Mercedes CLC – de terugkeer van de sportcoupé

Auteur: , 33 Reacties

Van de vorige generatie C-klasse maakte Mercedes een sportcoupé die niet door iedereen als geslaagd gezien werd. Toch heeft Mercedes besloten om een opvolger uit te brengen waarvan nu een teaser is gemaakt. Om aan te geven dat het echt een andere auto is, krijgt hij wel een andere naam, namelijk CLC. Om het plaatje wat op te leuken is er een blond model uit de kast getrokken.

Deze sportcoupé moet één van de goedkoopste modellen in het gamma worden zodat hij ook bereikbaar is voor jonge mensen. Ondanks de nieuwe naam is de oude sportcoupé gebruikt als basis maar er zijn 1100 nieuwe onderdelen ontwikkeld. Eén daarvan is het een nieuw stuursysteem waardoor de CLC sportiever gereden kan worden. Ook heeft de CLC een splinternieuw navigatie en entertainmentsysteem aan boord. Onder de motorkap ligt een 1.8 liter 4-cylinder motor met 184 pk.

De teaser geeft nog niet weg hoe de achterkant er uit gaat zien, maar daarvoor hadden we al spyshots en een impressie. Het design heeft veel weg van de nieuwe C-klasse maar de auto op de foto beschikt over het sportpakket, dus de basisversie zal er nog iets anders uitzien.

De auto zal officieel onthuld worden op de Fashion show Berlin die wordt gehouden van 27 tot 31 januari. Het model dat de achterkant van de auto verbergt is overigens Eva Padberg, die wel wel vaker komt opdraven om reclame te maken voor Mercedes. De auto staat in juni 2008 bij de dealers.

Mercedes CLC
Mercedes CLC
Mercedes CLC33 reacties

jammer dat de achterkant er precies hetzelfde uitziet als de sportcoupé, althans op de spyshots. Dat was in ogen namelijk de grote mislukking van dat model..

Maarja, we shall see. Like always..
Hmm, het front is iig nice. Nu nog ff wachten op de achterkant. Die vond ik bij de vorige sportcoupé niet echt geslaagd om het zo te zeggen…
de voorkant ziet er erg netjes uit. mij benieuwen wat de achterkant wordt. die zag er bij de spyshots er het minst uit.
184 pk voor zo’n grote auto lijkt me niet echt sportief. Lelijk model (beide)
die voorkant is net een C met een tintje CL …
Hm, het is wel allemaal teasers wat de klok slaat…
Ik kan hier niks mee, maar ben wel erg benieuwd naar het definitieve model!
Voorkant ziet er mooi uit!
Doet Eva wel een beetje voorzichtig met d’r stiletto’s bij die velgen!
Vermoedelijk is dit het beste plaatje wat je je vrienden kan tonen na aanschaf van dit model, want ik vrees dat de achterkant er niet al te best uit zal gaan zien, afgaande op de spyshots. Ik ben benieuwd iig.

Trouwens, in Barcelona was men om de één of andere reden gek op het oude model. Kan iemand mij daar een verklaring voor geven? Afwachten of het nieuwe model het net zo goed aldaar gaat doen.
Ik vind het best een geinig wagentje, niet zoveel mis mee en op de een of andere manier ook wat minder woonwagen-achtig dan de gewone C-klasse.

http://hvtm.totalcar.hu/car/m/mercedes-benz/351461.jpg
Alfa Lima Foxtrot Alfa
is een heel stuursysteem maar één onderdeel tegenwoordig???

wil niet zeiken, maar doe het lekker toch…

over de auto, hoop dat deze wat meer aanspreekt dan de vorige.. want die was ontwerptechnisch gezien nog minder spannend dan een kartonnen schoenendoos…
Klinkt leuk, een betaalbare coupe, maar we weten allemaal dat ie hondslelijk zal worden (Of gewoon lelijk, wat je wil, ik ben niet zo’n fan van de Mercedes styling ;) ).
Wel apart eigenlijk, want de oude verkocht toch niet zo geweldig dacht ik? Daarom is BMW toch ook gestopt met de 3 serie compact? Of is de 1-serie daar voor in de plaats gekomen?

Welke motor is die 1.8 eigenlijk? Ik neem aan dat het de 200 Compressor is, aangezien die hetzelfde vermogen heeft.
@Juppe
Daarvoor is inderdaad de 1 serie in de plaats gekomen. Ik betwijfel ook of hier nog ooit een opvolger van komt, want Mercedes gaat zijn A-klasse ook wat meer in lijn brengen met BMW.
Met de neus van deze wagen is niks mis mee. Naar de achterkant ben ik ook benieuwt, maar ik kan mij niet voorstellen dat na deze teaser ze weer met de zelfde rare achterkant komen.
Net als je dankt dat ze erg goed bezig zijn bij Mercedes krijg je dit… Het is in ieder geval beter dan de oude sportcoupé.
Lullig van dat lelijke wijf op die auto, je ziet er nu bijna niets meer van.
De voorkant had ik zelf ook nog wel kunnen verzinnen. Ik wil de achterkant wel zien..!
Volgens mij niet toevallig dat ze de achterkant niet (durven) tonen…
mooie foto’s. echt om een scoop te tonen want je ziet niet echt veel van de wagen. maar wat je ziet lijkt het verdacht veel op een mix van de oude sportcoupé en de nieuwe c-klasse.
Voorkant ziet er idd netjes afgewerkt uit!

Denk dat ze nog aan de achterkant moeten werken.. anders hadden ze wel een teaser van een achterlamp laten zien ofso…
Citrofiel evil twin
Komt BMW dan met een nieuwe 3 compact als concurrent voor de CLC?
Tom schrijft,
9 January 2008 om 10:06
die voorkant is net een C met een tintje CL …

Misschien dat hij daarom CLC heet ;)
Je kan op de foto’s wel door de auto heen de andere C stijl zien, waardoor je kan zien dat die wel ongeveer zover doorloopt als op de impressie. En het profiel daarvan vind ik wel erg mooi!
@Citrofiel evil twin
Daarvoor is de 1-serie al. De 1-serie coupe lijkt mij dé concurrent voor deze auto.
ik had heel erg gehoopt dat de achterkant er beter uit zou zien, maar zo te zien is dat niet zo:( en dat terwijl de voorkant er echt heel gaaf uitziet(H)
Ik zie allerlei opmerkingen dat de voorkant er zo gaaf uitziet. Maar die is toch gewoon het zelfde als een C-klasse avant garde? Ik ben trouwens 1 van de weinigen die C-klasse sportcoupe wel mooi vonden, dus stiekum hoop ik dat de achterkant er erg op lijkt.
Is die niet gewoon de nieuwe Sportcoupe onder een andere naam?
Sorry,,had de tekst niet eerst gelezen!
Volgens mij zie ik andere spiegels! Op de bovenste grote foto..
100 keer beter dan die lelijke joekels die op de sedan en estate geplakt zitten!
sorry, ik bedoelde natuurlijk de knipperlichten die op de (buiten)spiegels geplakt zitten…
DNP Productions
Zo ziet de achterkant er dus uit, ik ben niet onder de indruk.

Eigenlijk niets mis mee vind ik, Ronde lijnen aan de achterkant komen overeen met menig gewaardeerd sportauto. Nee het is geen m6, toch, mooie auto.
Pieter Koopman
Super mooie auto. de achterkant heb ik al in de krant gezien. Ik heb er twee woorden voor: gewoon super. gr. Pieter Koopman
Ik begrijp de controverse rond deze auto en zijn voorganger goed.Aan de vorige versie scheelde wat aan het achterzijde en aan de lengte van de auto (4,35 m.).De nieuwe versie is 10 cm.langer en dat maakt heel wat goed in de verhoudingen.De nieuwe achterlichten komen wat zwaar over ;daarom oogt de achterzijde ook beter met de rode remstrip ipv.de witte.Toch is het profiel met zijn duidelijke wigvorm en lange voorkant zeer geslaagd.Het zij-achterzicht went snel en de voorzijde is op en top.
Als 2de auto heb ik zelf een BMW 3 compact.Ik begrijp zeker niet goed waar men de vergelijking tussen deze 2 auto’s maakt.Er zit ruim 20 cm.verschil in lengte in.Da’s hetzelfde als tussen een C en E klasse.Deze auto’s vergelijk je toch ook niet met elkaar.Qua uitstraling is er ook een gigantisch verschil tussen een CLC en een 3 c.
Daarom heb ik ook een CLC besteld naast de andere vanwege veel meer auto.Qua estethiek kan een BMW zelden tippen aan de ster en zeker Audi niet met zijn (p)lompe fronten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).