Volkswagen Routan officieel

Auteur: , 76 Reacties

Hier zijn de eerste officiële afbeeldingen van de nieuwe Volkswagen Routan. Een Chrysler Grand Voyager met VW saus, speciaal voor de Amerikanen...

De Routan zal voor het eerst getoond worden op de Chicago Auto Show (morgen) en zal vanaf deze zomer naar de Amerikaanse dealers komen. De zevenzitter is samen met Chrysler gemaakt en is gebaseerd op de Grand Voyager.

De VW Routan zal alleen in de VS geleverd worden en gaat ongeveer $25.000 dollar kosten. Bij de verkoopstart is er keuze uit een 4.0-liter V6 (met 253 pk en 355 Nm koppel) en een 3.8-liter V6 (met 197 pk en 312 Nm koppel). Er staan GEEN diesels in de planning (via germancarblog.com).

Volkswagen Routan
Volkswagen Routan
Volkswagen Routan
Volkswagen Routan76 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
Kijk die Duitsers eens gaan! Hier ons maar Bluemotion’s aansmeren, en daar gewoon een 4,0 v6 in een busje hangen. The hypocrites from Wolfsburg!
Tsja. Ik kan er eerlijk gezegd niet rauwig om zijn. Het ziet er niet al te geweldig uit en aangezien het op een Grand Voyager gebaseerd is zullen er wel wagens zijn die stukken beter rijden.
jesus 3,8v6 (neem aan dat dat de goedkoopste wordt) voor 25,000dollar

wist dat de prijzen daar laag zijn, maar 25k is nog geen 19duizend euro
Voorkant is europees, vind het wel mooi. Achterkant is zo typisch amerikaans.
Alleen aan het stuur herken je dat je in een VW zit, verder niet! Geen enkel detail dat mij doet denken aan een VW.
Hoe wil je de Amerikanen ooit aan de diesel krijgen als je die dingen niet gaat leveren daar?
-edit: thanks, is gefixt!-

Hopelijk rijdt de routan ook als een Grand Voyager en niet als een VW Transporter, zit echt een wereld van verschil tussen qua rijgedrag! Ik hoop het voor die Amerikanen ;)
Is dit echt nodig?
En VW maakt normaliter geen dikke motoren, maar omdat het in Amerika is komen de litertjes wel even kijken.
Vraag me af of de amerikanen hier wel op zitten te wachten, aangezien ze zelf al de grand voyager hebben….
“nutteloze bijdrage” – Dat gevoel heb ik ook bij dit busje. Het is een segment dat op zijn retour is. Waarom dan als Europees merk met zo’n low-tech product in de VS op de markt komen? Klanten die een Voyager willen kopen wel een Voyager. Klanten die een VW willen zoeken toch meer Europees raffinement, denk ik.
Hey waar is dat Rotan dan, ik zie helemaal geen rotan. Oh Routan nee dat is wel een goede naam. Best wel mooie bus ook! Oh het is een mpv… nou ja ehm lamagaan het doet me denken aan de Opel Sintra maar dan met een VW voor en achterkant…. Vooral aan die kant van de plas houden en niet naar europa halen. Die Sintra was ook een mega flop.
Wat kost z’on doos in Nederland. €40.000 ?
Wat een aarslelijk ding. Onooglijk lomp en smakeloos. Nice job VAG!

Het interieur is op ’t eerste gezicht nog wel te pruimen, maar ik kan me vergissen als het interieur naar Amerikaanse maatstaven is ingericht (lees: met het plastic van gerecyclede condooms).
@ Klaas: dit is nou juist het Amerikaanse concept:
Soms (natuurlijk niet altijd) zie je ‘hier’ toch ook wel Amerikanen die dan een Low Fat no Carb Ceasar Salad willen, zonder olie erop etc. etc:
Deze klusbus is voor de zelfde Amerikaan: wel kunnen zeggen dat je naar Europe gaat, daar vervolgens als Amerikaan proberen je tijd kunnen doorkomen, vooral geen idee hebben waar je bent en dat cultuur in NL anders is dat in Paris; maar wel in Europe zijn.

Deze mensen zeggen nu: Ik heb een Europese auto! En het beste is nog wel dat er een 4.0L in zit en dat ie goedkoop is!

En voor Volkswagen is het ook handig: goede reclame in de US: je ziet vaker een Volkswagen rijden, mensen krijgen precies wat ze verwachten en tegen de tijd Volkswagen echt is gearriveerd, dan zullen meer Amerikanen zien dat Volkswagen nog meer te bieden heeft!

Daarnaast is het natuurlijk wel een schande dat Volkwagen hier hun logo op durft te plakken.
jammer jongens..

carnaval zit erop :(..

maar niet getreurd.. volgendjaar weer…


leuke auto trouwens!.. alleen hij moet mooi zwart zijn met chroome accenten!! :D

gr. :D
Wat een giller..

Echt die lelijke komplampen.. Die plakken
ze nu op elk model.. Vind ze lelijk..
Een ander front en het zou een mooie wagen zijn.
Mooi weer iets anders . Dat had ik niet gedacht van Volkwagen .
die uitstekende bumper bij de achterkant daar moeten ze echt mee stoppen dat is zo fout, voor de rest best een lekker snuutje alleen de verhoudingen kloppen niet echt, het lijkt soms een beetje een MB vito met een nieuwe VW voor en achterkant, oja en die achterlichten zijn best wel van je weet ik het wie dat verzonnen hebt of iets in die richting
Dan was de concept toch een STUK beter ( http://www.autoblog.nl/archive/2006/11/12/volkswagen-neeza-concept ), dit lijkt nergens op. Wat een lelijk ding.
Heel gek nieuws dit. Iets zegt me dat hier meer achter zit. Zeker op motorisch gebied want 253pk uit een 4 liter V6 is natuurlijk belachelijk weinig en typisch Amerikaans. Het is waarschijnlijk niet toevallig dat Chrysler ook precies een 4.0 V6 heeft met 253pk. En hé, toevallig heeft Chrysler ook een 3.8 V6 met 197pk.
Citrofiel evil twin
@Rippance;

“”Dan was de concept toch een STUK beter ( http://www.autoblog.nl/archive/2006/11/12/volkswagen-neeza-concept ), dit lijkt nergens op. Wat een lelijk ding.””

Dit is de conceptvorm van de Routan niet. Dit is de Neeza een Crossover/SUV dat enkel voor de chinese markt bestemd is.
De Routan is een AMERIKAANSE MPV.
@ eMilt,
Ja, er staat toch ook dat het een Voyager is?
Citrofiel evil twin
Door het uiterlijk ben ik geschokt (in de negatieve zin) maar waar zijn die veelgoedmakende 7 plaatsen? ;)
“De zevenzitter is samen met Chrysler gemaakt en is gebaseerd op de Grand Voyager.”

Joh? Gek, dat zou je zo toch niet zeggen. ;)
Laten ze dit ding maar lekker aan de overkant van de plas houden. Ik neem aan dat dit in een Chrysler fabriek gebouwd wordt?
Hee, liever dit, dan de Touran.
Citrofiel evil twin
Voor saaie degelijkheid = Chrysler Grand Voyager
Voor sportieve gezinnen = Dodge Journey
Voor gezinnen die geen smaak hebben = VW Routan
VW gooit met de Routan letterlijk ROUT (roet) in het eten. ;)
Wow dikke bak. Ik denk dat deze auto goed gaat verkopen, omdat veel Amerikanen een Europese auto als status zien. Ook is deze auto goedkoop.
Het moet niet gekker worden.
Haha wat een giller!

@ RUS: ja laten we het omdraaien! Zij een VW baksteen en ik een Mustang!
Kunnen ze dan wel plastic leveren als er een VW logo op zit? Zie post over productiestop Chrysler.
ik vind toch dat ze er een 1.9 Tdi mogen inlepelen ( de 90 pk versie uiteraard ) :)
dikke richard
Deze kan de competitie wel aan met de BMW x6. Ze zijn allebei zo lelijk,ik hoop ook dat ie niet hier gaat komen.
@Citrofiel evil twin:
Oké, dat wist ik niet. Dat maakt het echter nog wel een stuk erger – de copycat Chinamen krijgen dus een mooiere auto dan de Amerikanen! Nou wens ik geen van beiden veel positieve dingen toe, maar óók geen negatieve… toch vind ik de Amerikaanse designs wat origineler dan die van de Chinezen ;)
Jammer dat het zo’n typisch busjesmodel is. Dit kon ik jammergenoeg ook al constateren bij de nieuwe Grand Voyager. Dat het qua uiterlijk ook anders kan bewijst Renault al een tijdje. Spijtig.

En dat interieur vind ik een samengeraapt zooitje. Het ziet er niet uit, in tegenstelling tot bijv. dat van de huidige Honda Civic (dat in eerste instantie er ook niet al te coherent uitziet).
Hier maar zeiken over Ecotax, Slurptax en weet ik het, maar daar gewoon een 4 liter V6 erin gooien.

Ding is ook nog niet echt super te noemen (lage pk per liter ratio) en zuipt natuurlijk als de neten…
Wow, die low-tech engine is echt bizar voor huidige maatstaven. Ik woon op dit moment in Seattle en het exotische aan een europese auto, zoals een bmw/ audi/ mercedes, voor de amerikanen is dat je met kleine motor en laag verbruik wel hoog vermogen en prestaties kunt krijgen. Dit is gewoon net zo lomp als alle dodge grand caravans, honda odyssees en grand voyagers. deze pk/liter range komt in de buurt van onze Dodge ram van 2500 met 5,2 V8 uit 1985, die heeft namelijk 145 pk, dus komt in de buurt, ;)
Maar het is uiteraard wel een erg praktische bak en zal hier goed gaan verkopen want het blijft een europese auto en wat dat betreft zijn amerikanen ook weer makkelijk te overtuigen. Spreek mezelf beetje tegen maar toch…
Moest wel lachen met de naam: Touran, Routan? Wat is het volgende? De Folg? (Golf).

Hij is trouwens enorm lelijk, gelukkig dat hij niet naar europa komt :)
@Rus
Goedkoop voor een Europees,.. maar wel ruim $ 2.000,- duurder dan de zelfde Voyager.

Die neus,.. die zou op de Transporter ook wel staan.
wat een bizar laag vermogen/koppel komt er uit die grote motoren! hadden ze niet beter de bestaande 3,6liter v6 kunnen nemen. die heeft meer vermogen en koppel! of zijn deze motoren ook overgenomen van Chrysler?
Hahahaha, een Touran aan de anabolen met een motor waar ze in de jaren 50 trots op waren. Wat is er fout gegaan met de zuinige auto’s van VW? Of snappen ze Amerika, waar ze tegenwoordig ook helemaal in het hybride zitten, niet meer en willen ze toch een keer een poging doen om daar ook voet aan de grond te krijgen? Zo ja, waarom in godsnaam met een motor met een dergelijk vermogen….
diesel is in de USA een status symbool, diesel is daar duurder als benzine. Ze worden wel geleverd maar niet zoveel.
Ziet er erg amerikaans uit..
Opvolger voor Sharan?

Is wel al beter, omdat het niet zo’n blok is met verstelbare stoelen.. maar ik weet het niet..
Binnenkort nog meer badge engineering, maar dan samen met Tata.

VW Anturo = Tata Nano
USA style
erg laat van VW. In VS is de Honda Odyssey en de Toyota Sienna de marktleiders mpv. Trouwens auto’s van deze formaten rijden in praktijk hooguit 1 op 8
Lelijk, idioot grote motor en het interieur ziet eruit alsof deze in de jaren 70 in Detroit in elkaar is geschroeft.
Ik ben benieuwd of dit net zo’n kwaliteitsramp wordt als de M-serie voor Mercedes. Waarom kopen Amerikanen een VW? Omdat hij weliswaar kleiner is, maar daarvoor in de plaats veel kwalitatiever. Slim!

Als VW nou een grote auto maakt die net zo betrouwbaar is als de rommel waar ze al genoeg van hebben, verliezen ze niet alleen aan dit monster, maar ook aan imago en daarbij dus verkopen van de “Rabbit”. Dom!

Verder lopen ze hier ver achter de feiten aan, ook in Amerika wordt de benzine eerder duurder dan goedkoper, en het duurt niet lang of ze worden daar snugger genoeg om te zien dat een zuinge motor een goed substituut is voor kubieke inches. Dom!
Wat een belachelijk ding, als ie net zo “goed” scoort bij de Euro N cap als de Voyager dan sterft Amirika uit als iedereen in dit hok gaat rijden. Ik snap niet dat je als VW concern zo’n ding onder het VW badge wil verkopen, zal net zo’n draak zijn als de waardeloze VW Fox ook zo’n VW die het logo eigenlijk niet mag dragen.
Het interieur is regelrecht overgenomen uit de Voyager met enkele kleine detail wijzigingen.
Nou, nou, Volkswagen…
Daar gaat je goede naam. Een Chrysler met VW op de kap. :D
Nou zullen die Amerikanen waarschijnlijk toch geen kwaliteits verschil merken, maar ben wel zo slim deze ‘dingen’ in de ‘States’ te laten…
werk de achterkant wat bij zorg voor een betere motorisatie en de verkoop zal een succes worden. Veel mensen die een auto , (geen busje)zoeken met 7 plaatsen en nog wat ruimte willen komen uit bij een espace van renault. Maar wegens de vele gebreken, de mindere kwaliteit en het slechte imago denk ik dat als de routan in europa op de markt gebracht zl worden , een grote hit zal worden.
Vervanger van de sharan???
enigszins is dit wel een verbetering vind ik
@Sebbe, wat te denken van de Galaxy, de C8 en consorten en de Previa(maken ze die nog trouwens) Zullen vast allemaal van een hogere kwaliteit zijn dan die veel te dure Espace. En qua formaat zullen ze er ook echt niet aan onderdoen denk ik.
Een 3,8 V6 met 197 pk?? wat een slap onding :p die Amerikaanse motoren zijn zwaar verouderd en zuipen als een tierelier. Gelukkig houden ze hem daar net als Passat CC met 3,6L van 280 pk en verouderde Tiptronic-bak.
Een woord…. L E L I J K !!!
Citrofiel evil twin
@markieanta;

“Previa(maken ze die nog trouwens) ”

Neen ze maken die niet meer.

http://www.autoblog.nl/archive/2005/12/21/nieuwe_toyota_previa_niet_voor
best mooi…………………………:S
cheap het is niet wat je van vw kunt verwachten.
Amerikanen hebben liever motoren die veel koppel leveren en tegenwoordig zelfs dat auto’s niet zo veel zuipen!
Gek genoeg staan Amerikaanse auto’s wel bekend om het feit dat ze veel zuipen.

Vandaar de hybride hype, die in Japan werd geproduceert, in Amerika werd gepopulariseerd kwam overwaaien naar onwetende in Europa.


Overigens komen de motoren gewoon van Chrysler.
Zoals Chrysler ook Volkswagen diesel motoren gebruikt, welke gek genoeg warm werd onthaalt ondanks dat dezelfde motoren in Volkswagen werden afgezeken.
Vind niemand die achterlichten een beetje op die van de nieuwe 9-5 break lijken?
routan, touran, maakt niet uit hoe je het spelt, een combi van die letters kan blijkbaar geen mooie wagen opleveren!
duidelijk voor de amerikanen.
VW kan inneens geen interieur meer maken en van goede motoren hebben ze precies ook niet meer gehoord..
Misschien ben ik de enigste maar ik vind de voorkant wel geslaagd. De voorkant ziet er zo netjes uit.
@ DAT; Hij komt niet naar Europa, dus prijzen van de VW zijn er niet. Maar de nieuwe Grand Voyager (ik heb de prijzen na lang zoeken gevonden): “In februari staat de nieuwe Grand Voyager bij de dealers. Een benzineversie kost minimaal 45.990 euro en de diesel heeft prijzen vanaf 49.900 euro.” (bron: autoweek.nl)
Das het enige voordeel aan amerika, je kan tenmiste nog ademhalen als je samen allemaal optrekt aan de lichten.
Hier beginnen alle diesel mooi te roken en mag ik vlug mijn circulerend luchtknopje (hoe noemt dat eigenlijk?) indrukken :)
wat en terig lelijk amerikaans kreng is dit dan nee liever een grand voyager zelf
Ze hebben zich er wel makkelijk vanaf gemaakt toen ze een naam verzonnen!
59-LK-TH (peugeot 307 sw)
Opvolger van de ”Touran” zeker.
lekker negatief allemaal…
toch een leuke kar voor weinig!
Goed motorisch kan er zeker wel wat verbeterd worden, maar ziet er ok uit.
De Espace is top alleen scrap… sta je te vaak bij de garage (nadat ze je hebben opgehaald…)

Dus laat maar over komen, voor gezinnen een prima ruimte wagen!
ik heb deze auto al besteld en komt over een paar dagen en dan heb ik deze auto echt.
eric venneker
wat is dit nu weer voor nieuws;eerst de mooie microbus,en ons nu weer blij maken met een dooie mus.de nieuwe routan,alleen in amerika op de markt.regel voor ons ook eens een mooi model waar je lekker met grote kinderen in kunt cruisen.groeten van een ietwat teleurgestelde liefhebber.
het lijkt net op een tiguan met een groot gat eraan
Kijk nou eens waar ze die automaat pook hebben geplaatst :S

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).