Bentley verkocht record aantal auto’s in 2007

Auteur: , 24 Reacties

Slechte economie? Auto's te duur? Allemaal geruchten, voor het eerst in de geschiedenis heeft Bentley afgelopen jaar meer dan 10.000 units verkocht. Het exacte aantal is 10.014 en dat is een stijging van 7% in vergelijking met het jaar daarvoor.

In alle markten was sprake van een stijging: +7% UK, +4% North America, +7% Europe, +18% Asia Pacific region en +93% in China!

In Engeland werd een recordaantal van 2079 units verkocht, in Noord Amerika ging het om 4196 units en in Europa 2166 units. In China werd een totaal van 338 units. Het debuutjaar voor Korea zorgde voor 100 verkochte units.

Zowel de Arnage als de Continental series waren succesvol. Dankzij de introductie van de Azure stegen de verkopen in de Arnage-lijn met 44% en de GTC zorgde voor een stijging van 57% in de tweedeurs Continental serie. Stuart McCullough, Bentley’s Member of the Board, Sales and Marketing: “These results are a milestone for Bentley, which has strengthened its presence around the world, in both emerging and established markets. A major component of this is our export business, with overseas income in excess of £745 million. Bentley is proud to be a leading British vehicle manufacturer, with all of its production based in Crewe, a workforce of 3800 and a 500 strong engineering team, making it a significant employer in the North West. With its combination of modern technology, craftsmanship and bespoke capabilities, Bentley occupies a leading position in the luxury vehicle market, and expects to maintain that position into the future.24 reacties

Zo veel geld op de verkeerde plaatsen, namelijk niet op mijn rekening. Zo’n Bentley begint ergens bij de 230.000 euro. Das veel geld, maar er zijn genoeg mensen die daar geen moeite mee hebben, als we deze cijfers zien.
Maar in Nederland juist waren er juist minder Bentleys verkocht: Van 77 in 2006 naar 66 in 2007.
Ok meer verkocht, maar toegegeven met die babybentleys is een bentley niet echt meer zo exclusief als vroeger. Zonder die instapper zou het wel een pak minder zijn,niet?
Nu nog een boze vrouw zoeken die haar overspelige man wilt wreken door zijn bentley op ebay te verkopen voor 1000 euro!
Tsjah door de groeiende aantallen miljonairs in Azie zal deze trend nog wel even doorzetten.
Tjah, elke voetballer heeft zo’n Conti GT, zo is het niet moeilijk.
@Kokoi: nee, want de Arnage-serie kende dus ook een sterke stijging…
@ joran,
dat zou dan mooi kut zijn,
ik moet mn meiske maar weer eens even lief aankijken denk ik.. ;)
breng haar niet op ideeën..
Tja de Bentley Continental is zowat de nieuwe Golf hé… Toch als je in St-Tropez woont ofzo ^^.
Is nog net genoeg als 2e auto zodat de vrouw naar de supermarkt kan. Voor de exclusiviteit moet je het niet meer doen.
Ja die Continental zie ik wel eens,maar dat is dan ook de enige bentley die ik zie..
@bakkerst
Heb je een conti?? ;)
Conti’s is de auto voor de beginnende rijke stinkert, hij zelf wat afgezaagd.
De brooklands daar in tegen, geil ding!
Toch knap van Bentley dat de continental het imago van de Arnage niet heeft aangetast want dat is en blijft een exclusieve extreme auto!!!
Ondanks z’n verouderde techniek blijft het knap dat Benley de auto aan de man weet te krijgen. Als ik het geld er voor had zou ik ook dolgraag zo’n azure voor de deur (in de garage natuurlijk ;) ) willen!!!
als ik het geld had . . .
werd er niks verkocht in Zuid amerika???
Zo ontzettend lelijk die ronde lampen he…
Nog even geduld people! Binnenkort kun je sparen voor een Bentley met je AH bonuskaart.
Ben er nog niet helemaal uit of dit nou goed of slecht nieuws is…
domme figuren bij bently,ze maken die auto”s zo dat je er je leven lang mee doet….of uh…
Waarom staat Rusland er niet bij? Die verkoopt 400-500 Bentleys per jaar.
Ik denk dat de sultun van brunei weer eens zijn autcollectie vergroot heeft met een paar bentley’s. Zoals hier ook op autoblog te vinden -> http://www.autoblog.nl/archive/2006/08/23/het-wagenpark-van-de-sultan-van-brunei Ik denk dat hij het grootste deel van de verkopen voor zijn rekening mag houden. En let wel dit was uit “1 van” zijn paleizen
Ja, ik had ook net mijn eerste gekocht. Matchbox welliswaar…
@ autoblogger

‘Slechte economie? Auto’s te duur? Allemaal geruchten, …’ ???

Niks geruchten. Alles wordt duurder, waardoor de rijken rijker worden. Daardoor kunnen ze meer Bentley’s en RR’s kopen dan voordien. Denk daar maar eens over na.
tjesus wat zijn er veel berichten geplaatst op de site, deze is van minder dan 24 uur geleden en staat nu al op de 2e pagina.
Het design van de Bentleys (maar ook dat van de RR’s) lijkt zo simpel en eenvoudig, maar zal het wel niet zijn. Alleen, mocht het wel zo zijn, dan kan ik slechts zeggen: Voor mij is dat eenvoudige design het mooiste wat er op vier wielen voor geld te koop is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).