R-Design voor Volvo C30, S40 en V50

Auteur: , 40 Reacties

Naast een R-Design voor de XC90 pakt Volvo uit met vergelijkbare pakketjes voor de C30, S40 en V50. Het verschil zit 'em vooral in nieuwe kleuren lak, nieuwe styling-details en een lekkere R-design badge op de grille.

De externe details bestaan uit een matte grille, meegespoten bumpers, dakspoilers, matte buitenspiegels en vijfspaaks velgen (17 en 18 inch als optie). Ook van binnen maakt Volvo wat aanpassingen mogelijk, zoals een R-logo wat door het gehele interieur wordt geplakt. Verder zijn er aluminium pedalen en sportieve vloermatten, dat laatste wederom met logo… Tja, als je geilt op badges. Volvo noemt het zelf “Emotional and extrovert”: R-design is entirely in line with the accelerated focus on making our cars more extrovert and emotional. It gives the buyers the opportunity to spice up the already distinct personality of these car models. Trek zelf je conclusies.

De Volvo V50 R-Design:

Volvo V50 R-Design

De Volvo S40 R-Design:

Volvo S40 R-Design

De Volvo C30 R-Design:

Volvo C30 R-Design
Volvo C30 R-Design
Volvo C30 R-Design40 reacties

vette auto geef mij maar de c30
C30 is superphat en supergoed.
@Apache: en waarom dan wel?
oud nieuws deze auto’s staan al in de showroom.
@Volvo C30: wij schrijven hier alleen maar over oud nieuws ;)
We zijn op de hoogte dat dit beschikbaar is:
http://www.autoblog.nl/archive/2007/06/28/volvo-r-design-yada-yada

Maar volgens mij kenden we deze pica’s nog niet…
-edit: nutteloze bijdrage-
@ autoblog

omdat ik em al getest heb.
Die uitlaten zijn een beetje (heel erg) aan de kleine kant, vooral bij die omvangrijke achterkant van de C30. Ziet er niet echt R(ace?) uit, en dus gewoon lekker een normale Volvo met R-velgen en interieur. De rest mogen ze houden.
Dat werd tijd
Mooie auto’s, maar geen spoilers aub… ziet er niet uit op die s40
die v50 voor mij graag :D
Die C30 is echt een mooie bak van voren, maar die achterkant :(
Deze foto’s staan al weken op de R-design minisite van volvo.

Desalnietemin ziet het er leuk uit en hadden de velgen wat stoerder gemogen.
ik dacht eigenlijk dat ze bij volvo R niet meer aan deden?
die s40 is trouwens echt vet!
Het ziet er allemaal goed uit, maar ik moet zeggen dat ik het er nog braaf uit vind zien. Met stip toch wel die C30.. weet niet waarom of waardoor, met die ziet er het lekkerste uit!
Correctie

met=maar
Tof dat volvo een R-line heeft, maar dat is niet echt het idee. Volvo’s horen niet teveel spoilers etc. te hebben. De goede oude tijd, een 850 t5-r die niet opviel maar wel snoei snel was. De laatste V70R helemaal super, discreet en snel. Dit r-design past niet zo bij volvo, hoewel ik het niet lelijk vind hoor… wel wat jammer want het is gewoon minder stoer, niets boven een wolf in schaapskleren.

Ik zit me af te vragen of het gehele volvo niet wat aan het (achteruit) veranderen gaan is. Ze bouwen nog steeds mooie dingen maar voor een wat andere doelgroep lijkt het.
voorkant c30 is super geil, maar die achterkant lijkt nog steeds op een foute koreaan
Geweldig! Savonds is de achterverlichting van de c30 echt supermooi! Jammer dat ze technisch niet anders zijn, maar voor het oog maakt dit ze veel sportiever!
Indrukwekkend hoor, een spoilerset en badges. Dat r-design is wel een enorm laffe compensatie voor het gemis van de r-modellen van weleer.
lelijke velgen! voor de rest aardig pakketje.
De C30 ziet er alleen goed uit met zo’n sportpakketje met meegespoten (dikkere) bumpers. (ja, daar blijf ik net zolang op hameren tot het standaard is [niet dat dat ooit door mij zal gebeuren] ) ;)
De wijzigingen op de V50 vind ik niet echt schokkend, je ziet niet in een oogopslag dat het over een pakketje beschikt. Bij de S40 is dat zeker wel het geval! Die vind ik dan ook geslaagder, hoewel ik het nog steeds een vreemde auto vind.
geef mij maar een C30 T5. wel even andere velgen opschroeven. en ja, een C30R zit er niet meer in zeker…
@Silverarrow
Jij wilt zeker van die rioolbuizen die onder de meeste Honda CRX-en te vinden zijn? Persoonlijk vind ik deze uitlaten zeer fraai staan.

@marek
Doe mij ook maar een V50

@Jack
Helemaal mee eens, die velgen op de originele R-versies waren duizendmaal mooier. Hopelijk ziet Volvo het ook in dat er een veel stoerder model velg onder moet.

Nu nog wat motorische upgrades en je hebt weer een wolf-in-schaapskleren zoals Robin ook schrijft.
Jammer, kijk dat je als poser zo’n pakketje erop knalt omdat je de echte R niet kan betalen, zoals je wel eens ziet bij M-pakketjes van BMW, tenzij je een 335D moet van de baas natuurlijk. Het enige probleem is dat Volve helemaal geen R modellen meer heeft. De V70R is uit productie helaas. Nu alleen spoilers aanbieden is derhalve onzin. Want van spoilers e.d. gaat die auto geen km harder, integendeel zelfs. Kom eerste eens met een R model en breng dan het plastic uit voor degene die net willen doen alsof. Dit is niks. En owja, doe eens grotere auto’s bouwens. Ik pas met mijn 1.95 namelijk niet in de S40, V50 noch in de S80, maar wel in de C30 :-S
Pfff… wat nep zeg. Zou ik echt niet willen, zo’n pakket. Doe mij maar een echte S60R, geen badges etc.

Zag gisteren nog een V70R voor het eerst sinds lange tijd op de weg. Mooi, vooral ook omdat je weet hoeveel vermogen erin zit! En dat in een auto waarmee je als ondernemer prima voor de dag kunt komen bij je klanten, zelfs in Nederland :)
Al draagt een aap een gouden ring…
Het is en blijft een lelijk ding!
@Svenska Aeroplan AB: Zelfde kan men over Saab zeggen.
Ik niet, en ook niet over Volvo aangezien ik ze beide mooie auto’s vinden.

Persoonlijk vind ik dit niet zo geslaagd, maar waarschijnlijk geeft het al een compleet ander beeld als er mooiere velgen onder liggen zoals altijd.
-Edit: nutteloze bijdrage-
@WIMBERS,
de jouwe zou er zo uit zien, ik heb hem besteld allen met andere velgen en zonder dakrail. Hij wordt eind deze maand afgeleverd.

Het betreft enkel een r-DESIGN, de nadruk op design, motorisch wordt er niks gedaan. En die dubbele uitlaat is enkel bij de juiste motor, volgens mij de T5
Die C30 is mooi :D
Sommige mensen mogen Volvo’s misschien saai vinden maar lelijk zijn ze zeker niet! Volvo maakt tegenwoordig geen design fouten, misschien spelen ze het een beetje safe maar de c30, s40, v50 en de 70 familie behoren allemaal tot de mooiste in de klasse.
Die spoilers zijn vreselijk en horen ook niet op een volvo. Tenzij 440/460 daar past het wel bij. De T-5 R moet een wolfs in schaapskleren blijven!
@MCG: Dat is persoonlijk. Er bestaan ook mensen die alle Audi’s in die klasse de mooiste vinden (waar ik overigens niet bij hoor, maar dat terzijde).
Vind de V40 er wel een heel stuk beter uitzien ineens… Is anders opzich ook niks mismee, maar dat R-pakketje (even de motorische deel vergeten) maakt toch een groot verschil zo…
@ [email protected]:
Persoonlijk vind ik de V40 net iets te aziatisch uitzien… (Volgens Pa ontwikkeld met Mitshubitchie :P)

Volvo heeft nog steeds niet geleerd van zijn fouten, uit productie halen van 440/460, stop zetten van R-lijn. Er zijn genoeg mensen die nu dus bij Mercedes een AMG of bij BMW een M bestellen. Alleen omdat Volvo geen R meer maakt.
Op 1 punt geef ik ze gelijk: Volvo is een veiligheidsmerk, geen snelheidsmerk…
Terwijl ze best op Snelheid mogen gaan spelen, het is en blijft een exclusiever merk, en het belangrijkste is nog wel dat het publiek het weer terug wil.
Ik heb de nieuwe V50 2.0d 6-bak. De versnellingsbak heeft de souplesse van een traktor.. Mijn god, wat een klerebak is dat! Doe mij maar weer een Audi A4! Voor mij nooit meer een Volvo.
@ gn!uz

off-topic:
tip: neem dan ook de 5 baks geartronic ;)
P.S. Het is dat ik respect heb voor Audi, bij Mercedes of BMW had ik je de grond in geboord xD

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).