TopGear naar VS zonder Clarkson, Hammond en May

Auteur: , 77 Reacties

De Amerikanen hebben gezien wat voor succes het programma TopGear is en hebben bedacht dat zij dat ook willen. NBC gaat nu een remake van TopGear maken, met exact dezelfde programma onderdelen. Het aanpassen van de Britse humor naar Amerikaanse maatstaven zal ze op zich wel lukken, maar het vervangen van de ingrediënten Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May, lijkt me onmogelijk.

Het TopGear concept is namelijk heel simpel: Clarkson + Hammond + May = TopGear. De interactie van het trio is wat het programma maakt tot wat het is. De Amerikanen zullen de rollen laten invullen door andere personen en er zal zelfs een Amerikaanse Stig worden geïntroduceerd.

Wie weet lukt het ze om er een leuk autoprogramma van te maken, maar TopGear mag het wat mij betreft eigenlijk niet heten. In mijn wereld is dat nog altijd onmiskenbaar synoniem voor de combinatie van de drie heren. Desalniettemin ben ik erg benieuwd.

Met dank aan Tom voor de tip!77 reacties

juist ja, wat een actie. waarom kijken ze niet naar waarom het aanslaat en bedenken ze zelf wat anders? kopiëren is zo gemakkelijk en dan ligt het er ook wel dik bovenop
Pff, en dan gaan zij de Amerikanen zeker wijs maken dat er geen betere auto’s gemaakt worden dan DE amerikaanse auto!

Ik hoop dat BBC daar flink geld voor heeft gevangen!
Waar zijn we mee bezig? Flopt gegarandeerd!
hebben ze dat niet al eens eerder geprobeerd? meende dat ik één of twee jaar geleden ook al zoiets las.
In ieder geval beter dan wat ze op dit moment in de VS aan autoshows hebben .. da’s namelijk complete vuilnis.
wordt niks, america is veel te correct, en amerikaanse televisie suckt ass. Denk ik, maar ik ben benieuwd
Ik hoop dat “the stigs fat cousin” meegaat :D
Betekent dat géén normale Top Gear meer? Zoja.. vervloek de amerikanen!

Zonee.. boeit het me niet want ik kijk er toch niet naar.. :)
En dan als testtrack een oval gebruiken, ook zo’n typisch Amerikaans iets.
En dan dacht ik dat alleen Chinezen alles kopieerden…
hopeloos ,word niets….alleen engelsen kunnen zoiets maken i.v.m. hun humor…is niet te kopieeren,…..alhoewel…chinezen zijn daar wel goed in.
zo goed zijn die 3 nou ook weer niet hoor!!!!!!!!!!!
Ach, wellicht met Jay Leno is er nog wat te redden.
@Jan: Wees gerust, dit gebeurt overal.

ditwashetnieuws.nl
lama.bnn.nl
expeditie-robinson.tv
Jensen
Waar slaat dit op… De Amerikanen zijn nog dommer dan ik al dacht. Clarkson, Hammond en May zijn NIET te kopiëren!
thaha, de kopie van captain slow zou ik wel eens willen zien, volgens mij zal dit floppen, maarja we zullen het nog even moeten afwachten zeker
De Amerikaanse Stig he… Die gaat alleen rechtdoor en komt niet boven de 3500 toeren? En de TopGear testtrack is alleen de rechte strip…

:)
Dan krijg je net zoiets zouteloos als 5th Gear, wat eigenlijk niet eens onaardig is, maar het niet haalt bij Top Gear.
Maar hulde dat ze opnieuw munt slaan uit dit waanzinnige succes. Ik begreep dat er wereldwijd ruim 250 miljoen mensen naar Top Gear kijken. Niet gek gedaan.
Verkoop van programmaformules is gangbaar in de media, de formule van boer zoekt vrouw is bv. ook gekocht van de BBC. Maar succes kun je niet kopen, dat moet je zelf verdienen. Daarbij wens ik die amerikanen nog heel veel sterkte.
Ja, ik moet daar nog geen enkele aflevering/fragment van gezien hebben om te weten dat het op niet veel zal trekken!! Hoe kun je nu Top Gear ‘remaken’ zonder het trio, the famous testtrack, the stig, enz…! En nu zal het waarsch vooral om Amerikaanse wagen gaan…
Jammer, maar ik zal er niet veel last van hebben
Ach, een nieuwe autoshow van hoge kwaliteit is meegenomen. Dat ze het Top Gear noemen zie ik maar als ‘toeval’. Verder heeft het niks met BBC Top Gear te maken natuurlijk…
tjonge jonge wat zijn we weer bevooroordeelt ach ja dat doen wij nederlanders vaak , wij zijn toch ook zoveel beter dan hun he ?
of zou jeremy nederlandse genen hebben ?
carsofcoolhaven.nl
Meestal zijn dat soort amerikaanse variantn een slap aftreksel van het origineel… Dat de britse humor niet 1 op 1 te vertalen is, kan ik nog inkomen, maar de oplossing waar ze dan mee komen is meestal niet de beste… Eigenlijk wordt er een naam gekocht, maar de inhoud niet, vreemd genoeg.

Een goed voorbeeld van hoe een naam misbruikt wordt door amerikanen waar alles beter, sneller en groter moet zijn: Junkyard wars. De originele (Britse) variant op Discovery blonk uit in krakkemikkige bouwsels die halverwege uiteen vielen (en dat was ook de charme), seizoenen later was het een Amerikaan onderonsje geworden en de bouwsels daar waren mild discutabel te noemen… Wisten ineens met schroothoop materialen succesvolle dragracers te bouwen en zo. Gekke Amerikanen, het moet altijd groot, explosief en succesvol.

Nou is Top Gear de laatste tijd dermate naar geregiseerde show aan het bewegen dat het daadwerkelijk nog wel eens een succesvolle amerikaanse show zou kunnen worden (helaas vinden wij het dan waarschijnlijk al weer niet leuk meer, als in bijvoorbeeld de Channel race die absoluut niet klopte), maar ik hoop toch op een handhaving van de lol van eerdere seizoenen.

Oh well, geld of authenticiteit. Goh wie zou er gaan winnen…
@robgym: Bovendien bedenken wij AL onze programma’s helemaal zelf!
Top gear durft te zeggen wat ze werkelijk vinden van een auto, iets wat ik sterk betwijfel bij deze amerikaanse flop.
Tja .. de Nederlandse autoshows zijn ook zo goed he …
Ben benieuwd wie er de presentatie op zich gaan nemen…misschien iets voor Jay Leno?
– Al werkzaam bij NBC.
– Stopt in 2009 met The Tonight Show.
– Grote autoliefhebber en verzamelaar.

Of zullen het 3 (?), voor ons onbekende, presentatoren worden? Of misschien wel enkele Amerikanen die te gast zijn geweest bij Top Gear?

Waarom verkoopt men het vel van de beer alvorens het geschoten is? Misschien geven ze wel hun eigen, komische invulling aan het format. Ik ben er ook niet helemaal gerust op, maar ik wil ze best een kans geven. Ben benieuwd!
Rogue, I think you might have just made a touchdown! Jay is okay!
@ rubenbaeten.joh al onze programma,s rad van fortuin ? de playback show? idols? reality tv ? praatprogramma,s die al inde 60er jaren in amerika ontstonden ? soaps die ook al daar toen bestonden ? oja airco werd toen op de paard en wagen ook al standaard meegeleverd in nederland , en elec ramen ook ?.
het enigste wat wij hebben , is dat we een vreselijke grote inhaal slag heb gemaakt , de laatste 20 jaar , want die zogenaamde stomme amerikanen hadden heel veel dingen eerder als wij , daarmee wil ik niet zeggen dat ze perfect zijn , maar ze zijn zeker verantwoordelijk voor veel goede dingen .
een beetje respect buiten het feit van hun politiek woordvoerders, verdienen ze wel
Ahem… Dat was dus sarcasme.

Zie mijn eerdere comment.
Ik kan me zo geen kwaliteitsprogramma bedenken dat in Nederland is bedacht. Ter land ter zee en in de lucht is zo’n beetje het beste wat we in tig jaar televisie hebben kunnen bedenken.

Verder wens ik de heren bij NBC enorm veel succes.
Het lijkt me beter dat ze een kopie maken want de heren hebben nooit een goed woord over voor Amerikaanse modellen (en vaak terecht). Dat kunnen die Amerikaanse tere egotjes helemaal niet aan. Jay Lenno lijkt me een goede kandidaat voor J.C
ik ben het helemaal met je eens! het is ook maar afwachten of het programma op die manier dus gaat werken.
Hopen dat ze niet de stomme fout gaan maken door het door een vrouw te laten presenteren. Of mogelijk nog erder: Bavo Galama.

*gruwel*
“Clarkson + Hammond + May = TopGear”
Pas sinds 2003.
Hammond, Clarkson en May zijn gewoon onvervangbaar. Zoals gezegd is de interactie en zijn de verhoudingen tussen die drie onvervangbaar.

Als de Amerikanen Leno en een paar andere komieken aan het werk zetten wordt het misschien nog wel aardig ook… Zolang ze de inhoud van het Engelse Top Gear maar niet proberen te kopiëren lijkt het wel ok.
@iedereen .. 3 volwassen mannen gaan een half uurtje achteruit rijden met een caravan .. en daarna verklaren ze 17.000.000 landgenoten voor gek ..
omdat het voor de 3 bovenstaande te moeilijk is ..

jaaaaa .. da,s echt niet te immiteren .. echt top humor ..

ik denk als de amerikanen met Car/Driver (tijdschrift) in zee gaan .. ze de britse topgear VER overtreffen ..

ik hoop zeker niet op een copy van topgear .. want dat is sneu genoeg ..
Ze kunnen beter weer een nieuwe serie van de dukes of hazard maken
en daarin laten zien waar amerikaanse auto’s voor “gemaakt zijn” (bv. met de nieuwe camaro in de hoofdrol)
ipv. de betrouwbaarheid en sterke punten in vergelijking met europese/japanse auto’s te gaan zoeken met een nieuw top gear programma…(wat ze toch niet winnen)
Want objectief zullen die Amerikanen niet zijn en proberen GM de hemel in te prijzen!

Nee die humor van de dukes of hazard vooral met dat accent van “General Lee” (die helaas is overleden aan kanker) and “Sheriff Rosco” is wel grappig!
Ow en niet te vergeten zo iemand als Daisy Duke (Catherine Bach) hoord er ook bij;)

(Maar het moet zo’n re-make of… gaan worden:S)
Top gear is niet te kopiëren lijkt mij, jullie zeggen dat 5th gear het er ook niet bij haald, maar in mijn ogen kan Tiff Needel beter rijden dan Jeremy Clarkson, en die vrouw in 5th gear ( ben ff de naam kwijt) die kan ook aardig stukje sturen. ( Herinnert zich aflevering van rondje over circuit met subaru impreza en forester, waar ze tog wel lekker drifte met de forester.

Maar een amerikaanse top gear word waarschijnlijk een programma waarin ze auto’s die snel zijn de hemel in prijzen, maar dan hebben ze het niet over de wegligging.
Flopgear.
@gertje @sjors ..
lezen jullie wel eens amerikaanse autotijdschriften ??
lezen jullie uberhaupt wel eens ??
zijn jullie wel eens in amerika geweest ??

als jullie al deze vragen met NEE kunnen beantwoorden .. gelieve niet te reageren ..
@lincoln
oo jij bent natuurlijk helemaal op en top amerikaans nou ik zal je antwoorden beantwoorden. allemaal met JA. maar al was ik nooit in amerika geweest en las ik nooit een tijdschrift iedereen die verstand van auto’s heeft wat dat amerikaanse auto’s goed koop plastic zijn. en rijden als een baksteen.
jij heb kennelijk ook nog nooit naar top gear gekeken.

maar ik vraag me wel af of ze dan de amerikaanse auto’s de hemel in zullen prijzen of zoals TOP GEAR verafschuwen.
gewoon Leno als hoofd en Chevy Chase als cpt. slow.
Dit zijn beiden autofreaks.

Ben benieuwd…
Op topgear.nl hebben ze het ook over Jay Leno ipv Clarkson.

Leno als presentator zou fantastisch zijn, maar zie het niet zo snel gebeuren, aangezien het misschien een stap terug is voor Leno om ineens een programma te moeten delen met co-hosts dat misschien niet wordt uitgezonden op prime-time.

Helaas noemen ze ook Johnny Knoxville als sidekick. *barf*
… en dan gaat Veronica het uitzenden zeker?

Als die Amerikanen het een beetje slim aanpakken dan gaan ze lekker die Engelse auto’s op de hak nemen (eerst de hemel in prijzen, maar later toch maar de Mustang/Corvette/Thunderbird kiezen), net zoals onze Engelse vrienden steeds doen met Duitse/Italiaanse/Franse/Amerikaanse wagens.
Ik meen dat dit concept al in 2006 in het nieuws was en alweer gestopt is…
@carsofcoolhaven.nl ; Je hebt helemaal gelijk over Scrapheap Challenge, de engelse versie is 100X leuker, en de titel alleen al. Scrapheap challenge VS. Junkyard WARS. De amerikanen moeten er gelijk weer een oorlog van maken.
Ik hou daar persoonljik niet van.

BBC Topgear is niet te kopiëren het draait op het jarelange gegroeide samenspel van Clarkson, May en Hammond.
@Stiggie: je zegt het precies goed: het samenspel van Clarkson, May en Hammond is inderdaad gegroeid, m.a.w. dat was er in het begin ook niet. Bij de relaunch van de serie in 2002 (dus nadat Vicky en Needell naar ITV gingen) was May er trouwens ook nog niet bij, die kwam pas een jaartje later. En het kan aan mij liggen, maar ik heb toch liever dat jonge-honden gedrag van de eerste paar series, als de automatische piloot waarop sommige programma-onderdelen tegenwoordig worden gemaakt.

Overigens was het wel de bedoeling om de Amerikaanse versie met het Engelse presenatietrio te doen, maar heeft Clarkson daarvoor bedankt omdat hij niet een paar maanden per jaar van huis wilde zijn. Lees ook even de Wikipedia pagina: http://en.wikipedia.org/wiki/Top_gear

Bovendien, het gaat er niet om wat wij in Nederland van de Amerikaanse Top Gear vinden, maar of er genoeg Amerikanen zijn die het leuk genoeg vinden om er naar te kijken.
@Oly .. en hoe schrijft de amerikaanse pers dan over amerikaanse producten ????

maar eerlijk is eerlijk .. topgear word goed verkocht over heel de wereld .. bijna net zo goed als mister Bean .. well done BBC ..
@ lincoln:
Waarom zou ik Amerikaanse autotijdschriften moeten lezen als ze me toch niet interreseren! Om up to date te zijn over deze geruchten?
De rest kan ik wel met ja beantwoorden,
dus mag ik mijn mening gewoon geven;)
@sjors .. huh .. maar in je eerste comment heb je toch echt een mening over de amerikaanse autojounalistiek ..
dus dat is dan meer een mening die je niet interreseert ??
of schreef je maar wat ??
dit lukt nooit, het is het samenspel van de 3 karakters die topgear zo leuk maken. Vooral de sarcastisch ondertoon en droge engelse humor vind ik er zo zalig aan. Deze laten vervangen door amerikaanse tegenpool is gedoemd om te mislukken.
amerikaanse humor??
en wss alleen maar amerikaanse auto’s in het programma brengen
@lincoln je kan het wel leuk openemen voor de amerikaanse auto industrie maar de meeste auto gekken denken er toch echt allemaal het zelfde over. en mister Jay leno himself ook.
Mij lijkt het niks, maar je weet niet hoe die Amerikanen er op reageren……
Als de engelse top gear maar blijft bestaan, dan zullen ze daar hun amerikaanse broertje wel voor gek zetten ! :)
Hoe meer Top Gear, des te beter.

Ze zouden juist samen kunnen werken, de engelse top gear vs. de amerikaanse top gear en er dan een speciaal van 2 uur van maken met allemaal vergelijkingen etc. etc.
Ben in zekere zin ook wel benieuwd. Ik bedoel: alle pogingen in Nederland zijn tot nog toe mislukt om er ook maar in de buurt te komen. Nu is men in Nederland huiverig om gewoon het format te copy-pasten, daar hebben ze in de US of A geen last van. Series maken kunnen ze iig wel aan de andere kant van de grote plas.

Heren programmamakers, opgelet. Misschien kunnen jullie er nog wat van leren.

P.S. Kunnen we die Bavo dan niet gewoon verpatsen aan de USA? Of gaat dat niet omdat er een KIA-contract aan vast zit?
@Oly .. nog een keer proberen dan maar .. en hoe schrijft de amerikaanse pers dan over de amerikaanse autofabrikanten ??
Het is heel flauw om het te kopiëren, maar als ze de rechten nu hebben dan mag het. Dezelfde programmaonderdelen gebruiken is wel heel opvallend, dus ik neem aan dat ze die rechten wel hebben…
Voor een beoordeling wacht ik nog wel even op de show zelf. Maar deze presentatoren zullen moeilijk te evenaren zijn.
En over de correctheid van Amerika, waar denk je dat South Park en Family Guy vandaan komen? Als dat kan, moet een Top Gear variant ook wel kunnen.
@ Rob
@ Dennis

Verdwijnt de Britse dan?
Jay Leno heeft ten minste geen bord voor z’n kop om enkel “domestics” de hemel in te prijzen.

Hij zit bezit ontzettend veel Europese auto’s (waarschijnlijk veel meer dan Amerikaanse) waaronder:
Een McLaren F1, klassieke Bentley’s zoals de 8 litre en de W.O., een 1937 Fiat Topolino, een Monteverdi High Speed 375 (overigens een Chrysler V8), een Porsche Carrera GT, een paar Lamborghini’s waaronder 2 Miura’s en een Espada, een Citroën SM, een paar Bugatti’s zoals de Type 37, een Saab 93, een Jaguar 120 én zelfs een Ariel Atom!

Daarnaast heeft hij een voorliefde voor Duesenberg’s!


Maar ik weet zeker dat het nooit dezelfde Top Gear zal worden als met het dynamische trio Clarkson, Captain Slow en Hamster.
@ Robgym

tjonge jonge wat zijn we weer bevooroordeelt ach ja dat doen wij nederlanders vaak , wij zijn toch ook zoveel beter dan hun he ?

Nou, niet in grammatica als jij de maatstaf bent…
:lol:
@dennis NBC neemt gewoon het concept over. Er zijn genoeg leuke dingen die men kan doen … en geloof me nou .. als ze echt een Stig willen dan is er gerust wel een goede Amerikaanse rijder te vinden hoor die niet alleen maar rondjes kan rijden op een oval.

BBC America heeft Top Gear uitgezonden met groot succes .. dus geen raar idee dat men dat oppikt. Zoals ik al eerder zei, het formaat van de huidige autoshows in de VS is niet echt leuk. Speedchannel heeft er een paar, maar ik ga er niet echt voor zitten.
@Alle negatieve USA bashers: Als Jay Leno het gaat presenteren word het pas echt humor, daar kunnen Clarkson, Hammond en May nog wat van leren!
En een leuke bijkomstigheid voor Jay is dat hij waarschijnlijk wel hetzelfde zal gaan verdienen als zij met hun drietjes bij elkaar! :)
Kijk maar ff op zijn site en kijk ff naar de Corvette RS die special voor hem gemaakt is ….
@lincoln:

Het was idd meer een veronderstelling als een feit,
maar net als dat de engelse topgear presentatoren niet objectief zijn en eerder een engelse auto verkiezen boven een andere (afgezien van persoonlijke voorkeuren) auto uit een ander werelddeel…

En dus denk ik dat de Amerikanen ook niet subjectief kunnen blijven.
Waar ik niet op zit te wachten dat ze gaan opscheppen over de auto’s die uit hun land komen met hun “humor”…
@sjors .. engelse auto,s bestaan niet meer ..
en dat we hier geen amerikaanse auto,s gewend zijn om dat ze hier niet voorhanden zijn .. betekent niet dat ze beroerd zijn .. alleen anders ..

persoonlijk vind ik de usa autopers heeeeel objectief .. eerder pro duits/jap dan amerikaans ..
en zoals onze vriend @citrofiel al melde .. amerikanen zijn niet vies van zelfspot en respecteren de efficiency van buitenlandse fabriekanten ..
@sjors .. en eerlijk .. ik denk dat zelfs Bavo Galema objectiever is dan topgear ..
@Licoln:
Ik zal is wat Amerikaanse autobladen gaan lezen en kijken wat dit(top gear in USA) gaat worden(als het doorgaat) en dan praten we hier wel verder over;)
@Sjorsx87 Driver is vrij pro BMW .. afgelopen maand hadden ze een test tussen de Mercedes C, Cadillac en de BMW 3 series en dat was een behoorlijk goed artikel. Car en Driver heeft deze maand een gaaf artikel over een paar supercars 0 – 200mph – 0.

Er zijn betere tijdschriften, maar voor het algemeen leesplezier zonder er al te veel over te moeten nadenken kan ik het aanraden om ze eens te gaan lezen.
Kunnen ze best doen…ze verwachten natuurlijk dat het net zo een kijkcijfer kanon wordt.
Probleem is echter dat Top Gear…nooit is begonnen als kijkcijfer kanon.
Dat is met de tijd een succes geworden en is nooit gedaan om de centjes.
Die Amerikanen doen het alleen maar om het commerciele succes, daarom zal het floppen.
Gelukkig, overigens, al denk ik niet dat de Amerikanen daar wat van zullen leren (zijn ze te arrogant voor).
@Bas ..
ben jij dat knulletje dat een uurtje geleden schreef dat VW geld aan jou geven ??
omdat jij beter een beslissing voor hun producten kan maken dan VW zelf ??

en jij noemt serieus andere mensen arrogant ?? denk na suffe ..
klopt helemaal, de prsentatoren maken de show die gortdroge britse humor is echt geweldig! Ik zit persoonlijk niet te wachten op zo een schreeuwirige amerikaan die alles uit eigen land altijd en onterecht(vaak) het beste vind. Ik zal dit programma gewoon links laten liggen en wachten tot de ECHTE Top Gear (hopelijk) met een nieuw seizoen komt:D
@ glo95; Dat slaat nergens op, want als er iemand nationalistisch ingesteld is qua autosmaak, is het Jeremy Clarckson wel. :)
@RobUSA: Sinds de schrijversstaking is er geen show met Leno… nee, die gozer is echt grappig!
@Jan C. Incorrect .. Leno is al 2 weken weer op TV hoor.
@Bob en Jan C.: Ik heb hem ook al weer gezien op het net met nieuwe afleveringen ! Echt lachen Jaywalking ! :)
Heb 5x een live show bij mogen wonen.. echt lachen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).