de beste optie. Als je bijvoorbeeld in het bezit bent van een Ferrari 599 kun je wat bladgoud op je veren laten aanbrengen, redelijk essentieel lijkt me zo. Of een gouden grille op je Hummert, dat maakt het geheel natuurlijk extra aantrekkelijk.

Voor veel Nederlanders zal goud echter een stap te ver zijn, voor die mensen is matte lak wellicht een mogelijkheid. De matte trend is al een tijdje zichtbaar maar is mijns inziens nog lang niet doorgebroken. Op de tuningshow in Essen, een paar weken terug, was het voornamelijk mat wat de klok sloeg.

Op de openbare weg is het helaas nog weinig te zien, maar ik heb wat voorbeelden. Zie deze matte versie van de doodgeknuffelde Fiat-500, ziet er toch een stuk beter uit? Of deze ubergeile matzwarte SLR, mjammie! Twijfel je nog steeds? Check deze matte Ferrari F430, incluis extra paardjes. Wraf!

Ok, matte lak it is. “Maar hoeveel gaat me dat kosten?”, hoor ik u als zuinige Nederlander vragen. Geen idee, het zal vast wat duurder zijn maar vergeet de voordelen niet. Zo hoef je veel minder te poetsen, dat scheelt je al gauw een zondagmiddag per week.

Het zal tijd nodig hebben maar ik kan niet wachten totdat de trend doorbreekt. Tip van de dag: een matzwarte BMW M3 met gouden velgen. Of heeft iemand een beter idee?31 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Matzwart is erg mooi maar wat het echt afmaakt zijn de details met fijne lijntjes in een felle kleur.
mat zwart en een fele kleur zoals knal oranje of gifgroen.
en dat van die M3 is duidelijk kick
“Zo hoef je veel minder te poetsen, dat scheelt je al gauw een zondagmiddag per week.”

Minder te poetsen? Om je mat enigszins goed uit te laten zien, poets je je kapot om al die vieze vegen en dofheden er uit te halen.
Het zijn en blijven trends, goed voor een jaar of twee misschien maar dan ben je het beu, moet niemand het meer hebben en dan sta je daar. Het is misschien eventjes leuk maar als iedereen het om de duur heeft wat heb je er dan nog aan.

Tijdloos zal je auto er niet van worden.
Matzwarte 911 Turbo, zwarte wielen.
Ik wacht nog steeds op het budget om een matzwarte auto met pianozwarte accenten te decoreren….

Ik hoop alleen dat nu niet iedere VW-dealer matzwarte lak gaat aanbieden. Ik hoop dat het enigszins exclusief blijft.
En je koopt dan je ferrari in matzwart en tegen de tijd dat je hem hebt, is het uit de mode.
Kies toch gewoon een kleur die je zelf mooi vindt en trek je niks aan van die trends.
zouden pasteltinten niet weer eens terug kunnen komen?
Wat dacht je van deze matte grijze 350z met zwarte accenten?? (Uit tokyo drift)
Matzwart vind ik mooier als wit!
heeeej……..
Nu dacht ik gister net nog dat matzwart “uit” was….. :S
en dat het wit dus net in was :P

nouja late we dan dat matzwart maar lékker nog een tijd houden!!! :D
Die “mode” kleuren zie ik niet zo zitten, ze zijn nu “in” en later zijn ze weer “uit”, en dat komt slecht uit als je net je Lambo in die kleur hebt besteld ;)
Altijd dat gezeik over welke kleur lak nu in of uit is… Is dit een kapperszaak vol met mietjes of een blog over auto’s?
@Trabbi: wassen scheren knippen?
@autoblogger: psst je vergeet de kleurspoeling!
Vooral afblijven! Ik knip m’n eigen haren zelf! Geen kapper die aan mij geld gaat verdienen om zijn TT af te betalen…
Photobucket
zelfs de bakker op de hoek begon opeens stoer te doen over z’n busje.

hahaha briljant:P
De bakker rijd dan ook in een witte Ford-BennetonF1-Transit en is dus verreweg de snelste uit het dorp. :)
Daar ik woon in Duitsland is een bezoekje aan de Düsseldorfer Mercedesdealer snel gemaakt. Deze Niederlassung van Mercedes heeft al eens 1,5 jaar gelden een Mercedes G-klase in een matte grijze uitvoering gepresenteerd. Afhankelijk van de motoruitvoering kost dit tussen de
€ 2.440,- en € 3.500,-
Kijk als zuinige hollander…doe mij dan maar een witte glanzende SLK…!
Ik was mijn tijd al ver vooruit. Ik rijd al meer als een jaar in een mat witte citroen ax. Dit in combinatie met mat grijze wieldoppen.

Misschien dat matzwart toch beter staat?
mensen wat een lelijk ding
Een matzwarte M3 met witte velgen!
Doe mijn maar ’n roze Lada Niva (met matzwarte sportruitenwissers!) met fluogroene stipjes, pastelblauwe velgen met een platina biesje en zo van naamstickers als in de rally, Jamaicaanse vlag met Gay Driver and Gay Co-driver op ernaast, lijkt me wel cool…
Doe mij maar een 407 coupé in mat Olive Drab of Gun Metal Gray, met rode en witte accenten: een flinke haaienbek rond die grote muil van ‘m, net als een WOII Spitfire.

Maar serieus, ik denk niet dat iedere auto mooi is in mat, en ik denk dat ook niet elke kleur mooi is om in mat te doen. Mat geel kan ik me niet bepaald voorstellen.
Ik ga voor een mat zwarte metaallak op de nieuwe RS6 on blacks uiteraard. Al dan niet met zo’n geil gekleurd randje op de velg.
De metaaldeeltjes geven zelf de matte lak een gigantische levendigheid

dit vond ik nog
http://autopia.org/forum/attachments/car-detailing/11334d1172093128-how-do-you-detail-matte-flat-black-cars-360.jpg
@[email protected] Dat gaat nu net weer te ver :P

Die porsche is wel strak in zn jasje.. Dat geel maakt t geheel een mooi plaatje om aan de muur te hangen om vervolgens kwijlend in slaap te vallen..


hmmmmmmmmmmmmmm
Doe mij maar een Posche GT3 RS matzwart met gifgroen of fel oranje!
He ik ben een [soort] van hotrod aan het bouwen en wil die in de kleur matzwart laten spuiten weet iemand waar ik kleurcode,s en evt. voorbeelden kan vinden.
@jan de roy .. ik heb daar ooit industriele primer van Veveo voor gebruikt ..
is net effe iets grover dan wat je hier boven ziet ..

maar bij elke Sigma of verf speciaalzaak kunnen ze je wel helpen met staaltjes .. kan nooit een groot probleem zijn ..
Ik droom al jaaaaaren van een matzwarte auto en dan gaat het nu een trend worden? Jammer jammer. Ik ben nog steeds aan het sparen om mijn Jeep Cherokee matzwart te laten spuiten. Iemand enig idee waar ik terecht kan? Iemand enig idee wat dat gaat kosten?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).