Column Lotte: Desastreus schadegevalletje

Auteur: , 43 Reacties

Toen ik nog in Rotterdam woonde, bleek er bijna dagelijks schade te zijn aan de fijne leaseslet. Uitzwaaiend portier, sleutelbossen met Parkinson, voetzolen met zijspiegelmagneet en zelfs in hartje zomer een strijker met een verlate nieuwjaarsgroet. Maar zoals het yupperige stadsbewoners betaamt maalden we daar niet om. Als er maar vervangend vervoer was. In die tijd werd er door de groen geörienteerde werkplaats-receptionist een fiets aangeboden. Met afgrijzen haalden we onze neus op voor de degelijke opoefiets die nog nooit enig wegdek had bereden. Concessies deden we dan maar in de vorm van een éénserie in plaats van een drie. Factuurtje? Stuur maar door naar het welbekende adres!

Inmiddels wonen we niet meer in Rotterdam en zijn we zeker geen yuppen meer, maar cententellende ondernemers. De Beemer is vervangen door een tweedehands Volkswagen. Ik ben nu zelf verantwoordelijk voor het voldoen van het factuurbedrag. De schadegevalletjes stapelen zich op, maar uiteraard steek ik liever mijn kop in het zand. Wat er niet is, deert mij niet en dus was ik de auto gewoon niet. Schade? Welnee! Maargoed, het verslonzen van mijn auto heeft ook impact op mijn verdere leven. Het sluipt er in. Een beetje vergelijkbaar met een huwelijk van talloze jaren waarbij je de moeite niet meer neemt en grootverbruiker van pantykousjes en krulspelden wordt. Ook ik kom ’s ochtends slonzig tevoorschijn en weet nog net de pyjamabroek van mijn reet te trekken om ‘m te vervangen door een joggingbroek.

Totdat ik laatst echt eens polshoogte moest nemen wat de optelsom van alle schades was en ik genoodzaakt was de auto te wassen. Ineens stond mijn auto te glimmen in de parkeergarage en het voelde echt als een bevrijding. Een soort vervroegde voorjaarsschoonmaak. Mijn rekening beloofde een voorspoedig 2008 en dus wordt de garage gebeld voor een opknapbeurt. Terwijl ik met de telefoon in m’n handen in de spiegel kijk, zie ik de vale joggingbroek en een toef grijs haar op mijn hoofd. Een paar dagen later staat mijn auto bij de garage en zit ik bij de kapper. ‘Schat, desastreus schadegevalletje’ mekkert kapper Julio. Op het programma staat dezelfde behandeling als mijn vervoermiddel. Geverfd en gelakt verschijnt er bij het afrekenen 150,- euro op de kassa-display. Op naar de garage alwaar er 230,- euro onder de streep staat.

Bij thuiskomst krijg ik te horen dat grijs toch wel gedistingeerd staat en dat een joggingbroek en voortaan fietsen een goede combinatie vormt.43 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Begint leuk.
Zakt wel een beetje af.

en 230 euro, vind ik best mee vallen.
230 euro? Wat heb je vervangen? Uw ruitenwissers?
Inderdaad, Lappy, daar voeg ik NIETS meer aan toe….!!
Details jongens… details… ;-)
Goed stukje weer hoor
hey lotte, die pluk grijs, dat zal toch wel mee vallen?:P
en 230 voor lakken & spuiten is geen geld
Leuk en herkenbaar verhaal!
… toch weer typisch dat niemand valt over die 150,- voor de kapper! Typisch jongensblogje… ;)
Ik ga maar eens douchen, dan kan ik meteen mijn joggingbroek wisselen voor een spijkerbroek.
Lotte, we kunnen er wel over vallen, dir 150 euro, maar jullie blijven het er toch wel aan uitgeven ;)
@Casper 1: dus het ligt gewoon aan thuiswerken!? ;-)

@Casper 2:…so true!
Leuke column! :)
“‘Schat, desastreus schadegevalletje’ mekkert kapper Julio.”

Herkenbaar, volgens mn vriendin!
Zat je bij Rob Peetoom? :P Voor 150 euro?
bwa… ik denk dat mijn passie voor mijn auto(’s hopelijk ;) ) verder zal reiken dan een glanzende carroserie, btw een afgepeigerde auto creërt bij mij eerder een sfeer van vertrouwen, een soort van ‘mijn auto heeft me nog nooit in de steek gelaten aangezien ik hem al alle hoekjes van het asfalt heb kunnen laten zien en dat zie je :) ‘
@Brammeh: hahaha! Zeg maar tegen je vriendin: we worden belazerd waar we bijstaan!
@de vlaeminck: …en als je in jouw betoog auto verandert in vriend(in)/verloofde/e.d.? ;-)
Leuk verhaal! Ik zou wel een ander kapper zoeken… 150 euro betalen en dan nog staan ook (……..waar we bijstaan!) :)
Ik denk dat je mateloze populariteit hard daalt nu je onthuld hebt dat je een grijs plukje hebt ;)
150 euro voor een kapper? Ik zal het nooit kunnen begrijpen…

230 euro voor een schadegevalletje is natuurlijk 3 x niets, helemaal als je bedenkt dat deze schade aan een of andere k.ut-Fiesta al 750 pleuri’s was:

http://www.autoblog.nl/archive/2007/06/03/portierschade-wat-kost-da
@Kees: of ik ben gewoon een enorme trendsetter?
Arme Lotte. € 230,= dat is ongeveer wat ik afreken voor één Pirelli P Zero. Zucht. Maar ik leef met je mee.
the bugcollector
Ik hou wel van die rat-look!
Bij vrouwen dan he ;)
Dat plukje grijs maakt niet uit hoor Lotte, de vriendin van m’n broer is 28 en al behoorlijk gruizig grijzig en het staat haar nog leuk ook! Waarom zou je altijd je haar moeten verven? Laat de natuur lekker z’n werk doen, zeg ik altijd maar…
@Incognito: wat voel ik me gesterkt…
@evo: gruizig? Hoe weet jij dat nou weer? ;-)
Overigens eis ik wel een foto van je kapsel, € 150,=? Ik zet alles in op 5.000 extensions, overal highlights en een stuk er aan knippen.
Incognito: zozo eisen? Extensions? Gast, als ik 380,- euro al moeizaam moet ophoesten wat denk je dan van een fortuin aan extensions?
@Lotte: hoe kun jij nou weer weten dat er gruizig staat? Ik heb het toch doorgestreept?
@ Incognito
hoeveel inchjes zijn dat dan wel? (ik zou nl ook graag pirelli’s onder mijn auto willen (later natuurlijk) )
the bugcollector
Ja Lotte hij heeft gelijk, eigenlijk moeten er twee fotos bij.
Een van voor en een van na het ~pimp my collumnist~ gebeuren.
@evo: ik kan heel goed mijn kop in het zand steken, maar ook lezen wat ik wil lezen! ;-)

@the bugcollector: hahaha! Moeten, eisen, … Tuttuttut…
the bugcollector
Ik zei toch eigenlijk, je moet helemaal niets hoor!
Van mij in ieder geval niet. Schrijf nog maar wat leuke collumns, als je wilt, dan ben ik tevreden en ik heb wat te lezen tijdens het renderen.
@the bugcollector: if the customer is satisfied… ;-)
the bugcollector
Afronden en next!
Ik snap em.
Wacht ff …. eerst heb je een leaseslet… en ik geef je gelijk hoor…Who cares…maar dan moet je je eigen leaseslet betalen en dan interesseert het ineens hoe ze eruit ziet? Wat ik niet snap heh….is waarom boeit die auto nou ineens? Omdat het nou wel uit je eigen beurs moet komen?
Het blijft toch gewoon een slet….of je dr nou zelf moet betalen of niet, die auto blijft toch gewoon het voertuig voor van a naar b….het is niet plotseling een Ferrari geworden…of een andere exoot…toch?
Je hebt het een beetje verbloemd, door de shuld van de schades op andere af te schuiven (toegeven: Rotterdam is ook een stad vol aso’s want ik ken meerdere mensen van daar met dezelfde schades) maar je bevestigd enkel wat ik al jaren denk: Het boeit leaserijders niks wat er met hun auto gebeurd want ze hoeven het toch niet zelf te betalen. Dat verklaart ook het ik-rij-alleen gedrag van de meeste leaserijders. Gelukkig zie je ze altijd van mijlen ver aankomen.
Van de andere kant….een auto is maar een auto en dit soort zaken zijn in echte steden (waar ze niet eens weten waar Rotterdam ligt) niet eens verzekerd. Dat is ook de reden dat je bijvoorbeeld in de meeste Franse steden auto’s van nog geen jaar oud ziet rijden met dit soort Parkeerschades.
Als de auto toch maar een slet is….waarom boeit het dan hoe ze eruit ziet?
Is het dan stiekum toch belangrijk om een beetje netjes voor de dag te komen?
Zo ja….dat was toch bij die leaseslet ook belangrijk dan?
Beste Bas, ik zou graag een reactie willen geven op jouw reactie, alleen… ik begrijp ‘m niet!
@ Lotte: thuiswerken is de bom! :D
vrouw en verkeer gaan gewoon niet samen ;)
Ooit draaiden we ook elk dubbeltje tien keer om om ons in onze basisbehoeftes te kunnen voorzien. Gelukkig is dat al weer een tijdje geleden…

Maar het heeft me in ieder geval één ding geleerd:

Experience is a hard teacher. She gives the test first and the lessons afterwards.
Wat zou die 150 euro bij de kapper ons kunnen deren, goede mannen zijn blij dat hun vrouw begrijpt waar zij zoveel geld aan uitgeven. ;)
@ Rick dos
wow cool gezegde! die ga ik onthouden! :)
@Rick Dos: I’ll keep that in mind! Tnx!
maar da’s toch geen Beemer OF VW, maar een Daewoo?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).