Hybride voor Porsche Panamera bevestigd

Auteur: , 22 Reacties

Er was nog even twijfel maar nu is het toch officieel bevestigd. Porsche komt met een hybride voor de Panamera coupé.

Porsche onderstreept hiermee dat ze hard werken aan hybridetechniek, maar het persbericht houdt stiekem nog een slag om de arm. Eerst komen er twee tradionele motoren in 2009 en afhankelijk van de markt komt er later ook een hybride. Toch mogen we er met de huidige hype rond CO2-uitstoot toch wel vanuit gaan dat die hybride er op korte termijn komt.

We hadden al een Cayenne met hybride-aandrijving en het systeem van de Panamera bouwt dan ook voort op die ontwikkeling. De elektromotor wordt tussen de verbrandingsmotor en de versnellingsbak gemonteerd. Hierdoor kan de Panamera door één of door beide motoren worden aangedreven afhankelijk van de condities. Ondanks het extra gewicht die onherroepelijk samenhangt met hybridetechniek wordt de Panamera een sportieve auto die de naam van Porsche hoog moet houden.

Persbericht:

Stuttgart. Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG, Stuttgart, will also be building a hybrid drive version of the new Panamera. This four-door Gran Turismo with sporting driving dynamics so typical of Porsche will boast the proven components featured in the Cayenne Hybrid entering the market at the end of the decade. And thanks to its newly developed full parallel hybrid, Porsche’s Sports Utility will offer average fuel consumption of less than 9 litres/100 kilometres.

The new Porsche Panamera will be the first four-door sports model to feature particularly fuel-efficient full parallel hybrid technology. At the same time the Panamera will also benefit from the experience then gained by the Porsche Cayenne as a pioneer in hybrid drive.

The newly developed full parallel hybrid system will consist primarily of the battery unit positioned in the luggage compartment, the power electronics, and the hybrid module between the engine and transmission comprising an additional clutch and the electric motor. Depending on driving conditions, the hybrid module is able to disengage either the combustion engine or the electric motor, or to combine both drive systems as one joint power unit. Hence, the Panamera may be driven in a number of different modes ranging from all-electric drive absolutely free of emissions all the way to the sporting style of motoring so typical of a Porsche.

The fourth model series coming from the sports car manufacturer in Stuttgart also boasts other striking features, the wide and low body offering dynamic proportions and muscular design for an outstandingly sporting and at the same time compact overall look.
The space available inside the car offers a brand-new experience of roominess. The two sporting and comfortable single seats at the rear will allow adults to relax with surprisingly generous headroom, in full comfort and, if they wish, with all the performance and speed of a genuine Gran Turismo.

Sitting in the elegant and modern cockpit with its high-quality materials, the driver will enjoy all the sporting and unmistakable driving dynamics so typical of every Porsche. The new Panamera Gran Turismo will be making its world debut in 2009 and will be introduced initially with proven drive concepts. The hybrid version will follow later, depending on market requirements.

Porsche Panamerica Hybride22 reacties

Zo te zien wordt het hybridesysteem alleen op de V6 toegepast, zo’n ramp is het wat mij betreft dus niet.
het blijkt toch dat er geen hybride komt in de huidige cayenne?
Word niet echt warm van al die eco-zooi in sportwagens. Echter als Porsche zich er aan waagt om het op de markt te brengen kan je er wel vanuit gaan dat het kwalitatief en qua prestaties indrukwekkend zal zijn!
verantwoord flaneren met je te dure auto ;)
zoals racer x het al aangaf het is alleen voor de kleinste motorisering die beschikbaar is. ze doen dit zodat die hippies voortaan bij hun weg blijven. want zoals ieder persoon met beetje auto kennis weet is een hybride auto niet zoveel zuiniger dat de aarde in eens gered van co2 wordt.

en ik denk dat deze hybride model(len) alleen door ceo’s zullen worden gekocht om mensen te laten denken dat ze echt om de milieu geven. de ‘gewone’ rijke personen zullen natuurlijk voor de dikste turbo s versie gaan!!! :twisted:
maar wanneer gaat de panamera nu eindelijk in de verkoop? :? ik heb alleen nog maar spyshots gezien, ze hebben zelfs geen proto op een beurs gezet toch? en dan nu al weer een hybride model vrijgeven…

mocht het ze lukken dan is die 9/100 wel erg netjes.
@Alwood: 2009 als ik het bericht lees
Maargoed, zo gaat de Panamera er van de bovenkant uitzien. 360 Modena voorkant van de bovenkant, maar dat zal wel meevallen in het echie. En de V6 kan wel wat extra power gebruiken, want overhouden doet hij voor een Porsche niet.
Tjah , met die co2 norm moeten we toch gaan ingrijpen:(
Eerst een SUV en dan een hybride, Ferrari blijft tenminste zichzelf. (Andere italiaanse merken ook hoor)
@frasker
en dan heb je natuurlijk ook nog de maserati kubang
@frasker
Ferrari en Porsche kun je mijn inziens qua exclusiviteit en product echt niet zo goed met elkaar vergelijken.
@ Ejay

Inderdaad, ik zie het hybridesysteem meer als een truc om zo’n V6 uitvoering qua prestaties meer Porsche-waardig te maken. Tevens houden ze de hippies ermee op afstand, dus ik vind het wel handig bekeken van Porsche.
Hahah ja hybride maakt ‘m sneller en iets zuiniger, daar kan niemand tegen zijn!
Ik weet wel bijna zeker dat Porsche de electronische hulp ook extra spicy inzet met bijvoorbeeld zo’n Turboboost / launch knop. Ik bedoel, niets is sterker dan een elektromotor in die eerste meters. Kan een heftige 0-100 uit komen lijkt mij.. ;)
@ Frasker

Ferrari komt ook wel, kwestie van tijd. Geniet er nog maar even van.
Een SUV van Ferrari zie ik echt niet komen, maar dat ze hybride techniek gaan toepassen, daar is Felisa duidelijk over.

Ik ben niet kapot van de Cayenne en zie niets in hybrides. Maar als Porsche dit moet doen om GT 3’s e.d. te kunnen blijven bouwen, dan kan ik er wel mee leven.
Zie ik daar de 3.6-liter VR6 van Volkswagen onder de kap? :P Gewoon één op één over genomen van de Cayenne, maar goed bezig trouwens!
Met die godsvervloekte volgzaamheid doet de auto-industrie zichzelf de das om zal je zien. In plaats van zich te verzetten tegen vooruitgangsvijandige politiekers.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).