De nieuwe BMW Sauber F1.08

Auteur: , 34 Reacties

We houden het Formule1-nieuws niet altijd even goed in de gaten maar de onthulling van de nieuwe BMW-Sauber is wel even een vermelding waard. Na Ferrari en McLaren toonde het team van de Duitse renstal vandaag de F1.08 in Munchen.

It includes everything we have learnt and experienced in the first two years – it will be a big step forward again,” zo vertelde Theissen, die BMW Sauber vorig jaar naar een tweede plek in het constructeurs kampioenschap wist te leiden. Het team van BMW zal dit jaar pas het derde seizoen gaan rijden, maar is reeds zeer succesvol. De rijders blijven hetzelfde, zowel Nick Heidfeld als Robert Kubica zullen komend seizoen achter het stuur plaatsnemen.

It is generally very difficult to define expectations and make forecasts, but I hope that our plan works out and we are able to win our first race in 2008,” zo liet Heidfeld weten. “I expect us to move forward in all areas – particularly as far as reliability is concerned – and to learn from our mistakes. This development process is essential in what we’re trying to achieve.

BMW Sauber F1.08

De nieuwe F1.08 heeft oa een grotere voorvleugel en is een stuk slanker geworden. Diverse kleine aanpassingen zouden ervoor moeten zorgen dat de auto ook zonder tractiecontrole goed bestuurbaar blijft.34 reacties

Je vergeet er één: Toyota. Ik zou hem ook vergeten daar niet van, maar het komt anders zo lullig over…
Zalig, geen tractiecontrole meer! Separate the men from the boys, aight!
vorig jaar ferrari, nu bmw ook..kan iemand me uitleggen waarom ze deksels in de wielen stoppen?
@ jelle dat is voor minder weerstand. en wie owie zal der winnen dit jaar. Trouwens van het opgekochte Spyker heb ik nog niets gezien of heb ik iets gemist.
@jelle: Het helpt met de luchtstroom ofzo en verbetert de koeling van de remmen.
@ jelle: vermindering van luchtweerstand volgens mij. Alle beetjes helpen. Het word er allemaal niet mooier op, maar als het werkt en de FIA het niet verbiedt… Dat geldt tenslotte voor al die rare uitsteeksels aan moderne F1 wagens.
Nu Toyota en Honda nog, dan hebben we alle interessante wagens gehad.
@Ejay: en Spiker dan?? :D:D:D
AutoImpressie
Geen Idee hoe het met Spyker af gaat lopen:|
Die luchtinlaat o.a. heeft toch een grote gelijkenis met die van de Silberpfeilen…………
Die ‘deksels’ in de wielen zorgen voor onderdruk in het gebied waar de remmen zitten. Doordat die onderdruk onstaat is de koeling van de remmen een stuk beter.
@Ejay, Toyota is al geweest, maar die duitserlovers hier :) vinden Toyota blijkbaar niet goed genoeg…
…euh voor de goede orde jongens, Spyker F1 bestaat niet meer hé.
Doe mij maar de goede ouderwetse modellen toen men nog met lederen helmen en van die brillen op raceden. Moderne Formule 1 wagens zijn efficient maar gedrochten om te zien met alle uitsteeksels die ongetwijfeld hun functie hebben. Op naar het verdere autonieuws, want voor het uiterlijk van deze wagens hoef je geen nieuws te posten..
Prachtige auto, het enige wat weg moet zijn die wieldeksels. ;)

Ik hoop dat BMW-sauber kan meestrijden vooraan, gaat leuk worden dan. :D
We zien de nieuwe auto’s wel aan het begin van het seizoen! MAart toch ergens weer?(A)
@Dekster: Daar ben ik het mee eens, dit is degene die er het best uitziet van alle nieuwe die ik al gezien heb. Maar die wieldeksels mogen naar de schroothoop. Om zo’n remschijf gloeirood te zien worden bij het remmen alleen al…
@ Jelle

Voor de aerodinamica.
@ Jelle (weer)

Spyker F1 bestaat niet meer, overgenomen
@ Ca.dil: Toyota F1 is gevestigd in Köln, dus is ook ongeveer Duits ;)
ziet er beter uit dan de ferrari en de mclaren ik hoop dat ze weer mee kunnen doen voor een overwinning dat zou wel leuk zijn
als het kan in belgie of in duitsland :)
O ja, ik zie het al. Op de auto van volgend jaar zal nr.1 er op prijken! :D

Trouwens, beetje aparte voorvleugel, niet?
@Ejay, Toyota en Honda interessant?

Ik zou eerder uitkijken naar Williams en Renault. Williams wordt door velen gezien als het meest succesvolle F1 team, ze hebben dan wel minder gepresteerd dan Ferrari maar hetgene dat ze hebben gepresteerd was in een veel korter tijdsbestek. Vlak Williams om die reden nooit uit, vorig jaar zag je al dat ze in de laatste races de BMW’s goed bij konden houden en als ze die lijn voort zetten gaan ze er binnenkort weer echt bij horen.

Renault verwacht ik ook veel van nu ze Alonso weer terug hebben, je kunt zeggen wat je wil over die arrogante kwal maar rijden en een auto ontwikkelen kan hij als de beste.

PS. De presentatie van Toyota is al geweest ;)
@ Pelder, idd… Waarom hij hier dan nog niet geplaatst is is mij dan ook en raadsel… Zag er toch heel gelikt uit en volgens Toyota voor ht eerst sinds 2002 een geheel nieuwe auto en geen doorontwikkeling… Dat kan natuurlijk heel slecht, maar ook heel goed uitpakken!
Die wieldeksels hebben minder met de aerodynamica te maken dan men meteen denkt. Het dient voor betere koeling van de remmen, door de onderdruk die gecreerd wordt. De eerste versie die ferrari gebruikte had 2 openingen elk (dus 180° ten opzichte van elkaar) maar later bleek dat met een opening de lucht enkel uit het wiel kan als deze opening beneden is ( het dichtst bij de grond) op deze manier wordt die koellucht eruit gezogen door de lucht die passeert langs het wiel. Een kan deze langs de sidepot gestuurd worden aangezien deze lucht nog weing koeling aan de motor kan bezorgen.

Wel jammer dat we geen gloeiende remschijven meer zien. Als ze nu es terug v10’s met 1000 pk invoeren dan kan deze rommel er allemaal vanaf, dmv van downforce bepreking die er volgend jaar zowiezo komt.

Ben dit seizoen ook benieuwd naar wie her eerst tegen de lamp loopt met een dubbele ecu. Het zou volgens geruchten mogelijk moeten zijn om toch een eigen ecu in te bouwen, zodat er ‘valse’ gegevens naar de standaard ecu gestuurd kunnen worden.
1 zoekopdracht in een niet nader te noemen veel gebruikte zoekmachine op het internet bracht mij op de oude website van Spyker F1 waar te lezen is dat het team nu Force India heet, meer info is te vinden op http://www.forceindiaf1.com/
Fraai hoor al die F1-auto’s. Wie weet hoeveel vermogen ze allemaal hebben?
@Autoblogger
Ik weet toch wel zeker dat de ‘echt’ nieuwe Toyota F1 wagen, afgelopen week trots gepresenteerd werd in Koln….(of was dit hier al eerder vermeldt)!
Ja, zie ’t al…ok, neem het me niet kwalijk… :-)
ziet er goed uit maar is hij ook betrouwbaar en snel?
Ik denk dat je niet naar Honda of Toyo moet kijken. Mclaren, Ferrari, Renault, BMW-Sauber en Williams gaan het doen. En ik denk dat Force India ook verrassende dingen gaat doen. Formule 1 gaat ontzettend leuk worden. Vorig jaar al een prachtseizoen met de Grote 4 (Hamilton, Alonso, Raikonen en Massa) waar uiteindelijk 3 titelkandidaten uit kwamen en dan nog tot grote verbazing Raikonen die kampioen word!! Nu meer kanshebbers en geen tractiecontrol en misschien ook slicks!! (Toch?) Het word weer geweldig!!
@don corleone
Je zal nog verrast opkijken, eindelijk een seizoen zonder maffia praktijken, zonder de lobby van facisten en obstructeurs.
van anti-spionage en gerechtigheid.
Het seizoen van de

…final truth…
Geen Honda, Toyota, of Renault. Ferrari gaat, net als vorig seizoen, gewoon weer winnen. Kijk naar de auto van Ferrari en dan heb ik het nog niet eens over de motor van hun. Op en top mechanische technologie. In 5 seizoenen maar 1 motor laten ploffen. Dat kan je niet van Toyota zeggen met het grooste buget van alle F1 Teams……….
Genoeg geluld, “specialisten”! Gáán met die bak!! En graag een beetje goede stuurlui ín de cabine.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).