De Bertone soap gaat vrolijk door [UPDATED]

Auteur: , 11 Reacties

Er lijkt maar geen einde te komen aan de alsmaar voortslepende soap rondom het kwakkelende Bertone. De nieuwste ontwikkeling is dat Domenico Reviglio de nieuwe grootaandeelhouder van Bertone's productie en ontwerpafdeling is geworden. Dat komt omdat Lilli Bertone haar 65% aandeel in Carrozzeria Bertone (productie) en 100% aandeel in Stile Bertone (ontwerp) verkocht heeft aan Reviglio. In ruil daarvoor ontvangt zij een 35% aandeel in de nieuwe onderneming van Reviglio. Maar...

De dochters van Lilli (Barbara en Marie Jeanne) zijn het hier niet mee eens en zeggen dat hun moeder iets illegaals heeft gedaan. Ze zeggen namelijk dat hun moeder slechts voor 20% eigenaar is van Carrozzeria Bertone en dat ze niet genoeg zeggenschap heeft over de overige 45% die ze verkocht heeft. En daarom dreigen ze met juridische stappen.

De verkoop van de aandelen aan Reviglio maakt overigens geen einde aan faillisementsaanvraag waar het bedrijf in is verwikkeld. Daar zullen we in de toekomst dus nog wel het nodige van horen gok ik zo. Misschien moeten ze toch maar gewoon die Opel Zafira Coupé-Cabriolet gaan bouwen. (via: Automotive News)

[UPDATE 30-01-2008] Een Italiaanse rechter heeft de verkoop aan Reviglio onrechtmatig verklaard en deze dient nu teruggedraaid te worden. Lilli en Domenico hebben 10 dagen de tijd om in beroep te gaan.

[UPDATE 31-01-2008] Domenico Reviglio heeft geen interesse om hier nog meer tijd in te steken en stopt met dit project. “I have no intention at all in being involved in legal battles,” zo liet hij weten in een officieel statement. Carrozzeria Bertone had geen commentaar.11 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Hmm, dan heb ik te vroeg gejuicht de vorige keer. Volgens de info die ik had speelde Reviglio geen rol meer van betekenis, maar hij is dus nog in the picture…

Maar bonje in de tent helpt Bertone natuurlijk niet. Misschien heeft die sluwe ouwe baas wel wat lopen stoken, verdeeldheid bij de eigenaars doet het altijd goed.

Of het een slimme investering is weet ik niet, dit zal grotendeels afhangen van zijn netwerk in de automotive sector. Hij is in ieder geval een van de zeer weinigen die deze risicovolle investering aan lijkt te durven.

Ik verwacht zelf niet dat de gloriedagen voor Bertone ooit zullen terugkomen, maar wie weet wat ze nog uit de grote vijver van producenten uit de nieuwe wereld kunnen vissen…
De Italianen moeten weer ruzien. Ze kunnen beter doen waar ze goed in zijn, auto’s bouwen.
@ ELB

Correctie: “hele mooie auto’s bouwen die daartegenover binnen korte tijd de nodige rammeltjes en probleempjes vertonen”

Sorry, ik kon ’t even niet laten :) Niet bijten Alfisti!
@ Sir Smokealot

Grrr!! Tis dat je niet voor me staat, want anders.. ;)

Die nodige rammeltjes en probleempjes zorgen uiteindelijk dat je wel een hele goede relatie krijgt met je auto.. . En met de dealer.. :|
@ Sir Smokalot

Zeker geen Ferrari fan?
@ ELB

Valt reuze mee, ik ben zelfs een groot bewonderaar van de F430, ook al hangt er best wel een heftig prijskaartje aan. We moeten de balans tussen de schrijvers hier een beetje vast houden he, aangezien hier al zo’n ferrari-basher rondloopt :)

Aan de andere kant mag ik graag een beetje stoken, en Alfisti zijn minstens zo fel als de ‘Duitse hooligans’, dus nijdige reacties gegarandeerd.
Tip: neem me niet altijd te letterlijk en bij voorkeur met een korrel zout!
Italiaanse auto’s vind ik over het algemeen erg mooi, pittig, maar ook duur in het onderhoud en toch niet altijd even betrouwbaar. (hoewel dit laatste veel meer van de jaren ’70 en ’80 was. De kwaliteitslag is al wel ingezet binnen de Fiat-groep.) Die van Bertone waren soms schitterend in hun subtiliteit. Echter denk ik dat sind de oude Bertone is overleden het bedrijf nooit meer hetzelfde zal zijn.
@ Sir Smokalot heb jij ooit wel eens een nieuwere alfa gereden bijv. GT 159 brera spider? ik nodig je uit voor een ritje in mijn GT dan mag je luisteren wat je wilt..geen rammel te bekennen
pfffffff,…..dus moeders is het obstakel,…..hoe kleinzielig kunnen ontwerpers worden als ze niks meer kunnen verzinnen …..ga iets leuks doen bertone.
…”Misschien moeten ze toch maar gewoon die Opel Zafira Coupé-Cabriolet gaan bouwen.”…

Dat soort ideeen lijkt me juist het probleem of de reden van de faillisementsaanvraag. Die ouwe moesten ze onder curatele stellen, net als ze met andere demente bejaarden doen. Handelings onbekwaam…of hoe noemen ze het?
heerlijk zon discussie, bakkie koffie erbij ik lees elke ochtend voor me werk eff autoblog
keep up tha good work alle opperbloggers hier mijn dank is groot(mijn koffie mok leeg) dus ga wat doen..
idd bertone moet ook wat gaan doen en minder kibbelen..
dikke richard
De Bertone soap gaat vrolijk voort.

Hoezo “vrolijk”,ik word er verdrietig van.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).