Eerste bewegende beelden 9ff GT9

Auteur: , 34 Reacties

We hebben er even op moeten wachten, maar hier zijn dan eindelijk de eerste bewegende beelden van Veyron-killer van 9ff. De GT9. Persoonlijk begon ik een beetje te twijfelen aan het gehele project, zeker toen ik hoorde dat Top Speed Run jammerlijk mislukt was. Maar we hebben nu eindelijk bewijs dat de GT9 toch wel degelijk tot iets in staat is. Op een Brits circuit krijgt een journalist van The Times eindelijk de kans om deze uber-Porsche de sporen te geven.

Helaas is het Millbrook circuit te kort om boven de 282 km/u uit te komen, maar de potentie van de auto komt toch aardig naar boven. Een aardig weetje is trouwens dat de luchtinlaat gemaakt is van 24 karaats goud. Niet omdat Arabieren dat zo mooi vinden, maar puur omdat goud het enige materiaal is dat er voor zorgt dat de lucht die de motor in gaat koud genoeg is. Op dit moment heeft Jan Fatthauer al 3 exemplaren gebouwd en daar zullen er in de komende 4 jaar nog 17 bijkomen en dan is het genoeg geweest. Want het moet natuurlijk wel een beetje exclusief blijven. De GT9 lijkt misschien (vaag) op een “normale” Porsche 997 GT3 maar uiteindelijk is maar 2% van de onderdelen hetzelfde gebleven.

Het complete verhaal (inclusief video!) kan je HIER lezen.

De volgende (heerlijk cynisch Britse) opmerking wil ik jullie niet onthouden:

So far, 9ff has built three GT9s and has 17 more on order. Most have been bought by the kind of playboy Russian gas barons who you know will crash them into a palm tree in Monaco on their first outing.34 reacties

Waarom is die achterkant eigenlijk open?
@Omar Pasha, waarom is een banaan krom?
Voor de mensen die het niet weten, 255 m/h is 408 km/h. de auto is wel erg goedkoop vergeleken de Bugatti Veyron. Deze 9ff gaat ook nog sneller.
Engelse Humor :D
Zeer matig filmpje. Veel gelul weinig actie.
@robbie, omdat ze naar de zon groeien
Ohhh ;)
Natuurlijk dat hij goedkoper is, de bugatti is snel, veilig en qualiteit.
Dit is een bom op wielen.
@ Omar Pasha, nee man, de binnenkant groeit harder dan de buitenkant
0 – 60 mph in 4.2 Seconds? Hoezo Veyron killer? wordt hij na de honderd ineens gelanceerd ofzo zodat hij de Veyron nog bij kan houden?
@ Omar Pasha
waarom groeien ze naar de zon?
Mooi, mooi en mooi….ik had m graag in het zwart met een kersenrood interieur.
@GT3: nou ja, dat is wel begrijpelijk.
Voor een auto waar bijna 1000 pk op alleen maar de achterwielen wordt gelanceerd, zonder tractiecontrole en dergelijke en met een manuele bak?

Dan is het wel vrij begrijpelijk dat die dat niet zo snel kan doen als bv een veyron, met 4-wiel aandrijving, launch controle, tractiecontrole enz…

Het probleem met zo’n auto’s als de veyron, is dat ze niet zo snel voelen als deze GT9.
Wat is het punt dat je auto 400 per uur kan als het aanvoelt als 300 per uur?

Deze GT9 doet me denken aan de supercars uit de jaren 80,begin jaren 90. Ongeciviliceerd, niets van veiligheidssystemen, minimaal comfort, relatief kleine cilinderinhoud…

Maar met het ultieme snelheidsgevoel.Deze auto is niet voor watjes, met deze auto rijden als je geen ervaring hebt, is zelfmoord.
Umpf…wat een kanon. Niet zo technologisch verfijnd als die Buggo, maar wel een stuk bruter. En aesthetisch mooier.
ik geloof best dat dat ding retesnel is, maar ff een vraagje dan…
waarom hebben ze hem geen shift-paddles gegeven? die gozer schakelt nog langzamer dan me oma in d’r truttenschudder. met paddles ben je al één volle seconde eerder op de 100…
@Jesper: wie weet…Misschien voor het gewicht ofzo?
@GT3:
er staat dat ie van 0-300 0.6 sec sneller is dan de veyron. Ik denk dus dat die 4.2 sec niet klopt
@petrolhead : waarom niet?Die GT9 zal moeite hebben om van 0-100 al dat vermogen op de baan te krijgen, maar eens dat dat lukt, zal hij 100% (relatief gezien dan) alles open kunnen smijten.
@Omar Pasha; Vanwege dat de technische eigenschappen belangrijker worden gevonden dan uiterlijke schoonheid, het is zo natuurlijk veel makkelijker om de warmte af te voeren.
Ik wordt altijd een beetje verdrietig van die vergelijkingen tussen tot het uiterste opgevoerde, spartaans leeggehaalde sportauto’s en de Veyron. Het is namelijk appels met peren vergelijken.

Kijk naar het totaalpakket:
– luxe
– exclusiviteit (Bugatti blijft Bugatti)
– uitstraling
– prestaties
– techniek/development – wijze waarop de prestaties geleverd worden

Sorry, maar of je nu wel of niet van de Veyron houdt, àl die zogenaamde Veyron-killers hebben volledig het nakijken als je de hele auto in ogenschouw neemt. Een fractioneel hogere topsnelheid eruit persen, nou, gefeliciteerd, maar verder komen ze er gewoon niet aan te pas.
@gt3
ze zeggen 0 to 100 mph in 4.2
@vjp: nee toch niet.
Dit staat letterlijk onderaan het verslag : “0-60mph: 4.2sec”

Dus van 0-96 km/h in 4.2 seconden.
@robbie: anders passen ze niet in je boterhammendoos
dit is denk ik de supercar van die ik van alle supercars het MINST graag zou willen hebben, ongelofelijk wat spreekt die auto me weinig aan zeg. BAH.
@ je oma, ik ben het helemaal met je eens.
Gaaf apparaat, maar ik wacht nog even op de RUF CTR 3!
@ barfje

Ben het helemaal met je eens. Of je een veyron nu mooi vindt of niet, zogenaamde veyron-killers hebben alleen maar die topsnelheid om over te pronken. In al de rest schieten ze schromelijk te kort.

En de 9ff GT9, als je daar mee aan komt rijden denkt iedereen dat je een mislukte bodykit op je 911 geschroefd hebt. Denk dat zoiets heel veel indruk zal maken op je omgeving…als je het dan zo een stuk of 29 keer per dag hebt uitgelegd wat het dan wel is en je daarna eigenlijk nog zieliger wordt bekeken denk ik dat je er rap van afwilt.
Zo snel ziet het er helemaal niet uit in dat filmpje. Kijk hoe langzaam het tellen gaat :O
dit ding heeft net als de bugatti een erg moeilijke geboorte. de ontwikkelingsfase is ook erg lang. dus het zal ook nog wel even duren voor we een echte test op Nardo zullen zien. eind van het jaar zullen ze er wel bij zijn. helaas is dat afgelopen keer niet gelukt door nog niet helemaal uitontwikkeld en onbetrouwbaar. dat hebben ze nu wel voor elkaar.
dat hij langzamer is dan de bugatti naar de 100km/h is nogal logisch. geen tractie controle, geen dsg bak, geen 4×4 geen esp en geen launche control! gewoon recht toe recht aan. de turbo’s doen hun volle werk ook pas wat hoger in de toeren. dat verklaard ook wel het fijt dat hij sneller is boven de 100km/h dan de bugatti omdat dan de tractie vanuit stilstand (het moeilijkste voor een achterwiel aangedreven voertuig met dit vermogen) geen rol meer speeld en hij zijn gewichtsvoordeel kan laten gelden. vraag me alleen af of hij wel zo goed is op een circuit?
en zal hij een Viper Hennesey Venom (1000+pk) bij kunnen houden? die verslaat de bugatti ook op de dragstrip!
voor de veyron lovers,, de veyron zal niet altijd de beste snelste auto ter wereld blijven.. voor hun topsnelheid hebben ze een ?16L?( ben niet zeker) nodig? voor wat de rest nu probeert, met zelfs tot de helft minder cilinderinhoud vind ik dat chapeau. niet voor veyron maar voor die andere pogingtrekkers, maar algemeen is de veyron een topauto( persooonlijk vind ik de koenigsegg ccx en ccxr beter)

on topic: dat stuur komt dat van de jaren 50′?
Wat een god’s gruwelijk lelijke Porsche.. ohh Sorry dat was niet netjes..
Deze auto is niet bepaald moeders mooiste.. Och what the hell.. Het is lelijk en niet bepaald een Porsche waardig uiterlijk.. Bah.. Punt.. End of story =/
@bmwF: nee idd, klopt niet, de 16 in “Veyron 16.4” staat voor het aantal cilinders.

De Veyron heeft een 8 liter W16 motor met 4 turbo’s.
hoe komen ze bij 16 liter?

Ik vind die 9ff niet erg af het lijkt wel een afgezaagde bodykit
mooiste porsche exterieur aller tijden , de open achterkant van de gt 1 (vandaar gt9 ) zelfs met die f1 stijl achterwielen , kwijl kwijl. dit doet me denken aan de f 40 . superlicht , 2 turbo’s en niet op de weg te houden.vroeger noemde men dit groep B. idd,ik zou dit ook niet verglijken met een bugatti veyron . laten we het vergelijken met een , … nee een , … of wacht een ,… . pff ‘kgeef het op. dit is gewoon VET , op een cayman kom zeg , meer dan 900 pk,ZOT . en dit door een duits gastje die gewoon in z’n garage wat aan auto’s zit te foefelen . Kzou ook wel graag eens dit rond een circuit zien gaan . kbetwijfel als dit wel netjes op baan blijft . oh ja , en dan nog . om af te ronden nog een quote over de porsche 917 : ” the goddamn thing is al over the place ” dit toen ze de eerste testen deden met de wagen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).