Column Lotte: Mevrouwtje

Auteur: , 76 Reacties

Zo mevrouwtje, wat denken wij dat wij hier aan het doen zijn?' Mijn nekharen staan al overeind bij die woorden en helemaal als ik naar de stevige stappers onder de donkerblauwe hoogwaterbroek kijk. Ik sta gebukt in een zeer genante pose om het slot van mijn auto open te maken. Sinds kort heeft de centrale vergrendeling van de bestuurderszijde het begeven en moet ik via een hele idiote omweg mijn auto op slot doen. Ik twijfel tussen de beleefdheidsvormen 'meneer' of 'mevrouw'. De keuze tussen een overmatige hoeveelheid borsthaar en roze lippenstift blijkt moeilijk. Ik hoop op net wat meer testosteron. 'Deze stapel boeken moet ik hier afleveren mevr...neer'. 'Nou, mevrouwtje, dat kan wel zo zijn maar je mag hier alleen laden en lossen'. Alsof het antwoord niet vreemd genoeg is staar ik hem nog onnozeler aan. 'Ja, dat is precies wat ik ga doen. Deze lading moet ik bij die winkel afleveren of beter gezegd: lossen'.

Bij geen respons besef ik dat ik eigenlijk moet overschakelen op het jargon van een tweejarige. De vetvlek op het strak gespannen overhemd doet me vermoeden dat de lunchtijd net is afgelopen. Hier valt dus geen zinnig gesprek mee te voeren. De diensttijd zit er hoogstwaarschijnlijk nog lang niet op, het is gevoederd en heeft alle tijd van de wereld. Een langslopende stadswacht werpt de parkeer-amoebe een goedkeurende knik toe en dat doet het superioriteitsgevoel toenemen. Jaja, uitMelkertbanen unite!

Mijn verstand twijfelt tussen protest en gelatenheid. Het protest tegen omhooggevallen ambtenaren die status ontlenen aan een gesubsidieerd windjack en gelatenheid omdat ik zo ontzettend blut ben, dat een partijtje van de vrachtwagen gevallen autojaarboeken mijn maand moet afsluiten. Misschien kan gelaten onderdanigheid mijn bankrekening redden. Niets van dit alles want de overheidsparasiet waant zich inmiddels boven aan de voedselketen en ruikt mijn twijfel die hij verwart met angst.

Standvastigheid is nu geboden want waar zouden wij zijn zonder een weerwoord en een mening. Tegen beter weten in begin ik over de zin en onzin van parkeerheffingen, chipknip, muntjes, parkeergarages, vroeger-was-het-beter, ontmoedigingsbeleid, OV, overheid, naastenliefde, kortom: ‘the struggle called life’. Achtereenvolgens kijkt hij spottend naar mijn doorgezakte achterbak, haalt diep adem, reikt naar de opgevoerde calculator en ziet de sticker op de doos met jaarboeken. ‘Autoblog? Hoe kom je daaraan?’ Ik antwoord dat ik weleens een klusje voor de redactie doe en als dank wat jaarboeken kreeg. ‘Maar in de filmpjes ben je een lekker blond wijf!’ Check, testosteron aanwezig! Check, minderwaardigheidscomplex verviervoudigd! Ik raap mijzelf bij elkaar en probeer vriendelijk: ‘dat is Aimee, ik ben Lotte, ik schrijf weleens een artikeltje op Autoblog’. ‘Boeiend, dat gezeik van die meningventilators’ roept hij. ‘Als je nou een exemplaar regelt met een handtekening van Aimee dan vergeten we dit gedoe, mevrouwtje’.76 reacties

oh dear…
wel mooi geschreven lotte, leuk stukje!
Geweldig! Ik zit hier hardop te lachen en mijn collega’s vragen zich af waarom :)
Zeer grappig, maar echt waargebeurd? Zo ja dan is het natuurlijk leuk dat meneer de agent dit kan nalezen :P
leuk stuk! Goed geschreven en zeeeeeeer herkenbaar.
heb je hem gevraagd of ie Aimee ook al naakt heeft gezien :P
@Marvin dan hoop ik juist dat die sjonny het leest en nog durft te reageren ook.
Vriendelijke service altijd, die parkeerwacht. Het aanspreken met “tje” zou voor mij al reden genoeg zijn “het” te negeren. Mocht ie alsnog een bon schrijven dan gaan we “het” helpen om ook een mevrouwtje te worden. Zonder verdoving.
@Lotte,

Ik mot die hele Aimee niet.
It’s not the outside that counts it’s the inside (kuch Kuch)
Je snapt me he? ;)

En ik denk dat JANUS en RICKI er ook zo over denken.

Ik heb nog wat connecties bij de politie, zullen we die parkeerwachter straffen?
Kan jij je minderwaardigheidscomplex weer aan elkaar lijmen en met opgeheven hoofd over straat.
Dotternetta schrijft, 10 January 2008 om 11:22

Geweldig! Ik zit hier hardop te lachen en mijn collega’s vragen zich af waarom


Ik vraag me dat ook af, en ik heb het gelezen.
@GEELDOP….. jou bijdrage is nog nuttelozer als de mijne
Maar in ieder geval grammaticaal correct:
Jouw bijdrage is nog nuttelozer dan de mijne.
Mooi geschreven.

Ik kan me de reacties van beide personages volledig inbeelden.

Nice work, dit lezen we graag … :-D

grtz
Heb je zijn naam? Kan je hier geen misbruik van maken? Dus jij bent Lotte en werkt voor autoblog en kan met een jaarboek een boete voorkomen terwijl ik bij een autobedrijf werk en euh gewoon mag dokken…terwijl al hun auto’s bij ons vandaan komen. Nee dat laatste maakt niet uit …maar het is gewoon niet eeeeerlijk
Hier kan ted nog van leren.
Ambtenaren afzeiken in een column en ze toch nog in hun waarde laten.
Laat die parkeerwachters eens gewoon een vak leren.
Ik vraag me oprecht af wat mijn moeder zou zeggen als ik thuiskwam met het nieuws dat ik parkeerwachter was geworden.

En altijd dat gezeik dat je niet zo brutaal moet worden als je zegt “ja maar meneer….”
Eric (the good)
‘Maar in de filmpjes ben je een lekker blond wijf!’

Mogen agenten in Nederland de burgers beledigen?
Ik vind je wel mooi hoor(A):P!
natuurlijk is dit niet echt gebeurt, pffff….
@geelhoed: dat verrekte friesisme :)
Parkeerwachters, stadswachten en van die mountainbikerakkers: schorriemorrie is het! Kreeg laatst op de fiets nog een bon voor een niet werkend achterlicht. Prima, terecht, kan ik mee leven. Had ik ook moeten maken. Maar dan, terwijl we vol onder een lantaarnpaal staan, vragen wat de kleur van de fiets is… grmbl…
Haha, geweldig! Heerlijk hoe je de situatie en bijbehorende gedachtengang omschrijft. Ik vind het iig leuk om te lezen!
Als je eerst moet kijken is het jouw fiets niet is de redenatie.
Zo’n soort vraag stellen ze altijd. (aldus de ervaringsdeskundige. ahum)

En inderdaad een leuke column.

Zonde dat er nu een tipje van de sluier is omdat ze zich geen lekker blond wijf vind. Ach de gedachte aan een lekkere brunette is ook niet verkeerd. ;)
lol @ Casper
heb je zeker zo’n rare groen-blauwige giant ofzeau :P

@Lotte
Leuk kollumpie ‘mvrouwtje ;)
Ik zie die zweterige vieze kerel al helemaal voor me :| fies gwoon! Erg levendig geschreven :) maar die passat moet nu toch eens weg. Als je nu een 159 ‘station’ bij de redactie regelt!
Ocharme meisje toch! Geef je nummer ff dan zal ik je wel een vertrouwensboost geven ;-)
@Casper- Hoezo- Krijgen we voor de kleur van onze fiets dan tegenwoordig ook al boetes…?!?

Nou wijffie Lotte- Dat hebben WE dan weer effies leuk geschreven! ;-)

Geweldig trouwens bij die gasten:
Wat zijn WE hier aan het doen
Maar nooit
WIJ krijgen hier een prent voor- Uit angst dat je dan inderdaad gaat zeggen Oh da’s fijn dus u betaalt de helft…?
Neeeeeeee, dan is het plotseling weer
U krijgt daarvoor een bekeuring…
@ Alwood; een gitzwarte opa-fiets. Ik had bijdehand kunnen doen en kunnen antwoorden met “geen” maar ik wou vooral graag naar huis ;)
@Frank: wie heeft dat ondertussen niet? For the record, Aimee en ik hoeven geen relatie te bekennen ;-)
@JanC: damn… met twee bakstenen?
@ [email protected]: gast… ook al heb je me nog nooit gezien (zeg nooit nooit), bij een vrouw telt het uiterlijk wel degelijk! Alleen ik mag van mezelf zeggen dat ik geen lekker wijf ben en dan moet jij zeggen: schatje, dat ben je wel! ;-)
@VLS54: Nee joh, dan zeggen ze: ‘jongen, waarom word je geen vrachtwagenchauffeur?’
@Dotternetta: LOL!
@Casper: tenenkrommend inderdaad…
@Toms: dat is dan wel weer slim bedacht! Juist, ik ben gewoon een charmante brunette ;-)
@Alwood: pfff… de redactie. Zitten dagelijks met hun dikke bureaureet in de mooiste wagens en ik maar kloten met dat stinkhok. ;-)
@Lout: hahahaha!
waargebeurd? jezus dat zijn complexe zevers zeg! had hem omgekocht! nu heb ik zin om iemand in zijn ballen te slaan :x btw het is ontmoediging ipv ontmoedinging, het is maar om te zorgen dat dit ultieme voorbeeld van de te lange arm van de wet in perfecte staat blijft ;)
zo’n soort ‘agenten’ moeten ze stante pede ontslaan, dat zijn gewoon kinderen met een hoog testosterongehalte en macht.
btw als je je weer down voelt, denk aan ons, je aanbiddende reaguurders ;)
@de vlaeminck: * zucht * wat zou er van mij terechtkomen als ik jullie tweewekelijkse steun niet zou hebben ;-)

Dankje, heb het aangepast!
@Lotte
Je bent de aller aller aller mooiste vrouw die ik nog nooit heb gezien. (zeg nooit nooit aangezien je net zo Rotterdams als ik ben.)
;)
@ [email protected]: hahaha! Jatochnietdan?! :-*
Alhoewel ik geen bijzonder fan ben van politie/parkeerwachters vrees ik dat Mevrouw Lotte een beetje (erg) generaliseert (gezien haar geforceerde ‘dure’ woorden gebruik zal ze dat woord wel begrijpen).
Het is altijd makkelijk scoren over weinig populaire overheids functionarissen, maar in plaats van het compleet in de taai trappen van deze mensen zou je voor de verandering ook eens de positieve kanten van de aanwezigheid van hen kunnen benadrukken. Voor een hongerloontje proberen zij (politieagenten) met de middelen die ze hebben een beetje orde te handhaven. En geloof me dat het een ondankbare kutbaan is (waarbij je b.v. niks kan of mag als er een of ander idioot in je gezicht spuugt) waar, zoals hier weer blijkt, totaal geen waardering voor bestaat.
Groet,

AlfaAlex (geen politieachtergrond overigens)
Haha, geniaal hoor Lotte!

Maar wat het verhaal niet verteld, hoe is het nou daadwerkelijk afgelopen? Handtekening van Aimee geregeld?
@ Alfa Alex; vertel mij nu eens wat er positief te vertellen valt aan het verhaal van Lotte… Dat hij autoblog leest, maar daar houdt het in dit geval wel op, dacht ik zo.
@Alfa Alex: alle respect hoor. Aangezien jij mijn ‘dure’ woordgebruik niet op prijs stelt, zal ik het anders formuleren… uhh…sorry typen: ook ik sla in dit verhaal weer eens een modderfiguur.
Leuke column…? Niet echt…

Bijdehand eerder. Mensen lopen afzeiken, die een Lage Lonen Land-loontje ontvangen en die constant door dit soort mensen worden afgezeken, is erg makkelijk.

Verder mis ik in deze column, net zoals vele andere columns van Lotte, bijna de clou door de omslachtige schrijfstijl, waarvan afstraalt dat die heel grappig moet zijn. Maar in mijn eigen echter niet is.
@ Alfa Alex

Precies!
@ Casper

Dat is juist het probleem; dit is (wederom) een negatief verhaal over een ambtenaar. Terwijl ze wel voor iedereen klaar moeten staan (en dat meestal ook doen) wanneer men ze nodig heeft.
@Casey: leuk dat je mijn stukjes toch blijft lezen! Werkt net als met wasmiddelenreclames dus ;-)

In dit verhaal draait het om het feit dat IK graag onder een boete wil uitkomen, dat die persoon nou net niet de aantrekkelijkste is… tja daar kan ik over meepraten ;-p. Mijn geforceerd grappige clou gaat eigenlijk te koste van mij. Maar goed, jij bent vast beter in begrijpend lezen.
Leuke column en dat plaatje doet het hem. Het begint zelfs literair te worden met

“Mijn verstand twijfelt tussen protest en gelatenheid. Het protest tegen omhooggevallen ambtenaren die status ontlenen aan een gesubsidieerd windjack en gelatenheid omdat ik zo ontzettend blut ben, dat een partijtje van de vrachtwagen gevallen autojaarboeken mijn maand moet afsluiten. Misschien kan gelaten onderdanigheid mijn bankrekening redden. Niets van dit alles want de overheidsparasiet waant zich inmiddels boven aan de voedselketen en ruikt mijn twijfel die hij verwart met angst”

@ Alfa Alex, helaas heeft de overheid het vak politieagent een imago gegeven waar zelfs de beste paarse broek (marketingvogel) niks meer aan kan doen. O.a. door het verplicht bonnen schrijven voor 2 km/u te hard op plaatsen waar het niet onveilig is en met zwak optreden tegen vervelend volk. Ipv het tuig aan te pakken moeten ze van overheid geld binnenharken bij de hardwerkende burger. Vind je het gek dat je zo’n imago hebt? Stadswachten zijn overigens helemaal treurig, want die mogen niks. Die moeten maar hopen dat je blijft staan als je op de stoep fietst als ze moeten wachten op de agent die de bekeuring moet schrijven. Ipv dat die mensen nou een volwaardige politieopleiding krijgen en ze kansen krijgen om door te groeien qua carrière moeten ze als zwart schaap hun dagen slijten. Kortom, overheid stelt verkeerde prioriteiten aan politie en dat resulteerd helaas in disrespect voor de dienders.
@ Casey: Dus omdat er niet over positieve ervaringen wordt geschreven mogen we ook niet over de negatieve ervaringen berichten? Hou nou toch op!

Als ik voor mezelf spreek: ik heb meer negatieve dan positieve ervaring met de houding van agenten. Ik heb er geen moeite mee om een boete te krijgen als het terecht is. Maar ik zit niet meer op de peuterspeelzaal en desondanks menen de meeste agenten me wel als zodanig te moeten behandelen.

Als ik dan ook nog van een agent hoor dat er genoten word van het uitlokken van reacties bij het uitdelen van een bekeuring en dat daar op het bureau onderling vervolgens stoer over gedaan word. Ik weet het niet hoor, maar dan denk ik niet dat het vreemd is dat hun negatieve kanten wat vaker worden belicht dan hun positieve eigenschappen.

Ik zal niet zeggen dat er geen goed werk gedaan wordt door de politie. Sterker nog: ik vind dat die mensen goed werk doen, en dat ze best wat harder zouden mogen optreden als dat gerechtvaardigd is. Maar hun houding is vaak ronduit minachtend en vervelend. Als ik bekeurd wordt en ik geef aan dat ik inderdaad fout zit en verder netjes blijf, dan verwacht ik van die agent hetzelfde. Een agent kan er echter vrijblijvend voor kiezen om je te provoceren in de hoop dat je uit je slof schiet zodat hij nog een boete kan schrijven. In dit geval spreekt de agent Lotte onterecht aan én hij gedraagt zich kleinerend. Haar verontwaardiging lijkt mij meer dan gerechtvaardigd.
@Lotte- Daar moeten we nou net onze energie niet aan gaan verdoen mevrouwtje- De tekst gaan uitleggen voor fantastische zuurpruimen als Casey… Begrijpend Lezen is een onderdeel van het vak Nederlands op de middelbare school en lager -als ik me niet vergis- . Hier hebben we dacht ik toch alleen maar de onderverdeling Schrijvers, Lezers, Reag(l)uurders. Schrijvers hoeven hier geen Nederlands Begrijpend Lezen te gaan geven, lijkt me zo- Snapt Casey het niet helemaal, dan heeft hij de hele rest van commentariërend Autoblogpubliek om het wel te gaan begrijpen. Blijft hij een zuurpruim omdat hij het nog steeds niet eens is met jouw stukje- Tja…. We leven in een vrij land zeggen ze dus laat hem misschien lekker in zijn soppie gaarkoken.

Ik ben het er overigens wel mee eens dat je het die parkeergasten niet altijd even kwalijk moet gaan nemen dat zij zo’n [email protected]# baan hebben- Vaak zitten dat soort gasten een banentraject waar je echt met goed fatsoen niet in wilt belanden, maar waar je door omstandigheden die jij zelf echt niet wilt in bent beland. En blijf dan maar eens aardig en sportief als je wordt afgezeken door de gasten aan wie jij die bonnen moet uitdelen want je hebt alle smoezen al in 1001 variatie 100x terug horen komen. En je wordt afgezeken door je chefs als je niet voldoende bonnen binnenbrengt en je werkt ook nog eens op [email protected]# tijden op plekken waar jij het zelf soms ook nonsense vindt dat je daar moet lopen.
De luxe hebben om dergelijke banen niet aan te nemen hebben veel van die gasten echt niet- ze soms zijn ze al lang blij dat ze ergens onder de pannen zijn. Laten we even realistisch zijn: Ontslag nemen en gewoon een andere baan “nemen” is er anno nu ook lang niet altijd bij voor iedereen, toch…?

Maar goed, daarmee lopen er nog steeds Fors formaat Breinen (Zeg, waar zijn wij mee bezig? – Nou, euh, ik dacht zelf eigenlijk uitladen. En u? Meervoudig persoonlijkheidssyndroom ontwikkelen…?) rond bij dergelijke clubs waar je echt heel “vrolijk” van wordt…

En ik vind jou keer op keer weer Top schrijven trouwens! Altijd weer leidend tot een grote grijns op het gezicht… Ik ben Fan van Lotte Yeeeeeeeh!!!! :-D
@ Casey en Alfa Alex:
Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat columnisten het financiëel ook niet altijd heel makkelijk hebben:

… en gelatenheid omdat ik zo ontzettend blut ben, dat een partijtje van de vrachtwagen gevallen autojaarboeken mijn maand moet afsluiten.
;)

@ Lotte: Hoe is het nu afgelopen? heb je een boek richting z’n hoofd gelanceerd of gewoon netjes de boete betaald?
@Jandepandaman: yeaaaah! Eén fan! ;-) Weet je wat het is? Ik blijf altijd maar dingen doen tegen beter weten in!
@Silverarrow: * ssst…* ik heb de handtekening van Aimee vervalst!
Wederom leuke column Lotte! En erg herkenbaar… Ik fietste laatst een keer, niet geheel nuchter overigens, terug van een feestje naar huis. Het fietspad waar ik over heen moest was over een lengte van ongeveer 200 meter opgebroken dus ik dacht: “Ach het is 4 uur ’s nachts en ik ben in een slaperig forensen stadje, zoveel verkeer zal er niet rijden”. Dus ik besloot om dat kleine stukje over de naastgelegen weg te fietsen, er was toch geen verkeer. Fout, ik rij nog geen 30 meter op de weg of ik word ingehaald door een politiewagen. Of ik even aan de kant (lees: in de zandbak van het opgebroken fietspad) wou gaan staan. Tuurlijk wil ik dat, ik ben immers ook de beroerdste niet! De twee agenten in kwestie lieten echter hun wagen gewoon op te weg staan, alwaar hij net zo veel overlast veroorzaakte voor het niet aanwezigzijnde verkeer asl ik met mn fiets, maar dat ter zijde. Laat ik niet afdwalen.
Ik stond daar dus in die zandbak te wachten op wat komen ging. Twee agenten stapten uit. “Goedennacht, u weet waarom we u aanhouden?”, waarop ik antwoordde dat ik wel een vermoeden had. “Waarom fiets u hier dan op de weg?” Terwijl ik stond in de zandbak die het opengebroken fietspad was, antwoordde ik dat het fietspad opgebroken was en dat ik daarom een klein stukje over de weg wou fietsen. “Ja, meener dat kan natuurlijk niet! U moet gewoon met de fiets aan de hand verder!” “Over de weg?” Nee, meneer over het fietspad…” “Uhh Fietspad.. Die zandbak waar we in staan bedoeld u?” “Ja, die zandbak ja…” “Okee…” “Heeft meneer een ID bij zich?” Ik antwoord bevestigend en overhandig mijn rijbewijs.
De twee agenten waren inmiddels (zo’n nachtdienst gaat je niet in koude kleren zitten) behoorlijk chagerijnig, terwijl ik, geholpen door een avond vol bier, whiskey-cola en jäger, redelijk ballorig was. Geen goede combinatie, kwam ik achter toen ik met een grapje de sfeer probeerde te verbeteren. Of ik misschien geen bonuspunten kon krijgen omdat ik in ieder geval wel mijn voor- én achterlicht aan had! Een vrij lumineus idee vond ik zelf. De agenten waren het niet met me eens: Ik mocht allang blij zijn dat ze geen punten van mijn rijbewijs af zouden trekken, kreeg ik van ze te horen! (lang leve het puntenrijbewijs!) Na mezelf er van verzekerd te hebben dat ze dit echt konden doen (“Dat kennen jullie geeneens makûhh!!! Toch?”) was de sfeer dusdanig ongezellig dat ik besloot voor de rest mn mond maar braaf te houden. De agenten waren nu snel uitgeschreven en ik kon spoedig, met bekeuring, mn weg vervolgen, met de fiets in de hand door een zandbak.
De volgende ochtend bleek trouwens dat die nachtdienst de agenten echt niet in koude kleren was gaan zitten: Ze hadden de straatnaam verkeerd geschreven waardoor de combinatie straatnaam en plaats niet meer klopte! Hier kon ik de bekeuring op laten af keuren, zogezegd, en is dit, gelukkig, een gratis avontuur gebleven!
hmm sorry, het is een iets langer verhaal geworden als de bedoeling was haha!
@joep: inderdaad lang verhaal, maar zeker vermakelijk! Heb je de film ‘Superbad’ gezien? -> http://www.imdb.com/title/tt0829482/ Misschien waren het die agenten wel… ;-)
@Lotte, dankje, maar nee niet gezien! Je brengt me nu wel op een idee als mn verhaal je aan een film doet denken… Met al die stakingen is het miss wel makkelijk om aan een baantje als scriptschrijver te komen ;)
@ Jandepandaman

Heb ik gezegd dat ik de tekst niet snap? Heb ik gevraagd of iemand de tekst wil uitleggen? In mijn reactie staat dat ik de clou bijna mis. Over begrijpend lezen gesproken…

Vreemd ook dat je me nu meteen typeert als ‘zuurpruim’…

@Joep
Dat vind ik nou wél een leuk stukje!
@Joep: scriptschrijver? Wat Casey betreft kan je ook als columnist aan de slag ;-)
HAHAH wel leuk geschreven als je de volgende keer er een foto van jezelf bij doet weten we waar ze het over hebben :)
@Lotte haha, teveel eer! Ik kan me toch niet meten met columnisten als jij, en als Djivy? Ok, het klinkt heel erg slijmerig, maar ik meen het wel. Zo’n goede schrijver acht ik mezelf niet! Dus Casey, bedankt voor het compliment, maar echt, het is teveel eer…
@joep: ik kan me ook niet meten met Djivy. Die man heeft echt talent!

@RRPhantom: http://www.autoblog.nl/archive/2006/10/27/vrijdagmiddag-niets-is-wat-het-lijkt

:-D
Ah- dus het is Lotte De Onverbeterlijke die dan aan het woord is? Go Girl!!! :-D

@Joep- Volgens mij hebben jij en ik op het zelfde stuk problemen met die zelfde gasten gehad!!! …Nou ja- het klinkt heel erg het zelfde- Ik met mijn nuchtere kop een Bruine Arm bij die gasten geprobeerd te halen (ja heren u heeft volkomen gelijk ik zal echt hélemaal fout weet u wat het het is is zo en zo laat en donker en dus ik heb ik heel stom en onnadenkend de verharde weg genomen zonder af te stappen maar dat is zo laat als er geen verkeer is natuurlijk lé-véns-ge-váár-lijk en bovendien waar moet dat heen met de wereld als we allemaal zo anarchistisch gaan doen bladibladibla ik heb spijt als haren op mijn hoofd mea culpa oh wat ben ik slecht en u doet uw werk ook alleen maar heel goed dat u niet achter boeven aan gaat maar in plaats daar van fietsers maar weer eens duchtig corrigeert op plekken waar het nooit gevaarlijk zou kunnen worden en waar domweg de regels overtreden worden nog meer bladibladibla en heel erg bedankt dat u zo oplettend op mijn domme rijgedrag bent u bent echt een schijnend voorbeeld voor de samenleving dat u zoveel tijd steekt in zulke details u bent vast doorgewinterde veteranen bij het politiecorps die alles al hebben meegemaakt en dus extra scherp zijn op die kleine vergrijpjes want als je kleine vergrijpjes al door de vingers ziet dan zie je mensen binnen de kortste keren ontsporen en banken gaan beroven en zo waar moet dat dan heen met de wereld als we zo gaan beginnen en tja ik zou mij ook kapot ergeren als ik in de auto zat op zo’n slechte fietser die dan fietsend over de verharde weg die alleen maar voor auto’s bedoeld is de weg onveilig maakt terwijl ik met 95 voorbij kom gezet wat op zich ook niet mag hier maar wat wel gebeurt en ….) …Krijg ik niet alleen een prent voor het fout fietsen maar ook nog bijna eentje voor het hinderen van ambtenaren in funktie door mijn ellenlange geouwehoer…….
@Jandepandaman: okay, schone onderbroek, deze is nat gepiest! Woohahahaha!
@Heelgoed,

De foutschrijver is ook nergens meer veilig ;)
Thom Holwerda
Lotte, zelfs al zie je die ambtenaren niet als ze de bon uitdelen, dan nog kan je je d’r kapot aan ergeren…

Nieuwjaarsnacht, ik m’n auto geparkeerd aan de Rozengracht in Amsterdam, en we waren d’r allemaal van overtuigd dat je op Nieuwjaarsdag (wettelijke feestdag!) niet hoefde te betalen… Nou, dat moest dus wel, waar ik de volgende dag, nog bijkomend van de ladingen, euh, champagne en andere alcoholische middelen, dan ook keihard achter kwam: 50 EUR boete onder de ruitenwisser van m’n Ferrari-rode Micra (ja, een Micra uit ’95 is heel mannelijk). Goed, niks aan de hand, ik heb die boete terecht gekregen, eigen stomme schuld, dus ja.

Totdat ik de boete omdraai.

Je kan hem alleen betalen bij drie kantoren ergens diep in Amsterdam, waar ik dus nooit kom (ik woon aan de andere kant van het land). Je krijgt geen acceptgiro thuis, nee, je moet het persoonlijk komen betalen.

En dat vind ik dus gewoon ambtenaren luiheid. Doe mij es snel even acceptgirootje (sp?) sturen, zeg. Het wordt steeds gekker… :s
@Jandepandaman: godver, ik wil niet weten wat jij uitkraamt als je wél gezopen hebt ;-)
Ik kan er altijd wel om lachen als ik een boete krijg, je moet gewoon doen alsof et je helemaal niets kan schelen. Gewoon ongeinteresseerd in je telefoon kijken ofzo.

Mijn moto voor 2008 is : Ik moet meer boetes hebben dan vorig jaar want overheid wil € 90 miljoen extra boetes innen, doen ze dat niet krijgen we een extra belasting maatregel. Als niemand meer een boete krijgt, zitten ze met een tekort van een half miljard en dat wil ook niemand
@Lotte, kijk dat noemen ze nou valse bescheidenheid ;)

@Jandepandaman, haha LOL!!
of wel thom gaan ze eindelijk het geld nuttig bestenden in plaats van aan onzin. en trein lijnen die al 20 jaar gelede in gebruik hadden moeten zijn maar nog steeds niet gebruikt worden.
@ [email protected] en RRPhantom:

Volgens mij staat hier ergens Lotte’s foto :)

http://www.autoblog.nl/archive/2007/04/27/zoektocht-naar-onze-alfa-babe
Ja leuk! Maar Lotte, heb je het echt voor hem geregeld?
Conclusie van de column: Corruptie komt ook in Nederland voor.
@ Oly

Dat zou wel prettig zijn ja :)
Het echte einde: Ok ik regel een jaarboek met handtekening van Aimee en dan zal ik hem anaal voor je inbrengen!
@Rob USA: en ik het maar niet durven typen… ;-)
De laatste scoutingknul
Leuke column!
Lotte, zie het geleuter van sommigen alsjeblieft niet als gezonde kritiek, want deze schrijfwijze ‘deugt’..

Mijn mening is dat politieagenten en andere van deze lower form of life over het algemeen zielig volk zijn. Dan bedoel ik dit eigenlijk letterlijk. Ik vind het altijd aandoenlijk, die geforceerde poging om belangrijk over te komen. Het is inderdaad meestal een kutbaantje, maar de reden dat deze mensen er elke dag desondanks hun bed voor uit komen rollen heeft echts niets nobels.

Dus ga eens na, waarom wordt iemand met een vrije wil politieagent o.i.d.?
Daarmee hebben al deze mensen iets wat andere niet hebben (wat dit precies is is me nog altijd onduidelijk, maar ligt in de trend van vervelende jeugd, snor, steekje los).
Daar moet zonder dollen vast eens een serieus onderzoek naar gedaan zijn, waarom ik iedere keer weer de meest fascinerende uitvoeringen van de behaarde bovenlip zie verschijnen zodra deze John McClaine’s de butsmuts verwijderen. Deze constatering brengt me slapeloze nachten, ze wijken namelijk fundamenteel af van ‘normale’ mensen, een soort sekte die we moeten vrezen.
Er zijn zeker uitzonderingen, die daadwerklijk het naïeve idee hebben a difference te kunnen maken in deze bedorven wereld, daarvoor heb ik niets dan respect.
Maar helaas heb ik over het algemeen te vaak een negatieve ervaring met onze vriend van tha straat, niet voor niets kan ik na iedere totstopmaning (hierbij een woord) naar de uitdeukert omdat petmans tijdens zijn rituele heldendaad met zijn door alle commotie ontstane boner m’n deur heeft ingedeukt, daarbij geldt hoe meer je er tegen in gaat, hoe verder je deur naar binnenkomt
Dit leuke verhaal wekt nog meer heerlijke verhalen op zo te lezen! :D
Ik sluit me aan bij [email protected] en Lotte.

En dus voor Lotte: Schatje dat ben je wel! ;)

Leuke column hoor.
@De laatste scoutingknul: [email protected]! Dacht dat het echt iets voor brandweermannen was!

@Citrofiel: tnx!

@Rick Dos: nu kan ik eindelijk de slaap vatten ;-)
@Lotte

In die wetenschap kan ik gelukkig met een rustig hartje ook mijn slaap kunnen vatten. Dank je…..*knipperende ogen, verliefd kijkend,diepe zucht* :D :P
thom schrijft,
10 January 2008 om 15:50

Ik kan er altijd wel om lachen als ik een boete krijg, je moet gewoon doen alsof et je helemaal niets kan schelen.


Dat zal ze leren.
Jan-Jaap-Karel-Kees
Ach ja snelheidsovertredingen kunnen ze aanpakken.
Maar als het erom gaat dat er drugs gedeald wordt op een parkeerplaats en gebouwen beklad en duren dichtgespoten met pur, dan kan er niets aan gedaan worden.
De politie was je beste vriend toch?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).