VW Polo ook naar de VS?

Auteur: , 17 Reacties

De tijd dat er in Amerika alleen maar grote benzine slurpende auto's verkocht worden is volgens mij defintief voorbij. Zo zijn er in 2007 bijvoorbeeld meer Toyota's Prius verkocht dan Ford Explorer's en dat terwijl de Explorer al 10 jaar op rij de best verkopende SUV is. Het lijkt er dus sterk op dat Amerikanen toch na gaan denken over benzineverbruik en kiezen voor kleinere auto's. Het enige probleem is dat die er bijna niet zijn en daarom zie je dat steeds meer Europese merken overwegen om hun kleine modellen in de VS te verkopen.

En nu heeft ook Martin Winterkorn (CEO Volkswagen) gezegd dat VW overweegt om de Polo en zelfs de nieuwe Up! in de VS te gaan verkopen. Onlangs is Opel al gestart met de verkoop van de Astra in de VS en voor de Detroit autoshow hadden ze ook een Opel Corsa meegenomen, officieel om te laten zien wat voor modellen GM wereldwijd verkoopt, maar het zou me niks verbazen als de Corsa op korte termijn ook opgenomen gaat worden in het gamma van Saturn. Ook Ford overweegt om de nieuwe Fiesta in de VS op de markt te brengen. Kortom de grote auto is dood, leve het kleine koekblik! Zelfs in de VS…17 reacties

Kennen ze het idee van dit formaat auto’s überhaupt? En hoe duur zal bv een Polo daar worden? Ben benieuwd..
Je krijgt daar dan een Polo cadeau wanneer je meer dan 200$ aankopen doet bij de plaatselijke supermarkt, dus over enkele tijd heeft iedereen een polo.

Maar maken ze er dan een 2-zitter van, want ik zie geen 4 amerikanen in een Polo kruipen ?
Of komt er een Polo Plus ;)

Gr. Kay
Zitten er ooit 4 Amerikanen in 1 auto dan?
Maar als die modellen daar naar toe gaan en ze toch geen drol kosten, dan zullen het wel allemaal 2e of 3e autootjes worden voor erbij.
Beetje Polo kost hier rond de € 16000. Grofweg de helft is BPM en BTW dus houden we over € 8000 omgerekend $12000. In dat segment vind je daar de KIA’s en koreaanse Chevrolets. Met het imago van Volkswagen zou de Polo dus in heel vruchtbare aarde kunnen vallen, vraag is inderdaad wel of de gemiddelde amerikaan er überhaupt inpast en mannen van Volkswagen, wel aan de bekerhouders denken he!
Als het allemaal zo nodig daar opeens zuiniger en kleiner moet, waarom beginnen ze daar niet eens eerst met wat kleinere/zuinigere motoren in de Golfjes en Jetta’s te plaatsen. Er zit nu volgens mij standaard een 2,5 liter in met 170 pk in de Golf (Rabbit). Kia biedt de Rio daar ook aan met een 1.6.
Volgens mij krijgen ze daar een Polo extended =versterkte onderstel tegen extra vet belast.
@ T-bird

Bekerhouders?
Flessenhouders voor flessen van 2 liter bedoel je? ;)

maar serieus. Dit is een goede ontwikkeling, en dan niet alleen voor de fabrikanten.
Ach waarom niet, Smart is toch ook al naar de VS. Ik denk alleen dat de gemiddelde Amerikaan met pure doodsangst op de weg zit met al die grote monsters om hem/haar heen.
Als het zo is neem ik aan dat ze wachten op de nieuwe Polo, zodat ze die gelijk helemaal aan de Amerikaanse eisen kunnen hebben laten voldoen.
@Citrofiel.

Dat is inderdaad een logische en goedkopere optie dan apart voor de Amerikaanse markt een berg auto’s aan te passen.
Er zijn inderdaad een groot aantal autos van dit formaat in de VS .. Nissan Verso, Honda Fit, Toyota Yaris en ik kan nog wel flink doorgaan.

Je kunt al een Golf kopen hier voor rond de 15k USD … dus ik vermoed dat de Polo daar een behoorlijk stuk onder moet gaan zitten wil het succesvol zijn.

De meeste postings zijn trouwens weer van belabberd formaat (het gaan immers weer over de VS, maar ik schat tegenwoordig het IQ van de gemiddelde Nederlander ook niet hoger in dan kamertemperatuur .. de postings ondersteunen dit blijkbaar).
@bob .. ignorance is bliss .. en het IQ hier is inmiddels net iets hoger dan de buiten temperatuur .. en C/D word hier (bijna) niet gelezen .. vergeef ons onze ijdele onwetendheid ..
@Lincoln Ik neem die anti-amerikaanse opmerkingen vaak persoonlijk op. Mijn 2 jarig zoontje is toevallig Amerikaans.

Bob gaat echter straks met de kleine in de sneeuw spelen … lang leve de bergen :D
@bob .. trots zijn op je nationaliteit is iets wat wij hollanders moeten ontberen .. daarom geven wij graag af op andere landen .. veel plezier in de sneeuw ..
@lincoln. Dank je. Ik ben nog gewoon Nederlander .. het reist nou eenmaal wat makkelijker met een Nederlands paspoort ;)
ik woon hier nu een aantal maandjes…. en wat me opviel vanaf de eerste dat is dat je veel europeese auto’s ziet…. een bmw, mercedes, saab en volkswagen zie je veel in het straatbeeld…..

ook een matiz…. zie je nu vrij veel…. en met de komende nieuwe cafe regeling (35 MPG) zie je steeds meer autotjes ipv auto’s… ik denk dat die zo rond de 10 a 11000 USD zal gaan kosten….
Als het lukt om rond die prijs te komen heeft Volkswagen naar mijn idee goud in handen. De Honda Fit is niet aan te slepen in de VS. De grootste concurrenten zouden dan misschien de Mazda3 en Toyota Corolla zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).