Mercedes CL65 AMG Anniversary edition

Auteur: , 39 Reacties

Naast de nieuwe boodschappenwagen van AMG is er nog meer leuks vanuit Zwaben naar Brussel gestuurd. Kent u de CL65 AMG Anniversary nog? Kost wat, maar dan heb je ook wat.

Deze twaalfcilinder heeft een speciale ‘Alubeam’-lak, die volgens Mercedes doet denken aan vloeibaar metaal… Van deze special zijn er slechts 40 gemaakt, lekker exclusief dus. Wil er iemand een gokje wagen wat voor energielabel deze CL krijgt?

Meer pica’s staan hierrr.

CL 65 AMG Anniversary ’40 Years AMG’

Een bijzonder indrukwekkend model dat in Brussel getoond wordt, is de Mercedes-Benz CL 65 AMG Anniversary ’40 Years AMG’. De snelste uitvoering van de fraaie CL-Klasse is op zichzelf al bijzonder, maar de jubileumuitvoering, die werd ontwikkeld ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Mercedes-AMG, is nog exclusiever. Vaak zal hij niet worden gezien, want passend bij het jubileum werden er slechts 40 exemplaren van deze uitvoering gebouwd. Tot de speciale kenmerken behoort de Alubeam-carrosseriekleur, een accessoire dat tot nu toe alleen op enkele studiemodellen te zien was. Met deze kleur glanst de lak als vloeibaar metaal. Ook in het interieur blijft het jubileumkarakter van deze uitvoering niet onopgemerkt, onder andere door een speciale plaquette met het opschrift “One out of 40”.

Mercedes CL65 AMG Anniversary

Mercedes CL65 AMG Anniversary

Mercedes CL65 AMG Anniversary

Mercedes CL65 AMG Anniversary

Mercedes CL65 AMG Anniversary

't is voor niks!39 reacties

Er is AL een CL-Klasse vanaf €117.007,00 ;-)
@ Ralph: is toch peanuts ;)
En daar komen voor een gedeelte van ons (de Nederlanders) nog de gebruikelijke extra belastingen bij op…
Supermooie wagen, dit is mijjn droomauto: Kwaliteit, snelheid, luxe, comfort en afwerking alles op top niveau :D
@ ralph…ik veronderstel een gewoon standaard bakkie, met 17′ velgen en lelijke bumpers…niet een amg
Bij ons kost ie zoveel, in NL mag je er denk ik nog een ton bij doen :P
energielabel G denk ik ;)
Mooie lakkleur. Niet zozeer vloeibaar metalig, maar ziet er wel leuk uit. Het is gewoon een erg lekkere GT die voor dagelijks gebruik ook nog praktisch is. Dat kun je van bijv. een 612 niet zeggen.

Alleen ik vraag me daadwerkelijk af wie er een CL van 117,007,00 op zijn stoep heeft staan. Dus een kale versie.
Jammer dat die carbon stripjes ook bij de Halfords te krijgen zijn.

Jammer, maar gemiste kans van AMG om er iets exclusiefs van te maken.
wel een mooie lak en een brute motor maar voor bijna 300000,- euro koop je ook een Ferrari 612 Scaglietti en die is toch beduidend beter, lees dynamischer. ook al maakt de benz gehakt van de ferrari op de tussensprintjes, qua emotie en wegligging is de ferrari toch beduidend beter. bovendien is dit een waar slagschip dat nauwelijks door een bocht wil maar wel uitermate geschikt is voor de lange afstanden. maar ja dat kan de ferrari ook en die gaat wel goed door een bocht.
helaas is dit een veel te dure mercedes, en dat zal het altijd blijven. een exclusieve taxi.
@Hubert jij komt ze keer van een andere planeet of niet.

wat een droom auto
@rider.

Mercedes met Ferrari vergelijken is hetzelfde als appels met peren vergelijken. Ook al vallen ze in dezelfde prijsklasse.
Sorry oly,

ik krijg hier echt geen harde plasser van (als ik dit mag zeggen van de moderator) -edit: dat mag-

Hij zal waarschijnlijk fantastisch rijden, maar er zit geen spatje emotie in.
Dat zijn BELGISCHE prijzen toch? ;) Zal mij benieuwen wat zo’n apparaat hier in Nederland doet dan ;)
@Hubert seat rijder of niet.
Weer zo’n typische mercedes :-)
Mooie auto, sierlijk, niet te veel tupperware en mooi interieur. Jammer alleen dat ie iets prijziger is dan mijn baas leuk vindt. :P
echt zo een pooierbak. Zie je door de stad crossen met alle ramen open, keihard de hip hop aan, terwijl de bestuurder zijn met goude kettingen behangen armen languit uit het raam laat hangen. Kortom, een ordinaire bak patserbak……….en dat zie je bij een ferrari gelukkig ook zelden tot nooit.
@Oly,

Daar zul je me nooit in zien.
Nou, hun kosten wel duur. ;-)
Dit is nu eens de auto die ik in mijn garage wil hebben staan, uiterlijk elegant en een dikke motor er in. Zoals nu opde foto is hij mss niet zo vet, maar tint zijn ramen, zet hem wat lager tege de grond , mooie velgjes erop. Dan heb je een Dikke bak
Alleen jammer dat er een hoop fout volk in rijdt. Mercedes verbied effe dat pooiers drugsdealers en ander fout volk geen CL meer mogen kopen. Is toch jammer voor de nette mensen die een CL gewoon mooi vinden!
@RV

dat is waar, ik kan het ook niet uitstaan als er zo’n jong gasje dat niks doet aan zijn geld of er op een erg oneerlijke manier aankomt, dan kan pronken met dikke amg’s of M3 ofzo int stad, Hatelijk gewoon!
kleur+ intrieur doet me een beetje denk aan een IWC Design van de CLS..
Geef maar liever een M6.
Toevoeging:

CL 65 AMG met een V12 blok in 4.4 sec van 0 naar 100 .

Bmw M6 met een V10 blok in 4.6 sec van 0 naar 100.

Zit met vol smart te wachten op “De Bmw” met een V12 . Deze moet je voelen.
Neemt niet weg dat je een CL en M6 eigelijk gewoon niet hoort te vergelijken. Ik heb zelf in de M6 gereden en dat gaat ongelofelijk hard, maar uit de CL (600 weliswaar, AMG geen idee) kom je meer relaxed uit dan je instapte. Die 2 kan je echt niet vergelijken en mensen die het vergelijken met een ferrari slaan al helemaal de plank mis…
@ Majinstar

CLK black series met een v8 blok in 4.1 sec van 0 naar 100

BMW M6 met een v10 blok in 4.6 sec van 0 naar 100

Slaat nergens op hea wat ik nu zeg… het is alleen wel hetzelfde als wat jij doet
Dit heb ik tien keer liever dan zon ferrari.Betrouwbaarder en geen gesleutel na elke rit.En jaap.Deze auto’s worden bereden door mensen met stijl.
@t E420 .

CLK 63 AMG ( van 0 naar 100 in 4.7 sec )
M3 ( van 0 naar 100 in 4.8 sec )

Is verhoudingsgewijs een beter aanzicht. Jij vergelijkt een CLK Black serie met een M6. ????

Wat nou als Bmw een grey serie in productie neemt. Dit slaat ook nergens op he ;).
V12!!!
Mja….leuk dingetje…
@Kenny wat je zegt jongen/man, wat je zegt.

@jaap nee dat doen ze in een ferarri

@hubert dit ding zit vol emotie? maar dan niet schreeuwerig zoals een ferarri. Deze auto heeft een ander plubliek dan een 612 Scaglietti. De cl is voor notarissen en de ferarri voor euhm welstellende pooiers of zoiets. Rustig rijden tegenover “sportief”. En ik denk als je ze tegenover elkaar zet dat het verschil alleen maar besproken wordt door mierenneukers.

Ik heb het wel voor deze wagen, maar dan met houten inleg.
Voor mensen die de bentley gt leuk vinden, maar hem in een ander uiterlijk willen. De mooiste MB, de enige mooie eigenlijk.
@ ferrenzi206

Jij doet tegenstrijdige uitspraken: Je kan het niet hebben dat er “zo’n jong gasje” in deze benz rijdt maar zegt wel: “maar tint zijn ramen, zet hem wat lager tege de grond , mooie velgjes erop. Dan heb je een Dikke bak”

Naar mijn bescheiden mening kan je een mooie auto als deze niet beter ‘versjonnieën’ als de dingen die jij noemt er mee doen….
idd, op zo’n auto ga je echt geen zwarte plakplaatjes fappen en van de velgen blijf je al helemaal af. Hoogstens om ze elke zaterdag te poetsen :D
zo dan dat ziet er erg gelikt uit alleen de prijs heb ik niet das wel jammer
ben alweer benieuwd naar de volgende amg
In het begin vond ik deze auto maar niets. Maar sinds ik het filmpje gezien heb, dat op deze site stond, ben ik er echt op verliefd geworden. Het interieur en de duizend-en-een opties, alleen al voor de zetels. Denk ik dat ik liever mijn liefje met deze auto oppik dan met een kale ferrari, waar je niet zo lekker inzit dan deze kar. Deze mag dan mss. niet zo snel zijn, maar dat zal zij niet zo erg vinden.
hmmm, moet ff sparen ervoor
beter dit dan een f430 ofzo

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).