Vrouwen uit Saudi-Arabië binnenkort achter het stuur

Auteur: , 28 Reacties

Zelfs de Arabieren zitten tegenwoordig zwaar onder de plak, de petitie waar we eerder over schreven heeft namelijk geholpen. Het Saudische verbod om te rijden stamt uit 1932 maar zal hoogstwaarschijnlijk voor het einde van dit jaar worden afgeschaft. Hiermee krijgen vrouwen toegang tot het ultieme genot, het besturen van een auto.

Het opheffen van de strenge wet is ten behoeve van een grotere “vrijheid voor vrouwen“, zo schrijft The Telegraph. Volgens velen is het een eerste stap richting een echte Westerse maatschappij. Maar uiteraard zijn er ook nog steeds vele tegenstanders, zo zijn de oudere vrouwen goed gebrainwashed en kunnen ze de wetsverandering niet waarderen. Wellicht een stukje historisch opgekropte jaloezie?

“Allowing women to drive will only bring sin,” a letter to Al-Watan newspaper declared last year. “The evils it would bring – mixing between the genders, temptations, and tarnishing the reputation of devout Muslim women – outweigh the benefits.”28 reacties

ik begrijp het laatste niet helemaal..
komt dat nou van een moslimvrouw?
kom op zeg, als je een lekkere gozer ziet, hoef je er toch niet direct ‘tegenaan te parkeren’?

en voor de manne, ogen op de weg, niet op de burka,
lekker makkelijk, gaat hier ook al jaren goed..
ik ben voor afschaffing van vrouwen rijverbod :P
In Europa en de rest van de wereld investeren ze miljarden om de verkeersveiligheid te verhogen en in Saudi-Arabië gaan ze nu exact het omgekeerde doen! Rare jongens, die Arabieren!
begin er nou niet aan .. 1 en al Sodom en Gomorra .. een oud hollandsche gezegde luid niet voor nix .. vrouw aan het stuur = vuige porno in je cultuur ..
@Fej .. ha ha ha .. zo had ik em niet kunnen formuleren ..
“Mevrouw heeft u gedronken?”
“Dat moet ik even aan mijn man vragen..”

(sorry, hij was te makkelijk)
@ Chip: van Hans Teeuwen?
@Chip

The one and only.
@ Lincoln

LOL geniaal!
Dit gaat fout!

Ik voorspel een toename van 15.000 verkeersdoden per jaar in Saoedi-Arabië.
Je weet wel wat ze zegge: Vrouw achter het stuur…..
@*Citrofiel
Huh? Nog een dubbelganger? Of heb je gewoon een sterretje voor je naam gezet?
en hoe willen ze controleren of de vrouw een rijbewijs heeft, de burka mag niet open ..
ik ben zelf moslim en ken de wetten van mijn eigen godsdienst,wat de saoudies doen en handhaven is regelrechte bullshit wat betreft de islam een vrouw staat gelijk aan de man en hoeft zich niet in een burka teverhullen,dit is belachelijk dat een land als saoudie arabie wat de heiligdommen van de islam op zijn grondgebied heeft en zegt we leven de islamwetten na,dat ze zo naast die wetten leven juist dom volk die oliesjeiks en verwende kamelendrijvers zeg!!
@g55amg:
damn right, de meeste moslims zijn vrij normaal alleen verpesten de regelmakers (de overheid, daar soms ook de geestelijk bedienaars) het weer eens voor alle normaaldenkenden.
…”dom volk die oliesjeiks en verwende kamelendrijvers zeg”…

Dat is het probleem…domme mensen met heel veel geld. Tja, het is hier niet anders hoor. Als de CHRRRistenUnie de macht zou hebben mochten vrouwen ook enkel nog achter het fornuis.
@g55amg….

Als het zo dom is wat de saudi-arabiers handhaven wrm hebben ze daar dan het laagste criminaliteits percentage van de wereld? (dus doen ze wel degelijk iets goeds)

En als jij je eigen godsdienst zo goed kent zou je weten dat een vrouw niet gelijk staat aan een man. Omdat de man natuurlijk sterker geschapen is en de vrouw moet beschermen enz. als ze gelijk waren was de ene niet anders geschapen dan de ander.
En wat betreft je opmerking over de burka: een vrouwenlichaam heeft veel meer aantrekkingskracht dan een mannenlichaam drm moet de vrouw haar vormen niet laten zien wil ze zichzelf beschermen tegen de blikken van mannen. kortom de vrouw staat niet gelijk aan de man

Dus ga eerst je bronnen na voordat je wat uit op internet.
@Lincoln

Hehe op die manier kende ik hem nog niet. Hier zeggen wij altijd: Vrouwen achter het stuur is bloed aan de muur.
@BMW725

wow… typisch…
Je maakt het plaatje weer compleet..

Ontopic:
In ieder geval, vrouwen hebben natuurlijk net zo hard het recht om auto te rijden. Of dat het de verkeersveiligheid ten goede komt.. nee geintje!

Zijn al meer landen in het midden-oosten, zoals Irak, waar dat nog maar sinds kort mag. Maar je meot een moedig vrouw zijn om achter het stuur te kruipen. Documentaire over gezien, ze worden vuil aangekeken en uitgescholden. Lekker vooruitdenkend ja…
hmm Bush was vorige week in Saoudi Arabie en hij eiste meer democratie in Iran, Syrie en Palestina. Saoudie Arabie is een groot bondgenoot en strijdt vooran in de strijd tegen terrorisme en voor democratie. Wat een hypocriete onzin verkondigt deze man. De vrouwen mogen niet eens deelnemen aan het verkeer! Wat nou democratie in Saoudie Arabie?!
Anders hadden we ook nooit dit gehad: http://www.autoblog.nl/archive/2007/01/25/flirten-in-de-auto
En wie zou dat nou willen missen? :D
@ RA999; Laten we het maar op een dubbelganger houden… :? Wie zijn er nu inmiddels: Citrofiel, Citrofiel evil twin, CitroFiel, Citrofiel#, Citrofiel2 en *Citrofiel. Ik ben eindelijk populair!! :D :P
@ RA999; w00t! Die gast is erg… Hij heeft zelfs mijn link gekopieerd, zie ik nu… :shock:
@ bakkerst: denk je nou echt dat vrouwen daar kunnen schrijven, laat staan dat ze klaagbrieven aan kranten mógen schrijven? Die zou gelijk gestenigd worden.
Citrofiel Texter
Zolang ze maar niet met zo’n brievenbus over hun hoofd gaan rijden want te voer zijn ze al een gevaar in het verkeer. Vrouwen moeten maar verplicht blootshoofds in geblindeerde auto’s gaan rijden…dan hebben ze extra vrijheid en niemand ziet dat een vrouw rijdt dus wordt dat mongoolse gejengel ook de mond gesnoerd. Ik denk wel dat ze daar ineens een fileprobleem en smogoverlast krijgen van hier tot Mekka…vooral rond de winkelcentra.
Ah, nog een Citrofiel kloon.

On-topic: Alle mensen die vrouwen op welke manier dan ook onderdrukken zijn echt ziek in hun hoofd :P gelukkig kunnen ze binnenkort dan eindelijk autorijden.
@ Citrofiel Texter; Je bent toch gewoon Texter die een geintje uithaalt? Laat het tijdelijk zijn…
MUHAHAHAHAHAHAHA! De lol is er al vanaf hehe.
Tsjonge jonge, kan ik weer een walhalla van mijn lijstje met walhalla wegstrepen.

Even kijken hoor:

Irak weg
Afghanistan weg
Saoedie Arabië weg
Nou ja, dan blijft Iran over.

Ahmadinejad! You’d better stay in power you f*cking turd!
ha-ha-ha jullie zijnn egt grapiig man

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).