Vliegende auto te koop

Auteur: , 23 Reacties

De oplossing van het fileprobleem staat nu te koop op Ebay. Dit is het laatst overgebleven prototype van de Sky Commuter, een ambitieus projectje uit de jaren '80. Het goede nieuws is dat het voertuig door de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten is goedgekeurd voor gebruik en dat de prijs helemaal niet zo gek is.

Het voertuig is ontwikkeld in de jaren tachtig, maar het is nooit een succes geworden. Dat komt vooral doordat de Sky Commuter een moeilijk te onderdrukken neiging had om te crashen.

Er is toentertijd 6 miljoen dollar geïnvesteerd in het project waar zelfs een technicus van Boeing aan meegewerkt heeft. In totaal zijn er drie prototypes gebouwd. Toen het project stuk liep, zijn die allemaal vernietigd behalve dit exemplaar.

Het ding is een beetje lastig te besturen maar als je een thrillseeker bent, is het zeker het proberen waard. De prijs is op dit moment een kleine 50.000 dollar. Koopje toch? Je hebt nog tot morgen de tijd om te bieden.

Met dank aan Harold voor de tip!

Sky Commuter
Sky Commuter23 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik zag hem gister ook al staan, alleen vond ik gister de beschijving zo onduidelijk dat ik niet wist of hij nou ook kan vliegen
Geweldig haha :D
Vooral de stabiliteit rond de langsas zal hier op het eerste gezicht het grootste probleem zijn.

Weinig mogelijkheid om te corrigeren, weinig ‘hefboom’ van die twee uit de aslijn geplaatste aandrijvingen achteraan.

Toch wel benieuwd naar een filmpje in actie eigenlijk :)
Best gaaf ding.
Dat ding kun je toch geen auto meer noemen. Het is meer een vliegtuig want het zal zich naar mijn idee niet verplaatsen op de wielen maar eerder in de lucht. Neemt niet weg dat het wel een supervet ding is :D
‘k zou er wel meteen een schietstoel bij bijstellen, heh.
Allautomotive.nl
Is dit de hybride uitvoering…?
Zijn er geen bewegende beelden van?
“In all it’s development,this craft has never been more than 10 feet off the ground and ALL the flight tests were crash failures”

Als je van plan bent om een testvluchtje te maken, kan je je geld dus beter maar laten waar het is; anders zal het plezier van korte duur zijn :D

Wel schitterend stukje wagen-vliegtuig voor geen geld; maar goed, prijs zal wel nog fel oplopen naar het einde van de bieding zoals dat meestal het geval is bij Ebay?
En hoe lang blijft hij in de lucht en hoe hoog gaat hij?
Je zou zeggen dat met de huidige Fly-by-wire techniek de moeilijke bestuurbaarheid op te lossen is.

MASSAPRODUCTIE zou ik zeggen
Doe mij de cabrio versie maar!
En waar laat ik mijn golftas?
Pff, echt iets voor de Jeffersons (kent iemand dat nog?). De enigen die dit willen kopen zijn ofwel compleet doorgeslagen verzamelaars met veel te veel geld, of bedrijven die zelf zo’n ding proberen te maken.
specs:
0-100m in 54s
100-0m in 2.7s

oops
0-100 in 54s?
volgens mij ben je dan nog niet zo snel
Geinig ding maar ik heb toch liever een jetpack denk ik :-)

http://www.scootertuning.net/allerlei/xdays/xdays_18.jpg
@ Esprit de Flandre

Wellicht bedoel je de Jetsons? ;)
ik ga gewoon voor een mercedes c63 amg :P
Nou nou- Er werkte zelfs een ingenieur van Boeing aan mee…!

…Even los van of ik dit een geweldig apparaat vind-
Bij Boeing werken ook hele hordes ingenieurs zelfs van het luchtvaarttype die zich met niets ander bezig houden dan met het ontwikkelen van in-flight-toiletten en zo. Dus of dat nou zoveel zegt…

Afgezien daarvan- ik kan mij voorstellen dat dit wordt gekocht door de zelfde liefhebber die ook al het materiaal van M├Âller Skycars koopt. En dan kan het uiteindelijk een museum in als grappige niet-geslaagde voetnoot in de luchtvaartgeschiedenis en als opstap naar in de toekomst wel werkende vliegende auto’s.
Of een bugatti veyron met vleugels ?
’t is niet meer wat het was.
dit is geen auto (ongschikt)
Moeten nog wel een paar dikke velgen onder….
als ze die achterste 2 hoger geplaatst hadden en het centrale zwaartepunt daaronder dan zou da zo kunne vliegen zonder extra hulpmiddelen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).