Überdecadente Maybach 62 Landaulet in productie

Auteur: , 48 Reacties

De witte Maybach 62 Landaulet was eigenlijk nog een conceptcar, maar nu is officieel bevestigd dat de Landaulet in productie gaat. De vraag is alleen: wie gaat 'em kopen?

De interesse in het merk Maybach is niet impressive (slechts 400 exemplaren verkocht wereldwijd in geheel 2007) en ook in Australië wil het met de verkopen niet erg vlotten. Toch weerhoudt het Daimler AG er niet van de €1.477.000,- kostende Landaulet aan een handjevol rijken te slijten. En merkwaardig genoeg zijn twee van die rijken Nederlanders. Heerlijk zo’n Landaulet in ons regenachtige kikkerlandje!

Wanneer de Landaulet precies in productie gaat is echter nog niet bekend. Hoeveel ervan zullen gemaakt worden is overigens ook nog niet bekend. Uiteindelijk zal het er natuurlijk op neer komen dat er niet meer dan 20 exemplaren gebouwd zullen worden, een aantal dat al eerder in diverse media is genoemd (via: Motorauthority).

Maybach 62 Landaulet48 reacties

wel een ultieme dictators mobiel is het zeker en daar lopen er nog steeds meer dan 20 van rond op deze wereld toch? ;)
Michael Barbé
Iedereen heeft commentaar op deze auto maar moest ik het geld hebben zou dit toch de luxewagen zijn die ik me zou aanschaffen! Ik rij veel liever zelf maar je hebt toch ook een auto nodig om naar visites en terug te gaan hé! en als je gedronken hebt mag je niet zelf rijden dus: this makes sense to me!

MB
GijsSpierings
2 Nederlanders? Eerst was ’t er nog maar één. Hogere spotkans dan!
Als Maybach ’t goed wil doen, hebben ze die Landaulette’s voor de zomer bij de klant afgeleverd!
vind het interieur alleszins stukken mooier dan de maybachs met zwart leder, en lelijke houten inleglijstjes…bwekkes dat!
@floryn

Eerder een Pausmobiel. Wit en opendak, wat meer moet de Paus hebben!
ideaal voor m’n vrouw later, kan ze lekker zonnen als we naar het zuiden rijden (alhoewel ik misschien zelf ook wel in die heerlijke achterzetel zou willen liggen, autosnelweg is nu ook niet zo boeiend)
Shadow_Breaker
@Eric:
LOL
idd dit zou de pausmobiel moeten zijn.
het geld ervoor heeft hij toch wel?
een gave auto is dit. landaulet gaat het hem helemaal worden! als ik het geld had zou ik geen moment twijfelen.
Lekker zonnen met al die uitlaatgassen :X
@Floryn
De paus is ook een dictator, maar dan anders!
Maybach heeft niet veel verkocht, dat komt denk ik vooral omdat het gewoon een veredelde mercedes was en niet veel toe te voegen heeft. met deze landaulet zijn ze uniek, en dat verkoopt.
vraag me af hoelang dat smetteloze interieur wit blijft met al die roet spuwende dieseltjes op de weg.
Moet wel een prachtig gezicht zijn wanneer de trotse eigenaar de parkeergarage indraait.
word een collectors itempje:) denk dat hij alleen maar meer waard word!
Tja, voor een bepaald soort rijken en VIP’s lijkt me dit echt de auto om in verplaatst te worden – want rijden doe je niet in zo’n ding, daarin wordt je verplaatst door een chauffeur aan het stuur.
Het ziet er minder opzichtig uit dan een Rolls maar heeft wel minstens even veel aanwezigheid en om het zo maar te zeggen anoniem prestige. Met zo’n auto kom je in relatieve stilte aan. En pas als je uitstapt, vallen gesprekken eerbiedig stil en monden open en zo, totdat de auto weer uit beeld zoeft, zijn passagier in minzame glorie verkerend achterlatend op de rode loper.
En dus zal er ook best wel een groep zijn die dergelijke auto’s graag wil huren voor die ene belangrijke entrée bij dat ene evenement waarbij alles uit de kast getrokken mag worden om jezelf te laten zien.

Ja hoor, ik zie echt wel een markt voor dit voiture.
Is allicht beter dan wanneer ik iemand kom afleveren met mijn gedeukte grijze Pindaatje met stickers van verre oorden achterop… ;-)
ik kom de eerste week niet meer uit men auto denk ik als ik er zoeen heb…

-edit: leestekens?-
Fijn om te weten dat er nog échte autoliefhebbers in Nederland wonen die gewoon een super exclusieve auto willen hebben, ongeacht de exorbitant hoge prijs (mede mogelijk gemaakt door ons aller Ministerie van Financiën). Hulde aan die 2 Nederlanders!!
Ik vind dit echt de mooiste Maybach die er is, zowel van buiten als van binnen. Lijkt me heerlijk vertoefen in zo’n luxe limo als je weet dat je 1 van de 2 nederlanders bent die zo’n ding kan betalen :)
Maybach is een doodgeboren kalf. Op het autosalon stond er geen kat naar te kijken.
Het ging al fout bij het begin, Mercedes had beter een totaal nieuwe auto gemaakt ipv een S-klasse te veredelen…
Dik dat dit naar nederland komt :P maar of je dit of een bugatti veyron verkiest??
@Joost om 11:39

Daarvoor moet je iemand in dienst nemen!

@ Edit

Ik ben zelf een groot voorstander van correct Nederlands. Jullie claimen af en toe dat ook te zijn doordat jullie mensen wijzen op hun taalfouten.

Echter zijn jullie verre van consequent. Ik kan me zelfs niet aan de indruk ontrekken dat er sprake is van willekeur.

Sterker nog, de “edit” van Yannick is niet eens goed! Jullie vergeten een hoofdletter. De vraag om het gebruik van leestekens is tenslotte een zin.

Gaarne in het vervolg iedereen aanspreken op het taalgebruik of anders helemaal niet.
@Ringfan;

Heeft een ‘zin’ niet altijd een werkwoord?
Leuke auto, toch? Elk staatshoofd in de wereld wil er wel een, zeker als ie in de olie zit. En tsja, je moet toch zowiezo zo’n auto in 2 kleuren hebben (een voor het avondeten en een voor tochtjes overdag), dus zowiezo 200 stuks verkocht.
@Ringfan, voorstander van correct nederlands:

Ontrekken? of onttrekken? ;)

zich ont·trek·ken aan2 (wederkerend werkwoord; onttrok zich, heeft zich onttrokken)
1 (een verplichting) niet nakomen, niet meedoen met

en: gaarne is ouderwets Nederlands. Het is niet incorrect, maar in plaats van gaarne wordt al lange tijd het woordje ‘graag’ gebruikt. Zie ook http://nl.wiktionary.org/wiki/graag
@ Roadronner om 13:42

Heb jij gelijk in! Maar jij weet net zo goed als ik dat er een verschil is tussen tikfout (ook wel typefout) en taalfout. Een taalfout zal je mij niet zo snel zien maken.

En heb jij enig idee hoe oud(erwets) ik ben?

Heel oud!

Dus GAARNE een beetje respect! ;)

P.S.: Nederlands is weer met een hoofdletter hè!
@ evo om 13:26

Een volzin wel.
Geachte Dames en Heren alhier middels Uw commentaar verzameld-

Bezien in het licht van de hier besproken voiture, zijnde een door de fabrikant als zodanig benoemde “Landauette”, zou ik gaarne aan U allen willen voorstellen om hier in Uw aller commentaar een zo correct mogelijk Nederlands te pogen na te streven…

…Of zo… ;-)
@Jandepandaman:

Spel dan op zijn minst de naam van het model goed. ;)
Huh…? Och shait je hebt gelijk…!

…Nou ja, ik vond het al zo’n prestatie dat ik maar iets van 3 kwartier of zo? heb gedaan over het verder componeren van dat commentaartje… Antwoord bedenken, schrijven, fouten er uit halen, zinnen een beetje kloppend krijgen en zo. :-D
@ Jandepandaman om 14:23

Bij het aanspreken met een hoofdletter “U”, “Uw”, “Hem”, etc. bedoeld men al sinds de jaren ’50 een hogere macht. God dus, in wat voor vorm dan ook…

Bedankt voor het compliment! ;)
DE auto voor Amerikaanse TV-dominees…kunnen ze eindelijk goed laten zien waar de praise heengaat.
In principe is het voordeliger om naar Duitsland te emigreren, daar een huis te kopen (met zwembad) en dan nog ff die Maybach erbij te scoren.
Mag ik a.u.b. een Bentley Azure? En met het prijsverschil t.o.v. die werkelijk decadente Maybach Landaulet weet ik ook nog wel raad!
Best fout :?, dan kan Maybach er wel wat kwijt aan wat sjeiks :P
@Ringfan- Ik heb in de jaren ’90 van inmiddels de vorige eeuw gewerkt als ambtenaar. In de schrijvens, circulaires, stukken en brieven aldaar, was het gebruik van de aanspreekvorm “U” met hoofdletter volstrekt gangbaar. Dit dan in combinatie met de juiste titulatuur (drs, dr, ing, ba, enz.) en aanspreekvorm (“Waarde confraire”, “Waarde collegae”, “Zeer geachte”, “Exellentie”, “Majesteit”, enz.).
“Hem” en “Zijn” -dus 3e persoon- met hoofdletter was inderdaad voorbehouden aan de hogere macht en ben ik hoe dan ook in ambtelijke stukken als onderwerp geloof ik nooit tegen gekomen.

Dit was ook de tijd van lange volzinnen die rustig een alinea lang, meerdere regels lang konden duren, soms zelfs -er waren collega’s die daar een kunst van maakten- een geheel stuk lang, konden zijn. Ik kan ik mij herinneren dat in er die tijd bij de VNG dan ook een aktie op gang kwam om ambtenaren leesbaar Nederlands te laten schrijven, dat ook voor de normale burger leesbaar was…

:-)
@ Ringfan- Bovendien is het in jouw zin “Bij het aanspreken met een hoofdletter “U”, “Uw”, “Hem”, etc. bedoeld men al sinds de jaren ‘50 een hogere macht”, bedoelen met een ‘t’ in plaats van de ‘d’ die jij hier toepast. “…bedoelt men al sinds de jaren ’50…”

Prachtige wagen die Landauet…! Wat een stijl…!

…Tja…, taalgebruik- Waar hebben we het hier eigenlijk over!?! Auto’s!!!! Dáár gaat het over!

:-D !
Uchum… doe er mij maar twee !
Snoop Doggy D-O-DOUBLE-G en alllllllll zn rapvriendjes!

LOL
@Ringfan
Mijn comlimenten! U (JE bent nogal oud dus lijkt mij gepast) moet ophouden met het gemiep over kleine typefouten danwel spelvauten! Als het inderdaad zo is dat de tekst onleesbaar wordt, kan ik u reactie wel voorstellen maar dit is insane! Als je zo goed de nederlandse taal beheerst moet je er maar les gaan geven en niet hier op een AUTO site gaan zeuren over het onjuist gebruiken van woorden danwel het verkeerd typen. Trouwens heeft u er wel eens aan gedacht dat er mensen zijn met een ziekte genaamd dyslexie, is nogal kort door de bocht om zo maar aan te nemen dat het vanzelfsprekend is dat iedereen de nederlandse taal tot in de puntjes beheerst.

@On-topic
Wat een ongelofelijke dikke bak. Welke twee Nederlanders hebben de maybach bestelt?
Let maar op: Er komt geen een Laundaulet naar Nederland.
het is toch juist de doelstelling van maybach om een exclusief merk te zijn! daar hoort dus ook niet te veel auto’s verkopen bij!
“Heerlijk zo’n Landaulet in ons regenachtige kikkerlandje!”
Dat dak kan ook dicht en bovendien lijkt dat echt een luxe probleem.

H: Goedenmorgen meneer, waarheen gaat de reis vandaag?
M: Mogge Herman, nou gewoon naar ergens waar de zon schijnt.
H: Saint Tropez dan maar meneer?
M: Is goed Herman.
De Maybach 62 Landaulet is alvast wel een goed idee van de constucteur om arm van rijk te onderscheiden . . . , hetgeen hedendaags meer en meer zichtbaar wordt onder de bevolking. Tenminste, voor diegenen die het zich echt kunnen permiteren.

Echter, om het onderscheidt hedendaags echt zichtbaar te maken, daar ontbreken wel enige essentiele eigenschappen aan.

Dat de Chauffeurruimte appart wordt gehouden, daar heb ik persoonlijk alvast geen enkel bezwaar tegen-(hij moet zijn plaats kennen), maar als eigenaar wil ik toch wel dat er een 100 % open achterkant kan worden bekomen, dit is iets dat de constructeur over het hoofd heeft gezien anno 2007 / 2008 , hij heeft zich teveel geörriënteerd op verleden.

In Dubai als hedendaags voorbeeld van het extreem exclusieve wil je alvast jezelf volledig kunnen laten gelden als iemand die echt alles heeft bereikt . . .
Sorry hoor maar ik zie hier vooral de ordinaire kermisklant / bouwvakker in rond rijden. Van die types die totaal geen smaak hebben, heel goude sierraden en fans van Frans Bauer enzo. Kitsch heeft er een nieuwe topper bij wat mij betreft.
@ Bas

Als dat zo is, ga ik niet meer naar de kermis…
He zeg Bas- Wat heb jij tegen fans van Frans Bauer…? Daarmee trap je dus zo ongeveer driekwart van de Nerderlandse bevolking op zijn/haar gevoelige zieltje…!

…En nee voor je hem terugkaatst- ik voel mij persoonlijk niet aangesproken: RAMMSTEIN!!!

…Zou ik trouwens wel zien zitten- Zo’n Landaulet waar dan heel minzaam mijn soort muziek uit KNALT… :-D :-D :-D
@ jandepandaman: dan kom je me maar oppikken!!
Voor belangstelling,

Directeur Zegwaard Delft heeft er een besteld, maar heeft meer speelgoed!!!
ik ben blij dat ik voor dit mooie merk mag werken…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).