AMG staakt PK-gekte, RENNtech gaat vrolijk door

Auteur: , 30 Reacties

AMG mag onlangs dan hebben aangekondigd te stoppen met de pk-gekte en zal zich volgens geruchten misschien zelfs vergrijpen aan dieselmotoren, maar dat wil natuurlijk niet automatisch zeggen dat tuner RENNtech dit voorbeeld braaf opvolgt. De tuner stoort zich totaal niet aan het het voornemen van AMG en blijft rustig pk's toevoegen aan de dikste AMG modellen: S65, CL65 en SL65.

Met een “stage 3” kit wordt er uit het 6,0 liter V12 twin-turbo blok maar lieft 695 pk geperst, goed voor een koppel van meer dan 1200 Nm! Om dit te bereiken wordt het motormanagement opnieuw geprogrammeerd en het koelsysteem grondig aangepast. Natuurlijk ontbreekt een aangepaste uitlaat niet, zodat de hele straat recht overeind in bed zit, wanneer je een keertje laat thuis komt. In de VS kost de kit 18.990 dollar exclusief installatie. Meer details in onderstaand persbericht.

Mercedes CL65 AMG RENNtech

Mercedes CL65 AMG RENNtech

Mercedes CL65 AMG RENNtech

Mercedes CL65 AMG RENNtech

Mercedes CL65 AMG RENNtech

Persbericht

RENNtech PKG365

Lake Park, FL – 28JAN2008 – RENNtech PKG365

The last few years have seen a flood of 500 horsepower sedans almost pouring out of Germany from BMW, Audi, and Mercedes-Benz. Earlier this month, however, representatives from Mercedes and AMG announced that the “horsepower wars” were over, saying that outright power would no longer be the “main focus” for future sports sedans.

Apparently, no-one sent that “war over” memo to RENNTECH.

This morning, RENNTECH announced a new “stage 3” tune for the 2008 65 series AMG models, which makes use of what RENNTECH calls “next-generation ECU software” to get 695 hp and 890 lb-ft of torque from the AMG’s twin-turbo V12.

“Power will always be important to many customers, especially torque.” explains Hartmut Feyhl, RENNTECH’s president and ex technical director of AMG North America. “Our cars have always been able to make considerable torque, and have been praised in magazines for their drivability. Still, we are constantly trying to improve our product.”

Commitment to constant improvement is one reason RENNTECH has become known as one of the world’s premier tuning firms, and America’s foremost authority on Mercedes-Benz. RENNTECH believes their new software will further cement that knowledge in the public mind. “We now have two in-house engineers that are doing software full-time, and others that work with the software on a part-time or contract basis. We are always looking for improvements. The latest software takes advantage of the increased power of the new engine computers, and offers a number of small improvements that add up to a big ‘overall’ improvement,” Feyhl explains. “It really is that ‘next-generation’ sort of product that is much more advanced than what we were capable of offering before. Compared to earlier versions, our new software gives customers more power and better drivability in a way that is more reliable, smoother power curve, and even improves emissions and gas mileage.”

In addition to the software upgrades, RENNTECH adds a larger intercooler pump and secondary heat exchanger, as well as a pair of carbon fiber airboxes to improve the flow of cool air into the big AMG’s V12. The intercooler system upgrades reduce air intake temperatures by more than 20 degrees, delivering more consistent power compared to stock and allowing RENNTECH to more safely increase boost throughout the rpm range.

RENNTECH’s stainless steel sport mufflers (also part of the new package) produce a deep, distinctive growl that is suitably aggressive for a high-end luxury car. Feyhl suggests that his mufflers “let the car sound the way it is supposed to sound.”

With almost 900 lb-ft of torque available from the engine, RENNTECH’s upgrades deliver a real, noticeable improvement in terms power and acceleration compared to the already impressive performance of the stock 65 series AMG cars. MSRP for RENNTECH’s new performance “PKG3” for 65 series AMG is $18,990 (plus installation). PKG365 is available for S65, CL65, and SL65 AMG. Contact RENNTECH for more.30 reacties

Daar kan je wel goed “pak het 10 euro briefje van het dashboard” mee uitvoeren :lol:
Ziet er netjes uit. strakke auto zo…
Foute velgen.Voor de rest een strakke wagen met een mooi spoiler setje.Subtieler dan brabus
Ik durf te wedden dat deze nog langzamer is ook dan de standaard AMG, simpelweg door het complete verlies van tractie! 700pk, zijn ze gek geworden?
kom je nog van je plek met 1200nm! WTF 1000nm zijn eigenlijk al teveel
Wat is die CL65 toch een ontiegelijk lekkere bak he! Maar zoals een post eerder al stond: lekker=fout ;)
Wat een prachtigeeeee bak!! 695 pk :O:O 1200 Nm :O:O:O:O

En wit staat hem supergoed! Vooral met zwart/donker gekleurde details :D
*kwijl kwijl*
Ach, brabus doet het altijd nét iets beter : De Brabus T65 S met 715 Pk/ 1100 Nm gelimiteerd.

Of nee wacht, Carlsson had er ook een, genaamd de CK60, met 720 Pk, en met ongetwijfeld evenveel Nm…

Ow nee momentje, brabus had ook eens eerder een gepeperde versie, maar niet op basis van de AMG, maar op de mercedes CL600 :

http://www.autoblog.nl/archive/2006/09/25/de-nieuwe-mercedes-cl-coupe-door-brabus

730 pk en ongelimiteerd is het koppel 1320Nm !
Die pk strijd hoeft van mij ook niet, maar het is wel een plaatje van een auto!
daarmee kan je nu letterlijk de klinkers uit de straat trekken! :D
altijd mooi zo een licht getunede CL, en wit staat hem echt wel!
Het lijken wel Hartge velgen
enkel dat teken van renntech straalt geen +600pk uit, het is meer een hybride teken ;)
god damm,, zet maar op me pad, ik betaal wel in termijnen verspreid over 60 jaar:D
En na hoeveel km sta je met een rokende motor op de pechtstrook??!!
met 1200Nm blijft de halve auto staan en rijdt het blok door lijkt mij:S
met 1200Nm blijft de halve auto staan en rijdt het blok door lijkt mij:S
wat heb je aan zoveel pk’s als je ’t niet op de weg kan krijgen.
Wel een hele investering voor in de file….
Niet van deze tijd derhalve….jammer van deze droom
Mooie en strakke auto, eens wat anders :D
en mercedes/AMG begrensd de aandrijving al op 1000Nm omdat de aandrijflijn niet meer kan verdragen op de lange duur. mag hopen dat renntech de hele aandrijflijn heeft aangepast.
Ooit het filmpje van topgear gezien van de CL65 AMG ??
Die verloor het al tegen een stel touwtrekkers omdat er alleen maar wielspin was :)
Zal bij deze nog wel een stapje erger zijn geworden denk ik :)

Vindt het trouwens wel een mooie bak, lekker subtiel, maar wat een power zeg.
Ik zie trouwens nergens iets staan over de begrenzer…..
the bugcollector
PK race was leuk..ok..de techniek om 700+ pk uit een blok te halen dat betrouwbaar genoeg is voor de weg is er…heel mooi.
Maar als je auto dan 2500 kg weegt is voor mij de lol eraf.
Geef al dat geld maar uit aan gewichtsbesparing zodat je met 250 pk die enorme vadsige bakken het nakijken geeft. Terwijl jij al 100 rijd staan zij nog te spinnen voor het stoplicht omdat de tractiecontrole op stand 14 stond en hij had op stand 12 gemoeten, catch my drift?
the bugcollector
Ik vind die nieuwe mercedessen overigens best wel mooi.
Prachtig beest, stond bij de CL65 op het autosalon in Brussel ook al te kwijlen :p
Had nog nooit gehoord van RENNtech als tuner bij mercedes.. dus hou ik mijn vertrouwen in Brabus als “over-the-top” tuner!
mama mia wat zal die een bruut geluid maken .
licht getund maar wel smakkelijk.
Ziet er zeer strak en netjes uit!

Alleen vind ik het logo van Renntech ten opzichte van AMG of Brabus nogal saai.
Wow, Mercedes is back. BMW kan de koffers weer gaan inpakken. :)
Strakke Bak!
waar halen julie die 1200nm vandaag!
in het persbericht staat toch echt 890nm

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).