Kia Soul teaser

Auteur: , 25 Reacties

Om het voor de verandering over Genève te hebben: Kia heeft een teasert van een van zijn SOUL-concepten vrijgegeven. De 'Crossover Utility Vehicle' die hieruit moet ontstaan, is volgens Kia een gat in de markt vanwege de vele personalisatiemogelijkheden.

Hierop wordt een voorschot genomen door het afgebeelde concept, de SOUL Burner, te behangen met een speciale paintjob en stickers.

Het idee van ‘customizen’ is niet helemaal nieuw, kijk maar naar de mogelijkheden die MINI biedt met de Coopers. Wat Kia dan weer onderscheidt van die koude Duitsers/Engelsen, is dat je door Kia wordt aangemoedigd wordt een ‘emotionele band met je nieuwe auto op te bouwen’.

Het persbericht:

Three new SOUL concept cars to be unveiled by Kia at the Geneva Motor Show on March 4th will reveal a whole new ‘fun’ side to the Korean brand. The trio are closely related to a forthcoming production model which will defy classification and encourage Kia customers to build an emotional bond with their new car.

The SOUL concepts highlight ‘the world of possibilities’ for accessories, customizing and personalization that will be opened to future Kia customers by the new model with its special appeal to the young-at-heart – whatever their age!

The SOUL Burner (shown here) is the ‘bad boy’ of the trio complete with satin black finish and dragon tattoos.25 reacties

Gedurft hoor, zo al wat ik zie.
Statler de beroepszeikerd
“Kia wordt aangmoedigd” wat bedoel je sir misspellalot?
Die velgen, fantastisch! Go KIA, ben fan geworden door de KIA Picanto. Wat een naam, grappig wagentje!
Als we jou toch niet hadden Statler, ouwe azijnzeikerd. Hoe is het met Lestat en Waflo?
Statler de beroepszeikerd
Dr. Waflo moet op het moment voorkomen voor een medische misser en mr. R. Lestat behartigt zijn belangen in de rechtzaal. Daarnaast is Waldorf van het Astoria afgesprongen dus nu sta ik er geheel alleen voor.
Geweldige velgen!
Statler de beroepszeikerd
Terechte call Jos!
@ Sir Smokalot:

Krijgen we ook een post over het feit dat de Nederlandse wegen tot de veiligste van Europa behoren???

Bron: nu.nl
Even een offtopic vraag, maar worden voortaan alle reacties per stuk gekeurt?
Ik ben wel benieuwd hoe groot dit ding wordt, wordt ‘ie zo groot als een Nissan Note of gaat het meer naar een Toyota Corolla Verso?
coole shit! ik hoop idd dat ie wel groter wordt dan een mini. een golf maatje zou beter zijn. en hopelijk niet te duur :-) prijs qashqai
Die velgen lijken veel op die Fiat 500 Abarth velgen . .
Grootte waarschijnlijk richting Qashqai…prijs in de richting van de Sedici…wordt een knaller denk ik want ziet er goed en het lijkt erop dat’ie redelijk hetzelfde als het concept wordt:
http://www.autospectator.com/uploads/Kia/Concept/Soul/KIA_Soul_conc.jp
Bij voorbaat kansloos, als je voorgekauwde dingen op je auto laat plakken is het al niet “custom” meer.
Daarna nog het feit dat hun doelgroep in Nederland voor 99% niet het geld heeft om een nieuwe auto te kopen.

Wel vet urban fun cool :)
@ Frank: Bij voorbaat kansloos?????
Nou, time will tell maar ik zet mn geld niet op jou!
LOL
Meestal hoort een teaser bij een auto waar je echt naar uitkijkt… ;P
lijkt een precies een beetje op de skoda roomster, of zie ik dat niet goed?
@ Thibaut:

Wilde ik ook net zeggen! En ik dacht dat alleen de Chinezen dat nog deden… Enne, de Fiat 500 is ook behoorlijk te ‘customizen’. Geef mij die maar.
jo dikke shit dit maakt het straatbeeld idd nmooier als het maar niet te ordinair wordt…
Kan best nog wel eens een leuke auto worden, hoop dat Kia hem na deze relatief stoere concepts ook redelijk stoer op de markt zet. Ziet er goed uit, ik hou ook van die velgen. Gelukkig zie je die steeds vaker op concept cars, nu nog wat vaker op de productiemodellen.
En wederom wordt een auto vernoemd naar een eigenschap die hij totaal niet bezit. Hij is voorafgegaan door onder andere de Mitsubishi “Carisma”.. Als de productieversie wordt getoond zal het echter wel weer een brave truttenbak worden.. Toch jammer..
@Thibaut

Ja dat dacht ik ook. En gek genoeg hebben ze het voor elkaar gekregen om ze nog lelijker te maken…

Hier de Skoda, zoek de verschillen:
http://www.verdaat.nl/picture/upload/RoomsterSide(Small).jpg
@ svenska, doe dat maar niet idd.

Of je bent volwassen, geestelijk kansloos en niet in orde of je bent onder de 20 en heb statistisch gezien nog geen geld voor een nieuwe auto…wie wil er nou een auto kopen die door je strot wordt geduwd alsof je dan “cool” bent :) ?

Either way, kansloos project voor Nederland, alhoewel “Boer zoekt vrouw” miljoenen kijkers trekt durf ik voor het ergste te vrezen. Ze zullen wel meer op amerika gokken denk ik dan. Welke malloot wil er nou met “tribal”” stickers op zijn auto rondrijden?
@Marijn:
Inderdaad, die achterkant met die achterlichten, my god!
Een achterlichtdetail overnemen O-KE, als het niet direct
opvalt en het goed staat zijn daar wel een paar leuke van op te noemen,
maar hey: dit is wel héél erg. Allebei vind ik ze lelijk trouwens,
ik zou voor een (2e hands) Zafira/Touran gaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).