Ook Opel Corsa naar Amerika

Auteur: , 21 Reacties

Amerika is Amerika niet meer. De ijzersterke economie dreigt in een recessie te geraken en grote auto's moeten plaats maken voor muesli-auto's. Zo wisten we al dat Ford de Verve in Amerika gaat verkopen en dat Volkswagen overweegt om zowel de Polo als de Up! daar te verkopen. Opel is onlangs gestart met de levering van de Astra in Amerika. Robbie zei vervolgens het volgende: het zou me niks verbazen als de Corsa op korte termijn ook opgenomen gaat worden in het gamma van Saturn. Uiteraard lezen ze bij Opel Deutschland ook Autoblog en hebben ze maar besloten een vervolg te geven aan deze gedachte.

Er is echter wel één probleempje: door de ongunstige €/$-wisselkoers zou de Corsa te duur zijn om te importeren. “We want the car as a Saturn in the U.S. and we certainly don’t want to import it from Europe”, aldus collegablogger Bob Lutz. Een oplossing kan zijn om de Corsa dan in Amerika te gaan bouwen en het lijkt erop dat dit ook precies gaat gebeuren voor de volgende generatie Corsa.

De Opel Saturn-minnende Amerikaan moet overigens wel eventjes geduld hebben, want het huidige model is pas in 2012 aan vervanging toe (via: Motorauthority).21 reacties

“Uiteraard lezen ze bij Opel Deutschland ook Autoblog en hebben ze maar besloten een vervolg te geven aan deze gedachte.”

Niet waaaaaar! Geloof ik helemaal niets van!
Ik geloof het ook dat ze bij Opel kijken op autoblog. Denk dat ze dat zelf al verzonnen hadden om de Corsa te gaan leveren in de VS. Het wordt trouwens wel eens tijd dat de Amerikanen wat kleiner gaan rijden, al die stomme pick-ups waar je niks aan hebt.
Gelukkig komt alles wat ze daar verkopen hier niet op de weg… Scheelt weer.
Zal denk ik toch wel een markt voor zijn, wie weten. Nu afwachten tot 2012
het is inderdaad waar dat autoblog.nl de hele automotive wereld in een ijzeren houdgreep heeft .. geen twijfel mogelijk ..

en dat wij “autobloggers” eigenlijk de autofabrikanten in een soort gijzeling houden ..

gelukkig zijn wij op een nuchtere manier dan ook weer streng maar rechtvaardig ..
well its a dirty job but someone gotta do it ..
Klopt, alle autofabrikanten nemen hier altijd polshoogte voor dat ze een auto op de markt brengen
Waarschijnlijk past de gemiddelde Amerikaan (120 kg, 1.65 m) toch niet in zo’n auto ;)
De volgende generatie… Hadden ze hier niet een paar jaar geleden aan kunnen denken? Net nu er een nieuw model is… :|
Misschien leuk voor meisjes van 16 om naar high school mee te rijden maar word echt geen succes! Vorig jaar in 3 weken tijd welgeteld 1 hele Smart gezien tijdens het rijden door heel Florida! Ik ga weer over 5 dagen en ik zal weer eens kijken hoeveel kleine mini autotootjes er weer rijden! Zullen er wel weer ( hoop ik ) heeeel weinig zijn de gemiddelde Amerikaan krijg je er niet in ! SUV’s and pick-up’s forever for them!
@Rob USA,
dat is florida, die mensen kunnen nog echt wel wat betalen.
en hou je er rekening mee dat de smart nog niet zo gek lang te krijgen is in amerika. (ze rijden nu best veel rond in miami btw.)

Die corsa is dan ook weer interresant om te importeren naar nederland, dat wil dus zeggen een hele goedkope corsa!!
De Opel Corsa is de ideale auto voor de USA, ze zijn ginder toch niets degelijks gewoon.
Mooi man .. kunnen we gelijk een big block v8 in die Corsa gaan hangen hier om er mee te gaan drag racen. Misschien dan er ook nog maar een pickup versie van gaan maken.

Voor diegene die nog in het koude en zeurderige Nederland wonen .. een Mitsubishi Evo kost 20k Euro omgerekend hier … oh .. en we hebben geen wegenbelasting en slurptax :D Blijf maar vooral daar … zeurders hoeven we niet hier …
heb toevallig vandaag mn nieuwe Corsa OPC in arden blue (zelfde als plaatje) opgehaald.

Geweldige auto!! Recaro stoelen zitten super!

Nu t inrijden nog ff overbruggen:)
Inderdaad tdi dit is al heel lang bekend dat de corsa naar Amerika gaat.
Huh??? Opels gaan in America toch al jaren en jaren als Chevrolet over de toonbank??? En dan nog…leg me is uit: Opel is een merk van General Moters (ook al sinds metuzalem)…dus eigenlijk gaan ze nu een Amerikaans merk exporteren naar Amerika??….ach…whatever sells.
Bas .. GM verkoopt inderdaad al een tijd Opels in de VS onder de Saturn naam. Niks nieuws eigenlijk.
wel beter gaan ze toch dan eindelijk een beetje om het milleu geven.
De Corsa is de slet van GM. Zo wordt ze al jaren verkocht als Chevrolet in bijvoorbeeld brasilie. Daar zijn er ook sedan en station varianten van. Nu dus ook als Saturn. Mischien binnenkort als eco-caddy?
Ik weet niet of de caddy het goed gaat doen in de VS. Ook houden ze in de VS niet zo van hatchbacks .. sedans zijn vele malen populairder. Iedereen in Nederland denkt trouwens dat het gehele land in een pickup rijdt hier in de VS .. da’s niet het geval .. een Corsa gaat echt niet het mileu verbeteren … daarvoor worden al genoeg kleine autos verkocht in de VS .. da’s niks nieuws.
al moet ik toegeven dat die corsa opc er best wel lekker uitziet, en 192 pk in zo een koekendoos, kan niet slecht zijn!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).