Praktiko Tiger Kub – een Smart uit het Midden-Oosten

Auteur: , 29 Reacties

Ook in het Midden-Oosten kunnen ze tegenwoordig auto's bouwen. De Praktiko Tiger Kub is daar het laatste voorbeeld van. Het is een kleine, goedkope auto die speciaal ontwikkeld is voor de opkomende economieën zoals Afrika en India. De grote onthulling zal in New Delhi op de Auto Expo Show zijn.

De prestaties van dit karretje zijn niet om over naar huis te schrijven. De topsnelheid is maar 95 km/u dus een echte snelwegridder zal je hierin niet worden. Zuinig is hij dan weer wel met 25,5 km/l. De prijs van de Tiger Kub wordt iets meer dan 2000 euro en daarmee wordt het een concurrent van Tata’s nieuwe budgetauto. Ik zou persoonlijk nog even doorsparen. (via Edmunds)

Praktiko Tiger Kub29 reacties

Ik ga nog liever tevoet dan met deze auto
Is wel weinig , maar 2000 , maar toch net ozzoals six trey te voer.
Even afgezien van de kleur vind ik het best een kek karretje.
Toch vind ik het gebruik voor een tweezitter (even afgaande op het formaat) nog niet zo heel wereldschokkend. Een Daihatsu Cuore ‘doet’ 1:21, en daar kan je met z’n vieren in zitten…
Maak je ‘mini’-wagentje dan in iedergeval groot genoeg om ook de achterwielen ergens kwijt te kunnen. Nu heb je aan de achterkant een stuk loze ruimte waar je ook passagiers of bagage in had kunnen stoppen.
ik denk dat de loze ruimte bedoelt is om lifters op te laten springen, die kunnen zich dan vasthouden aan de uitstekende achterlichten:P verder is t natuurlijk leuk dat ze ook daar auto’s gaan bouwen, rijdt beter dan een kameel
sorry hoor, maar als je het vergelijkt met van die afzichtelijke invalidekarretjes (die nog veel duurder zijn ook) of met een scooter (rond dezelfde prijsklasse) dan kan ik me voorstellen dat mensen die weinig kilometers rijden dit zullen kopen ipv de eerdergenoemde vervoersmiddelen
Waar zit de motor?
is die 2000 euro inclusief BTW en BPM? Zoja, dan koop ik hem…. goedkoper reizen kan haast niet !
carsofcoolhaven.nl
erg apart met die uitstekende achterwieltjes… niet echt een mooi autootje. Zuinig, licht en goedkoop moet toch ook wel kunnen zonder er van die rare pseudo-futuristische bakkis van te maken?! Waarom wordt niet teruggegrepen op een Fiat 500, een Eend, een mini…? En dan niet die nieuwerwetschige, neen, den ouden!

Oh well. Misschien word ik oud. Maar mijn hart springt open als ik een Fiat 500 Giardiniera of een authentieke Fiat 600 Multipla spot, kan daar niemand inspiratie bij op doen?!!?

Niet dat ik zo’n Fiat fan ben btw, maar ze hebben wel koddige kleine autootjes gemaakt in het verleden.
@carsofcoolhaven.nl : Daihatsu Trevis, met inspiratie van de OUDE Mini…
carsofcoolhaven.nl
@banaan: oke, daar hebben we er inderdaad eentje. Al vind ik een vier-deurs autootje van dat formaat toch duiden op een meter auto te veel ;-)
En hoe zal het bij de crashtests gaan?
Zoals de holden commodore?
…Ga ik nou heel ver als ik een parallel zie in die grijze verticale stijl tussen dit karrtetje, Audi R8 en Smart…? Zou het ze helpen bij het flitsend maken vas hun produkt…? Moah…… En dan die kleur…!
Nou ja- boven die achterwieletjes kun je dus zelf nog wel zo’n ouderwetse gevlochten bagagemand fabriekeren om de capaciteiten van die …is dit echt een auto…? – nog wat aanvaardbaar te krijgen.
Ik vind het allemaal schitterend; een nieuwe auto voor 2000 euro! Zal ook niet te duur zijn in wegenbeslating, verzekering en brandstofkosten. Ideaal toch voor scholieren en studenten?

Ik zou er alleen even een olifant op parkeren; dat ding hoeft voor mij helemaal niet zo hoog te zijn! Design is verder wel prima eigenlijk!
Vreemd. Hij komt uit de Emiraten, en ik dacht dat ze daar juist een beetje homofoob waren, en dat ze daar olie genoeg hadden.
lijkt n beetje op de Honda HI-CT
omdat ie roze is is ie voor homo’s, ML? beetje aparte reactie. Nee ik vind het geen rare auto, men heeft het geprobeerd nog een beetje te stylen.
Maar dit is hartstikke handig!
Je kan er zo een oplegger achter hangen.

http://www.aanhangcars.nl/foto/BE_oplegger_2.jpg

@epo
Nou, weet je waarom.
en nu is het wachten tot er een amg/m/f/gtr komt :)
Volgens mij is 60 mijl per uur verkeerd omgezet in 120 km/u. Volgens mij ligt 90 meer voor de hand

-Edit: Je had idd gelijk. Bij deze gefixt-
Handig, een fifth wheel :). Maar dat roze, mogen vrouwen wel overal autorijden in die regio? Of is roze het nieuwe wit?
De voorkant lijkt op een BMW Isetta http://www.google.nl/search?hl=nl&q=isetta&meta=

en de zijkant op zo’n kinderwinkelwagen van de IKEA, waar de kinderen zelf in kunnen sturen (kon er geen plaatje van vinden, maar volgens mij weten degenen met kinderen hier wel wat ik bedoel)
Ze noemen hem wel praktriko, maar erg praktisch lijkt hij me niet. Een soort Smart, en die is echt niet praktisch (behalve bij inparkeren).
[quote]Ook in het Midden-Oosten kunnen ze tegenwoordig auto’s bouwen.[/unquote]

Rijmt op;

Zolang ze die dan ook maar gewoon lekker daar houwen!

(Beetje improvisren..)
-Edit: Nutteloze bijdrage-
@BMW M POWER,
Grappig hé! :lol: De humor…
daar post toch geen autobom in:P
Zou die door de 5 sterren crashtest heen komen ? ;)
Ben dan wel vrouw maar wil er niet dood in gevonden worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).