Lamborghini Reventón: je least ‘m vanaf 14.869 dollar p/m

Auteur: , 41 Reacties

Je kent die auto reclamespotjes op de radio vast wel. Die sluiten meestal af met de tekst: "Je least 'm vanaf...". Een auto die je niet op de lijst van de leasemaatschappij zult terugvinden is de Lamborghini Reventón. Al is het alleen maar omdat deze über Lambo wellicht in een oplage van 100 (aanvankelijk 20) exemplaren zal worden gebouwd. Zelfs als je het geld hebt, is het bemachtigen van zo'n auto al een hele kunst.

Leasemaatschappij Putnam Leasing uit het Amerikaanse Connecticut heeft er desondanks één in de lease. Goedkoop is het niet, maar voor lease-begrippen zeker niet duur. Veel geld, dat dan weer wel. Om in aanmerking te komen moet je 300.000 dollar storten en maandelijks een bedrag van 14.869 dollar ophoesten. De minimale looptijd is 84 maanden. Opgeteld betaal je dus 1.548.996 dollar om 7 jaar in de 1,47 miljoen dollar kostende Reventón te cruisen. (via: motorauthority)41 reacties

80 extra Reventons?
Ik heb alvast mijn één van mijn ogen en een nier verkocht! Waar kan ik tekenen? :p
opzich niet slecht aangezien het jaarlijkse onderhoudt, verzekering (dat is me een klap geld), mogelijke schades en afschrijving (lijkt me sterk) voor de rekening komen van de leasemaatschappij.

Iedereen die weet hoeveel een onderhouds beurt van een ferrari kost weet dat dit eigenlijk een “koopje” is….
Het is misschien een koopje maar het onderhoud is de klap in je nek!

Ik vind het een mooie bak.. Alhoewel het net een mars-racemobiel is..
Maar normaal gesproken koop je voor die 1,47 mil. een auto die steeds meer waarde krijgt. (hoop je) Nu niet. nu betaal je gewoon al dat geld maar kan je de auto niet verkopen met winst.
@ Alec

Je hebt inderdaad gelijk :D is nog bijna een koopje zo !
Heb je net je Reventón van 1.470.000 euro, één van de twintig (althans dat denk je), krijg je te horen dat er niet twintig, maar honderd (!) op de markt komen en dat het nog een gepromoveerde leasebak is ook. Tsja, dat VAG-beleid is er één om blij mee te zijn! ;)
Je moet behoorlijk dom zijn om daar geld aan te geven. Je geeft geld aan het Leasingbedrijf en eindigt met niets… Dan koop je hem beter gewoon zelf voor dat geld. Hij zal alleen maar meer waard worden (er worden er toch enkele in de prak gereden). Er stond er één bij Autosalon Schengen te koop dacht ik dus dat er te koop zijn is helemaal niet zo ongeloofwaardig.

Eén woord voor dit? Kansloos!
als het een leasecontract is gelijk dat van een gewone auto waardat onderhoud bijzit, maar waarda ge ma 1 band per jaar/ 30.000 km krijgt dan zit je dus wel met een serieus probleem. En aangezien die awd is zou ik nooit 30.000 km hale met een setje banden :p
PORSCHE GULF 917
Dat is dus dom om dat te doen want dan heb je na zeven jaar meer uitgegeven dan hij eigenlijk waard is aan orijs en hij wordt steeds meer waard maar daar heb jij dan geen profite van…
Een echte VAG’er dus. ;)
Mensen hier vergeten de optie om na het beindiggen van je leasecontract de wagen over te kopen…. deze optie is zeer normaal…
@Alec

En veel duurder..
miss volgende leasauto voor men moeder :P

zou leuk zijn…
In de usa is het normaal bij leasecontracten dat je geen onderhoud en verzekering erbij ‘krijgt’, of te wel geen operational maar financial lease. Maakt het iets kostbaarder heren! Dei extra 110k gaat dus op aan rente.
herstel, die extra 79k (boven het miljoen maak ik vaker rekenfouten…)
100,200,300 euro oeps cent doe mij de ventiel dopjes maar
Das toch geen geld?!
WTF dit is zeker een grap denk ik …?
Niet helemaal correct. Opgeteld betaal je 300.000 + 14.869[(1-(1/(1 + .05/12)^84)/(.05/12) = 1.352.009,03 ervan uitgaande dat de discount factor 5% is. Scheelt toch 2 ton.

-edit: Grrrrr…., pietje precies! ;) –
hmm spotjes zoals in het begin van een filmpje van autoblog? ;)
Sorry jongens ik vind hem vreselijk. Het is gewoon een Murcielago met een gepimpt bodywork waaruit ze wat geld willen zuigen. Het ontwerp vind ik ook niet echt autowaardig.
De meeste dromen zijn bedrog.
Netto bijtelling per maand 12.862,50 !!!
Waar Dennis wakker ligt van een Hyundai zonder logo, kan ik hier wakker van liggen….

Waarom zou je dit in godsnaam doen? Vanuit het oogpunt van de leaser (?) en leasemaatschappij?

Vanuit het oogpunt van de leasemaatschappij….zie ik wat over het hoofd? Hebben zij een gat in de markt gevonden die ik niet zie?

Wanuit het oogpunt van de leaser……Als je al zoveel geld kan ophoesten dan zit je er ook niet om verlegen. Welke rationele overtuiging kan mij er dan toe brengen om dit te overwegen?
Het gaat hierbij om financial lease oftwel financiering van de aanschaf….. je moet dus zelf verzekering, onderhoud, wegenbelasting etc. betalen. Waarom dat voor het leasebedrijf interessant is? Gewoon rente vangen!

Waarom het voor een klant interessant kan zijn? Belastingvoordelen en toch een Supersportwagen. Daarnaast zou je het als een investring kunnen bekijken want de auto is natuurlijk wel een enorme blikvanger….
@wOoOdy

Nee, dat begrijp ik dat dat de motivatie zal zijn voor een leasemaatschappij. Maar als je geen klanten hebt, waar wil je dan je geld vandaan halen? Ik denk niet dat ze staan te popelen. Dat gezegd hebbende realiseer ik me ook dat er mensen gek genoeg zijn om zo’n auto aan te schaffen. Aan de andere kant wil je met deze auto alleen maar showen dat je geld hebt als je dan vervolgens moet zeggen dat je ‘m in de lease hebt….

Maar wegen die belastingvoordelen op tegen het uiteindelijke totale kostplaatje? Ik vraag het me af.
@Rick dos: Als je als ondernemer winst hebt die je naar privé wil brengen om een auto te kopen dan kun je die natuurlijk uitkeren als dividend maar dan moet je wel eerst de VPB (min. 25% van de winst) aftikken…. da’s toch wel een boel geld bij zo’n aanschaf.
@wOoOdy

Ja, dat zouden wij als rechtgeschapen ondernemers doen.

Kijk, autoblogger die kan toveren met cijfers……How’s business in the Cayman’s blogger? ;) :P

Maar ff serieus ik denk dat dat ook niet een factor zal zijn voor de mogelijke klant. Die malen daar ècht niet om of ze hebben hun geld wel in landen zit waar het belastingtechnisch wat vriendelijker is.
@Rick dos: als jouw Fiscalist/FP-adviseur zegt dat dit je een boel geld scheelt en dat het legaal is dan doe je dat toch? Gaat niet zozeer om het feit dat je dat geld wel of niet nodig hebt of waar het zit….. je doet gewoon wat slim is volgens de specialisten…. daar heb je die lui voor.
Garcon! One more pinacolada please!
@wOoOdy

Tsja, ik weet het niet hoor. Grote kans dat de klandizie miljardairs zijn en die letten bij dit soort bedragen niet op de “kleintjes”.

O….wacht ff, bedenk me ineens dat we in Amerika nog rappers hebben rondlopen…….hmmmm misschien heb je een punt.

@autoblogger

Hahaha! :)
@rick dos: die miljardairs letten idd helemaal nergens op, die hebben fiscalisten die er op letten…..

Die autobloggert wel…. terwijl Lotte met een kofferbak vol jaarboeken de straat op wordt geschopt zit hij met met de mac in de strandstoel een beetje te bloggen…….met een pinacolada……
Is http://www.autoblog.an al geregistreerd? Big pimpin op de antillen!
@VonStroke; het is AutoSalon Singen. die kunnen alles leveren als het maar exclusief is.
dit model zou toch alleen aan uitgezochte klanten worden geleverd?
StreetGasm RULEZ!
über, wel erg gaaf!

Dat word organen verkopen in India en die wagen leasen!
Huh??? “…maar voor lease-begrippen zeker niet duur”

Wat is voor jou dan wel duur, Dennis? Nu ben ik eens benieuwd.
fokking duur man. Jullie vergeten dat je zo een reventon niet al dagelijks waggie gebruik. dus voor je 2500 kilometer hebt gehaald ben je 7 jaar verder.
Mooi prijsje, de Reventon vindt ik dan weer het van het, de lambo der Lambo’s.
ik had dus toch gelijk he :P
http://www.autojunk.nl/pix/view/134912
@mathijs
In welk opzicht dan?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).