Rijtest & video: Corvette Cabriolet en Corvette op het circuit

Auteur: , 34 Reacties

Just cruisin’.

Voor het modeljaar 2008 hebben de mannen van Corvette enkele verbeteringen doorgevoerd. Bij andere merken noemen we dat een facelift, bij Corvette noemen ze dat een reden om op het circuit van Paul Ricard te gaan boenderen. Leuke mensen zijn het.

Corvette smokin

De 6e generatie Corvette was al een leuke auto, maar de fans waren het roerend eens over één nadeel. Het interieur was niet wat je er van verwachtte en laat dat nu juist één van de wijzigingen zijn voor het modeljaar 2008. Diverse details maken het geheel net iets fraaier, de belangrijkste toevoeging is echter op de optielijst te vinden. Daar prijkt een two-tone leer pakket voor diverse interieurdelen zoals het dashboard. Daarmee reken je in één klap af met het vele kunststof dat voorheen de Corvette cockpit kenmerkte.

Corvette cabriolet

Nu is de Corvette niet bepaald een auto voor “poetsers” en dus is niet alleen het interieur aangepast. Ook onderhuids is er behoorlijk aan de Corvette gesleuteld. Vreemd genoeg is de V8 stiller gemaakt, één van de aanpassingen is de toevoeging van een dubbele wand (gevuld met urethaan schuim) voor het inlaattraject zodat luchtwervelingen en resonanties weggefilterd worden. Maar zoals in de video te beluisteren is valt er nog genoeg te genieten. De Corvette engineers hebben eveneens de motorinhoud vergroot naar 6,2 liter zodat de LS3 V8 nu 437 pk en 586 nm koppel levert. De topsnelheid stijgt daardoor naar 306 km/u. Ik zal het even spellen: driehonderd-en-zes. Of in andere woorden: dik 2,5 keer de maximumsnelheid in Nederland. Officieel afgekeurd door moraalridder Koos Spee. Gelukkig kun je er ook in 4,4 seconden naar de 100 mee sprinten en dat is (voorlopig) nog volledig legaal in Nederland.

Corvette cabriolet

Op het circuit van Paul Ricard mochten we met een instructeur ernaast (vrijwel) onbeperkt rondjes rijden. Daar bleek het potentieel van de Corvette heel toegankelijk. In het natte en koude november reden we al eens met de Corvette Z06 en die was toen niet altijd in zijn element. Op het lekker opgewarmde en droge asfalt van Paul Ricard bleek de Corvette ook nog een vriendelijke kant te hebben. Het blijft een 300 km/u supercar, maar met enig gevoel kan ook een goedwillende amateur als ikzelf al veel uit de auto halen. Later bleek dat met een echte professional aan het stuur het allemaal veel harder en veel dwarser kon.

Corvette 2008

Voor modeljaar 2008 kregen zowel de automatische als de handbak een upgrade. De handbak zou nu veel soepeler moeten schakelen en vergeleken met de Corvette die we vorig jaar reden is dat inderdaad het geval. Voorheen vroeg de C6 Corvette een wat steviger hand om te schakelen, maar dat is nu verleden tijd. De automatische versnellingsbak kreeg onder andere nieuwe software en schakelt nu sneller dan voorheen. De Corvette Cabriolet die we reden was uitgerust met een automaat en dit was geen onprettige combinatie. Twee Franse meisjes in één van de rustieke dorpjes aan de Méditerranée denken daar wellicht anders over. Bij veel andere merken schakel je met de linkerflipper achter het stuur op, maar bij de Corvette kan dat met beide handen met je duim. Aan beide zijden kun je met de achterkant van de flipper terugschakelen. Per ongeluk hebben wij proefondervindelijk vastgesteld dat dit met +/- 50 km/u nog steeds werkt, maar wel gepaard gaat met een flinke dot tussengas. Da’s schrikken als je er net naast loopt.

Corvette cabriolet

In de Corvette Cabriolet konden we zelf natuurlijk ook optimaal genieten van het gehamer van de LS3 V8. Gelukkig zat het weer ook mee en konden we dus open rijden. De kap opent en sluit in 18 seconden, wat vrij rap is. Open rijdend zit je bovendien erg lekker beschut, want zelfs bij hoogst illegale snelheden (toen reed Ruben natuurlijk) had ik geen last van de rijwind.

Corvette cabriolet

Wat gebleven is, is de scherpe prijsstelling: Corvette heeft een actiemodel genaamd Competition en die kost 92.790 euro. De reguliere Corvette start bij 99.990 euro. Wil je een Cabrio neem dan een dikke 12k extra mee, tot slot kun je voor 5200 euro een Corvette met automatische zesbak bestellen.

Even genieten van het geluid? Klik hierrr voor de video!34 reacties

Wat een heerlijke wagen!
Als jullie toch niet de tofste job hebben :p

weeral een mooi filmpje
Die witte met zwarte velgen… moooooi! Maar dan liever geen rood in het interieur.
Heerlijke wagen ! Goede zet van GM om het interieur van leer te voorzien; ziet er veel hoogwaardiger uit. En ook dat stuur uit de Z06 is veel mooier dan het vorige. Schitterende wagen :P
Ik snap het niet zo goed.
Hebben jullie nu zelf ook mogen rijden op het circuit of was het enkel de instructeur?
volvo for life
super auto!! eerste stukje in de film is mooi!!
@lodewijk: Ook zelf, maar onder begeleiding van een instructeur dus hebben we dat niet kunnen filmen (tweezitter he…).
heeft deze wagen ook een magnetic ride suspension, of suspension package zoals ze dat noemen, waarmee je onderstel in sport, tour of performance kan zetten ?? had de corvette c5 namelijk ook als optie en dat vind ik wel gaaf bij dit soort wagens
@ Ruben
Ha ok :P thanks :D
Autoblog is vaste klant bij het Paul Ricard-circuit? Zeker geen slechte ontwikkeling! :)

Mooie wagen, die velgen zijn echt geweldig. Mooi leer ook, zwart-rood is een goede combinatie, zeker met die witte lak.
Precies!

Maar welke ging nou harder door de bocht?
De Saab Turbo X of de Corvette?
Het verbaasd me dat je uberhaupt kan driften met zo’n Corvette, ik dacht dat je dan gelijk rechtandersom stond met die prehistorische technologie die ze daar nog gebruiken :P
Complimenten voor die video, Ruben.
En dan vooral voor de fotogenieke locatie bij het begin.
@ Wouter
einde vh filmpje; mijn Corvette
:?: je bedoelt niet JE EIGEN Corvette, toch?

btw ik denk dat Ruben zelfs een filmpje van man to man action interessant kan maken XD toppie werk jongens!
@babbasloerie:Dat was idd zo met de Corvette maar die was dan van de vorige eeuw!
@Wooody: Dat word vast weer een hele knappe Ring tijd! :)

Hij wordt alleen maar mooier en beter en sneller! Heerlijke auto en zeker voor dat geld misschien komt hij ook nog eens op mijn lijstje:Things to have.
Dan wel een convertible en automaat.
Corvette the prosche killer :D wat hou ik van die wagen
Eindelijk is dat interieur aangepakt. Nu nog iets mooier qua vormgeving misschien. Mooi filmpje!

@david: magnetic ride control is inderdaad van de partij
Alle auto’s voor de testritten op het circuit waren voorzien van handbak en Z51 onderstel, dwz de meest sportieve afstemming en grote geperforeerde remschijven en kortere bakverhouding standaard. Voor de testritten op de openbare weg waren handbak en automaat beschikbaar als ook coupe en convertible. Magnetic ride control is wel leverbaar op de nieuwe Corvette, maar geen enkele auto was tijdens de introductie hiermee uitgerust.
heeft deze ook zo’n display dat informatie tegen de binnenkant van de voorruit projecteerd?
@quanti: Jep, dat heeft ie.
@quanti, de z06 heeft het ook, dus deze ook dacht ik.

De auto is er echt op vooruit gegaan, interieur, velgen, motor etc, echt geweldig hoe die amerikanen vorderen, als ze dat ding nog meer gaan volduwen met europese techniek komt het helemaal goed!
en de prijs blijft nog het meest indrukwekkend. Echt een “koopje” verder vind ik het ook wel een erg geslaagd model
@quanti:Dat had de Corvette C5 al in de vorige eeuw! Volgens mij als eerste
of in iedergeval in zijn prijsklasse.
Jullie hebben het ook goed bekeken hè met al die uitjes… Zijn er nog vacatures? Ik wil me buiten werktijd best opofferen voor zulk soort ongein. (zei nummer 354.493)
de handeling is top van deze wagen , geloof het of niet hij drift als boter in een pannetje door de bocht ,maar hoop niet dat ze hem teveel te makkelijk laten worden want de corvette is een working car , dat moet tie blijven
Zie je nou wel! Blijf genoeg zeiken en zaniken over het interieur en íemand ergens in de ivoren toren zal luisteren.

Hoewel ik het interieur nog steeds niet je van het vind, vind ik het wel een stap vooruit.
Dat interieur :D Nou komen we ergens… heerlijk!!
@Rick Dos:Misschien word het dan wel voor jouw tijd om eens flinkt te gaan zeiken en zaniken op bmw , dat ze eens auto’s met een mooi design en een berg meer emotie gaan ontwerpen, wie weet heb je dan ook eens geluk !! :)
PS: Ik weet nog wel een paar merken waar dat ook voor geldt dus wees niet boos dat ik alleen over bmw praat! :)
rick je bent gewoon iemand die graag amerikaanse auto,s afzeikt dus zal het nooit goed zijn , dat heb ik met europeese auto,s zoals bmw porsche ferrarie enz, pppfff, heb er wel een in een paar gezeten ferrarie,s wat een doffe ellende dat interieur zo goedkoop voor zoveel geld , en dan nog maar niet te spreken over het saaie interieur van een porsche jeetje , die zijn blijven hangen in de 70e jaren man , nee geef mij maar een yank , maar das mijn smaak en over smaak valt niet te twisten
Inderdaad een geweldige zet om het interieur van leer te voorzien. Niks dan lof voor die keuze. Op die manier kan de Corvette nu feilloos concurreren met mijn grote liefde Porsche. Heerlijk, ik houd van wagens met historie. Goed bezig, die jongens bij Corvette.
Aarrrrrrrgggggh: ik wil wouter zijn, ik wil wouter zijn, ik wil wouter zijn :)

Lijkt me een erg leuke cruiser met vermogen te over. Dat merk je wanneer de testrijder redelijk vroeg opschakelt en dan op het gas gaat staan. Dan zie je dat er kracht op overschot inzit. Leuk om dagelijks te ondervinden, me dunkt.
Rijtest met de vernieuwde C6 door onze “vrienden van autoweek”
http://www.autoweek.nl/rijimpressie.php?id=740

“De scherpte en gretigheid waarmee hij keer op keer instuurt, de grip die de voorwielen houden zelfs als het iets te hard gaat, de gretigheid waarmee de balans verandert op de input van het stuurwiel en het gaspedaal; er zijn maar weinig sportauto’s die dit evenaren of overtreffen.”
Schakel je bij de meeste merken niet met de RECHTER flipper achter het stuur óp? Lijkt me wel ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).