Vandaag is het slurptax D-Day

Auteur: , 38 Reacties

Als je nog een Hummertje wilde kopen dan ben je vanaf vandaag tientallen(!) duizenden euro's meer kwijt dan gister. Jawel het is 1 februari en de slurptax is eindelijk ingevoerd. Eigenlijk zou dat pas gebeuren op 1 januari 2009 maar Woutertje Windvaan zag gouden bergen en heeft de invoering maar snel 11 maanden naar voren gehaald.

Ik neem aan dat iedereen inmiddels wel weet wat de slurptax inhoudt, maar ik zal het nog 1 keer kort uitleggen. Alle auto’s die wij leuk vinden zijn vanaf vandaag enkele honderden tot zelfs tienduizenden euro’s duurder geworden (heeft iets met Co2 uitstoot te maken ofzo) en alle geitenwollen sokken auto’s enkele honderden tot duizenden euro’s in prijs gedaald.

Maar door het belachelijke energielabel systeem dat we in Nederland hebben kan het dus gebeuren dat een auto als een Smart ForTwo Hybride maar liefst 290 euro duurder wordt. Een BMW 320d daarentegen wordt 1.200 euro goedkoper. En die Hummer H2? Die is vanaf vandaag maar liefst 30.000 (dertig duizend!) euro duurder geworden. Gelukkig is binnen kort de vernieuwde H2 leverbaar (meer vermogen en minder verbruik) en daalt de slurptax tot “slechts” 19.000 euro.

Maar een lichtpuntje is er ook Pon (importeur van oa VW & Audi) heeft namelijk besloten om per vandaag de prijzen van bepaalde uitvoeringen van de Polo, Golf & Passat te verlagen met bedragen die kunnen oplopen tot 2.000 of soms zelf 5.000 euro.38 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
-edit:check!-
-edit:check!-
2 zielen, één gedachte! ;-)
Welkom in de gekozen dictatuurstaat die Nederland heet :(
@ hein, koewijt? je hebt wel foute spelling :P

achja dan maar blijven fietsen:L
San Sebastiano
Hij bedoelde natuurlijk eigenlijk Koeweit ;-)
kijk gewoon ontlopen die slurptax!! topper pon
Is dit nou op de nieuwprijs of ook op 2de hands?
@C-ad, alleen op de nieuwprijs. Zit in de BPM verwerkt.
@kempuuss
Dat is niet een kwestie van ontlopen, dit is gewoon een kwestie van minder winst maken per verkochte eenheid. De bloedzuigers in Den Haag willen hoe dan ook het geld zien wat heet slurptax.
Ik kan bij Pon niets vinden over prijsdalingen, valt dat ergens te bekijken welke modellen en hoeveel er af gaat?
@robbie, Dank.
De SUV is vanaf vandaag dus weer meer statussymbool geworden. Want alle mensen die het tot nu toe ‘net aan’ konden betalen gaan nu over op de Prius :lol: en de mensen met een vermogen kunnen lekker verder slurpen.
Een zwarte dag vandaag net als de dag dat BPM ingevoerd werd. Dit is overigens gewoon een jaloeziebelasting. Het merendeel van de auto’s die goedkoper worden zijn grijze muizen. Is het Europees wel toegestaan dit? Ik vind dat er een regel moet komen dat binnen Europa het absolute PPP moet gelden betreft auto’s. Gewoon uniforme prijs en dan hoop ik op de sterke autolobby in Duitsland, zodat we Duitse prijzen krijgen.

Trouwens, kun je die nog een keer lezen en opnieuw proberen: “Smart ForTwo Hybride maar liefst 290 euro duur wordt.”?
Ik kan er niet mee zitten dat een H2 duurder wordt. Maar het systeem klopt inderdaad voor geen meter. Wie gaat er nu een smart straffen en een BMW belonen? Als ik groter ga rijden betaal ik minder BPM. Is dat milieuvriendelijk?
@ Kyanite; ach ja, democratie is dan toch ook gewoon de dictatuur van de meerderheid?! Helaas zijn er momenteel ‘volksvertegenwoordigers’ in de tweede kamer die een meerderheid vormen en die graag hun eigen frustraties willen botvieren op de hard werkende man ten eigen glorie…..
En alle gebruikte auto’s die je uit het buitenland wil halen worden opeens ook duurder en niet door de slurptax maar omdat ze stiekem de milieulabels ook hebben verschoven en dus duurder hebben gemaakt. Ik heb daarom nog snel even deze week een de grens overgehaald. Pakken ze je niet op de slurptax dan pakken ze je dus op het milieulabel.
Daarnaast gaat de wegenbelasting ook omhoog en doen ze geen ene zak aan de files, ik hoop dat dit kabinet heel snel valt.
@Justin
Precies dat zeg ik :)
Dit is de straf voor Nederland, kiezen voor PvdA, CDA en ChristenUnie (die is het toch?). Gelukkig heb ik op een andere partij gestemd, dus aan mij ligt het niet.
Straks trekken die malloten daar in Den Haag dat achterlijke rekeningrijden ook nog uit de kast….. KASSA.
Brandstoftoeslagen verlagen? Nee natuurlijk niet!
Houderschapsbelasting verlagen? Nee natuurlijk niet!
BPM verlagen cq afschaffen? Nee natuurlijk niet!
In Den Haag doen ze mooie beloftes maar je kan er beter niets van geloven, het gaat ze maar om één ding GELD. En laat de automobilist nou net een mooi slachtoffer zijn om helemaal leeg te zuigen.

Trouwens die slurptax slaat ook helemaal nergens op, de CO2 uitstoot van auto’s is maar een fractie van wat de industrie, landbouw en de natuur (vulkanen) uitstoot. In de tijd van de dinosaurussen waren er geen auto’s en toen ging de wereld ook kapot… dus dat hele verhaal dat de CO2-uitstoot de boosdoener is is compleet uit de lucht gegrepen.
@Kyanite

Compleet… compleet…. het is grotendeels uit de lucht gegrepen imo :)
Daar beginnen nu meer mensen in te geloven ja maar zoals altijd doet onze regering maar wat net als die achterlijk 80 km zone’s hoppa lang leve de doorstroming en de file’s nee dat is goed voor het milieu en de economie. Snelheid bevorderd doorstroming maar dat snappen ze niet in Den Haag. Als je de stop half uit bad trekt loopt duurt het ook langer voor het bad leeg is, misschien wordt dat begrepen daar? Lang leve ons linkse kabinet, de man die iedere dag wil werken en 50 km heen en weer terug moet in de file wordt gepakt. Wat krijg je dan niemand wil meer in de auto om nog naar zijn werk te gaan, openbaar vervoer is voor velen helemaal geen optie. Iedereen laat dus banen die op meer dan fietsafstand zijn lekker schieten. Goed voor de economie en de werkeloosheid dit soort zaken. Ook dit snappen ze niet in Den Haag, mobiliteit (en de auto) is een groot goed.
-edit: iets meer nuance mag ook wel-
BPM is toch wel verlaagd? weet alleen niet echt hoeveel en nieuwe-auto-kopers gaan er sowieso op achteruit.

Erg schofterig allemaal… Ik ben nog steeds voor een systeem waarbij alle extra autobelastingen afgeschaft worden en iemand max. 200pj aan wegenbelasting betaald. Alleen de Accijnzen mogen dan flink omhoog.

Op die manier kan ik lekker 10 leuke ouwe wagens in de garage zetten en steeds kiezen waar ik dan een stukje in wil rijden :D
-edit: let ene beetje op je taalgebruik!-
wahaha
wees niet bang dit probleem lost zich vanzelf wel op dankzij de auto fabrikanten zelf… Porsche heeft namelijk al een motor klaar liggen die de slurptax ontloopt en zo zal iedereen wel volgen…
Hoorde juist op de radio dat Shell elk uur 2 miljard dollar verdiende.
Dat geld hebben ze ook hard nodig om te investeren!
om mis verstanden te voorkomen; die 2 miljard is omzet! dus geen winst!!!
Sorry, jullie hebben gelijk, ik zal iets beleefder zijn.

Waar is onze regering toch allemaal mee bezig! Het enige waar ze aan denken is GELD, en echt niet meer aan het milieu. ( anders liepen de auto’s van tegenwoordig wel op water of op zonneenergie. ) Maar ja…. De wereldeconomie he…Ik ben die schijnheiligeid zo langzamerhand spuugzat!
Kan deze tekst wel door de beugel? Ik dank u!
Alles die met de politiek te maken heeft is uit de lucht gegrepen. Het moet gewoon geld opleveren. Het doel heiligt de middelen.
vØlvØ frǽk
FF een beedje oftopic, maar het heeft er toch weer mee te maken..
Wie weet een goeie site waar alle regelgeving mbt auto & milieu opstaan?

ik maak voor school een presentatie over auto en milieu (om aan te tonen dat de auto helemaal niet zo slecht is als de overheid ons wil doen denken), en daarvoor zoek ik een site waar duidelijk alle wetten en regels mbt tot de auto opstaan, en wat men in de toekomst nog allemaal van plan is.

Oke Oke ik geef toe, autoblog is een hele goede bron ;-) maar tot nu toe heb ik alleen maar autoblog gebruikt en dat valt ook wel een beedje op he :-P

alvast bedankt voor de hulp
Feest, ik ga morgen waarschijnlijk een nieuwe auto kopen… Mag ik fijn als 1 van de eersten “profiteren” van deze regeling.
@ Alwood; BPM is verlaagd, maar dus wel slurptax erbij. En de wegenbelasting is omhoog gegaan (terwijl ze die ook zouden afschaffen… :| ).

@ Volvo Freak; http://www.groenopweg.nl heeft wel veel (maar is heel nieuw, dus mss niet compleet) en http://www.overheid.nl voor alle wetten.
‘Maar door het belachelijke energielabel systeem dat we in Nederland hebben kan het dus gebeuren dat een auto als een Smart ForTwo Hybride maar liefst 290 euro duur wordt.’

290 euro DUURDER ;)

-edit: gefixt!-
Een donkere dag in de geschiedenis van autorijdend Nederland…

Verschrekkelek.
als je een wagen importeert uit de jaren ’90 moet je dan ook slurptax betalen of krijg je daar dan een grote korting op net als bpm ??
Ben zo blij langzamerhand dat ik niet meer in Nederland woon. Het is boeiend te zien hoe een land zichzelf de grond in boord vanaf de zijlijn.
Hummer 30 000 EURO ! duurder zeg je dat nou goed? Pfff… we zullen het er maar weer mee moeten doen.

@Bob
Geef je geen ongelijk, maar je moet toch ergens werken….
@benny1 … er is werk zat in de wereld .. mensen die hard werken en goede vakkennis heben zijn bijna overal welkom.
koop een ‘geitenwollensokken’ auto en leg er de motor van een hummer in.
snel rijden, minder betalen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).