Katten moet je doodrijden!

Auteur: , 67 Reacties

Laat de titel je niet misleiden, want ik vind katten hele leuke beesten, maar in combinatie met de auto zorgen ze voor nogal wat problemen. Tom Boonen wilde uitwijken voor een kat en reed zijn Lamborghini Murciélago in puin. Zonder brokken, maar minstens net zo apart is het bericht van een man uit Schiedam die een bekeuring van 75 euro kreeg, omdat hij niet doorreed toen het stoplicht op groen sprong en netjes wachtte totdat een kat voor zijn auto was overgestoken.

De 49 jarige Cees Schuurmans stond met zijn witte Audi voor het rode verkeerslicht in zijn woonplaats. Net toen het stoplicht op groen sprong, stapte een kat de weg op. Hij wachtte en liet het beestje oversteken, zonder daarbij iemand te hinderen. Er stond stond immers niemand achter hem. Een overijverige agent, die samen met een collega bij de kruising stond te controleren, noteerde zijn kenteken. Dit resulteerde voor Cees in een schikkingsvoorstel van 75 euro. Hij had de agenten wel zien staan, maar was in de veronderstelling dat die een roodlicht-controle hielden.

Cees heeft er zijn buik vol van en de burgemeester en alle Kamerleden aangeschreven met de mededeling dat hij kotsmisselijk wordt van dit boetebeleid. Huub Veeneman van de politie Rotterdam Rijnmond geeft toe dat dit een zeldzaam geval is, maar de wet zegt nou eenmaal dat alles wat je doet waarbij je het verkeer belemmert, een overtreding is. Cees kan volgens hem het beste gewoon een klacht indienen. De Schiedammer laat het er in ieder geval niet bij zitten. (via: ad.nl)67 reacties

de mens verdwijnt en de regels krijgen de voorrang van die ambtenaartjes met een machtsgevoel
Wat en trieste lui, rij je er overheen is het dierenmishandeling is ook strafbaar…
wat een belachelijke gang van zaken zeg. Ieder normaal denkend mens zou stil blijven staan. Wat belachelijk om daar een bekeuring voor te geven.

Hieruit mag ik concluderen dat wanneer een voetganger oversteekt terwijl voor jou het licht op groen staat, je niet mag wachten omdat dit het belemmeren van andere weggebruikers inhoud, je moet dus de voetganger (of in het geval van het voorgaande ‘de kat’) gewoon plat rijden….absurd!!!
En die vent die wél door het rood reed hebben ze niet gezien omdat ze te druk bezig waren een voorzichtige bestuurder te kl****. Ik geef liever 75€ dan een kat (of eender welk dier) dood te rijden. Wat niet wegneemt dat het een boete is op Homer Simpson niveau. Toch stoer hé, agentje mogen spelen, blaffer mogen dragen en een grote bek hebben? Laat verantwoordelijke bestuurders ermaar voor opdraaien.
Mooi voorbeeld waarbij de regels er niet meer zijn om de mens te dienen maar de mens om de regel te dienen.
wel, in nl zijn er zo wel enkele dingen… persoonlijk heb ik in naarden ooit een bekeuring gekregen omdat ik men “autoradio” in men wagen had gelaten. Leuk detail: het gaat over een inbouw GPS systeem dat men NIET kan verwijderen.

Toen ik informeerde naar de reden van de boete bij een langslopende agent zie die leuk: tja, u zet zo wel aan tot diestal …” Waanzin, en als belg ben ik wel wat gewoon op vlak van regels, maar dit gaat er echt over…
Bij je rijlessen leer je dat je er alles aan moet doen om ongevallen in welke vorm dan ook te voorkomen.
Ook al maakt de andere partij een fout in het verkeer en sta jij in je recht doordat je keurig de verkeersregels volgt, dan nog ben je verplicht om uit te wijken en/of te remmen om schade te voorkomen.
dat krijg je als de politietop agenten dwingt om een bepaald bedrag aan boetes uit te delen per dag….de top van de politie moet move…dat is nu wel duidelijk.
Hm, afschieten die agenten.
Hoe wil de laffe arm der wet nu respect krijgen als ze dit soort situaties niet kunnen beoordelen met hun miniscule brein. Het is hopeloos!
@monza.. of gewoon wat minder gaan verdienen.. ze worden door onder andere onze boetes betaald! Ow.. en kunnen we nog meer boetes verwachten? Agenten willen toch meer gaan verdienen? dat geld moet ergens vandaan komen!
laat die agenten maar een keer oversteken bij groenlicht…..
@ tt; serieus? Ik neem aan dat je dat aangevochten hebt toch? En gewonnen? Ook al leg je een koffer vol geld open op je stoel, het is en blijf jouw eigendom en volgens mij kan je daar niet voor bekeurd worden. Wat niet wegneemt dat het dom is om die koffer daar neer te leggen natuurlijk.
Dit is toch te absurd voor woorden? Het is bijna niet te geloven…………..
En dan vinden ze het gek dat we totaal geen respect hebben voor de politie en politici.
@tt
:shock: Ik mag inderdaad hopen dat je dat hebt aangevochten…
Dan weet ik ook weer waarom die Veyron van een paar dagen terug een bekeuring kreeg…
Kortom, die man was zowiezo fout dat hij daar maar in de buurt was. Had hij wel weggereden had hij een boete gekregen. Verkeer dat er niet is kun je niet hinderen. Vervelend is dat je in Nederland echter eerst de boete moet betalen voordat je hem kunt aanvechten. Mag van mij een rechtzaak worden.
Die agenten moet je overrijden.
Ik hoode laats ook een verhaal van iemand die rijles kreeg.
Diegene liet een kat oversteken en zei de rijinstrukteur:
Waarom rijd je niet door?
Omdat ik die kat over wil laten gaan.
Ja en, rijdt hem maar dood!

Dat heeft hij gelukkig niet gedaan!!
Echt apparte lui die agenten!
Werd er niet gestaakt? In Loeb-stijl de naad uit dat agentje zijn broek rijden!
Ach die agenten zagen een dikke Audi die van hun leven niet zouden kunnen betalen met armoedzaaiersloontje en dachten “nou wij garanderen diens veiligheid en toch krijgen wij dat niet en wij zijn nu jalooooooooeeeeeeeeers” :-p
En dan nog laf achter zijn rug opschrijven ook, mjaja respect voor de “sterke” arm der wet!
ik heb het inderdaad aangevochten, maar heb wel een boete moeten betalen.
“het achterlaten van waardevolle bezittingen in de wagen dewelke zichtbaar zijn van buitenaf zetten aan tot diefstal”. en daar krijg je als belg dan een leuk cadeautje voor… 50 euro heeft het me toen gekost, gelukkig heeft de zaak de advocaat gefinancieerd.
Heb dat trouwens maar 1 keer meegemaakt, maar was toch 1 keer teveel… Als ze zouden hebben ingebroken zouden die heren in blauw toch niets hebben gedaan, pure afzetterij noem ik dat…
ZwerverRoodbaard
Gewoon stil blijven staan :) Als je over dat beessie heen rijd ben je nog duurder uit. En als dat volk een bon uitschrijft waarom gaat die daar dan niet mee in discussie dat volk is der makkelijk zat uit te lullen in deze situatie.
die meneer heeft dan wel 1 van de ultime offers geleverd zn lambo voor en kat
Raar hier hoor. Ik vraag me steeds maar weer af waar we in godsnaam mee bezig zijn. Mensen die een boete krijgen omdat ze iets in de auto laten liggen. Mensen die een boete krijgen omdat ze niet over een kat heen rijden.
Ik vraag me oprecht af hoe we op dit punt gekomen zijn. En in wat voor geestelijke gesteldheid hebben de mensen die dit soort boetes uitdelen. Heel jammer allemaal.
WAT BELACHELIJK !!

alsof die agenten niets beters te doen hebben dan alleen boetes uitschrijven voor belachelijke situaties.
dus als er een kind nog over straat loopt en je hebt groen mag je hem ook dood rijden? PFFFF
en dan willen die agenten ook nog eens staken wegens een te lage loon nou dan mogen ze van mij eerst fatsoenlijk werkverrichten en echte criminelen oppakken.

XX MIJ
HET IS JULLIE LAND WEES ER TROTS OP!
Jullie Nederlanders zijn al jaren zo goed als dood. Ik noemde mijn Nederlandse vrienden “Dooie”.
Waarom: Jullie zijn allemaal net echte schapen, jullie lopen allemaal 1 kant op maar als jullie moeten vluchten weten jullie de weg niet en botsen tegen elkaar op!
Democratie noemen jullie dat, jij springt over een hekje en jij vindt dat ik dat ook moet doen.
Doe ik het niet dan ben ik al strafbaar. Zelfs ACHTERLIJK (he! Pim “dooie”Fortuyn).
Wettelijk wordt ik gedwongen over jullie hekje te springen naar jullie fantasie.
Voorbeeld: Ik betaal verplicht ziektekosten terwijl ik dat NIET wil en GEEN gebruik maak van jullie ziekenhuizen of doktoren, ga liever dood dan dat ik mij door jullie doktoren laat helpen.
Toch betaal ik mee aan jullie fantasie.
Ik dat gare Bahrein of Koeweit, u weet die gevaarlijke moslimlanden, stel u wordt daar overreden terwijl u door ROOD loopt weet u dan wat er met u gebeurd!
U wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht, u wordt opgeknapt zonder eerst een nummertje te trekken of zelfs vragen ze niet naar kaartjes en papiertjes.
Zijn ze klaar met u dan mag u naar huis zonder maar 1 cent te betalen, alles doen ze in de naam van ALLAH, mot je hier proberen. U denkt misschien die ziekenhuizen stellen niks voor, die ziekenhuizen in de moslimlanden zijn net casino’s uit het westen, zo ook hun metrostations enz. U zult u ogen niet geloven, maar dat ziet u niet op tv. En jullie ziekenhuizen zijn vies, hebben wachtlijsten, je mot nummer trekken, ze zijn brutaal. In alle westerse landen krijgt 50% vroeg of laat KANKER, en dat met al die miljarden die ze van jullie hebben gestolen voor zogenaamd betere onderzoeken naar kanker, nou ik weet het wel maar ben achterlijk, geloof mij niet geloof uw overheid!
Zeer geachte meneer uit Schiedam, u heeft door het wachten inhet gehhel niet het verkeer belemmerd. Dit zou in het geval geweest zijn, wanneer u het katje heeft “doodgereden”, want zou dit immers gebeurd zijn….dan had u eendood katje op de weg en de politie had dan de Dierenambulance moeten telefoneren om het doodgereden katje op te halen en we weten dat de Dierenambulance niet op stel en sprong kan komen om het lieve kattelijkje op te kunnen halen…waardoor in tussentijd het verkeer inderdaad belemmerd zou zijn geweest en dit door de dienders in uniform. Dus wanneer u voor de rechter staat kunt u dit als weer woord gaan gebruiken…u heeft in feite het verkeer door kunnen laten rijden, zonder oponthoud te doen ontstaan. Deze dienders horen een reprimande (plus minstens 2weken schorsing onbetaald!!!) te krijgen met het inzake een goede Burger te hinderen in zijn goede na orde van het naleven in de samenleving. U meneer heeft ervoor gezorgd dat wanneer er kinderen daar voorbij komen met hun ouder(s) géén trauma over hebben gehouden, omdat op de weg een doodgereden katje had gelegen. Ik wens U meneer uit Schiedam heel veel succes bij de rechter wanneer u moet voorkomen van Uw boete…..en ook niet onbelangrijk….ik weet zeker dat een “Grote Natuurliefhebber” in de hemel uw daad heeft goedgekeurd!!!! Net zoals ik een grote Anjer fan!!!! Met vriedelijke groeten en hoogachting voor de meneer uit Schiedam.
En dan nog wat….die agent deed zijn werk…..volgens het boekje…zo hoort dat….! geen vragen stellen, de wet uitvoeren..stipt en kordaat. Daar houden wij van. En agenten verdienen ook een opslag want ze verdienen te weinig. En niet alleen meer geld moeten ze krijgen voor hun zware en noeste arbeid maar ook meer respect…van de burgers want ze zorgen ervoor dat onze straten veilig zijn en dat misstanden in de maatschappij “opgelost”worden….Och och..was ik ook maar politie agent geworden. Wat een nobel en mooi beroep is dat toch. Man..get a life!
Het is voor gek te woorden dat je hiervoor een bekeuring kan krijgen. Het is niert goed waar wij naar toe gaan. Als het goed is hebben wij een partij van de dieren in het kabinet. Waar zijn ze nu of hebben ze geen weet van. Om een mens of dier die nog leeft die dood te rijden. Geen enkel goed denkend mens kan zo iets doen. En diek…in het blauw die zo iets doet mag bij zich zelf te rade gaan wat hij voorstelt. Is dit de opvoeding die wij onze nakomelingen moeten geven.Ik stel het gelijk of het een mens is of een dier. Zo heb ik ook op de snelweg van Amersfoort naar Amsterdam afgelopen zondag omstreeks 14.00 uur 2 ganzen die op het snelweg waren beland de een was al aangereden en dood maar de andere was verdwaald en liep van de ene naar de andere kan. enkele van ons reden door maar het verkeer stond effe stil op de SNELWEG A1 naar amsterdam. Gelukkig waren er mensen die de moeite namen om te stoppe en het beest van de snelweg te drijven. Moet je nagaan op een SNELWEG waar mensen met een snelheid van 120 mogen jagen stond het effe stil.Wat zou iemand in het blauw hier doen . Om al die mensen die gestopt zijn de kentekens te noteren en voorzien van een boete.
Wij hebben een leven bespaart en dat is een compliment waard aaan al die mensen die zijn gestopt en in het biezonder de gene die uit zijn auto is gestapt om het beest van de snelweg te krijgen. En blauw maag gaan staken maar ze verdienen geen waardering met dit soort van optreden.
Nou wil ik hier wel even een kanttekening bij plaatsen. In het beschreven geval vind ik dat de bestuurder volkomen juist heeft gehandeld; immers er stond geen verkeer achter hem dat hij hinderde of in gevaar bracht.

In het algemeen zal je toch een afweging moeten maken tussen het leven van het dier dat je redt en de levens van overige weggebruikers die je mogelijk in gevaar brengt. Als je de keuze hebt tussen een bizarre uitwijkmanoeuvre waardoor je mogelijk de controle over je voertuig verliest, of een noodstop waardoor degene achter je op je knalt, of in een reflex uitwijken naar de andere weghelft om daar een tegenligger frontaal te rammen, en het leven van een kat, dan zou mijn beslissing — en dat zeg ik als vegetariër — toch in het nadeel van de kat uitvallen. Dus ja, je eerste reflex zal zijn om het dier te sparen — en dat niet zo is, zit er wellicht een steekje los — maar het zal van de situatie afhangen of dat daadwerkelijk ook kan.
het is te gek voor woorden dat je hiervoor een boete krijgt!
omdat je dan op dat moment zelf zo ‘humaan’ bent een kat over te laten steken, zonder het arme dier te pletter te rijden, krijg je een bekeuring omdat de blauwe buisjes van de wet vinden dat je gewoon door had moeten rijden. het ‘lullige’ van alles is nog dat als je wél door zou rijden (wat hopelijk niemand doet) je ook een boete krijgt wegens dierenmishandeling (wat logisch is).
maar natuurlijk altijd handig om zo je zakken leeg te schudden m.b.t de wet.
Aangezien deze man voor geen gevaarlijke situtaties gezorgd heeft door niet door te rijden vind ik dat de man naar de rechter moet stappen om hier tegen in te gaan!! Belachelijk, hij rijdt immer niet door rood en niemand heeft aan deze actie hinder ondervonden!! Laat de politie boeven gaan vangen of staken als ze niets beters te doen hebben!
Dit is toch te zot voor woorden. Nederland weer op zijn smalst.
Jezus nog aan toe, wat een achterlijk land hier, waar zijn ze mee bezig????
Gister plaatste ik een reactie omdat ik het niet eerlijk vond dat de politie-agenten niet meer mochten doen in hun vrije tijd wat ze wilden. Sorry, foutje, PAK ze maar aan die agenten!!
Zijn ze nou helemaal besodemieterd om te bekeuren terwijl je probeert een kat niet dood te rijden!! Bah bah, wat zielig van die agentjes, blij met hun macht, blij met hun arrogante houding, blij met hun uniform.
Ok, bij deze zal ik me aan de wet houden en iedereen plat rijden als ik groen licht heb. O nee, want daar krijg ik dan ook weer een bekeuring voor!! Kweet t niet meer, rijden of stoppen??
Bah, wat een land, ga me bijna schamen om Nederlander te zijn met die achterlijke regels hier. Corruptie in het buitenland?? Nou, hier kunnen ze er ook wat van!!!
Goed om te weten , regelmatig springt er zo’n wout voor men auto met zo een lichtgevende op hol geslagen vibrator in zijn hand.
Platrijden die handel…..

Ik ben ooit bekeurd voor wildplassen , terwijl ik stond te plassen tegen een boom op een afgelegen stuk weidegrond, waar je geen mens tegenkomt.
Maar nee , vanaf het moment dat je je leuter uit je broek haalt verschijnen ze uit het niets om je te bekeuren.
Zo te lezen aan de reacties zijn godzijdank de meesten nog rechtvaardig denkende burgers in een niet zo rechtvaardige staat. Soms helaas wel een beetje “schapen” zoals iemand schrijft. Het lijkt er op dat we met z`n alleen beetje bij beetje gehersenspoeld worden en moeten geloven dat krom recht is en recht krom. Het wordt hier zo langzamerhand echt een irritant landen dat terwijl verreweg de meeste mensen niet slecht zijn. Moeilijk verteerbaar!
bekeurd worden omdat je spullen zichtbaar in je auto had.
wat als ik de gordijnen van de woning open heb en iedereen die langsloopt en naar binnen kijkt
ben ik dan ook schuldig?
het enige voordeel daarvan is als ik de gordijnen dichtdoe is dat essent zeer blij is,extra stroom voor verlichting terwijl we zuiniger moeten zijn
trouwens zo een politie auto valt ook op ,heb altijd al zo`n blauw/rode balk willen hebben …krijgen zij dan ook een bekeuring wegens opzichtig aanwezig te zijn
Jeetje waar zijn we in de wereld (en vooral in dit land!) toch mee bezig? Dus een levend diertje moet maar dood, omdat het stoplicht op groen staat?! Nou ja!!! Ik heb zelf 2 katten en als oom agent mij daar een boete voor had gegeven, had ik eens over hém gereden.
Als een agent zo een van “een snor en geen ambitie ga bij de politie”, nou oversteekt en er is verder niemand moet ik natuurlijk ook doorrijden want ja ik mag het vekeer niet hinderen
Laat die lui toch in dienst gaan bij p. r de vries, leren ze teminste om met echte zaken bezig te zijn.
Wat een stelletje mierenneukers. `Maar de wet zegt nou eenmaal dat alles wat je doet waarbij je het verkeer belemmert, een overtreding is´ Flikker toch op zeg, stelletje autisten die zich maar vastklampen aan zo´n wet. Ik zou hetzelfde doen als Cees uit het elkaar, ik zou het er niet bij laten zitten..
reactie op schrijver± HET IS JULLIE LAND WEES ER TROTS OP!

Waar slaat dat op dat Nederlanders schapen zijn= Als we schapen zouden zijn die elk ander schaap dat de dam overgaat zouden volgen zouden we het wel klakkeloos met de 2 agenten eens zijn en hen dus volgen. Maar daar is hier geen sprake van, wel=
Ben het eens met vele reacties maar waarom gaat iedereen uit van dode katten. Als kind is onze hond doodgereden die plotseling de weg overstak, daar heb ik nu (als volwassen vrouw) nog verdriet van. Vorig jaar is m’n kat aangereden, wel overleeft dus, maar een gebroken pootje. Ik zal u de details besparen maar we hebben maanden ellende en ruim 1000 euro aan dierenartskosten gehad! Ik zal heus niet de enige zijn. Aanrijden en daarna doorrijden is laf! Ontwijken is alleen maar een normale reactie. En als je stil staat is het natuurlijk onzin om door te rijden. Een beest heeft immers geen benul van stoplichten.
Als het Om boetes gaat, belastingen of andere vormen van verrijking van de schatkist geldt in Nederland de regel ” de wet is de wet”
Is dit ook zo als het gaat om mensenrechten, Arbeidsrechten, Privacy, Gelijke behandeling.
Volgens mij kan die wet in sommige gevallen op verschillende manieren geïnterpreteerd worden en vervolgens op uiteenlopende manieren uitgevoerd worden. Niet in alle gevallen wordt even streng opgetreden. Bijvoorbeeld als mensen persoonlijk verhinderd worden.
Rudolph Illing
Een dier kan iemands eigendom zijn. Wanneer je zo’n dier doodt of beschadigd verniel je iemands eigendom. Wetboek van strafrecht hoofdstuk “Vernieling” artikel “dierenvernieling”.

De door de politie bekeurde man moet een brief aan het Openbaar Ministerie schrijven met een protest. Hij kan dan ook naar het vermelde artikel verwijzen.
Je houdt het niet voor mogelijk waar de politie tussen twee koffieronden nog allemaal tijd voor heeft. Ze zijn dan ook altijd met zijn tweeen: de een kan lezen en de ander kan schrijven. Ik weet nu tenminste wat me te doen staat als er een voetganger oversteekt terwijl mijn stoplicht op groen springt, gewoon gas geven en rijden, want als ik dit niet doe riskeer ik een boete van 75 euro en zoveel geld is me een mensen- of dierenleven toch niet waard!
waren dit soms iets te ijverige wetshandhavers?
En als toevallig je motor afslaat voor het groene licht, ben je dan ook “bekeurbaar”?
Er zitten al zoveel mazen in “de wet”. Er kunnen er nog wel meer bij. Kwestie van goed of fout interpreteren is tegenwoordig meteen een kwestie van leven of dood. Zootje hoor!
Rudolph Illing
Nog even over die politieagenten. Onderbetaald, onvoldoende opgeleid, zeer matig niveau van vooropleiding. Zielig eigenlijk.
Maar je hoeft toch niet persé poliietagent te worden en dan nog onderbetaald ook! Wie wil er tegenwoordig nog zo graag politieagent worden? Misschien zien zij het als een “roeping”: de medemens ” helpen”, net als soldaatje spelen en de mensheid “redden”. Alles is niet meer wat `t was en er zeker niet beter op geworden. Nog steeds wordt de gewone burger eerder en vaker gestraft -en ook nog om futiliteiten- dan een crimineel.En dan mag je niks zeggen want we leven toch in een “welvaatsstaat” van jewelste?
Voordat de welvaart “uitbrak”was het hier een stuk leefbaarder en veiliger.
Oh en trouwens wat zeurt die man nou, de bekeuring voor dierenmishandeling
zou veel hoger geweest zijn dus hij komt er erg goed vanaf.
Sander Kuijpers
En ik koop vorige week een nieuwe auto bij een uitocentrum in hillegom met de gelijknamige naam waar ik meer als 8000 euro voor neer tel. Ze regelen alles en staan overal garant voor maar helaas kom je er dan een paar dagen later achter dat de kilometerstand is teruggedraait en dat dit bijna dagelijks voorkomt bij dit bedrijf. Als je dan naar de politie gaat zeggen ze dat dit geen strafbaar feit is….. en dan gaan ze hiervoor bekeuren!!!!!
Dit slaat alles
als onze mannen/vrouwen in het blauw voor het niet dood rijden van een kat bonnen
gaan uitschrijven is dat wat mij betreft wel erg zielig,ja je kan het ook anders zien ze moeten
zoveel bonnen per jaar uitschrijven en iedere bon is er een
Maar dit gaat echt te ver
En nu vragen ze de nederlandse bevolking begrip sympathie voor hun staking
Nou dames en heren van de politie dat krijg je op deze manier zeker niet
Henk Kesler van de K.N.V.B zei pas in intervieuw toen onze agentjes staakte voor hun nieuwe cao,
Beste minister geef deze verwende kinderen er geen cent bij ze verdienen het niet
En ja ik en ik denk vele andere zijn het roerend met hem eens
De agentjes moeten maar eens echte misdrijven op gaan lossen,en leren mensen aan te spreken op hun fouten of gedrag.
Dat zal veel beter werken dan die onnodige bonnen waarvan dit echt een mooi schoolvoorbeeld is
De schipper uit het buitenland
Even een reactie uit een ver buitenland: We zijn niet voor niets vertrokken! Ik vind het jammer voor alle goede en prima mensen uit Nederland dat deze tereur van de macht zich zo laat gelden. Zoals de meeste schrijvers aangeven, Nederland is niet slecht, alleen de macht van de ambtenaren en politici is te groot geworden. Wisten jullie dat er in NL op dit moment realtief gezien meer ambtenaren rondlopen dan er overheidsdienaren in het oostblok waren? Een nieuwe beweging is hard nodig, maar zal het zwaar hebben. Dit nieuws is slechts een tipje van de zware sluier over een overigens erg mooi land. Wij blijven nog even elders bezig, ik heb 13 jaar lang in mijn thuisland geprobeerd veranderingen te veroorzaken en dat ging niet goed. Succes allemaal!
De schipper uit het buitenland
Overigens mijn thuisland is Nederland.
Het is zowiezo belachellijk om vanuit stilstand een dier gaan dood te rijden, ook al staan er honderd auto’s achter je te wachten.
In andere situaties moet de bestuurder het wel overwegen of hij al dan niet een uitwijkmaneuver maakt om het dier te sparen.

Zo reed ik een tijdje terug op de autosnelweg op het rechterrijvak tegen 120 , met langs mij een sufferd in een personenwagen op het linkervak .
Ik zag in de verte +- 200m afstand een gans oversteken op het linkervak , dus ik maar de pechstrook op om die sufferd langs mij ruimte te laten om het dier te ontwijken . Maar die lul rijdt er gewoon kijhard overheen , terwijl hij mij bekijkt van wat doet die gozer nu!
-edit: nutteloze bijdrage-
EN DAN VRAGEN DIEZELFDE AGENTJES NOG SALARIS VERHOGING OOK ? ? ? JOH……NIETS GEVEN AAN DIE LUI ! ! ! Hadden ze maar door moeten studeren ! ! !
Ik hoop dat diegenen die zo laf zijn later eeuwig zullen branden in de HEL!
Ik zou meer de wetboek (van verkeer) flink willen veranderen.

1 ding snap ik dan ook niet, want “ze” zeggen toch ook: veiligheid voor alles.

Maar dan is bij sommige politie agenten ver te zoeken, als het om boete gaat van het negeren van groen licht, terwijl je stond te wachten om een kat.

Verder snap ik wel waarom minister geen extra cent wil geven.
Van dergelijke mensen, in casu de agent, word je toch echt misselijk. Hoe ver kun je zakken. De overijverige man zou zich werkelijk dood moeten schamen. Ga zo door, dan maak je ontzettende veel vrienden.
als er geen auto achter hem stond te wachten … heeft hij dus het verkeer niet gehinderd. ik veronderstel dat de rechter hem daarom zal vrijspreken. ik vind dat agenten best vergissingen mogen maken, onze wetten zijn vaak niet simpel … maar hij had ook moeten zien dat er geen 2e auto stond te wachten
@Marian:

“soldaatje spelen en de mensheid redden”?? Denk eens even na voordat je iets boert, dat heeft hier niets mee te maken. Ikzelf ben soldaat, maar ik ga geen mensen naaien dmv boetes of iets.. En de mensheid redden…wij proberen mensen te helpen ja, dat is toch alleen maar goed? Maar de mensheid redden…je moet minder Amerikaanse films kijken, misschien dat je dan een realistische mening kunt vormen ipv dit achterlijk gebrabbel.
Gelukkig rij ik geen auto…haha…en voor de rest heb ik nog nooit iemand of een dier doodgelopen…behalve misschien een mier..maar als ik nu stop voor die mier…hmmmm…
ff toch een kleine reactie hier.
weet je hier is niet veel meer aan toe te voegen,om een bekeuring uit te delen omdat men wacht voor een overstekende kat.
Sjonge wat een geweldige prestatie van die agenten moeten ze doen als er werkelijk wat aan de hand is .
maar ja ze moeten toch wat als ze aan het actie voeren zijn .
Ik heb in mijn leven nooit mogen actie voeren omdat dat de voeding in gevaar zou brengen,dus maar beter de veiligheid en dus ga je maar zoeken of er nog ergens meer katten oversteken…wat een zielig gedoe .
Maar ja wat is een dier nu nog kijk maar eens naar de jacht ,waar ze nu ook weer is wat uitgedacht hebben de HEREN om een drijfjacht te houden …brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr op wilde zwijnen.
Maar doed laten die dan ook maar oversteken dan komen er nog meer bekeuringen …hahahahahaha erg zielig die agentjes.
Helemaal gelijk dat je niet door rijd ik zou precies het zelfde doen, respect en scheit aan de politie !! echt helemaal van de pot afgerukt die lui.
Ik blijf erbij…!!!! Balkie met je normen en waarden…..dit land moet zich schamen onder zo,n labiel persoon!!!!
Dus we moeten doorrijden, bij groen licht bij zebrapad??? NOU KIJK MAAR UIT DAN, MULTI,KINDEREN, BEJAARDEN! DAT WORDT DAN GASSE…..DANK ZIJ BALKIE

-edit: Je CapsLock is blijven hangen-
een aantal maanden terug is er op klaarlichte dag ingebroken bij mijn overburen.
in totaal voor 20.000 aan sieraden, computer apparatuur en kleding meegenomen.
omstanders hadden een verdachte auto gezien en dit gemeld aan de politie, die reageerde met “oh, dat is een bekende” blijkt echter dat de inbrekers uit een ander deel van het land komen dus niet onder het district vallen. je gaat er dan toch van uit dat het juiste district het overneemt, maar nee, er wordt helemaal niets aan gedaan, 20.000 weg, emotionele schade en wat doen ze, zich moddervet vreten aan vette rommel en automaten koffie zuipen.

ander voorbeeld: jaarlijks hebben we hier in ons dorp Timmerdorp, dit is een evenement van een week door vrijwilligers voor kinderen. aangezien het de hele week duurt blijven er s’nachts mensen op het terrein om de boel te bewaken.
halverwege de week komen er wat jongeren in beschonken toestand “langs”.
ze lopen te schreeuwen en zorgen voor overlast, na menig verzoek van de bewakers wordt de politie gebeld.
ze komen wel (!), twee jonge agentes, ze vragen de jongeren om legitimatie, de ene heeft het bij zich, de bestuurder van de auto (ook dronken) echter niet.
zeggen de agentes dat hij maar even naar huis moet lopen om het te halen, die is dus mooi niet terug gekomen. de ander mocht gewoon gaan.
ook het feit dat er een directe bedreiging werd geuit naar een van de bewakers kon de politie agentes er niet van overtuigen ook maar enige vorm van actie te ondernemen.

het zal allemaal wel in de regels van de politie staan, maar ik kijk er niet meer van op dat men tegenwoordig steeds meer de neiging krijgt om het heft in eigen hand te nemen.
mijn broer werkt bij de politie en ik heb het er vaak over met hem. hij is dan geen agent op straat maar doet ongevallen analyse.
een huidige collega van mij heeft bij de politie gewerkt en hij vertelde dat hij soms om 17:00 uur klaar was maar dan terug de straat op moest omdat hij niet genoeg had binnengehaald die dag.

politie, ze zien er grappig uit, zeker hoe de gemiddelde agente haar derrière in zo’n broek weet te proppen zonder dat hij scheurt, maar je hebt er geen ene klote aan.
ik heb geen respect meer voor politie, evenals politici.
jammer om te zien dat dit land langzaam verpauperd raakt, zonde gewoon.
was er maar een manier waarop we de politici dit achter hun bureau kunnen laten zien.
@ artikelschrijver en de gene die met de titel akkoord gaan.

Er scheelt allemaal iets met jullie als ge het lef hebt om een arm katje dood te rijden, iedereen die dit nog maar probeert of niet wilt stoppen, is ziek gewoon ziek…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).