Wordt dit de BMW Z4 of Z9?

Auteur: , 66 Reacties

Als er ergens veel gespeculeerd wordt, dan is dat natuurlijk op de financiële beursvloer, maar ook in autoland wordt vaak over van alles gespeculeerd. In tegenstelling tot speculeren met opties en aandelen, is speculeren in autoland doorgaans een stuk vriendelijker voor je portemonnee. Zo kunnen we bijvoorbeeld nog een poos blijven speculeren of dit nu een nieuwe BWM Z4 of Z9 is, zonder dat het ons een cent kost.

Onze vrienden van autoblog.it vonden deze spyshots op sportbilen.se en beiden hebben ze het over de nieuwe BMW Z4. Dezelfde gecamoufleerde roadster kwamen we eerder dit jaar al tegen en toen hadden we het nog over de BMW Z9.

Het kan dus twee kanten op. Of we hebben het hier inderdaad over een iets groter model dat als Z9 boven de Z4 zal worden geplaatst. Of voor de Z4 die in 2006 nog behoorlijk werd vernieuwd, staat alweer een iets gegroeide opvolger achter de coulissen. Als ik zou moeten gokken, gok ik op de Z9.

Het blijven allemaal geruchten en speculaties, maar mocht het een Z9 worden, dan zal deze in de top uitvoering waarschijnlijk worden uitgerust met de 507 pk sterke V10 uit de M5 en M6. Mocht het een Z4 worden, dan houden we rekening met de 420pk sterke V8 uit de M3. Ik heb in ieder geval geen idee, dus als jij het wel denkt te weten, speculeer dan lekker mee.

BMW Z?66 reacties

Neeh, dat kan geen BMW zijn ;)
Ik citeer: ‘is speculeren in autoland doorgaans een stuk vriendelijker voor je portemonnee’

Reactie: totdat men genoeg heeft van al dat speculeren en een mooie vierwieler aanschaft, wat is dan verstandiger:p? (auto tuurlijk(A), ondanks de afschrijvingen, kosten etc.?)
hij ziet er wel een stuk groter uit dan de huidige z4..

dus misschien wel de z9 gespot?
Ohja on topic: Ben benieuwd:D
Wie weet is het wel een Mercedes Slc :O
Ik hoop de Z9, anders wordt die Z4 zo’n log beest. Hoop het niet!!! Hoop dat er op die V10 een turbootje geschroefd wordt, 420 pk en 507 is naar mijn mening een te klein verschil….

Z4 met de V8 lijkt me wel ok overigens, maar die V10 mag echt wel wat meer pk’s krijgen :D
Staat daarachter nou een M3?
Even voor de duidelijkheid. Naar alle waarschijnlijkheid is dit een nieuwe Z4. Er word gespeculeerd over een facelift, maar daar voel ik niks voor. Ik heb deze overigens ook gezien.
Waarom het eerste Z9 was is omdat toend e neus nog niet bekend was. Inmiddels wel en er is dus bekend dat de neus erg z4-achtig is. Dus nou blijkt het dus een Z4 face of nieuwe Z4 te zijn. Z9 zal een soort Z8 worden. Z8 was enkel cabrio, en deze is ook als hardtop gezien dacht ik.
Z4 met de M3 V8???
De Z9 ging toch een middenmotor krijgen???
haha idd een M3 achter zie carbondak
Dat lijkt een beetje op een Z8 met die voorkant
Dit is te groot voor een Z4 dus Z9 blijft over.
en even over die mensen die niet zien dat het een BMW is, je ziet toch die nieren aan de voorkant..?? ^o)
Hij lijkt idd wel te groot voor een Z4 te zijn, dus zou ik denken een Z9, maar de daklijn toont opvallend veel gelijkenissen met die van een Z4 dus, voor mij is het een raadsel
-edit: reageer eens inhoudelijk!-
Jan Groothuijse
Te klein voor een Z9, dus moet het een Z4 zijn.
de Z modellen van bmw zijn nog niet echt “geupdate” zoals de gewone series

daarom denk ik dat de z4 niet de eerste zal zijn…

ik gok op een Z9…

of is dit een dome redenering?
Een wilde gok op Z4, kan je nog niet veel van zeggen he, we zien nog wel, dit vind ik een beetje nutteloze foto’s, je kan alleen gissen
dikke richard
Dit is een mule voor de gereincarneerde Isetta.
Het enige wat is als BMW zou kunnen noemen zijn de achterlichten die een ieniemienieietsiepietsie beetje van de 6serie hebben. Thats it. Als je ook kijkt naar de maffe deur…dingen.. dat zou BMW dus nooit doen.
@Ben dude.. de auto is gecamoufleerd…
denk je nou echt dat ie zo op de markt zou komen?
zijn alleen dingen om mensen (zoals nu) niet te verklappen wat het gaat worden
Heeft iets weg van een s 2000
En waarom geen Z5, Z6 of Z7?
Dat was ook mijn gedachte, lichtelijke S2000 trekken.

En ik zie geen nieren??
Noem het toch gewoon “bmw 508” :D
of een z10 met v10 twin turbo +600pk :twisted:
dit is de nieuwe Z4. was laatst bij de BMW dealer om te informeren of ooit nog de motor uit de 335i in de Z4 coupe geschroefd gaat worden en die wist me te vertellen dat de nieuwe Z4 er aan zit te komen, dus dat BMW geen geld meer gaat steken in ontwikkeling van de huidige Z4.
Vraag is nu, wordt de echte mooier of lelijker?
Dag,

dit zijn de beelden van de nieuwe BMW Z4 die tegen het begin van volgend jaar hetzij in Detroit hetzij in Genève officieel voorgesteld gaat worden. 100% zeker is het nog niet, maar de kans is groot dat de nieuwe Z4 zowel met een CC-constructie gaat komen als ook met een softtop-constructie, waardoor ze meer ruimte op de markt gaan krijgen… Motoren zullen vergelijkbaar zijn met die van de 3-reeks, verwacht alleen geen 316/318i motoren… Ook zal er een dieselmotor in verschijnen, zoals bijv. de bijna 200 pk sterke 325d, die dan bijv. Z4 25d of evt. sd zal gaan heten…..

Het zal in ieder geval niet de Z9 worden, omdat er pas sinds kort beslist is door BMW dat er van de legendarische Z8 wél een opvolger komt, maar logisch moge zijn dan die niet eerder te verwachten zal zijn dan rond 2011.

Hoop jullie hiermee extra te hebben kunnen informeren…

Gr. Eite
Als je qua vorm eens kijkt, is het denk ik de nieuwe Z4.
@Eite: Interessant, maar mag ik vragen hoe je aan die info komt?
DIt is zeker geen Z4 puur omdat deze een stuk groter is en dat niet de doelgroep is voor de Z4. Ook aan de gril is te zien dat het hier niet om een Z4 gaat. Deze gril is een stuk groter en lijkt erg op die van de BMW CS Concept.
Wat inhoud dat de auto hoog geplaatst word, en de Z4 juist als kleinere cabrio word gezien die voor meerdere mensen toegang moet bieden.

Over camouflage hoef je BMW niets te vertellen, maar dat lijkt me bekend.

De Z9 zal overigens niet de M5,M6 motor krijgen maar de motor krijgen maar de V12 uit de 760i maar dan met een heel ander karakter. En ook zal deze een vol-automaat krijgen inclusief stuurschakeling.
Snap niet hoe er een S2000 of CLS in gezien kan worden.. Laat staan een ontkenning dat t n BMW is.
De mooie reet van dit beest heeft echte ‘nieuwe 6 serie’ trekken.. De raam/deur en delen van zijflank trekken echt weer op een Z4.. Zelfs t logo op de achterkant is BMW all over the place..

Hij oogt wel al mooi zo.. Maargoed.. Eite heeft zo min of meer dit topic al afgesloten denk ik :D
Z4 of Z9 het ziet er in alle geval goed uit.

Zoals eite vertelt vind ik het ook nogal vroeg om nu al een Z9, maar het lijkt wel groot voor een Z4, tijd zal het uitwijzen.

Hopelijk heeft insideman gelijk wat betreft de Z9 een V12 met volautomaat een stuurschakeling (in de zin van pook zit aan het stuur en niet gewoon flappy peddels) Die stuurschakeling is veel handiger dan een pookje naast je. en ik vind het een leuk gevoel om zo te schaken, het staat chiqeur.
Zonder twijfel is dit de Z4. Het is de bedoeling dat de Z4 “up-market” gaat en zo ruimte creëert voor een kleinere Z model (Z2).

Hier wat bewegende beelden en geluid van deze auto op de Ring.

Ik ben wel benieuwd naar deze auto. Want volgens mij is dit de eerste auto die helemaal onder leiding van Adriaan van Hooydonk tot stand is gekomen.

http://www.worldcarfans.com/4071102.002/bmw-z4-spied-on-video

En hier wat details van de neus.

http://images.worldcarfans.com/articles/2007/8/23/6070823.002/6070823.002.1L.jpg
zeker wel een bmw ‘M freak’!
Kan je zien aan de daklijn en de z4 achtige achterklep. Typisch bmw!
Ik moet zeggen, Dat dit wel eens de mooiste bmw zal zijn van de laatste 5 jaar! De E46 en de Z3 waren de allermooiste daarvoor!
Zonder enige twijfel is dit de opvolger van de Z4.
Waarschijnlijk de Z4 met 335i motor.

@RickDos
Is dat de Intercooler op de foto? 3liter twinturbo?
@Chorizo

Je zou denken dat ze gen lelijkere kunnen maken….maar de jongens van de BoerenMestWagen fabriek hebben zich vaker overtroffen….ik dacht dat er na de 7 serie ook geen lelijkere konden maken, maar het is ze toch meerdere malen gelukt. Het enige mooie aan de aso bakken uit Beieren vind ik dan ook hetgeen zich onder de moterkap bevindt.
“moterkap”

Written like a true aso….BMW letten we eeeeven op? Binnenkort mag u uw volgende klant verwelkomen….

@CSL

Ik zou het niet weten. Het lijkt me wel dat ze hier een nieuwe motor aan het testen zijn.

@AB

Dit kan niet, hè?

“…BWM Z4 of Z9 is…” ;)
Mooie closeup, dat belooft weer een spetter te worden.
Godallemachtig, wie ontwerpt daar eigenlijk nog? Godzilla?
Ik zou echt wel eens zo’n lijnenspel-analyse willen zien van Michiel op dit ding. Dan zal’ie toch wel een héél dikke stift moeten meebrengen om het zaakje te doen kloppen.
Als ik de daklijn zo eens bekijk, volgens mij is het een nieuwe twee zits coupe van Porsche in een BMW mule
Heeft glik de achterlichten van een 6serie..
Z4 volgens mij.
als dit een nieuwe Z4 moet worden dan is hij wel extreem gegroeid! ik gok ook op de mogelijk Z9 gedoopte wagen. ook als je hem vergelijkt met auto’s naast hem bij het tankstation, zie je pas echt hoe groot dit voertuig is. hij lijkt wel op het onderstel van de 6serie te staan, als ik zo naar de spoorbreedte en wielbasis kijk. de wielkasten lijken me ook erg uitgeklopt te zijn wat hem een lekker breed en stoer uiterlijk geeft.
dus ik gok ook op de Z9.
Dit wordt de nieuwe Z4 denk ik.

De Z9 moet echt in deze uitvoering komen:
http://www.diseno-art.com/images/BMW_Z9_Gran_Turismo_Concept_driving.jpg
@ majinstar

absoluut, meer imagemateriaal @
http://www.seriouswheels.com/cars/top-1999-BMW-Z9-Gran-Turismo-Concept.htm

of convertible :
http://www.seriouswheels.com/cars/top-2000-BMW-Z9-Convertible-Concept.htm

ook lekker!

dus ja, ik denk dat het hier om een 4 gaat, gezien de afbeeldingen van eerdere Z9, daar is deze gewoon veel te klein voor
mensen dat is een nieuwe porsche kijk maar eens goed naar de achterkant
Hm, weet niet wat het is, maar is wel mooi!
Ik hou wel van die klassieke lijn met een laaaaaaaaaaange motorkap en korte achterkant!
Waarom hebben zoveel mensen het over turbo’s? Het is juist een zegen dat er nog merken zijn die hoogtoerige atmosferische racemotoren bouwen, zoals de 6-in-lijn, de V8 en de V10 van BMW Motorsport. NIKS TURBO’S! Das voor mietjes…
En niet alleen voor mietjes, ook voor Japanners…
ik zag deze auto net rijden toen ik naar huis fietste van school er zat een bmw teken op dus lijkt me logies dat dit een bmw is
maar een bmw z9 denk ik niet. denk meer aan z2 of z3 =/
Denk niet dat BMW na de Z3 en 24 opnieuw een Z4 zal uitbrengen. Dus ik denk meer een Z5 of Z6 of zo.
Groter dan de Z4 maar niet zo duur en monsterlijk als de Z9.
Hij zal wel duurder zijn dan de Z4.
Lijkt me een facelift van de Z4
@ Edo: Z4 heeft al een face-lift gekregen… Bij BMW doen ze per model maar 1 face-lift.

In theorie gaat het als volgt:

jaar 1: nieuw model
jaar 3 à 4: face lift
jaar 7: nieuw model
Robin van Walsem
achterkant lijks veel op een Honda S2000…
maar het is wel een BMW…
hmmm….
‘T lijkt toch meer op de Z4
Frasker (Maserati MC12)
Als het een Z9 is dan is hij verpest, als het een Z4 is is hij helemaal verpest.
Hmm, istie niet wat groot voor een z4. Zo ja: Ik kijk watertandend uit naar de z2… :D
Dit wordt de de nieuwe Triumph TR9.

(BMW is eigenaar van de Triumph merknaam en het is een bloody shame dat ze er nog niets mee gedaan hebben)
Het zal mij niets verbazen als ze deze auto zo gaan opschalen dat het in SL territorium terechtkomt.
Als dat klopt wordt het een mooie slag. Een über-lelijke BMW tegen een gepensioneerde Mercedes. Als ze bij VW wakker zijn komt er dus ook een Audi in dit segment die met de sales gaat lopen.
Naar mijn idee is het, voor degene die dat niet vinden, overduidelijk dat dit überhaupt een BMW ís. Gezien de kont en de achterlichten kan het haast niets anders zijn. Dan over de shots, lijkt me de nieuwe Z4. Ziet er goed uit!!
IlCuoreSportivo
Speculeer maar
bmw geeft het geen nieuwe naam, maar het is een opfrisbeurt voo de huidige Z4

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).