Lexus IS-F racing concept goes orange [updated]

Auteur: , 22 Reacties

Mooi oranje is niet lelijk! De uitgeklopte IS-F die over een paar dagen in Tokyo te zien is en kennelijk aan het DTM-kampioenschap gaat deelnemen zal volgens de insiders een oranje kleurstelling krijgen. Iets waar wij Hollanders vast geen problemen mee hebben.

Met een nieuwe teaser worden we even zoet gehouden tot de info uit Tokyo doorkomt. In het oranje oogt de auto misschien wat minder onheilspellend dan de duistere zwarte afbeelding, maar de kleur doet er voor de prestaties niet echt toe natuurlijk. Als Lexus inderdaad in de DTM duikt ben ik erg benieuwd hoe het uit gaat pakken.

UPDATE 15:30 – Voor degenen die graag een Lexus in de DTM hadden gezien, it ain’t gonna happen with this one!

Oplettende lezers roken meteen lont bij de afbeeldingen van de oranje Lexus. Dit schijnt de IS 350 GT2 te zijn, bedoeld voor de American Le Mans Series (ALMS). Dit project loopt al een tijd, maar heeft om financiële redenen lang stilgelegen.

Inmiddels heeft World Car Fans wat afbeeldingen van de bewuste IS 350 GT2 op weten te snorren. De bolide, die garant staat voor meer dan 470 pk, zal zijn debuut in maart maken bij de ‘Twelve hours of Sebring’.

De zwarte ‘DTM-Lexus’ (het IS-F racing concept) schijnt dus los te staan van de oranje GT2-racer (IS 350 GT2). Voor we ons vergalloperen aan meer speculatie wachten we de Autosalon van Tokyo maar even af.

Lexus IS 350 GT2

Lexus IS 350 GT2 artwork22 reacties

natuurlijk met hybride motoren:P
Met de vorige Is deden ze mee aan de BTCC, maar niet echt bijzonder goed voor zover ik weet.
Wordt dat dan een Jägermeister-Lexus naar aloude DTM-traditie?
Zoals ik al op Autosport.nl postte:
Teamlexus.com (waar deze preview vandaan komt) heeft niks met de nieuwe DTM geruchten te maken. Deze site bestaat al een jaar en is van een ALMS project wat niet van de grond is gekomen. De wagens waren bijna klaar, maar toen trok Lexus US de stekker uit het project en is alles blijven hangen. Dit zou om een wagen gaan die in een speciale klasse van het ALMS moest gaan rijden.

Voor de duidelijkheid; deze afbeelding heeft dus niks te maken met de IS Concept op de Lexus site.
wow, mooie teaser! Ben benieuwd waar ze nou gaan racen!
Zozo. Iemand heeft zich uitgeleefd met Photoshop en Illustrator bij Lexus.
Zal Chris daar dan in gaan rijden???
Ik vind deze picca’s er niet erg DeeTeeEmmerig uitzien, eerlijk gezegd. Daarvoor lijkt het zwaartepunt van dit model te hoog te liggen. Bovendien lijken de wielen in verhouding tot de carrosserie te klein, als je het bijvoorbeld vergelijkt met een Audi A4 DTM.
ja posterformaat graag 1 bij 2 meter
of gewoon de echte
@Knorrit; Het is dan ook geen DTM wagen maar een GT wagen. Zie mijn eerdere reactie.
Tof, ook al is het geen DTM maar wel GT2, hij kan iig lekker racen :)
In deze kleur valt het alleen nog maar meer op wat een lelijke plastic-fantastic auto dit is…
Go, waar slaat DTM Deutsche Tourwagen Masters?
En lexus is NIET duits, dus lijkt me zwaar stug!
Ja dacht ik zo leuk dat ie in de DTM kwam , maar dan komt ie in Amerika!:(
Ik wil nog steeds een keer een race bezoeken zoals dtm of wtcc!
Stephano Nunez
Even tussendoor : … de update klopt ook niet helemaal

Wat ik niet snap is dat men(de auto-blogosphere, niet alleen autoblog.nl) niet meteen ziet dat dit hier over 2 verschillende racewagens gaat. (!)

1 : De oranje IS Gt2 voor het AMLM
en
2 : De Zwarte IS-F race concept die in tokio zal staan ( volledig conform DTM specificaties

Lexus is dus zeker bezig met iets “DTM-erigs”

Ik zeg “Laat allebij maar komen! ”

Nu hyundai nog met het genesis RWD platform zodat we lekkere battles kunnen verwachten!
Dit is 100% zeker weten geen DTM-wagen. Die hebben namelijk verplicht Dunlop-banden, en geen Michelin. En de spoilers op deze auto zijn ook duidelijk anders dan die van de zwarte Lexus, dus Lexus zal wel met meerdere projecten bezig zijn. Wat uiteraard erg positief is :D
Je heb mooie racewagens met spoilers en bodykits en weet ik niet wat nog allemaal én je hebt dit.

Useless!
@ Bramzel:
Idd! Was iets te snel langs de posts gegaan…

@Stephano Nunez + Silverarrow:
Zo’n idee kreeg ik ook al. Ben benieuwd of het daadwerkelijk DTM zal zijn, maar de plaatjes lijken er idd wel op te wijzen.
Zelfs een blinde kan zien dat de zwarte lexus full DTM spec’s is.

Ice.
Het lijkt erop dat Lexus NIET naar de DTM komt maar dat de auto een soort van Hobby-project van Yukihiko Yaguchi (de chief engineer achter de IS-F) is. De auto kan rijden en is bedoelt om de mensen bij Lexus het echte “racewagen op basis van een sedan”-gevoel te geven…
Tot zover het slechte nieuws, maar er is ook goed nieuws, er komt waarschijnlijk een GT300 racewagen voor japanse GT kampioenschap op basis van de IS-F, maar misschien zelfs met een middenmotor (en toch op basis van de IF-F, da’s een behoorlijk moeilijke conversie!).

“It now transpires the car’s the pet project of IS-F chief engineer Yukihiko Yaguchi, a true rev head who built it not just for fun but also so that IS-F engineers can experience ‘true driving pleasure’ and something of what a full race IS-F might just feel like.

Word is, the car’s a complete one-off with no plans to race it in competition even though it definitely looks the part, and you imagine it must be something else to drive.

Meantime, a completely different racing Lexus IS-F is reportedly in the works for the GT300 category of this year’s Super GT championship in Japan.

Super GT? It’s Japan’s top race series, the nearest thing the nation has to NASCAR. Draws huge crowds and with 30-40 car grids makes for spectacular racing.

Right, and we now have it on good authority that this GT300 class IS-F entered by the Japanese Bandoh team will in fact be mid-engined, a configuration that’s already raised eyebrows and been described by one Super GT official as “crazy.”

Will it work? This mid-engined IS-F silhouette racer is set to appear at the opening Super GT test session at Suzuka at the end of February. Then we’ll find out.”
oops… bron: Winding Road feb08

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).