Dacia Logan pickup

Auteur: , 79 Reacties

Zoek niet verder, dit is 'em! De Logan pickup is beschikbaar voor een ieder die dagelijks 800 kilo moet vervoeren.

Deze Logan Pick-up is de laatste toevoeging aan het immer populaire gamma van Dacia. Op dit moment kennen we een saloon, een estate en een busje, vanaf maart 2008 komt daar dan een pickup bij. Het nieuwe model wordt als eerste verkocht in Roemenië met een startprijs van 7250,- euro. Nu alleen nog wachten op de grijze import…

Dacia Logan pickup

Robust above all
Dacia Logan Pick-up follows the highly successful example set by its stablemates — Logan, Logan MCV and Logan Van— to extol the virtues of straightforward, robust design. Interior materials, for the dashboard, door panels and upholstery, are sturdy and durable, an important consideration for a working vehicle like Dacia Logan Pickup.
Exterior features are as found on the other Logan models: metal panels protected by wax injection of hollow sections, systematic application of sealing mastic for exterior cabin joints, and reinforced anti-chip protection for the substructure.

Bodywork corrosion protection on Dacia Logan Pick-up includes a galvanized roof and door panels, while some versions have wide protective door mouldings. Other protective features carried over on Dacia Logan Pick-up include raised suspension, higher ground clearance, and a protective skidplate under the powertrain. Dacia Logan Pick-up also gets the new dustproofing system for gearbox and transmissions, introduced on Dacia Logan MCV.
Dacia Logan Pick-up’s most salient feature – the pick-up bed itself – is designed to last. It carries a payload of up to 800kg, and comes as standard with a protective surround that prevents damage to the bodywork during loading operations, and easily resists loads up to 100kg. The tailgate is designed with robustness and safety uppermost in mind, and will resist loads up to 300kg when open, a capability usually only found on larger pick-ups. The bed floor, sides and cabin partition are especially corrosion-proofed and there are two ducts at the front to drain out rainwater.

Safety first
Dacia Logan Pick-up has all the active and passive safety features of Dacia Logan MCV. Like all vehicles in the Logan range, it is built on the B0 platform, derived from the Renault-Nissan Alliance’s B platform, as used by Renault Modus, Renault Clio II, Renault Clio III and Nissan Micra. The suspension has been designed for sound, balanced response under all circumstances. The front suspension uses the MacPherson layout featured on Renault Clio II, with wishbone arm and non-damped cradle. As on other B-platform vehicles, the reinforced rear suspension uses a programmed deflection H-type torsion beam, plus coil springs and extended-travel vertical dampers, consistent with the poor road conditions on many of the car’s markets. There’s a front antiroll bar as standard.

Dacia Logan Pick-up has disc brakes at the front and drum brakes at the rear. Versions with ABS use a latest-generation Bosch 8.0 system with electronic brake distribution, as fitted on Renault Mégane II. Passive safety systems on Dacia Logan Pick-up include a driver’s airbag as standard, plus a passenger’s airbag on option. The restraint system comprises threepoint seatbelts. Dacia Logan Pick-up reaps full benefit from Renault engineering expertise in impact resistance and kinetic energy dissipation. The engine compartment layout is designed so that the content will tend to stack up under frontal impact conditions. The dashboard material has a highly absorbent polypropylene honeycomb structure to minimize the risk of knee injury on impact. Enhanced lower limb protection is afforded by under-foot padding on driver and passenger sides. Meanwhile, in side impacts, the B-post, seats (with enhanced lateral resistance) and door padding combine to provide effective hip protection.

Reliable engines
Dacia Logan Pick-up comes with a choice of three engines from the Renault group powertrain bank: one petrol engine (1.6 MPI) and two versions (70hp and 85hp) of the 1.5 dCi diesel unit. The 1.6 MPI petrol engine develops peak power of 64kW (90hp) at 5,500rpm and peak torque of 128Nm at 3,000rpm. It is rugged and easily serviced, important criteria for a utility vehicle. And it yields very creditable torque from low engine speeds. The first three gear ratios are short, for good pullaway and acceleration at low speeds or when heavily loaded, while the top two speeds are staged for acoustic comfort and fuel economy. On a combined cycle, Dacia Logan Pick-up with the 1.6 MPI consumes a very reasonable 8.1 litres per 100km.

The technologically advanced 1.5 dCi diesel engine enjoys benchmark status in its category, and features a second-generation common-rail direct injection system that combines responsive performance with very low fuel consumption. The 50kW (70hp) 1.5 dCi version produces peak torque of 160Nm at 1,700rpm, with 85% of peak torque available between 1,500 and 3,500rpm. With the 63kW (85hp) version, peak torque is 200Nm from 1,900rpm, with 90% available from 1,500rpm. The five-speed gearbox, lubricated for life, is specially developed with longer ratios to make the most of the 1.5 dCi’s torque. Pullaway and acceleration are crisp and sharp, even with a loaded vehicle. Both 1.5 dCi versions are ideally suited to a working vehicle like Dacia Logan Pick-up, and they give very reasonable fuel consumption and CO2 emission figures. With the 85hp 1.5 dCi engine, Dacia Logan Pick-up consumes just
5.2 litres per 100km (combined cycle), with CO2 emissions of 137g/km. Because these figures are very low for a vehicle with such a substantial loading capacity, Dacia Logan Pick-up makes a significant contribution to one of the undertakings of the Renault Commitment 2009, namely to sell a million vehicles that emit less than 140g of CO2 per km by the end of the business plan. With its 50-litre fuel tank, Dacia Logan Pick-up 1.5 dCi 85hp also sets a benchmark for range in this vehicle category, approaching 1,000km.

The petrol and diesel engines powering Dacia Logan Pick-up all benefit from the latest developments in Renault group engine technology, bringing greatly extended service intervals. Owners of the 70hp or 85hp 1.5 dCi diesel versions will need to bring their vehicles in for servicing every 15,000km (or every year) instead of every 10,000km, making six oil changes instead of ten per 100,000km. And the petrol version only needs serving every 20,000km (or yearly) instead of 15,000km. This improvement brings a spectacular reduction in servicing costs, of direct benefit to Dacia customers in general and business users in particular.79 reacties

Dat is dan de optie voor alle Hummer owners die geen slurptax maar wel een stoeren auto willen.
“Robust above all” of “R(ob)ust above all”?

Voor dit geld mag je in ieder geval niet klagen, hoewel ik zelf dan toch liever een tweedehands auto van een ander merk had uitgezocht.
In Nederland heb je een transportvergunning nodig als je vrachten van boven de 500 kilo wilt rijden, wat de eisen zijn is hier te vinden: http://www.niwo.nl/pages.php?onderdeel=faq&categoriecode=1
kosten zijn E 447,10 excl BTW voor grensoverschrijdend vervoer….
Dus als deze auto’s in NL gaan rijden zullen ze als maximaal 500kg op kenteken komen denk ik.
Leuk. Niet meer dan dat.
Had ook leuk als caption-contest gekund:
Hummer H2-sut krijgt het zwaar door toenemende concurrentie……..
Echt hele leuke auto’s, niets mis mee.
FlorisFerrari
Wat een uitmelking van dat concept zeg. :P
Maar ik vind hem er wel stoer uitzien ja, en ook nog zuinig met 5.2 liter per 100 kilometer.
@ Yellomello: Er staat boven aan de site “Vergunning beroepsvervoer”.
Neem dus aan dat dit alleen voor koeriersdiensten e.d. geldt, of niet?
Leuk wil er wel een op grijs kenteken!
Wel een witte dan
Eindelijk een opvolger voor de oer-VW-Caddy.
Oe! Hier word ik toch wel een beetje geil van….

Deze auto is alleen voor patsers zoals ik. ;)
Mensen die geil worden van auto’s hebben dringend psychiatrische hulp nodig, tenzij ze kunnen leven met die uiterst vreemde fetish.
Mensen die denken dat ze MOETEN afgeven op anderen hebben net zo hard psychiatrsche hulp nodig.

En zo is het cirkeltje weer rond….
Als ik van mijn eigen geld een pickup zou moeten kopen, zou ik deze zeker kiezen.

Het is goed mogelijk dat deze, net als de Toyota Hilux, bijna onverwoestbaar is. Er zit niks op dus kan er ook niks kapot.
Rik, ik MOET dat niet, ik MOET helemaal niets, duidelijk?
Oeoeoeoeoeo, ook nog problemen om z’n emoties in toom te houden.
Dat dacht je maar Rikje.
Ja.
Grappig karretje, doet me denken aan de Fiat pickup.

@ Rick Dos, ik hoor het al. Dat word de 335i Coupé inruilen.
-edit: rustig heren, en even ontopic aub-
Patrick, slechte jeugd gehad? Of kun je het gewoon niet hebben dat Rick Dos met zijn altijd scherpe commentaar vaak in de picture staat hier op Autoblog? Sjonge jonge…
Even over de auto trouwens, dit lijkt mij een prima auto voor metselaars en aanverwante beroepsgroepen. Zoals eerder al geopperd zit er niks op en kan het dus ook niet stuk.
Geinig ding, handig voor loon/tuinbouw bedrijven.
Nu weten we het zeker, dit ding gaat Amerika veroveren!
@Patrick: Rick II wordt niet geil van auto’s, maar van die 800 kilo die erin vervoerd kan worden.

@Rick II: dankzij Dacia kan ik eindelijk na al die jaren weer naar buiten! ;-)
Prachtige velgen btw
M freak, hopelijk wel, want die M-reeks uit Bayern zijn er nooit in geslaagd.

Trouwens, wat een trouwe volgelingen hier van Koning Rick 2, en dat omdat hij met een BMWtje rijdt?
Ik zie eigenlijk nergens staan welk van de 4 wielen aangedreven word, anyone?
De aandrijfwielen, toch?
geinig wagentje, misschien wordt dit wel een hit een soort van afrag autotje ofzo. en zeker goedkoper in gebruik dan een Ram ofso en dan nog niet eens naar de aanschafprijs gekeken. laters>>>
@Ejay

Dat zit er dik in. ;)

@Thomaz

Thanks. Maar laat maar gaan joh. Het is de moeite niet waard. ;)

@Lotte

Hopelijk wel met mij. ;)
aardig autotje voor die prijs hoor, en die velgen zijn gewoon te BLING BLING:P nouja vdr zou ik hem neit kopen ik vind ander soort auto’s wel wat mooier:P
@ Silverarrow
ik denk idd dat het vooral om (transport)bedrijven gaat op die site want particulieren gaan door de veranderde grijskentekenregeling dit soort auto’s niet kopen. (Jammer voor de motorcross freaks).
Ochjee, onrust op de apenrots!

@Rick II: tja, die trekhaak op je coupe is nou niet heel charmant…
Jullie lachen met auto’s, ik lach met mensen, vooral met mensen die denken dat sommige auto’s beneden hun stand zijn. Meestal is voor zulk volk zelfs een Dacia te hoog gegrepen.
Zwarte bumpers kunnen niet meer!! :(
Kun je een leuke en bovenal echte SUV van maken: crossmotor of jetski achterop, leuke velgen, mooie lak, beetje chroom… Heren tuners, gaat uw gang! :)
@ M Freak; Like they care bij Dacia. Zo goedkoop mogelijk, ten koste van… Alles.
Die Dacia’s zijn wel lachen. Lekker no-nonsense.
Maar waarom wel z’on überburgerlijk frontje.

Maar met wat kluswerk en een yugo-miss kom je een heel eind:

http://www.automarket.co.yu/pozadina/Jul/dacia_logan.jpg
@Klassiekerrally
Voila !
@ DAT!
Ik zocht je nog!
Zou je svp nog kunnen uitleggen wat de driehoek design doodzonde is????????????????

In het verhaal van de Laguna begon je erover, ik wil het weten!

Thanx
Lijkt me een prima auto, misschien wat voor de overheid als gemeente-patrouille-wagen, ook lekker goedkoop, en best degelijk. Ik zou zelf nooit een Dacia kopen, ik ga meestal voor het design, maar ik denk dat mensen die af en toe rijden zoals ouderen of voor bedrijven en de overheid Dacia prima auto’s leveren.
Ik zeg, Skoda Felica Fun 2.0
Vragen ze vroeger in ’t geel weg bij ter land ter zee en in de lucht weg…
Dat waren nog eens tijden!

Oude Tijden Herleven!
@ GoldenSample
Dat is exact wat ik ook dacht bij het zien van dit ding. Die gele Felicia Fun inderdaad, ik hoor het Bert Kuizenga nog zeggen! :D
Tja… Zie ik hier wellicht een mogelijke opvolger van mijn vierkante ouwe Panda’tje…? Hardtoppie op de laadbak… Hm…, Frons…, Ja, ik ben het wel met Rick Dos- Lichtelijk Geil autootje is dit wel…! En nee ik ben verder uitstekend voorzien binnen mijn eigen soort, heb geen fetishisme of het moest zijn dat ik graag kijk naar blote auto’s en blote vliegtuigen- Daar krijg ik balle van in mijn buik, van die kleffe gore vieze vette balle… Oh nee, dat was de Vieze Man en ik heb geen regenjas of gel in mijn haar… ;-)
LOL @ Jandepandaman!
@ Yellomollo
Nog nooit van die regel gehoord mijn berlingo mag ook 536 kilo vervoeren en aanhanger van 597 kilo..maja uiteraard hangt er altijd 1 achter van 720 kilo…

@ Dekster
Wieldopjes doen al een hoop :D

@ M Freak
Zitten ook op me berlingo en retehandig in de stad..als iemand het nodig vind in te parkeren tegen je bumper aan heb je nauwelijks iets…
@ RSCosworth, met deze Dacia ben sowieso de koning ter land, ter zee en zelfs in de lucht.

Voordeel van Dacia is dat het feitelijk een Renault is zonder alle electronische poespas. Laat dat nou het hetgene zijn wat bij een Renault altijd kapot gaat. Ik zie deze Dacia met name rijden bij tuinbouwbedrijven, loonbedirjven of iets anders in deze trant. Wellicht kan er ook een Quad achterop of twee crossmotoren.

@ DAT, kun je die Yoego miss hier parkeren? Die gephotoshopte Dacia Logan mag je houden. De gewone is mooier.
@Svenska Aeroplan AB
De driehoek is de meest aggressieve en opvallende vorm die er is. (gevaren driehoeken, verkeersborden, pijlen etc.) Het is dus ook een vorm die nauwelijks in harmonie valt te combineren met andere vormen.
Vaak wordt gedacht door (slechte) ontwerpers dat een driehoek een beetje expressie en vitaliteit aan het ontwerp toevoegt. Maar bijna zonder uitzondering is het altijd disharmonieus en dus wordt het bijna altijd lelijk en storend ervaren (bewust of onbewust).
Dat is de driehoekdoodzonde. Je ziet het vrij regelmatig in auto-ontwerpen en het is nooit fraai.
@ Ejay
Hoewel ik zelf nog nooit problemen heb gehad met de elektronica van een Renault is het zowiezo een pluspunt wat betreft het ontbreken ervan. Kan het immers ook niet falen.

Over het praktische van deze auto zul je mij niet horen. KTM SMR achterin en gaan waar je wil. Dat moet wel heerlijk zijn. :)
En net als ik me afvraag wie het is waar Rick geil van wordt en voor wie hij een pick-up met laadvermogen van 800 kg nodig heeft, vertelt Lotte dat ze dankzij de Dacia eindelijk weer het huis uitkomt.

Too! Much! Information!

Niet aan denken! Geen voorstelling van maken! Nee! Aaargh!!!!
Hoewel dit er dan weer een stuk stoerder uitziet :) :
http://trucks.about.com/library/graphics/troy_lee_titan_1.jpg
@M Freak
Ja hoor alle rednecks gaan hier op overschakelen.
de hoofd fabriek van Dacia Logan gaat in Texas komen en de slogan gaat veranderen naar Texas where evrey thing is smaller and better. En natuurlijk alle bouwvakkers, landbouwers of garagisten ( zo als ik :D) die veel materiaal moeten trekken gaan een Dacia Logan kopen!


Als je het nog niet door had dit is sarcasme
@Lotte

Ben je gek! Boven op mijn schoot! Ik doe het stuur wel wat naar boven. Méér dan genoeg ruimte! ;)

@Jandepandaman

Kijk, now we’re praten. ;)

@SQB

Dat mag je ook niet doen! Dat is alleen voor mijn fantasieën! ;)
@Ejay
Touché. Maar je ziet dat de driehoeken bijna als grafische elementen in het ontwerp zijn geplaatst en nauwelijks onderdeel uitmaken van de gehele vorm. De achterlichten zijn er als het ware opgeplakt, en de uitlaat is als een aparte losse vorm erop geschoven.
@ papa: Zou de motor uit de Hummer hier in passen? :P

@ DAT: Zo das n geile Dacia :P

@ dekster: Haha ja lekker oldschool :)
SQB: hahaha! ;-) Dat jij je uberhaupt afvraagt waar RD opgewonden van wordt…
Dacia = Renault zal eigenlijk concessies moeten doen met de betrouwbaarheid. Echter internationale bladen wijzen keer op keer uit dat Dacia’s gewoon goed zijn en dus dat Franse auto’s niet meer onder doen dan de gerenomeerde merken. Nu geldt het ook weer wat er niet op zit, gaat er ook niet kapot. Plus dat Dacia de snelst groeiende Volks-Wagen aan het worden is voor Europa en buiten.
Goede zet van Renault/Dacia!
Hahaha, wat moet een metselaar nou met een lilliputter pickupje?
Zo’n ding krijg je alleen als je in loondienst bent en dan zijn ze, gok ik, binnen no time kapot.
Ik ken iemand die heeft de ford ranger gekocht tijden geleden. Die beste man is ook metselaar en die heeft er dus wel een dikke kar achter hangen, deze wagen is in zeven jaar nog niets aan gebeurd behalve de gewone beurten. Er zijn zelfs nog nooit nieuwe banden onder gekomen en altijd fluitend door de APK.
Dit redt je in mijn ogen nooit met een dacia logan pick up.
Nou.. Denk toch dat hij kwa robuustheid en kwaliteit niet op kan tegen een HiLux..Die zou ik ook liever hebben. Desnoods 2nd hand.
Duh. Een Hi-Lux of een Ranger is een volwaardig 4X4 met ladderchassis en overgedimensioneerd. Logan pick-up is een gewone personenauto met zelfdragend chassis. Dus echt niet te vergelijken!
Laat me zeggen dat ik het een “interessante” auto vind, maar dat ik er niet warm van word.
Don’t hate me for it, maar ik zou deze wel stoer kunnen vinden! Denk er even 14” lichtmetalen “starsky&hutch-achtige” wielen onder (lijkt groot hoor), bumpers meegespoten in lakkleur, en een flinke push-bar voorop :D
toch symphatiek dat je ten tijde van “shiploads of bullshit” een totale “no bullshit” auto op de markt zet ..
Wat een bende sukkels, ze stellen hier even hoge eisen aan een goedkope Dacia dan aan een veelvoud kostende Hi-Lux of Ford Ranger. Jullie zijn kritischer voor een goedkope auto dan voor een belachelijke pooierbak à la BMW 335i Coupé. Straks gaan ze nog zeuren omdat er standaard geen airco in zit.
@Patrick, ik houd ook van jou hoor ;)
Wat ik bedoelde te verwoorden in mijn vorige stukje is dat je niet moet verwachten dat de willekeurige in de (wegen)bouw werkende Nederlander in een dergelijke auto gaat rijden. In tegenstelling tot wat hierboven door sommige mensen wordt beweerd.
Thomaz schrijft (18 February 2008 om 19:41 ):
Even over de auto trouwens, dit lijkt mij een prima auto voor metselaars en aanverwante beroepsgroepen. Zoals eerder al geopperd zit er niks op en kan het dus ook niet stuk.

Dit is meer een auto voor sociale werkplaatsen of de lokale plantsoenendienst.
Niet voor wat voor zelfrespecterend bedrijf dan ook. In een dergelijk vehikel kun je namelijk bij lange niet voldoende vervoeren voor de echte bedrijven.
Misschien is het overigens nog wel wat voor een transport dienstje ofzo. Die rijden meestal toch o goedkoop mogelijk tenslotte.
In pick-up uitvoering zal deze auto niet succesvol zijn. Als er een iets hogere polyester opbouw op zou komen dan kan deze auto een geduchte Berlingo/Caddy/Partner concurent worden.

En mits een mooi setje velgen is het al een gans andere auto:

http://www.logan-pickup.forum-dacia.com/logan-dacia-pickup-classe2.jpg
En deze mag ook niet vergeten worden, een zee van ruimte voor een lage prijs:

http://www.forum-dacia.com/logan-van/dacia-logan-van.jpg
Daar zal inderdaad wel handel in izjn, kleine pickupjes floppen eigenlijk altijd tenslotte. Of ze moeten de Ford Ranchero of iets dergelijks weer van stal halen, alleen valt dat eigenlijk in een heel ander segment.
@ RSCosworth, ik kan helaas uit eigen ervaring zeggen dat Renaults electronica niet echt je van het is. Zelfde geld voor Peugeot.

@ DAT, true. Een ander voorbeeld is de Ferrari Enzo en F50 wier neus driehoekig is. Zelfde geld in mindere mate voor de Zonda F. Nou is het bij de F50 beter geintegreerd dan de Enzo en moet zeggen dat ik de F50 ook mooier vind. Kortom, we zijn het eigenlijk eens.

@ Patrick, u bent gefrusteerd? Hoeveel negatieve reactie zie je hierboven over de Dacia? En als je iedereen sukkels vindt waarom ben je hier dan nog? 335i een pooierbak, dat heb ik alleen mensen horen zeggen die hem zelf niet kunnen betalen en jaloers zijn.
Ejay, imago is slechts oppervlakkige schijn en kun je zelfs op afbetaling kopen.
@ Patrick, dat slaat als een tang op een varken op mijn voorgaande post.
Dat is jouw mening die ik overigens niet hoef te delen.
@ Patrick, jouw reply slaat in de verste verte niet op een antwoord op één van mijn vragen noch op de laatste zin van mijn post. Het is geen mening, dat lijkt mij een feit (of je bedoelt dat mensen een 335i kopen voor het imago en omdat je alles op afbetaling kan kopen iedereen dus het imago passende bij de 335i kunt kopen. Dat is niet alleen heel ver gezocht, het is ook nog eens feitelijk onjuist).
Mensen kopen dure reizen op afbetaling, mensen kopen meubelen op afbetaling, er zijn er zelfs die eten kopen met de creditkaart. En een dikke auto zou plots niet op afbetaling gekocht worden? Welkom in de echte wereld.
Ik ontken nergens dat alles op afbetaling gekocht kan worden…
Kan je eindelijk goedkoop je schoonmoeder vervoeren! :p

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).