De snelste street-legal BMW: 360 km/u

Auteur: , 84 Reacties

G-Power heeft met de M5 Hurricane een nieuw snelheidsrecord neergezet. Op de testtrack in Papenburg werd met GPS een snelheid van 360 km/u gemeten.

De M5 met Bi-Kompressor heeft een vermogen van 730pk. Op 31 januari 2008 werd om 1.31 pm een topsnelheid gemeten van 360 km/h | 225 mph.

Wind: South 7,4 m/s
Temperature: 4,4 Celsius
Measurement: 2D Datelogger with 20 Hz

ATP test M5 Hurricane

The world’s fastest and most powerful street-legal BMW is made by G-POWER. The 340-km/h G-POWER HURRICANE is based on the latest BMW M5. At the heart of the high-performance sedan is a five-liter V10 engine with G-POWER EVO II supercharging system that delivers 730 hp / 537.3 kW.

To achieve the desired increase in power output of 223 hp / 164 kW for the fast-revving engine that normally produces 507 hp / 373 kW, G-POWER, in cooperation with ASA Automotive, has developed a high-tech supercharging system. The system uses one belt-driven ASA T1-12 compressor for each cylinder bank. Contrary to conventional mechanical chargers that waste a large portion of the additional power on being driven themselves, the ASA compressor has an efficiency rate of up to 80 percent. The ASA charger is also small, which allows G-POWER to install two of them in the tight confines of the M5 engine bay. With a maximum airstream volume of up to 1,200 kg per hour per cylinder bank the compressors are designed for an even higher power output. Boost pressure is limited to 0.5 bars.

Met dank aan Rick voor de tip!84 reacties

Dat is best rap voor een 5
Dit is gewoon een supercar. Niks snelle sedan ofzo, gewoon een supercar! :D
Zet hem maar op de stoep
heerlijk… :D
Waar is de tijd dat je zo hard zelfs nog niet met de snelste sportwagen kon…

Maakt met da auto op vakantie gaan wel veel leuker natuurlijk :P
Sjeeez…. zo hard kan je niet eens op de Autobahn.

Hoeft natuurlijk ook niet, het gaat om het idee.
wel mooie kleur, en natuurlijk zeeer snel,!
Brabus ROCKET trekt mij toch wat meer en die is ook nog steeds street legal ;-)
Qua uiterlijk is de BMW lekker standaard gehouden op enkele kleine dingetjes na, goed werk
Die voorbumper is eigenlijk helemaal niet mis.
Wel wel…Wat een toeval.Ook 730 pk.

Zie : http://www.autoblog.nl/archive/2006/11/21/brabus-rocket-cls-weer-een-tikkie-sneller

En de cls rocket is sneller ook nog.

Wie is hier de beste?Bmw fans zeggen altijd : “mercedes is sneller omdat ze meer pk hebben”.
Wel, blijkbaar dus niet.

Mooie AMG bumper op die bmw trouwens…
Mooie snelheid voor een mooie sportbolide, vindt ik dan toch. De siteskurts zijn wel lekker.
Vreselijk zinloos, maar wel leuk.

toch liever een gewone M5.
30km/h erbij. Zo moet het. Alleen jammer van die lelijke Mercedes Bumper. Originele M5 ziet er gewoon perfect uit. Ze zullen wel een reden voor hebben.
En nu deze vermogen op de M6 loslaten!
Oeh Audi liefhebbers eat this. Met jullie 600 PK RS6 . hahahahahaahahaa
Audi is met OBD tuning, labtob aan de auto waarschijnlijk zo naar de 800pk te chippen. Hoelang is het rechtste stuk van dit testcircuit, op foto lijkt het me niet erg lang.
eerlijk gezegd vind ik dat bmw met G-power moest overleggen tijdens de productie van de M5. Want de G-Power hurricane ziet er realistisch getuned uit en eigenlijk de enige en eerste getunede auto die beter is dan het origineel. Prachtig! alles klopt gewoon bij deze auto. De m5 is een verschrikkelijke auto. Erg lelijk. Maar nu ziet deze M5 er supergeweldig uit! G-powerrrrrrr!!
Sick
Emissierechten kopen?
@ SimonMc
Daarnaast is die Rocket ook nog eens van Brabus. Met andere woorden; degelijker dan degelijk. Dat valt bij deze snelle jonge nog maar te bezien.

Ik zou deze prestaties ook liever zien bij de 6-serie in plaats van een sedan.
730 peekaa en 360km/u in een gewone sedan :O heel erg vet en tegelijkertijd een beetje overdadig
Een BMW rijdt 360 per uur, en iedereen begint te zeiken over Mercedes, Brabus en AMG …

Vreemde boel hier.
Vet! :p Mooie kleur trouwens.
Hahaha ja, eat this Audi liefhebbers, een auto die aerodynamisch onstabiel wordt halverwege zijn topsnelheid.
De Darwin awards kijken reikhalzend toe.
Is die snelheid in beide richtingen gemeten of is het de pieksnelheid? 7,4 m/s is namelijk 26,6 km/u dat maakt dus nogal wat verschil of je met wind mee of met wind tegen deze snelheid probeert te rijden…..
@majinstar
Audi RS6 is standaard 580pk, dus BMW eat this :)
Ik denk dat ze wind tegen en bergop hebben gemeten. Het ding zou immers “makkelijk” en “ruim meer” dan 350 km/uur halen volgens de persberichten….
Wat een vette bak, ik ga er gelijk een bestellen! En toen werd ik wakker…
Liever een e63,al loopt die maar 320 onbegrenst.Gewoon een beter model
@a-buis: de baan ligt “noord/zuid” maar over een twee richting meting staat er niets….. Bij een noord/zuid baan en 26,6km/u wind kan de topsnelheid nogal wat hoger/lager uitvallen…..

Overigens is een recht stuk van 4 km dan weer wat aan de korte kant waardoor je dus waarschijnlijk al met 280/300 het rechte stuk op moet draaien anders haal je maar moeilijk de topsnelheid, of het ding moet echt bizar hard trekken van 280 tot 360…..
Aston Martin,
Let eens op je spelling. Vind ik zonder t oke. Overigens een beste BMW. Zou ik ook in mijn garage willen hebben. Zou overigens wel de wielkasten verbreden.
@roy: en siteskurts zijn ook echt sideskirts…
Haha lache dit, rij je met je dikke sportauto lkkr 320 op de autobahn, komt er nog ff vrorlijk een M5 voorbij. Hij ziet er ook erg strak uit.
Wat zou de Barabus “rocket” kunne halen op de testtrack in Papenburg ? 320?
@roy: ‘Zou ik ook wel in mijn garage willen hebben.’ Wat zou je ook wel in je garage willen hebben? en ‘Zou overigens wel de wielkasten verbreden.’ Wie? Let eens op je grammatica! ;-)
@ Jordey,

Je vind de M5 spuuglelijk , en dan plakken deze jongens er een bumpertje op en lelijke sideskirts en je vind hem ineens super???

@ RScosworth ,

De Brabus rocket veel degelijker ?? Dan heb je het filmpje van fifth gear waarschijnlijk niet gezien waar hij na een paar km op de autobahn al de geest gaf.
jaja, lekker stukje automobiel, g-power heeft trouwens ook een vreselijk lekkere versie van de 7 reeks, kun je bijna een m7 noemen. En hier bewijzen ze nogmaals dat ze weten waar ze mee bezig zijn, volgend jaar op het nardo highspeed-event?
IK snap niet dat mensen zeggen ..
leuke AMG bumper op het M5…
Hebben die mensen eingelijk verstand van auto’s
of willen ze gewoon hier wat aandacht krijgen???
Voor de rest auto is super straks…Maar toch
Lievver de (Alpina B5S)
@csl: aangezien een kleeman e55 met veel minder vermogen al 338km/u heeft gereden op papenburg denk ik dat die Rocket toch minstens 350 gaat halen en waarschijnlijk meer…. met de limiter erop heeft het ding 1100nm, zonder 1350nm geloof ik….

The Record – step-by-step:
1. Acceleration from the start point
2. Into the first bend at 254 km/h
3. Full throttle out of the bend, down the straight – 315 km/h
4. Into next bend with 315 km/h
5. Down into 4. gear – acceleration to 322 km/h
6. Next gear – Record 338 km/h

FACTS
· KLEEMANN Mercedes-Benz E55K
· Engine: 5.5-litre V8
· Output: 607 bhp
· Torque: 750 Nm
· 0-100 km/h: 4.6 sec.
· Topspeed: 338 km/h
@ Tim
Ja want de m5 is een beetje uit verhouding. De vormen in de bumper en de wielen passen helemaal niet bij die auto. Het maakt ‘m meer een speeltje. Ik zou eerder gaan voor een bmw 550i met M-sport pakket ( wat veel beter staat dan het M pakket van de M5 ) dan een m5 ja. Deze G-power heeft gewoon de auto zo gemaakt, dat het allemaal past. Het hoort allemaal perfect bij elkaar. De m5 niet.
@w0o0dy
Yep, die 338km/h van 2002 door kleeman was zeker wel een leuke prestatie.
Die Rocket is nauwelijks betrouwbaar. Vraag is hoe lang hij dit kan volhouden.
@csl anders hebben ze bij Brabus ook de Bullit nog…. zelfde motor als de CLS 730pk en 1000nm (limited) maar dan in de c-klasse….
oops sorry de Brabus Bullit is limited op 1100nm maar eigenlijk levert de motor 1320nm

Brabus will present at the IAA Motor Show in Frankfurt a 720 hp 1,320 Nm of torque monster Mercedes C-Class – the BRABUS BULLIT. As Brabus says, the BRABUS BULLIT has a top speed of more than 360 km/h (224 mph) and sprints from 0 to 100 km/h in 3.9 seconds.
Erg lekker, maar voor dit geld (300.000 Euro) heb je heel wat keuzemogelijkheden.
@ W0o0dy: Whah ja, doe mij maar die Bullit idd :D

@ CSL: En waarom zou deze Hurricane wél betrouwbaar zijn?
Dit is toch wel bizar zo’n M5 die 360 km/h neer zet. Prachtig
@w0o0dy
Ze gooien die V12 blok gewoon weer in andere auto’s. Alleen jammer dat die blok zo onbetrouwbaar getund is.
@Davidov
Daar weet ik nog hellemaal niks van. De eerste keer dat ze een record wouden neer zetten hadden ze ook last van een elektronische storing geloof ik.
Brabus onbetrouwbaar? Dat zal nog wel meevallen, ze geven niet voor niets 4 jaar en 100.000 km garantie. Ik denk alleen dat ze bij dit soort topspeed events teveel willen en ook de testauto’s gebruiken die al heel wat voor de kiezen hebben gehad….
Ze geven 4jaar garantie omdat ze gewoon te veel voor hun wagens vragen.
Ik dacht dat het ook zo iets was met de Enzo. Dat je altijd nog een nieuwe motor kreeg nadat je de oude naar de klote had gereden.
netjes voor een 5 serie hoor , 360 kmh is erg snel..
Zo dat is een stevige snelheid. Volgens mij heb je dan een verrekijker nodig om te zien of er 2 km verder niet iemand met zijn audi a6 250 aan het rijden is. Want dan wordt het toch tijd om te remmen :-)

Ziet er wel netjes uit. Hoewel ik hem toch langs de buitenkant standaard had gehouden. Kwestie van af en toe is een Lambo, porsche of een ferrari is stevig op zijn flikker te geven.

Qua looks toch liever de brabus rocket, ik weet het je ziet van ver dat er aan geknutseld is, maar blijf het gewoon een streling voor het oog vinden die cls. Hoewel de nieuwe s-klasse er ook wel mag wezen. Maar die zie je hier in omstreken al veel te veel rijden. Denk dat zowat iedereen in Brasschaat, Kapellen, Kalmthout en Wuustwezel die het kan betalen al eentje heeft gekocht :s
Wij willen filmpje! Wij willen filmpje! Wij willen filmpje! Wij willen filmpje!
@t Kyanite:

Goh echt waar ?? En dat met al die turbo’s erbij waar Bmw het zonder doet en standaard al op de 507 pk zit.

Werkelijk om te huilen bij Audi.
@w0o0dy
Ik ben zelf een keer in papenburg geweest met school (hts autotechniek) en die baan is in werkelijkheid als je er overheen rij echt tering lang.
Hebben toen nog een paar rondjes gereden over de handling baan mee mogen rijden met een paar testrijden in o.a. een EVO 8, dat ging echt zeer hard :D
@majinstar
Wat doet BMW met dieselmotoren? Daar zitten toch ook echt turbo’s op, is dat dan ook om te huilen? Bugatti, Koenigsegg en nog wat supersporters gebruiken ook allemaal turbo’s en/of kompressoren, vind je zeker ook om te huilen? En wat zit er op deze BMW? Goed geen turbo, maar wel een kompressor die hetzelfde resultaat geeft als een turbo, druk verhoging in de motor. Dus deze BMW met dubbele kompressor is ook om te huilen?

Lees het verhaal dat Yuri schreef op 2 February 2008 om 20:37 dat in de gelinkte post in het verhaaltje staat. Staat precies in wat voor nut een turbo heeft. Misschien dat je, met BMW-logo gebrandmerkte, hersenen dan snappen wat de gedachten gang is van onder ander Audi is om één of meerdere turbo’s te gebruiken.
Zal ik ff nog meer olie op het vuur gooien?

Als ik moet kiezen voor Audi, BMW of Mercedes, dan kies ik voor Mercedes, BMW en Volkswagen, in die volgorde.

:)
bob gooit ook nog een beetje olie op het vuur. Morgen allemaal weer gaan zeiken op SUVs he ?
IK vind de kleur niks maar hij ziet er verder goed uit
@ RSCosworth:

Brabus degelijk?? Heb ooit een filmpje gezien van ik dacht Fifth Gear waarin ze de rocket op de Autobahn gingen testen.. Heb nog nooit een auto zo vaak in zo’n korte periode kapot zien gaan.
Niet Overdreven Styling + SNEL = ONBETAALBAAR
@a_buis: je hebt enigzins gelijk met je kritiek op roy.. maar het onderwerp van zijn zinnen ( ‘Zou ik ook wel in mijn garage willen hebben.’ en ‘Zou overigens wel de wielkasten verbreden.’ ) staat namelijk al in een zin daarvoor.. Er ontbreekt echter weldegelijk een verwijzing naar die BMW in deze zinnen..

Ik snap je commentaar, maar zo fout was roy zijn commentaar ook niet echt, alhoewel het ook niet bepaald diepgaand is… -_-“
Mazda specialist
Mazda specialist
haha:D jah dat had ik niet gezien :) maar zijn goed bezig toch ???
ze hebben dus de technische problemen opgelosd waar ze nog last van hadden in Nardo even terug. 360km/h! hallo, maar wat wil je met 730pk!
lekker trappen met een 7bak
nouja zon bmwtje is niet miss nee alleen de kleur valt me tegen :(
srry voor doublepost maarja ik vind die mercedes minder mooi dan die bmw en dan nog iets sta je met zon bmw m6 ofzo voor het stoplicht zittie alemaal stoer te doen trek jij hem eruit met je m5 vind ik toch heerlijk :P
@ Ashtray
Ik weet dat dat filmpje het ultieme wapen is voor MB-haters en bashers. Maar je zult verstelt staan als je enig idee zou hebben hoeveel (extreme) Brabus modellen de teller al meer dan eens rond geweest zijn zonder ook maar één motorrevisie te hebben ondergaan.

Helaas zijn dit soort feiten niet makkelijk te refereren via internet, mede doordat een Brabus zo exclusief is. Het enige wat je dus kunt doen is botweg concluderen dat het brol is wanneer je een keer op je vrije middag Fifth Gear zit te kijken.
Sjonge, wat een zinloze auto. Wel knappe techniek, dat wel!
Brabus/G-Power… het maakt deze keer echt niet uit of BMW nu beter is als Mercedes of omgekeerd.( Want iedereen weet dat MB BMW ownt!)

Je moet wel toegeven dat 360(!) kph ongelofelijk snel is voor een auto zoals deze.
Wat maakt het uit? Als je genoeg slijk der aarde rondstrooit kun je elke snelle auto sneller maken. Deze cijfers zijn absoluut indrukwekkend, het punt is dat het niet zoveel meer zegt. 360? Ja, erg, erg hard, maar wat wil je met 730 pk? 5 liter motorvermogen en twee compressors erop geschroefd. En dat allemaal op een wagen die sowieso al was bedoeld om teringhard te rijden,.


Doet verder niets af aan deze auto, het maakt hem niet minder goed, maar het zegt gewoon niks. Die hele pk-race russen fabrikanten en tunerts begint nergens op te slaan. Dan komt Mercedes met een twinturbo V12 E-Klasse die 350 haalt, dan komt BMW met een twin-supercharged V10 5-serie die 360 haalt.

Waar hebben we ’t dan nog over?

*mompelt iets over kinderen en pissen in zandbakken en gaat bier halen*
vraagt dochterlief : papa , mag ik de auto vanavond ?
Wat ik me nou afvraag als ik dit zo lees is waar jullie zelf in rijden aangezien vele van jullie deze auto afkraken.. ik heb een mercedes gehad en voor geschaamt maar sinds ik bmw heb knalluh zonder mankementent.. mijn mening hij zal ons er allemaal uit knalluh… fucking beest gewoon
Ik geef het toe… is sneller dan de mijne… mag ook wel voor 300.000 ;) Ik ben benieuwd wat dit kost als je je eigen M5 meeneemt, staat nergens op de site.
fijn met het gezin achter in:p
Kleur is echt TOP…..eens wat anders :)
Geef mij maar de ‘gewone’ e60 m5. Die gaat meer dan snel genoeg met 507pk en verbruikt tenminste geen zwembad aan naft op 2 km.
De looks van de gewone m5 zijn trouwens ook veel beter.
Snel Sneller Snelst ,, dit is echt het toppunt van boeke met een auto …
m6 g-power Hurricane
ja leuk zo een m5 g-power.maar als ikk dan tog moet kiezen ga ik voor de m6 versie ervan. ik heb zelf een m6 g-power Hurricane gereden en dat gaat tog net iets sneller 750 pk en hij ziet er ook sportiever uit als ik eerlijk moet zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).