Politie neemt wraak op Sébastien Loeb

Auteur: , 32 Reacties

Kunnen jullie je nog herinneren dat Sébastien Loeb probeerde om een agent tijdens de rally van Monte Carlo van zijn sokken te rijden? Ik in elk geval niet en ik kan je vertellen dat de beelden ook diepe indruk gemaakt hebben op agenten wereldwijd. Want afgelopen weekend vond de 2e rally van het seizoen plaats in Zweden en toen namen de agenten wraak.

Want blijkbaar had hij te hard gereden (na afloop van een proef gok ik) en kreeg hij dus een bon gepresenteerd van oom agent. Denk de volgende keer dus nog maar eens goed na voordat je een agent bijna van zijn sokken rijdt! (via: Motorpasion)

Nou was de rally van Zweden sowieso al niet echt een succes voor onze Franse vriend, zoals uit onderstaande koprol blijkt. Uiteindelijk heeft hij in de 11e proef op moeten geven wegens een mechanisch defect.32 reacties

Haha :)
Volgens mij rijden ze van proef naar proef over de openbare weg, en daar moeten ze zich ook gewoon aan de regeltjes houden. Nu moeten ze alleen wel doorrijden vanwege het tijdschema ofzo ;)
haha dat geluid.. lijkt net op de jetsons:P van die space karretjes
Vraagt die niet gewoon ze handtekening haha !

best raar dat rally auto zelf op de openbare weg rijd is het een road legal car ?:S
tis al even erg als in belgië
-edit: check!-
@looneytune: Rally auto’s zijn gewoon straatlegaal hoor, anders hoefde er geen kenteken op te zitten.
Puur sensatiebelust verhaal, Telegraafnivo. Seb is nl. een prima gozer en de super rallyrijder sinds jaren.
@looneytune: nooit opgevallen dat er kentekens op staan? idd, ze moeten gewoon op de openbare weg van proef naar proef en moeten zich daarbij aan de regels houden.
ik ben bij de rally van zweden geweest afgelopen weekend
( http://dennis.etv.cx/fotogal/index.php?spgmGal=Zweden_Februari_08/08_Vrijdag&spgmPage=5 )

En ze moeten van SS1 naar SS2 rijden enzovoorts, dus eigenlijk rijden ze een groot rondje van 3500km in 1 weekend, waar in verschillende stukken tijd metingen worden gedaan nu is het de bedoeling dat er hard gereden word in de tijds proeven, en rustig over de normale wegen nou, ik kan je 1 ding vertellen; forget that.
Ze beuken behoorlijk door tussen de tijds proeven door, want ze MOETEN op tijd aan komen, anders lig je er uit ..

Overgins dat ie uitvalt door een mechanisch defect is gewoon omdat ze niet binnen de tijd het gefixt hebben, ik heb autos compleet gecrasht (meestal prive rijders die mee doen) voorbij zien wiebelen die de volgende stage weer vol bloed mee aan het beuken waren; binnen de tijd gefixt, en naar de volgende stage weten te komen ;)


Overgins zal het mij behoorlijk verbazen als ie dat bonnetje niet kan declareren bij citroen ;)
Het zal je kind maar zijn dat wordt platgereden door zo’n Rallypiloot. Racen doe je niet op de openbare weg.
@Patrick
Niet zo’n dramaqueen spelen hoor. Die agent die hij bijna omreed was tijdens een proef. En tijdens het te hard rijden tussen de proeven is er niets vreemds gebeurd anders dan dat de snelheidslimiet werd overschreden.

Denk dat 90% van de automobilisten dat wel eens doet in NL, en de andere 10% is te oud om de km-teller te kunnen aflezen.
12 reacties later nog steeds niemand die roept dat het fake/een viral of iets dergelijk is? :D
Duidelijk fake imo.
@ Patrick
Ja hoor, als ik jou was zou ik nooit meer buiten komen. Al die auto’s overal.
De kans dat een rallypiloot iemand aanrijdt is waarschijnlijk kleiner dan dat jij iemand aanrijdt.

Daarnaast is het zo dat in veel rally’s het equippe gediskwalificeerd wordt wanneer zij een snelheidsovertreding begaan. Dus denk maar niet dat ze speciaal de weg op gaan om mensen zoals jou de stuipen op het lijf te jagen. Die hebben wel andere zaken aan hun hoofd.
Is er ook al niet eens een UK rally geweest waar de heren tussen twee stages voorbij een vaste camera bulderden, en hun rijbewijs in kwestie werd gesteld?

Lijkt me eerder een organisatorisch probleem. Al kun je je afvragen of met de gearing en koppelkromme van die wagens wel traag te rijden valt zonder om de haverklap stil te vallen.
@patrick, daarom zijn al die wegen ook afgesloten en daarom heet dat dus een Rally.
En bij een rally hebben ze ook afzetlinten waar iedereen achterstaat, dus als je onder die linten doorgaat, maakt niet uit of je kind of volwassene bent, is het dus je eigen schuld als je (bijna) wordt aangereden.
Verdraaid, t filmpje van hoe die agent bijna omver wordt gereden is verwijderd door jijbuis. Kan dus wel van

http://www.autoblog.nl/archive/2008/01/29/video-sebastien-loeb-bijna-een-cop-killer

gehaald worden :P
Ik in elk geval niet en ik kan je vertellen dat de beelden ook diepe indruk gemaakt hebben op agenten wereldwijd.

Een beetje rare zin om het woord ‘ook’ in te gebruiken. Tenzij er ergens ‘geen’ mist, maar dan klopt het verhaal niet.
@Patrick

Ja hoor moraalridder! Zit je niet op het verkeerde forum ofzo??? En is een kind aanrijden erger dan een volwassen mens?? Alsof je bij de toegestane snelheid van 80 het niet kunt vergeten als je voor een auto terecht komt!
Wat maakt het allemaal uit!
1 ding is zeker, damn wat was die Latvala snel in Zweden!
Neen Mies, dat is niet erger, zolang het jouw kind maar niet is.
Het is echt ongeloofelijk hoe ze met zo´n auto op zo een klein weggetje op zeer hoge snelheid kunnen racen. Dat vereist echt zo veel controle over de auto.
*zucht*
Uit de commentaren valt wel heel duidelijk op te maken dat de meesten hier geen kaas gegeten hebben van auto’s en/of autosport.
@ robbie,

Jij kan het je niet meer herinneren?
@ Maarten G

nee het is niet fake, de rallypiloten moeten op de verbindingen zich even goed aan de verkeersregels houden als jij en ik. Het is al meermaals gebeurt dat er piloten geflitst worden en dat hun rijbewijs ingetrokken wordt en dat ze dus moeten opgeven. En ja soms rijden ze wel eens te hard als ze te laat zijn maar dat is volledig op eigen risico. Normaal zijn de time schedules voldoende ruim genomen om je aan de verkeersregels te houden behalve als je natuurlijk even een wiel moet vervangen of zo op de verbinding.

@ Chorizo

Na de proef schakelen de piloten een andere programma in. Dus dan wordt de elektronica aangepast en kan men er zonder problemen traag mee rijden.
HAHA lekker voor hem…….hij is te arrogant om zich aan de selheid te houden :P

PETTER SOLBERG!!! wacht maar tot de nieuwe Impreza wrc er is….
Blijft toch een van de meest spectaculaire vormen van autosport. En nee, ik zou mijn kinderen niet meenemen naar een WRC-rally….
hihi…die is veel opgeschoten met hard rijden :) … tja….als Ralleyrijder ben je toch een proffessional of je bent het niet…hihihihi…prutser zal wel op zn flikker hebben gekregen…sukkel.
@ Bas

Ik denk niet dat je het WRC ook maar een beetje volgt als je Sebastien Loeb een
prutser en een sukkel noemt
euh….nee…maar hoe proffessioneel ben je dan als je je niet kunt beheersen? In een auto met zo een vermogen zo gaan rijden (toch doen) als je weet dat je de eerste bent die ze pakken? (al was het alleen om je te pakken). Dan denk je toch bij jezelf na? Daar ben je toch ruimschoots op voorbereid….als je tenminste van het kaliber Loeb bent? Dan let je toch op je tellen?
….Daarom vind ik je dan toch een prutser als je jezlef gewoon niet kunt beheersen…ja zelfs Loeb noem ik dan een prutser en een sukkel.

Ik denk ook niet dat Citroen erg verheugd is geweest met deze actie
en dat ome Andre vanuit zn graf iets soortgelijks heeft gevloekt. Merde non de dieu conard, petarde, files de pute (of iets van die strekking).
En anders Loeb zelf wel, tegen zichzelf, toen ie zich bedacht dat ie niet helemaal de held van de dag was.

Zo zie je….Zelfs een man van het kaliber Loeb….maakt wel s fouten.
Je moet toch onwaarschijnlijk veel lef en talent hebben om zo’n snelheden te halen op zulke gladde wegen (eenvaksbanen dan nog). Fascinerend!

@ robbie: Hier klopt toch iets niet aan hoor.

“Kunnen jullie je nog herinneren dat Sébastien Loeb probeerde om een agent tijdens de rally van Monte Carlo van zijn sokken te rijden? Ik in elk geval niet en ik kan je vertellen dat de beelden ook diepe indruk gemaakt hebben op agenten wereldwijd. “

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).