Porsche 911 Turbo & Nissan GT-R strijden op Britse bodem

Auteur: , 256 Reacties

Dit is het moment waar wij allemaal op hebben gewacht. Smeer dat boterhammetje met jam even af en schenk dat kopje verse koffie maar gauw in. Tuurlijk hebben we jullie al filmpjes voorgeschoteld waarbij Nissan's GT-R het opnam tegen de 911 Turbo van Porsche. De GT-R won. Maarrr, "het is in Japan opgenomen" en "één rondje Nurburgring lijkt mij betrouwbaarder dan dit verhaaltje" luidde de eerste kritische comments direct. Deze filmpjes komen weliswaar niet van de Nürburgring vandaan, maar van een Engels circuit, Rockingham genaamd. Is de GT-R nog steeds de koning van de vierwielaangedreven 480 pk-brigade?

Car magazine is het eerste Europese blad dat met de GT-R heeft gereden. De betreffende GT-R is van een particulier die de auto van de transportboot direct naar het circuit heeft gereden, alwaar Car ‘em tegenover de 997 Turbo mag zetten. Met de Porsche is een rondje gezet van 83,10 seconden. Is de Japanner écht sneller dan z’n Europese rivaal uit Zuffenhausen?

Part one:

Part two:256 reacties

GT-R!! dikke auto, liever dan een porsche
Nou, eens zien wie er nu weer denken dat het doorgestoken kaart is en onbetrouwbaar en bla bla bla.
Michael Fontijn
Ongelooflijk!!!

Wat een machine.
MASTER.
De GT-R is mss wel sneller, maar ik verkies de Turbo toch 100% :)
Vind het vreemd dat niet met een Gallordo of R8 vergeleken wordt?
ALTESSA-ETS YEAHH!!
ik ben ook wel eens benieuwd naar een race tussen de skyline en de corvette Z06
F*cking brilliant! De baan even droog rijden met die M3! Die eigenaar van die GT-R ook… jaartje of 25?? Veel ouder schat ik ‘m niet. Lucky bastard…
De GT-R is al eens met de R8 vergeleken, de R8 had flink het nakijken (Bron: http://www.topgear.com)

De Gallardo zal meer een vergelijkbare machine zijn dan de R8
De GTR is een prachtige wagen, maar ik heb toch liever de porsche voor m’n deur.
moeten ze dat beestje niet eerst inrijden??
btw als die Porsche meer kansen gegeven was dan verpletterde hij de tijd van die Jap! leuk dat ze een ambitie hebben, maar op de lange duur zal het de Porsche zijn die domineert. en zelfs al zouden ze een goedkopere snellere machine maken; ‘the feel’ rond die Porsche hangt niet alleen af van de snelheid.
drol :) Nu nog de technologie overbrengen in betaalbare modellen. Misschien een Tiida GT-R
gt-r is gewoon een auto met 0,0 charisma.. gewoon een ordinaire auto..
@ Markus
is dit nou een relevante reactie? dit soort dingen zou ik wissen AB (ik wil jullie niet bevelen, maar enkel mijn mening zeggen)
dit heeft niets te maken met auto’s, enkel met het bedreigen, zwart maken en de mond snoeren va
van mensen die wel over auto’s willen schrijven
Al ben ik een groot Porsche-fan, de laatste tijd zijn er toch een aantal Porsches letterlijk en figuurlijk voorbijgereden door andere merken. Soms zelfs door merken die niet 1-2-3 met sportwagens worden geassocieerd, zoals BMW. Wanneer je de vergelijking tussen een BMW 1 serie (al dan niet de coupé) en een Cayman ziet, of nu met de turbo; dan doet Porsche toch echt iets fout. Heb het idee dat ze hun voorsprong aan het verliezen zijn.
@ De vlaeminkck

Je hebt niet echt opgelet of wel? De Porsche had al veel meer kansen dan de GT-R, die er maar 1 had. Hoeveel kansen moet hij dan nog erbij krijgen?

Hij is gewoon trager, en accepteer dat gewoon. De Porsche domineert op het circuit gewoon NIET. In inder geval de Nissan GT-R niet.
@VLA .. dit is duidelijk doorgestoken kaart .. en bovendien zeeer onbetrouwbaar ..
@ de vlaeminck


Je overdrijft. Markus geeft sarcastisch aan hoe vaak de testen en vergelijkingen die in Japan gedaan werden altijd standaard de GT-R als winnaar hadden en dat het komt door de subjectiviteit.
@ Stephan
het was de Porsche die mar 1 kans kreeg, de GT-R kreeg er meer.
btw ik accepteer het feit dat hij vlugger is, als dat zo zou zijn want deze test is voor mij niet echt conclusief.
een test die enkel gericht zou zijn op cijfers en die het conflict voor eens en altijd zou moeten beëindigen is dit niet, en zal er wss ook nooit komen.
btw als Porsche vlugger wil zijn dan een Nissan dan kunnen die dat ook, dus ben ik helemaal niet verbaasd (heb er wel respect voor)

@ lincoln
:roll: heb ik die woorden ooit in mijn virtuele mond genomen? ;)
Wat een auto die GT-R! Ook al zou die langzamer zijn dan de 911, dan nog zou ik de GT-R kiezen – Maar hij is niet langzamer –
Het was volgens mij echt de GT-R die maar 1 kans kreeg hoor. De coureur zei toch ook dat hij na het eerste rondje al klaar was, en dat hij nog sneller zou kunnen zijn als hij niet de particuliere auto wilde sparen.

En een test gericht op cijfers, waar denk jij dan aan? Rondetijd is toch in cijfers of niet dan?
@ Zephyr
bij mij kwam het over als “de eerste die het ook maar probeert kak ik oneindig uit omdat ik dat leuk vind/een niet vervullende job heb/ik met complicaties zit in mijn directe omgeving” :P

laat die GT-R dan maar lekker vlugger zijn, mijn hart gaat uit naar de Porsche, om zoveel überredenen
@ Stephan
je weet wel, de auto tot het absolute uiterste drijven, topcoureurs inhuren, the lots ;)
Respect voor de GT-R, maar ik kies toch de Porsche. De GT-R is in mijn ogen gewoon een heel erg lompe bak, zeker nu ik hem naast een GT-R R34 gezien heb. Ik vind het design heel erg gaaf en erg Japans, maar het had wel een maatje kleiner gemogen (wat ‘m waarschijnlijk ook wat lichter gemaakt had, de GT-R is in mijn ogen gewoon te zwaar).
@ de vlaeminck

enigzins naief om te denken dat de 911 de jap verslaat bij meer pogingen als de jap de beste tijd (van meerdere pogingen!) van de porsche bij de ronde verpletterd. Als de jap meer ronden zou rijden zou hij alleen maar sneller worden (zoals ook de presentator aangeeft)
@ de vlaeminck

Volgens mij ging de Porsche al aardig tot het uiterste, brak bijna elke bocht uit. Terwijl de Nissan nog keurig zijn lijn volgde. En om nu de coureur de schuld te geven vind ik wel erg makkelijk.

Het lijkt een beetje alsof je wacht tot er 1 coureur is die in de Porsche sneller is dan in de Nissan, en dat je dan zegt: zie je nou wel, de Porsch is sneller. Maar feit is dat de Nissan veel beter handelbaar is, en dat 99,9% van alle autorijders er sneller mee is dan de Porsche.
BTW deze test is in mijn ogen net zo betrouwbaar als welke andere test dan ook.

– Nissan was in het nadeel (nat/ nog niet ingereden)
– Zelfde coureur beide auto’s

wat wil je nog meer, dit zijn beide standaard autos (beiden niet naar mijn smaak) en de Nissan is duidelijk en met afstand sneller als de porsche.
@de vlaeminck
Het geeft niet veel zin. De Nissan is gewoon sneller… Wat jij beweert leidt alleen tot een zinloze, overbodige discussie. Je kunt niet omheen de feiten. De jongeman slooft zich uit in de turbo en in één enkele lap, (het is vrij duidelijk dat het de porsche was die veel meer kansen kreeg), die hij om verschillende redenen zeer op z’n gemak rijdt verslaat hij de turbo met een seconde. En dit voor een auto die (ruwweg) half zoveel kost… Wat nog eens aantoont dat Porsche veel te duur is trouwens. Ik kies persoonlijk voor de GTR.
Heerlijk een spoortje rubber leggen met een M3…
Iedereen met een beperkter budget dan de gemiddelde Porkrijder weet ’t allang: die Nissan is zo gek nog niet. Dikke peekaa’s toveren uit die uiterst betrouwbare en sterke 6 is lucratiever.

Lees AutoCar ook even.
Ben benieuwd hoe lang Porsche zijn motor in de 911 nog achter zijn achteras blijft houden. Ze zullen langzaam inzien dat dit nadeel te groot wordt om de concurentie bij te houden. Als ik het filmpje zo bekeek zie ik hoe instabiel deze auto in de bocht ligt, zoveel overstuur.
@ papa
vader? u hier? :D hij zal dan maar vlugger zijn zeker? ik leg me erbij neer :(

@ Stephan
idem hierboven…
btw de coureur kon wel degelijk beter, er zijn mensen die de Porsche 997 Turbo als hun broekzak kennen, en hetzelfde geldt voor de GT-R

@ Jan
dat rubber heeft de rondetijden ook wel positiver gemaakt bij de GT-R, maarja, als ik dat zou zeggen dan moet ik nog meer reacties lezen ;)
ik geef met tegenzin toe dat in deze dogfight de GT-R eruit is gekomen als de winnaar, maar voor mij doet het er niet echt toe, 911 Turbo forever! wie kent het gevoel niet? de 930’s van weleer, de 996, de 997…heerlijke wagens; veelzijdig, meer dan sportief, bloedstollend mooi,… *zucht*
@ de vlaeminck

Sportief van je mijn zoon! :D
Mooi gebaar de vlaeminck…! In het teken van een zinloze discussie te vermijden! ;)
Van dat rubberspoor, ik denk dat hij het eerder voor zijn eigen plezier (en bijgevolg het onze) was dan voor iets anders!
Maar oke de vlaeminck, de Porsche is wel vele malen mooier, en dat telt ook. Ik zou zelf ook liever een die Porsche rijden hoor (prijs niet meegenomen dan), maar de GT-R is wel sneller.
@ papa
morgen word ik 16 ;)
stort maar op mijn rekening :P

@ Jan
lol was het idd, zoveel rook dat ik dacht dat hij gecrasht was :shock:

@ Stephan
ik zou ze allebei willen :) maar de GT2 of de GT3 RS dan? die moeten hem toch aankunnen?
Respect voor de Nissan, zonder twijfel.
Hoewel ik ook een Porsche fan ben moet ik zeggen dat ik de Nissan, in tegenstelling tot vele anderen, helemaal niet zo karakterloos vind. Het is een totaal ander type dan Porsche, maar in mijn ogen best ook aantrekkelijk.
Ik geloof best dat hij sneller is en hij zag er idd ook makkelijker te besturen uit.
Alleen hoor je in het begin in het Japans zeggen dat er bijna geen benzine meer in de tank zit bij de Nissan, waarvan ik vermoed dat er bij de Porsche meer in zat (gewichtsvoordeel voor Nissan dus), maar al bij al zal dat wss niet teveel veranderen in de uitslag, dus ‘thumbs up’ toch wel!
Duitse grundlichkeit, Japanse perfectie. Ik ga voor het laatste. Oh, nee toch niet. Ik ben niet in staat om 1 van beiden te kopen :(
@ De Vlaeminck

De GT3 RS komt vermogen tekort om de GT-R de baas te kunnen. De GT2 daarentegen maakt gehakt van de GT-R, tot de V-Spec zich aandient natuurlijk.

Vergeet overigens niet dat de GT-R meer vermogen heeft dan de 997 Turbo. Van die 480 pk’s geloof ik geen zak namelijk. Of het zijn geen krukas pk’s, of het klopt gewoon niet.
De GT-R is zo bruut! Hoop hem snel tegen te komen. Een tijdje geleden kwam ik een r34 gtr tegen en die is groot!

http://jalopnik.com/assets/images/gallery/12/2008/02/medium_2265595576_fda8080f30_o.jpg)

Kijk het plaatje even voor vergelijking met de r34 ;)
@ Vlaeminck: laat jouw eerste reactie nu precies zo een zijn die ik bedoel :)

Het lijkt erop dat sommigen hoe dan ook willen dat de Porsche wint en ook als hij niet wint dan vinden zij dat hij toch had moeten winnen en dan komen alle argumenten langs die je maar kunt verzinnen. Als je liever een Porsche hebt, of die mooier vindt, dan is dat geen probleem, maar als hij het verliest van een GT-R, accepteer dat dan.
Sneller of niet, ik vind die japanse rommel toch maar niks. Die Nissan heeft totaal geen uitstraling. En als je het dan alleen maar moet hebben van 1 of enkele seconden sneller op een circuit: pffff.
Rij eens met een Porsche Turbo of met zo’n dwaze japanner langs een massa mensen door en let er dan maar eens op hoeveel mensen er meer omkijken naar de Porsche dan naar de Nissan.
Nissan is en blijft de japanse Lada.
wat een geouwehoer anti jap mensen hierzo…ipv een beetje credits te gunnen dat deze auto een daadwerkelijke concurrent is…en deze auto verpletterd de concurrentie gewoon…dus niet teveel muggeziften…dit soort auto’s zijn maar voor 1 doel gemaakt comfortabel snoeihard rijden…en als de nissan dat beter doet dan de porsche tjsaaa jammer voor jullie dan
Nu tegen een wagen met evenveel vermogen aan de krukas.

De GTR levert MEER dan 480 pk aan wielen, terwijl de 997 Turbo 480 pk DIN levert aan de krukas.
Vandaar dat ik nergens een SAE/DIN/TÜV verklaring kan vinden over de GTR, en waarschijnlijk is dit ook één van de redenen dat hij niet in Europa word verkocht.
@Koenamg:
Precies. De neus van de GT-R is wel leuk, een V-spec zal
ongetwijfeld sneller zijn, maar die V-spec wil ik ook wel eens
tegenover een GT2 zien in een tussensprintje.

En volgens mij kan 99% van ons op een circuit niet overweg met een koude GT-R, dus we houden het bij de snelweg.
En ik weet wel welke auto ik het meest vertrouw in een rechte lijn op hoge snelheid. Dat is echt de GT-R niet. Porsche heeft voornamelijk met de Turbo ZO-VEEL ervaring. Nissan komt in 2008 pas met z’n eerste serieuze aanval,
de rest waren allemaal opgevoerde knutselprojectjes die in de basis
Maar goed dat ie niet naar Europa komt.
punt 1 de benzine tank is echt helemaal leeg van de nissan zoals je hem hoort zeggen ( de porsche tank helemaal vol scheelt zo’n 80 KG

punt 2 hij drift die porsche helemaal gek ( die gast kan niet rijden ) scheelt een kleine 5 a 6 seconden per rondje !!!!!

punt 3 997 turbo is niet het snelst neem dan de gt2 o nee zelfs met al die trukken kunnen ze het niet winnen van de gt2 maar wel net aan van de turbo

punt 4 bmw coupe en mercedes en dat soort modellen komen inderdaad in de buurt van porsche omdat porsche de 6 cylinder houd in de 911 modellen als porsche een v12 biturbo zou maken sja dan is er geen concurrentie meer

punt 5 hij heeft eerst een stuk of 2 a 3 rondjes nodig om het circuit te kennen en ja met de porsche durft hij dan nog echt geen grenzen op te zoeken het is zo verschrikkelijk duidelijk dat porsche sneller is, ( en voor wie nog steeds denkt dat de nissen sneller is dream on ) een ferrari en een skoda wie is er sneller ??? ja als ik de skoda oppep met 500 pk al het gewicht strip sja…..

jongens ik hoop dat ik jullie uit jullie natte droom kan halen want dat plastice hok van een chinees/jappaner is bagger
Hij is nóg niet in Europa, hij komt echt wel hoor.

En Marruk, verschillende tests wezen aan hoe makkelijk en beheerst de GT-R is, juist op hoge snelheden. De besturen is veel vertrouwenwekkender dan die van de Porsche.

Ik snap dat jij een bepaald beeld hebt van Porsche. Misschien eens tijd om dat eens bij te schaven, of om te erkennen dat ook Merken als Nissan het kunnen, en zelfs beter dan Porsche.

En de voorgaande Skylines waren ook zeer goed, en hadden sublieme rijeigenschappen, waar hedendaags nog steeds veel auto’s niet aan kunnen tippen.
zeer overtuigend :) Mooi hoor, de Jappen die de Duitsers een lesje leren :P
En toen kwam er een olifant met een hele grote snuit…..
@Roy, volgens mij was dit een vrij krap circuit, daar word de 911 al zeker niet geholpen met z’n blok achter de achteras.
Maar of de 911 ooit met het blok ergens anders komt? Ik geloof er niet in, ken je de 928 nog? Leuke auto, mooi ding ook imho zolang je de lampen beneden laat maar de 911 vergeten, dat kon hij niet.
Misschien dat er een model naast komt ooit maar ik denk niet dat ze nog een keer de 911 gaan proberen te vervangen.

Verder natuurlijk een puik staaltje werk van Nissan, maar bewezen dat ze goede auto’s maakten hebben ze al veel langer oa met de vorige Skylines (vind trouwens de R34 en voorgangers veel mooier dan deze nieuwe Skyline).
Ben benieuwd hoe het af komt tussen de GT2 en de Skyline :)

Verder is een 100% vergelijking nooit eerlijk te maken denk ik, omdat de ene auto ten opzichte van de andere heel anders kan presteren op de een of de andere track.

Zo zal een lotus Exige op de Top Gear track relatief veel dichterbij auto’s als de Skyline en de 911Turbo staan dan op een snel circuit zoals Monza.

Maar nogmaals, top auto z’n skyline, als je je aan de 911 echt kan meten dan weet je dat je je huiswerk goed gedaan hebt.
Ben wel benieuwd naar de echte hoeveelheid PK’s van z’n ding.
Ik weet nog niet wat ik hier van moet denken. Geen gelijke condities (Qua weer e.d.), dus ik hecht hier weinig waarde aan. Ik zie liever de Stig of het duo Tiff Needell en Jason Plato een snel rondje rijden met beide auto’s in gelijke omstandigheden.
Wat de uitkomst dan ook mag zijn, voor mij zou de keuze gemakkelijk zijn: De Porsche 911 Turbo. Die auto heeft zo veel meer wat een GT-R niet heeft.

@ Jos J.: Ingemaakt is een groot woord. De R8 was trager (met 60 pk minder niet echt vreemd), maar niet veel. Daarbij kwam nog het feit dat de GT-R een stuk gevoellozer overkwam.
Ja, ik was één van die kritische mensen na het zien van het Japanse filmpje, en ik blijf kritisch. Persoonlijk vind ik die Nissan een erg mooie auto, evenals de Porsche. Maar, nu zou ik graag een coureur van behoorlijk kaliber in beide auto’s zien. Ik noem een Tiff… een Stig… en voor het vergelijk is misschien Patrick Huisman ook wel een geschikte kandidaat. En laat ze dan de hele dag er mee spelen, en niet de ene auto 6 rondjes laten rijden in de schaduw en de andere auto één rondje in de volle zon.
@KoenAMG

Als jij het alleen maar doet voor de mensen, dan ben je imo geen echte autoliefhebber. Er zijn vele auto’s die de normale mens op de straat koud laten, terwijl ze wel prachtig zijn.

Het is ongelooflijk welke argumenten er hier worden aangehaald om de Porsche toch in het voordeel te verklaren
@mike

volgensmij is jouw grijze kamer een plastice hok
Volgens mij is Mike inderdaad niet 1 van de gelukkigen die bij geboorte een goed stel hersens heeft meegekregen. Toch jammer.
En om ff aan te haken op mike zijn ‘argumenten’

1. De tank van de 911 heeft een inhoud van 67 liter, en dat weegt dus geen 80 kilo. En daarbij komt ook nog eens GT-R sowieso al meer weegt dan de 911, dus hij weegt alsnog meer, zelfs met lege tank.
2. 5 a 6 seconden per rondje? Wel knap dat jij dat kan opmaken vanuit dat filmpje. En nog vreemder dat diezelfde coureur geen overstuur heeft in de Nissan. Misschien verliest de 911 gewoon snel grip?
3. Neem een gt2..? Wil je het prijsverschil soms nóg groter maken? De 911 is al bijna 2x zo duur….
4. Ik denk dat hierop een reactie niet eens nodig is. Wat je zegt is echt de grootste onzin. Met een grote motor ga je niet per definitie harder, en de Nissan heeft toch ook een 6 cilinder…
5. Aan het begin van het filmpje zeggen ze dat hij zeer bekend is met het circuit, dus er valt niks te wennen. Hij heeft meerdere rondjes nodig om die tijd in de Porsche neer te zetten, en maar 1 voor de Nissan, die direct sneller is dan die van de Porsche.

Heb je misschien nog meer denkbeeldige argumenten? Of accepteer je dat de GT-R gewoon sneller is dan de 911 Turbo.
@ Stephan

Helemaal eens! Waarom kan niemand het hebben als zijn (kennelijk) natte droom “de 911” eens het onderspit delft? Ze zijn bij Nissan niet voor niets al zo lang bezig met die GT-R. Hij moest beter worden dan een 911 turbo en dat is ze gelukt. Het is meer de afgunst die je in de reacties terug ziet dan echte argumenten. “ja zet hem maar eens tegen een carrera GT of GT2” ja zo kun je aan de gang blijven. Hij is gewoon beter, maar of hij aantrekkelijker is, ja dat is een andere discussie!
@ Stephan: Ik ben het ook niet eens met mike, maar met punt 2 ben ik het wel eens. De bestuurder (coureur mag je hem denk ik niet noemen) weet de Porsche niet echt goed in de hand te houden. Niet dat ik het beter kan, maar je verliest er wel veel tijd mee.
Dat de 911 Turbo moeilijk op de grens te rijden is maakt hem niet automatisch de langzamere auto. Geef deze twee auto’s aan een (oud) coureur, wellicht dat de resultaten dan heel anders zijn. Zo niet, dan heeft Nissan een fenomenale prestatie neergezet (dat hebben ze sowieso eigenlijk al gedaan).
Overigens is snelheid niet de enige factor die telt. Rijbeleving, betrouwbaarheid, gevoel etc. tellen ook erg mee. De snelste auto is dus niet per sé de beste auto.
Kostelijk om de reacties n.a.v. deze vergelijking te lezen. De Nissan droogt de 911 simpelweg af. Hoewel ik dat ook liever anders had gezien is hier altijd een categorie beperkt intellect etalerende figuren te vinden dat met de meest bizarre argumenten het tegendeel probeert te bewijzen.
Volgens wat ik zie hebben ze beiden zelfde kansen gekregen. uit het part2 filmpje hoorde ik dat de porche “prepped” was, dus aangepast omdat porche wist wat ze ermee gingen aanvangen.

Nissan daarentegen een beetje natte wegdek, rubber van een M3 doet veel aan grip en zal daar ook wel bij geholpen hebben.

In het begin zei ik ook “boe” tegen de japanse vergelijkingsstrijd, mede omdat ze alle wagens tesamen op een circuit zetten.

Maar de piloot in deze filmpjes blijkt niet zoveel rij ervaring te hebben precies, hij deed het in het begin best goed, maar halverwege remt die nooit goed voor ie een bocht in ging.

Overtuigd als ik ben dat de Nissan het wel degelijk beter kan mogen ze van mij een Porche piloot in de Nissan zetten of andersom.
Om beide Porche en Nissan fans tevreden te stellen zou ik persoonlijk verkiezen een strijd met Porche en Nissan een eigen piloot en die dan laten afwisselen.
eigenlijk ist al vreemd dat ze de gtr vergelijken met een turbo en niet met een gewone carrera 4 want dat zijn immers elkaars concurrenten(die zitten in dezelfde prijsklasse) de turbo is rond de 80.000 duurder en toch is de gtr de geavanceerdere,ruimere en snellere auto.nissans staan ook bekent ok hun goeie kwaliteit en afwerking dus effe niemand die daar over gaat zijken alsjeblieft.maar die vergelijking met de turbo gaat dus ookal helemaal niet op laatstaan met de gt2,dies nog duurder en heeft alleen achterwielaandrijving.trouwens die grappenmaker die zij dat er minder mensen omkijken naar eenm gtr naar een porsche moet wel helemaal op zijn kop van een gebouw zijn gevallen, op elke straathoek staat een porsche dus geen ene flikker die daar nog echt naar omkijkt(waarschijnlijk zijn er nog meer porsches maar ik kijk er niet meer naar om dus dat kan ik niet zien/weten) en de gtr is een zeer indrukwekkende en opvallende auto om te zien, of je hem nou mooi vind of niet hij valt 10390940 keer meer op dan welke porsche(op de carrera gt na dan) dan ook.en trouwens als je in een skyline of gtr rijd ziet iedereen dat je een echte autoliefhebber bent die gewoon het beste/snelste wil die zich niks kan schelen om imago maar als je een porsche rijd aan de andere kant denken ze dat je eigenaar bent van meerdere kappers filiaalen of bordelen.nu krijgen we natuurlijk heel veel gezijk van rot jij toch lekker op in je fiat panda maar sorry ik heb geen fiat panda ik heb een jaguar xj 3.0 uit 2006 en dats niet om optescheppen maar om maar meteen effe een einde te maken aan het feit dat porsche mensen je vaak proberen te kleineren.maar ik zou graag eenkeer de vergelijking van een carrera 4 met een gtr zien.
@Koenamg

Sorry hoor mag ik ff zeggen dat ik je dan wel een dwaas vind, een dure auto voor een ander te kopen.
Je koopt een auto voor je zelf en je kiest wat jij mooi vind en niet wat een ander mooi vind en wel eens van jou kan denken.
Klinkt niet als een auto liefhebber maar eerder een patser.
En porsche liefhebbers hou op met janken en lees gewoon geen GTR berichten meer :)
excuses voor dramatische spelling, ik ben dyslektisch
@ twinspark: Gelukkig hebben we dan altijd jou nog om ons te verlichten, en ons domme kuddedieren op het juiste pad te brengen…
Muhahahahahahahahahahhahahahaha,

Voor diegenen die bestmotoring niet objectief vonden , hier dan het ultieme bewijs . En weer beginnen ze te zeiken over een paar liter benzine meer en imago en meer van die suffe opmerkingen.
Maar eerlijk , doe mij ook maar die porsche turbo. Zodat ik hem onmiddelijk kan verkopen , een GTR kan kopen en nog een hoop duiten over heb .
haha bende losers
Wat zou de M3 doen?
Wat reacties weer. Mensen die zeggen dat de GTR met een Gallardo of GT2 vergeleken moet worden. Kijk eens naar de prijs, die zit op een standaard 911 niveau. Dus als ze de GTR daarmee gaan vergelijken dan wordt die standaard 911 helemaal stront gereden.

Een feit is dat nissan niet alleen op het motorische vlak maar ook op voertuigdynamisch aspect goed z’n werk heeft gedaan. Het is dus knap dat deze zelfs sneller is dan een Turbo.

Het is toch erg dat mensen zo vast houden aan een merk, het lijkt wel de BMW M/Mercedes AMG vergelijking. Het is gewoon een feit dat technologische ontwikkelingen overgenomen en verbeterd worden als daar genoeg geld voor is. En Nissan is niet bepaald een kitcar fabrikantje en heeft er genoeg geld en testwerk ingestoken. Het is dus super wat ze met deze GTR gepresteerd hebben wat Aston Martin met de vantage niet kon waarmaken.
Nog trager gaan dan de 911 turbo.
Bla bla bla

Porsche is sneller, Nissan is sneller… wat maakt het uit, allebei bloedsnelle auto´s. Ik denk niet dat je het verschil zou merken, en 99,9% van alle mensen die deze auto´s aanschaffen zullen deze auto´s toch nooit op de limiet rijden. Zinloze discussie!

Ik zou trouwens voor de Porsche gaan, die daklijn van die Nissan…

nee er is no substitute!!
Hele discussie lijkt me nogal droogn***en. Doet me denken aan een Autobild lezer die een 911 turbo onder de kont kreeg, om het op te nemen op de ‘ring tegen Klaus Ludwig.. in een A-klasse. Ludwig won met een paar minuten voorsprong.
Als de Porsche ook DSG krijgt als de GTR en dat krijgt hij binnenkort, dan is hij net zo snel.
Ik ben voor porsche laat dat voor opstaan, maar ik vind de poging die nissan waagt wel goed gedaan, oke porsche is te duur met zijn auto’s… Maar koop je een porsche dan koop je een ziel, iets wat al 50 jaar bestaat… koop je een nissan, dat heeft toch een hoop minder style en klasse…. hij kan wel sneller zijn, maar daar is niet alles mee gezegt, de porsche heeft zijn eigen al bewezen, dat moet nissan nog doen.

Ook zou ik hem wel eens tegen de gt2 willen zien, en dan gewoon op de nurenburg ring
@ erik
Misschien is hij dan wel net zo snel, wie zal het zeggen.
Hij blijft een ton duurder! De turbo is qua prijs gewoon niet de concurrent dat is de gewone 911. Qua prestaties is de turbo wel de concurrent en die verslaat hij gewoon.

Feit blijft dat maar een handjevol van de kopers zo’n wagen ook maar echt op de limiet kan rijden en het verschil echt kan merken.
Opnieuw een zeer subjectieve test, ook van CAR Magazine. Sensatiebelust om weer meer bladen deze maand te verkopen. …….
2 rondjes op een ongebruikt circuit zegt echt nix over de kwaliteiten van de autos. Veels te weinig data en wat zijn hier eigenlijk de omstandigheden ?

Waarom niet op gelijke tijdstip gereden ? Zijn beide autos werkelijk std. ( dat zegt alleen de rollenbank) ? Waarom legt men met die M3 een rubberspoor over de hele baan ? Zijn de banden nieuw volgens fabrieks spec. ? Is de bandendruk correct ? Beide een volle tank ? Allemaal relevante vragen,
met name bandendruk en extra rubber op circuit. Dat maakt al gauw 2 sek per ronde verschil uit.


Het antwoord geeft die Brit echter ook zelf : this thing drives effortless = > m.a.w. zeker en saai.

Die Nixan is dus geen sportwagen, want een ware sportwagen behoort een uitdaging te zijn voor de rijder. Wel een heel goed gebouwde, zeer snelle GT.
Naar de quickfit voor nieuwe banden :-)
Zeer subjectief ja……. En zolang je de uitslag niet verklapt, verkoopt je blad sowieso wel.

En de auto’s zijn toch op dezelfde dag gereden, en op zelfde tijdstip is lastig he, coureur kan maar in 1 auto tegelijk zitten. Ze zijn ook standaard ja. De nissan sowieso, komt net van de boot man. En waarom zegt een rondje circuit niks over de kwaliteiten? Hoe meet JIJ die dan?

En dat hij 2s sneller omdat er een M3 heeft lopen driften is echt nog slapper dan een uitspraak van Jomanda.

En effortless en saai zijn echt totaal verschillende dingen. Dat je de Porsche prefereert oke, maar kraak aub de GT-R niet af omdat hij niet jouw voorkeur geniet.
Heerlijk om te zien hoe sommige mensen zich in allerlei bochten wringen om te kunnen melden dat de GT-R niet voldoet.

Bijvoorbeeld de laatste opmerking van Turbopaultje; de 911 staat de laatste jaren bekend om de aan perfectie grenzende auto’s die moeiteloos op de limiet te rijden zijn door de bergen met electronica. Jou argument voor de ‘Nixan’ (beetje kleutergedrag, zeker ook omdat de GTR waarschijnlijk spannender is dan wat 99,5% van de bevolking op z’n oprit heeft staan) is gelijk aan die van de 911 Turbo. Een heel snelle GT, geen echte sportwagen.
Onzin dus.

Iemand anders verkondigt rustig over de GT-R dat het een ‘plastice hok van een chinees/jappaner is bagger’ is oid. Ik ben bijzonder benieuwd wat mike op z’n oprit heeft staan. Aan z’n verbale vermogens en redenatiekracht te zien waarschijnlijk een trapauto, maar wat een belachelijke onzin wordt er verkondigt.

Daarnaast zie ik weer ge-emmer over de objectiviteit van de test, en de wisselende omstandigheden. Dat wordt zo langzamerhand een semantische discussie, want IRL zijn er zelden tot nooit gelijke omstandigheden. Voorlopig is de GTR minimaal even snel als de Turbo. En dat is een hele indrukwekkende prestatie.
de spelfouten moet je even wegdenken ;)
Beetje vreemde vergelijking, die kerel eerst in de porsche driften in de bochten en dan vertellen dat die GTR waarbij hij dit niet doet sneller is.
Ook zit die kerel in de porsche te harken met de versnellingspook, hij moet er zelfs enkele momenten naar kijken of ie wel in de goeie versnelling staat :)

En al is die GTR sneller, hij moet zich nog bewijzen in mijn ogen of dat ie na 100K km nog steeds zo lekker loopt en niet hard in prijs achteruit gaat als een porsche.
Het begint steeds duidelijker te worden dat Nissan bezig is met een marketing strategie waarbij de “waarheid” ruim genomen wordt.

Ze claimen een Porsche 911 turbo killer te hebben gemaakt en dat met hetzelfde aantal pk’s.

Uhm ja, 480pk op de wielen! Waar de turbo de pk’s aan de wielen heeft.

Deze auto in de clip is op de dyno geweest en het bleek dat de GT-R 520pk aan de krukas heeft!

http://japancarblog.com/2008/02/r35-gt-r-dyno-test-kicks-official-hp-in-the-nuts/

Als je dan wilt claimen dat je een “Porsche killer in huis hebt, doe dat dan wel met de correcte gegevens en niet met halve waarheden.

En voordat men reageert dat ik de GT-R zit af te kraken, dat is dus niet zo. Het kan me werkelijk waar aan m’n reet roesten wie er wint. Het enige wat ik wil aangeven is dat het appels met peren is.
Zelfde liedje steeds, janken janken en janken, nu de Porschefans weer
terwijl het nog kinderen zijn…althans sommigen.
ach ja, wellicht moet er iemand ze tegen hun zelf beschermen, bv. die jongen van 16 ene vlaminck of zo, zielig toch nog zo’n baby-kid…
Uhm ja, 480pk op de wielen! Waar de turbo de pk’s aan de KRUKAS heeft.

:D
Voor de mensen die de GT-R afkraken, als de GT-R in Nederland op de markt zou komen, zou hij gelijk zijn uitverkocht. Porsche is maar een aerodynamische kever.
Maar de Nissan heeft weer meer kilo’s mee te slepen. Volgens mij wil je er mee zeggen dat je alleen kan vergelijken als het exact dezelfde auto’s zijn.

Je test toch juist het resultaat omdat er variabelen zijn, anders valt er weinig te testen he.
Porsche turbo 1620kg. Variabelen zijn in dat opzicht dus te verwaarlozen.
Nee ho! Das niet waar wat ik zeg. Ik was in de veronderstelling dat de GT-R 1690kg woog.
@Schimanski
@Dylan
Jullie hebben blijkbaar allebei evenveel verstand als een pinda. Ik wilde maar gewoon even zeggen dat de meeste mensen een Porsche veel interessanter vinden dan een domme Nissan.
Natuurlijk koop ik nooit een auto voor andere mensen (wie komt er nu op zo’n dom idee?). Ik koop een auto voor comfort, uitzicht en power. En laat zo’n domme Nissan nu net 2 van die punten missen (comfort en uitzicht) en Porsche heeft ze alledrie.
Dus leg mij aub geen woorden in de mond en denk maar voor uzelf (da’s al moeilijk genoeg).
1585 kg volgens autoweek hoor Rick Dos, hij reed in de handbak he, mss keek jij bij de automaat.

En de nissan weegt dacht ik wel 1700 kg, weet dat ook niet exact hoor.

En koenamg, hoe weet jij dat de nissan geen comfort heeft? Als jij dat kan zien vanuit een filmpje wil ik jouw gave ook graag hebben.
Porsche killer?, wie verzindt dat nou.
Je bedoelt die allermans killer, everybody’s killer, de Xtermimator for all kind of play-tools-look-a-like-wannabe-cars..of zoiets
:-)
Ik koop een auto voor comfort, uitzicht en power.

Als je uitzicht wil koop je maar een Espace, dan heb je genoeg uitzicht. Wat een flauwekul zeg.
Kan iemand even die rotzooi opvegen, de 911 is alweer van het voetstuk gelazerd. Lol, buitengewoon vermakelijk dat commentaar. Kennelijk kunnen fans van duitse auto’s net zo slecht tegen het verlies als echte duitsers. Zou de gt2 zoveel sneller zijn dan de turbo? En die posh kan echt 7:31:8 rijden op de ring maar de GT-R zou niet verder komen dan 7:35? Je gaat je afvragen of dat wel waar is… En als de gt2 echt zoveel beter op de weg ligt dan mag Porsche wel heel rap die ophaning onder de turbo sleutelen. Nog vaker klop krijgen dat kunnen zelfs de fanboys niet recht lullen, lol. De GT-R is gewoon goedkoper,praktischer en ook nog sneller. Helaas volgende keer beter ;)
Hou toch op met eeuwige gezeik over deze KLASSE bak, alleen al z’n bloedlijn verraadt de edele afkomst van deze eveneens vierbenig, nee… vierwielig raspaardje !
@Floris
Whahahaha wat een debiele opmerking. Uizicht langs buiten = hoe een auto er uitziet. Een Espace haha
@Stephan
Allez, allez een Nissan met zo’n power. Denkt ge dan echt dat ie dan nog comfortabel rijdt? Een Porsche Turbo is al aan de harde kant.
@Koenamg: lees de tests van TopGear maar eens de GT-R is in de normale stand behoorlijk comfortabel en in de sportstand idd nogal hard…. maar als je op het circuit gaat boenen dan heb je toch geen behoefte aan comfort…..

Het grote probleem van de 911 is en blijft de plaats van de motor. Er zit teveel gewicht boven en achter de achteras en daarmee te weinig aan de voorkant. De meeste power gaat naar de achteras en dat betekent dat de 911 bij een beetje gasgeven de neus nog verder “omhoog” drukt… en dat je dus onderstuur krijgt… dat kun je niet oplossen met 4wd omdat de vooras gewoonweg te weinig druk heeft. Met de Porsche turbo moet je dus langer wachten voordat je op het gas kan…. Pas als je de bocht bijna uit bent kun je volgas geven…. daar wint de GT-R dus tijd want die accelereert al eerder.

Daarnaast zeggen de mensen die met beide auto’s (back to back) hebben gereden dat de vermogensontwikkeling van de GT-R minder wild en geweldadig is dan bij de 911 turbo, maar juist soepeler en beter doseerbaar… dat helpt de stabiliteit hoog te houden en zorgt dus voor ee betere balans en hogere bochtsnelheden….
Dat de Nissan GT-R sneller is, is gewoon een FEIT!!!
Geen discussie mogelijk! :P

ik denk dat sommige mensen teveel dromen…

als de porsche nou echt sneller bleek te zijn, wat ie lekkr tog niet zal/zou zijn, waarom is daar dan geen enkele filmpiej op youtube van te bekennen!????

die duitsers zelf weten ook wel dat dat gewoon niet zo is! :D
@woOoOdy
Helemaal mee eens. Maar een auto koop je toch niet om altijd op een circuit te rijden. Een auto koop je voor op de openbare weg en misschien eens op een circuit. Dus is het aangenaam als je comfortabel met een auto kan rijden. Als een auto zo hard is, dat ie goed rijdt op een circuit, is ie altijd minder aangenaam op de weg. Maar toch fijn dat je een goede kennis van auto’s hebt. Niet zoals ik daarjuist kritiek kreeg van enkele randgevallen.
Tja die Nissan GT-R ziet er gewoon bijzonder goed uit ;)
Komt nog eens bij dat ie bloedjessnel is en ’n flinke portie pk’s onder de motorkap heeft.
De porsche mag dan ’n dikke motor hebben maar ziet er net uit als ’n opgevoerde kever.
Nee doe mij maar zo’n GT-R en niet zo’n emotieloos duits ding :)
Uiteraard zouden vergelijkingen tussen auto’s gemanipuleerd kunnen worden. Ik zie echter in dit geval totaal niet in welk belang deze Engelsen erbij zouden hebben dat de Nissan sneller is dan de 911 Turbo. De titel van het artikel is niet voor niets: “Porsche 911 Turbo & Nissan GT-R strijden op Britse bodem“. Chauvinistische gevoelens lijken mij daarom uitgesloten.

Tevens lees ik enkele comments over de stuurmanskunsten van de betreffende rijder. Hij schakelt af en toe idd nogal harkerig en dat driften gaat ‘em ook niet altijd lekker af, maar wie zegt dat dat zijn snelle rondje was? Af en toe wordt er voor het filmpje iets anders gereden om de beelden wat interessanter over te laten komen. Er wordt tijdens het maken van zo’n filmpje veel meer gemonteerd en geknipt dan je denkt. Ruben zou je hier alles over kunnen vertellen.

@Rick Dos; 480 pk aan de krukas of 480 pk op de wielen. Het maakt veel uit ja. Maar wat boeit ‘t? Net zoals het gewicht van de auto. Ook al weegt de Nissan 500 kg zwaarder: als ‘ie de 911 ‘verslaat’, dan is dat nu eenmaal zo.

Qua performance for money is de GT-R absoluut de koning!
@evo

Appels en peren vergelijken, wat boeit dat? Het is alleen zo zinloos…

“Qua performance for money is de GT-R absoluut de koning!”

Yep, dus daarom zou een Corvette logischer zijn. Prijstechnisch, PK’s, doelgroep etc.
Uizicht langs buiten = hoe een auto er uitziet.

No shit. Belg zeker?
@Floris
Gij hebt zo te horen graag veel uitzicht hé. Wel blijf dan maar lekker ronddabben op uw fietske. Nederlander zeker?
Dit is waarschijnlijk ook EXACT het doel wat Nissan met de GT-R voor ogen had. Een auto bouwen die complete huilpartijen en discussies voortbrengt over tests die niet kloppen en incorrecte vergelijkingen. Missie geslaagd lijkt me zo.
@Rick dos: over appels en peren hebben we je ook niet gehoord toen de 135i tegenover de Cayman werd gezet. Beetje gelegenheids argument?

@Evo&Rick Dos: De GT-R heeft nogal korte versnellingen en zal daardoor bij lagere snelheden voordeel hebben. Tel daar de uitgekookte 4wd bij op en de auto wint relatief veel tijd bij iedere lage snelheidsbocht.

Over het vermogen al dan niet aan de krukas….Wat wel vreemd is…. Stel dat die GT-R echt 480pk aan de wielen heeft…. Dan zou de Turbo op een rechte snelweg nooit sneller kunnen zijn (en dat issie bij bepaalde snelheden volgens de mensen die ze “back to back reden wel degelijk).

En daarbij, zou de 997 GT2 dan niet ook een stukkie langzamer moeten zijn? Met zo’n 550pk aan boord, 4wd en een betere stroomlijn zou de GT-R dan eigenlijk ook de GT2 moeten kunnen kloppen of op z’n minst dichterbij moeten zitten…maar dat strookt niet met de tijd die voor de GT2 op de Nurburgring wordt geclaimed.

Die GT2 is trouwens wel relatief licht dus dat scheeld behoorlijk, maar toch…. blijft een beetje vreemd verhaal. Neemt niet weg dat het toch wel een beetje merkwaardig is dat je een Porsche van ruim twee keer de aanschafprijs van de GT-R nodig hebt om een Nissan voor te blijven…. good job Nissan!
@w0o0dy

En gelegenheids argumenten gebruiken heb jij je nooit schuldig aan gemaakt? Nee? Lees je comment er nog eens op na dan…. Ruik ik hier hypocrisie?

En trouwens…

“maar al met al geinig om te zien…

Rick dos schrijft,

19 February 2008 om 22:25
Natuurlijk, niet meer en niet minder.”

…dit had je al een hint moeten geven.
@ Woody, dat over de snelweg met de 911 turbo komt mss door het koppel.

De turbo heeft 620 Nm, maar is via boost knop naar 680 te tillen, ik weet namelijk niet hoeveel koppel de Nissan heeft, weet iemand dat?
@Rick dos: welke comment bedoel je?

Overigens zal ik niet claimen dat ik dat nooit gedaan heb… daarvoor schrijf ik teveel. Maar als iemand me daar op wijst dan is dat ok. Een heilige ben ik niet, maar hypocriet ben ik ook niet.

@Stephan: dat zou een rol kunnen spelen… als ik het goed heb heeft de GT-R maximaal 588Nm koppel tussen 3200 en 5200 toeren.
@w0o0dy

Het had comments moeten zijn. Maar ja, je kan ook je laatste comment erbij pakken. Het GT2 gebeuren vind je een vreemd verhaal en merkwaardig, maar een autofabrikant die halve waarheden opgeeft daar hoor ik je niet over.

Maar goed, in principe ben ik niet iemand die iemand anders ergens opwijst waar ik mezelf ook schuldig aan maak. Het: “hij die zonder zonden is werpe de eerste steen” zit mij dan dwars.
Over zinloze discussie gesproken hier… maar wel leuk. Het houdt de gemoederen in ieder geval lekker bezig.
Ik verkies de Nissan boven de Porsche. Alleen al om het design dat ik van Porsche echt niet mooi vind. Daarbij blijft de Porsche natuurlijk een auto met een grote fout. Wie hangt er nu een motorblok achter de achteras en houdt dat al jaren vol. Inmiddels is er zo veel aan gesleuteld dat het erg goed rijdt. Ik blijf me altijd maar afvragen hoe goed de Porsche wel niet zou zijn als ze de fout zouden toegeven en de motor op een juiste plaats zouden monteren. Wellicht wordt het daar nu eens tijd voor.

Is getekend,

Ironic
@Rick dos: huh? Ik stel juist dat er iets vreemds aan de hand is……..
“Over het vermogen al dan niet aan de krukas….Wat wel vreemd is…. Stel dat die GT-R echt 480pk aan de wielen heeft…. Dan zou de Turbo op een rechte snelweg nooit sneller kunnen zijn (en dat issie bij bepaalde snelheden volgens de mensen die ze “back to back reden wel degelijk).”

Ook in eerdere comments geef ik aan dat er links of rechts rare “feiten” opduiken die niet helemaal stroken met de specs en de reviews…

Hoe zou de GT-R sneller kunnen zijn dan de gt3&turbo… door meer vermogen… Inmiddels acht ik dat niet onmogelijk, maar….. met zoveel vermogen aan boord zou je dan weer mogen verwachten dat de tijd op de Ring sneller is dan de geclaimde 7:35 of de tijd van de Gt2 is wel … laten we zeggen opmerkelijk….

Ergens kloppen de zaken niet. Of het vermogen is hoger, of de tijden zijn discutabel of er is een andere verklaring die wij nog niet kennen… maar tot nu toe past het puzzeltje niet helemaal in elkaar.
Snelheid op circuits en pk’s zijn niet recht evenredig he Woody.
@Stephan: ehm…. duh! ;)

De turbo schijnt bij hogere snelheden sneller te zijn in een rechte lijn, maar de GT-R zou volgens de geruchten meer vermogen hebben dan de 480pk (aan de krukas)….. dat past niet echt goed bij elkaar want de GT-R heeft ook nog eens een betere stroomlijn dan de 911 turbo…. daar lijkt dus iets raars aan de hand te zijn….

Wat we wel weten is dat de versnellingen van de GT-R tamelijk kort zijn…. dat zou kunnen verklaren waarom de auto bij lage snelheden en op circuits met lage snelheidsbochten naar verhouding zo enorm snel is ondanks het hoge gewicht….
See?
@Ironic: wel, zoek maar eens een cayman op die onder handen is genomen door een respectabel tuner, zodat die evenveel vermogen heeft als een carrera.

Ik moet er geen tekening bij maken zeker wie er wint? ;)
@w0o0dy

Zo door de Autoblog-tijd heen hebben wij leuke en vreemde discussies gehad. Deze discussie dreigt (of is al) ver buiten vreemd te treden.

Zullen we daarom dit maar laten rusten?

Maar goed, zoals ik al eerder stelde. Zou het niet logischer zijn geweest als ze deze auto vergelijkt zouden hebben met de Corvette?
“met zoveel vermogen aan boord zou je dan weer mogen verwachten dat de tijd op de Ring sneller is dan de geclaimde 7:35 of de tijd van de Gt2 is wel … laten we zeggen opmerkelijk….”

@WOoOdy; ieck nie begraipen. Wat is er zo raar aan? Nissan is sneller dan GT3 en Turbo puur door sublieme onderstel en pk/kg-verhouding. Van een GT2 ‘wint’ de Nissan het niet, daar de Porsche én meer pk’s heeft én ook een hele bak lichter is. De V-Spec wordt de tegenhanger van de GT2, dus dat gaat nog gezellig worden op de Ring.

Ik vind het overigens leuk dat een Japanner sneller is dan de Porsche, maar zouden potentiële kopers het écht schelen? Het filmpje van Car illustreert maar weer eens wat voor mensen in het algemeen een GT-R zouden kopen: mensen die de Playstation net ontgroeid zijn en die maximale prestaties voor een schappelijke prijs willen. Zo ook die Ben nog wattes, die z’n GT-R nu al gaat tunen. Een 911-rijder boeit dat doorgaans geen ziel.
@ Evo

Waarom zijn er dan zoveel Porsche tuners? Ik noem er een paar: gemballa, 9ff, ruf, TTP en vast nog een hoop, techart ook geloof ik.
@RD;

Zou het niet logischer zijn geweest als ze deze auto vergelijkt zouden hebben met de Corvette?\

100% mee eens. Een 911 Turbo, Ferrari F430 of een Gallardo is toch even een andere league (imago, afwerking, service) dan een opgepompte (en snellere) Nissan. Een Corvette Z06 valt mijns inziens in hetzelfde schuitje als de Nissan.
@Stephan;

Omdat Porsche zo verdomd veel (sport)auto’s verkoopt? En als er veel auto’s van een merk verkocht worden, dan kan daar ook heus aan een paar autootjes gesleuteld worden.

Trouwens, ik denk dat de verhouding standaard 911turbo / getunede 911turbo nog altijd een stuk hoger ligt dan de verhouding standaard Skyline / getunede Skyline…
@evo: het ging om het volgende: als de gemeten 480pk aan de wielen klopt dan heeft de gt-r vrijwel zeker (meer dan) 550pk (krukas-pk’s) aan boord… dus meer dan de GT2. En de stroomlijn is beter.

Dan moet het onderstel van de gt2 wel heel erg veel beter zijn dan dat van de turbo.

Immers moet alle tijdswinst van de gt2 tov de GT-R gehaald worden door het lagere gewicht en de betere wegligging (en wat koppel)…. lastige klus zou ik zeggen.

Ja de Corvette is in principe een betere vergelijking, maar ook weer niet, want de Z06 is knalhard en niet erg High tech.
Overigens schijnt het onderstel van de Corvette tamelijk vooruit te zijn gegaan bij de laatste update/introductie van de Blue devil…. met name het knalharde zou eraf zijn, maar desondanks zou de ZR1 een betere wegligging en meer grip hebben dan de Z06.

Overigens zie ik deze GT-R ook wel als een concurrent voor de M3, CLK 63 Audi RS5 etc…. alleen met duidelijk meer vermogen.
@Woody: link van Rick Dos niet bekeken?

http://japancarblog.com/2008/02/r35-gt-r-dyno-test-kicks-official-hp-in-the-nuts/

Lijkt mij dus rond de 520 pk op krukas en 458 pk op de 4 wieltjes. En je doet net alsof de stroomlijn van een Elfer enorm ruk is, maar dat valt toch ook wel redelijk mee? Hoeveel verschilt de Cw-waarde van een GT2 met die van een GT-R?
Nissan heeft met de Japanse overheid moeten onderhandelen om de gt-r meer dan 280 pk te mogen geven. Hun argument was dat ze de auto moeilijker op te voeren zouden maken. De Skyline werd soms tot 1300 pk getuned. Wellicht hebben ze de auto stiekem toch iets meer vermogen gegeven dan dat ze in de folder zetten, om de ambtenaren niet al te veel te provoceren.

@”Het filmpje van Car illustreert maar weer eens wat voor mensen in het algemeen een GT-R zouden kopen: mensen die de Playstation net ontgroeid zijn en die maximale prestaties voor een schappelijke prijs willen.”

Wat voor soort mensen rijdt doorgaans 911? De meeste kopers zitten in hun midlife-crises of willen de blits maken bij de botox kliniek. Wanneer je naar het koperspubliek kijkt, moet je geen 911 willen. Wie wil zich nu identificeren met Jan des Boevries, mevrouw Froger of Linda de Mol?
“Wie wil zich nu identificeren met Jan des Boevries, mevrouw Froger of Linda de Mol?”

True, maar welke auto moet je als nette rijke kerel en autoliefhebber dan kopen? Iets van een Aston of Maserati? Maar ook daar kunnen vaute figuren in zitten. Bovendien valt een AM nog altijd meer op dan een Elfje, hoe chique die ook mag zijn. Maar goed, al het genoemde lijkt mij nog altijd beter dan een GT-R. Zie jij het al voor je: een Nissan op de oprijlaan van je mooie landhuis?
@evo

En daar ben ik het dan weer mee eens. ;)
Niet dat ik niet geloof dat de GT-R sneller is, maar die man kan gelijk niet rijden met een auto zoals de turbo :P
Inderdaad, de GT-R is een uitdager,zoals de Skyline’s uit het verleden telkens weer ongenadig demonstreerden op alle circuits ter wereld.

Dat is het mega verschil met de new GT-R tov zijn voorganger, behalve het uiterlijke vertoon en ‘normaler’ linker stuurinrichting, een geheel ander marketingconcept, bewuster presentatiegeheel, een voorbereiding en lancering vol zelfvertrouwen.

De Skyline werd volwassen en mocht
de inmiddels volwaardig erkende en zeer respektvolle eretitel opeisen van:
GT-R @, beducht concurrent voor ieder zichzelf respekterend supersportwagen!
^^^^^^^^^^^^^^^^^^

hahaha :D ik lach me kapot

frustrerend filmpje voor veel mensen blijkbaar…
@evo,
je zal nog wellicht verbaasd opkijken, net als met de 350Z…!, welke kopersgroep(en) de GT-R zoal zal trekken.
@rick-dos,
durf voor eens en immer te erkennen!, dat de GT-R een beducht
Japanse samurai is, een supersportwagen uit het land van de Rijzende Zon.
63 pk vermogensverlies in de aandrijflijn :-) da’s meer dan mijn eerste auto had in totaal. Schitterende wagen trouwens die Nissan. Of’tie nou sneller is dan een 997 turbo boeit me eigenlijk niet zo. raar dat mensen zich daar zo over kunnen opwinden, auto’s die de meeste van ons nooit zullen rijden en zeker niet op die snelheden. Net zoals dat eeuwige gezeik over die veyron en of die dan beter of slechter is dan auto x of y en waarom dan wel niet. moet anderen trouwens wel gelijk geven wat betreft dat door de bochten driften, zo ga je natuurlijk geen snelle tijden rijden
@Rick dos
Heb je trouwens al gelezen dat die GT-R “BP Ultimate 102” had getankt en een nieuwe oliebeurt met “Castrol Edge” had gekregen, voordat die werd getest?
Die 102 octane benzine bezorg vooral bij turbo motoren voor meer koppel en vermogen. Raar dat niemand die het hier ziet!!

http://www.bp.com/sectiongenericarticle.do?categoryId=9009115&contentId=7016935

Met de hulp van de “BP Ultimate 102” stijgt hij koppel met zo’n 3.4% naar zo’n 600nm zoals de grafiek het aangeeft!!
Dus die 600NM die hij op de bank zet klopt wel.

En wat betreft het vermogen, geldt het zelfde. BP geeft voor de Ultima 102 een stijging in vermogen tussen 4.5-7.5%.
Dus als we uitgaan van zo’n “480 standaard pk’s + zo’n 7.5%” dan komen we uit op 516pk!! Dus bijna 520pk wat de grafiek laat zien.

http://www.bp.com/sectiongenericarticle.do?categoryId=9009114&contentId=7016932

Wat we dus alleen kunnen concluderen is dat de BP Ultima 102 voor de vermogen stijging zorgt. En dat is dus wat je ook gewoon in de 997 turbo en bijna alle andere auto’s kunt gooien…

btw, die test vind ik 3keer niks, heb alleen van de M3 genoten :)
Ik heb hier nog een test van Best motoring tussen de BMW M6 en de 997 Turbo, waar ze aangeven dat ze de M6 een betere sportauto vinden!
@evo: ben uitgegaan van 15% verlies en voor een 4wd is dat niet extreem veel, maar het zou een lager percentage kunnen zijn. Maar hoe kom je daar achter? Lijkt me dat met het bij een testbank met een schatting moet doen. Denk niet dat iemand ff de motor zal uitbouwen om het verschil tussen aan de wielen en aan de krukas te meten……

De cw van de GT-R is een uitzonderlijk lage (voor een auto zonder aerodynamic lift of met downforce) 0,27 en ik meen dat de 911 turbo op 0,30 of 0,31 zit maar heb geen tijd om de waarde van de GT2 ff op te zoeken. Die zou een minder goede waarde kunnen hebben want die heeft meer spoilers dan de turbo…

Geen dramatisch verschil zo op het oog maar het werkt wel progressief…… Luchtweerstand remt steeds meer hoe hoger de snelheid wordt. Dus boven de 200 speelt die 0,3/0,4 voordeel een behoorlijke partij mee. Dan zou op een baan waar de snelheden lange tijd ver boven de 200 of zelfs ruim boven de 250 liggen een auto met meer vermogen en een betere cw-waarde flink wat “makkelijke tijdswinst” moeten halen.
Wat een hoop theoretisch geleuter hier. Ga eerst eens een Elfer rijden, en dan liefst de turbo of GT3. @autoblogger: waar is die AMG junky gebleven hier ? Nog even ter herinnering:

http://www.autoblog.nl/archive/2006/12/04/rijtest-porsche-911-turbo

Hier de open, zinvolle feedback van Tim Schrick over Gallardo, Z06 en de turbo :

http://www.youtube.com/watch?v=pVoxxHKR-PM

http://www.youtube.com/watch?v=OcGlotIzX4c&feature=related

Vergeet niet dat de turbo in juni 2006 op de markt is gekomen. M.a.w. er komt binnenkort e.e.a. aan upgrades……….. Wil men meer sensatie, dan is er een GT3 of meer speed, de GT2.
AMG junkie? Sacha?
Yep.
Mooie discussies hier. Mooi om te lezen dat deze magnifieke machines de autobloggers zo bezig houden. En nou weer F5-en :)
HAHAHa @ alle porsche fan boys,

In dit geval was de gt-r nu eenmaal sneller, ga alsjeblieft niet zoeken naar de oorzaken, deze kunnen waarschijnlijk net zo goed voor de nissan gelden. Feit blijft dat nissan een auto heeft weten te maken die technisch op een vergelijkbaar of hoger niveau zit als de 911 voor een lagere prijs!
Probleem bij porsche is en blijft de opbouw van de auto, veel gewicht achter de achteras is gewoon zéér onwenselijk. Er zit nu eenmaal een limiet aan deze constructie. Porsche heeft een mooie auto met de turbo absoluut, waarschijnlijk voor het gros een meer begerenswaardige auto maar de nieuwe gt-r is gewoon zéér goed en veel fan-boys (waarvan 99% nog nooit in een turbo heeft gereden of uberhaupt een 911.) kunnen dit niet verkroppen, toch jammer want het is een mooi stuk techniek. Of ik hem zal kopen, denk het niet.. koop liever iets waar ik meer van kan genieten, en dit zit niet een pure snelheid alleen. Ben me liever in het zweet aan het werken in een donkervoortje dan in een gt-r of 911, puur omdat het meer fun terug geeft!!
@CSL; dat was mij ook al opgevallen. Scheelt aardig wat peekaatjes.

@Ironic & Audi : blijft een waarheid als een koe

Vergelijk dit…
http://images.motortrend.com/roadtests/sports/112_0606_15z+2007_porsche_911_turbo+rear_cutaway.jpg

…met dit
http://www.seriouswheels.com/pics-2006/2006-Porsche-Cayman-S-Production-Cutaway-1280x960.jpg
Normaal is een spreiding van meer dan 10 % in performance van serieproduktieautos. Bij PAG wordt echter ELKE motor getest op de proefbank en er gaat geen 1 weg, die de spec niet haalt…………….


Wat een zinloos verhaal over middenmotor etc. De Elfer overleefd deze verhalen al ruim 40 jaar…………..
Damon Hill over Porsche:

“Porsche seems to have exclusive rights to this sense of utter solidity within a motor car. Everything is tight, like a body builder’s buttocks (I’m sorry about that simile, but just take a look next time you get the chance). The seat is tight, the upholstery is tight, the ride is tight. If I had to find a word that typified all Porsches it would be ‘tight’.”

Dat is wat Porsche onderscheidt van een Japans projectiel als de GT-R, en het is meteen wat de meerprijs verklaart. Bij de Nissan krijg ik op basis van de foto’s de indruk dat er alleen maar aan de techniek gesleuteld is. De afwerking zal nooit of te nimmer op het niveau van Porsche komen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben ook van de generatie die de Playstation ontgroeid is, en ik vind de speeltjes, het ontwerp en de techniek van de GT-R prachtig. Maar als ik beide kon kiezen ging ik voor de Porsche. Heerlijk, die zescilinder boxer die achter je ligt te roffelen, het Duitse precisie-engineeren. Het gevoel van soliditeit en vertrouwen dat je krijgt als je in een 911 rijdt. Geloof mij, dat is iets dat je niet snel zult vergeten. De Nissan mag dan wel prachtige techniek hebben, de Porsche is op elk punt (ook wat betreft zaken die niet direct met snelheid te maken hebben) geperfectioneerd. Kudo’s voor Nissan dat ze zo’n snel apparaat neer hebben gezet, dat zeker, maar wat mij betreft komt er wel meer kijken bij de beoordeling van een auto.

De keuze is, zoals altijd, aan de klant!
Porsche overleeft inderdaad al veertig jaar met de 911, maar dat doet niets af aan het feit dat het concept niet ideaal is. Met dezelfde effort die Porsche steekt in het verfijnen van de techniek van de 911 zou een Cayman rondjes rijden om een 911.
@Turbopaultje
Het is zeker geen onzin, zelfs de echte bezitters en liefhebbers geven dat toe. Als je ziet dat ze de motor elke keer weer een stukje naar voren duwen, dat zegt denk ik genoeg. De auto is gewoon op de limiet moeilijk perfect onder controle te houden, ondanks al die elektronica.
Als ze nou die 997 turbo blok samen met het 4×4 onderstel onder de Cayman schroeven, dan zijn ze er van af.
Dat is ook denk ik de reden geweest voor het ontwikkelen van de cayman, zodat ze ermee kunnen gaan experimenteren.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/dc/2005_Porsche_Cayman_S_cutaway_model_rear.jpg/800px-2005_Porsche_Cayman_S_cutaway_model_rear.jpg
Oh ja, nog een toevoeging. Dit soort discussies onder autoliefhebbers zijn eigenlijk totaal overbodig. Laten we met z’n allen nog even lekker genieten van het feit dat dit soort auto’s nog met brullende verbrandingsmotoren gebouwd worden. In de toekomst is het uit met de pret..!
Een Elfer is een Elfer. En de Cayman is een Cayman.

Denk dat gezien de jaarcijfers sinds ca 1999 wel duidelijk is bewezen, dat Porsche volledig op de juiste koers zit…………… Auf wiener !
@Racer X;

Hee, een nieuw licht op deze zaak! Absoluut waar, ook al denk ik dat fabrikanten er ook in de toekomst alles aan zullen doen om de berijder te plezieren. Autorijden zal heus nooit saai worden…

Oranje staat de GT-R ook niet zo slecht trouwens…

http://www.youtube.com/watch?v=RdS26vqehMI
@KoenAMG

Je zegt het toch weer, wat maakt het nu iets uit dat de meeste mensen die Porsche indrukwekkend vinden ?

Ik neem je post dan ook niet serieus, ze staat toch vol met subjectieve zinnen die de geloofwaardigheid van je andere feiten teniet doen.
@Turbopaultje
Zo’n beetje alle Porsche rijders gaan alleen voor de naam Porsche. EchtePorsche rijders rijden in een GT3 of een GT2.
Zie http://www.nagtroc.com/forums/lofiversion/index.php/t21359.html

Eigenaar is Ben linney, jongen gast inderdaad, rond de 28. Hij verkoopt in engeland al jarenlang Skylines, Integra DC5’s etc. Heb er zelf ook een auto gekocht. En mat al dat verdiende geld heeft ie nu dus deze GTR gekocht, respect!

Geweldige auto, over enkele weken is de eerste in nederland binnen overigens, verkocht via een belgisch bedrijf, nu onderweg uit japan.
Een aantal van de laatste comments staan bol van subjectivisme, door blinde Porsche-idolisme vertroebeld.

Door de jaren heen heb ik verschillende types onder handen gehad en ofschoon ik respekt heb voor de techniek en Porsches wilskracht om een oud concept voortdurend te willen moeten(om wille van marketing!) doorontwikkelen, heb ik geen enkele
binding of iets dergelijks gevoeld dat loyaliteit voor dit merk bij me kon beroeren.
Op een enkele na(ik kan ze nauwelijks uit elkaar houden), word ik er niet warm of koud van niet qua designe, rijplezier of merknaam.
Toen ik er voor het eerst fatsoenlijk mee de weg(circuit) op kon, vond ik
‘m zelf ‘ondingen’, onhandelbaar, op nat wegdek een ramp!
Na enige tijd waardeerde ik ze meer en meer, dat echter nooit tot idoolachtige gevoelens heeft geleid, dit i.t.t. mijn 1e kennismaking -inmiddels alweer bijna !5 jaar geleden- zowel met de NSX alswel met een Skyline.
Voortreffelijke rijmachine’s.
Voor mij indertijd een van de mooiste
ervaringen op autogebied.

Ik verheug me nu enorm op m’n 1e rij-ervaring met de GT-R!
Correctie: ruim 15 jaar geleden..
:-)
…en natuurlijk op de IS-F en LF-A…
@Rolo
leuk stuk!

‘First GT-R in Europe goes to Carlos Ghosn…’,
tja verschil moet er wezen maarruh zou die er ook voor moeten betalen?

‘We’ve been waiting years.., its a bit unfair to have the UK market wait so long…’
arme Britten en eigenlijk hebben ze gelijk, in geen enkel europees land
werd de Skyline zo’n enorm hype, ja zelfs een icoon op de Britse circuits.
Nope. Echte Porgisten rijden Luftboxer…………….
@[email protected]

Dat durf ik zo toe te geven. Make’s no difference to me. Wil jullie er alleen voor laten waken dat je niet in fabeltjes gaat geloven.

@CSL

Dat was me al opgevallen maar de winsten die geclaimd worden komen wel met voorwaarden.

“With BP Ultimate 102 and the ignition map optimised, there were significant torque benefits in the 4500 to 6500 rpm range, with a 3.4% – 20 Nm – increase in maximum torque.
Dramatic improvements in torque And with the boost pressure increased, BP Ultimate 102 gave further dramatic improvements in torque, especially in the mid range where the increase in maximum torque was an incredible 84 Nm (14%).”

“With BP Ultimate 102 and the car’s ignition map optimised, significant power benefits were seen in the 4500 to 6500 rpm range, with a 4% – 17 bhp – increase in maximum power.
An amazing 60 bhp increase And with the boost pressure increased, the power benefits of BP Ultimate 102 were better still across the 4000 to 6500 rpm range, with the maximum power increase more than doubled to 37 bhp (8.6%). But the biggest benefits were in the mid range – an amazing 60 bhp increase (16%) at 4500 rpm.”

Dus wil je die percentages halen dan zou je de mapping moeten aanpassen en je boost. En voor zover ik kan achterhalen is deze auto volledig standaard:

“My car is totally factory standard, standard boost and run in Official word is ‘Its maximum power is 480 PS (473bhp) (353 kW) at 6400rpm’ We decided to try out BP Ultimate 102 unleaded, (which is still pump fuel)…. 520 bhp @ 6,617”

Dus wellicht wat profijt ervan maar niet veel.

Daarbij is er al eens een ander dynotest geweest waar ongeveer dezelfde cijfers uitkwamen:

http://www.nagtroc.com/forums/R35-Dyno-t20782.html

Al met al moet iedereen vooral kiezen wat men het meest ligt. Ik zou voor de Porsche gaan maar ik kan begrijpen als mensen voor de GT-R zouden gaan.

Ik vind het alleen héél vreemd als gerespecteerde autofabrikant zijnde om zulke halve waarheden de wereld in te helpen door te verklaren dat je auto 480pk heeft. Dit vooral om de “mythe” te bekrachtigen dat je een Porsche 911 turbo killer hebt. Vind ik allemaal goed en prima maar geef dan net zoals elk ander autofabrikant dan wel de reëele pk’s aan en niet een “marketing pk”.
:D make’s=makes…. :S
@ Rick,

Je zou blij moeten zijn dat ze zeggen dat je 480pk krijgt en je krijgt er 520. Er zijn zat fabrikanten die zeggen dat je er 480 zou krijgen en dat je blij mag zijn als je er 400 uitgeperst krijgt. Ze zijn trouwens vrij om te kiezen hoe ze hun vermogen opgeven.
In de wereld van de motorfietsen doet Ducati dit ook al lang in tegenstelling tot hun japanse collega’s.

Ik snap niet wat iedereen hier met porsche heeft , waarschijnlijk doen ze , dankzij mensen als jullie , zo een goede zaken met een auto waar zoveel minpunten aan zijn. Gewoon omdat iedereen het maar heeft over de ZIEL van een porsche . Weet je als ik 200 000 harde duiten moet neertellen voor een sportwagen , interesseert die ziel me geen kloten , voor dat geld wil ik kwaliteit een goed ontwerp en sublieme prestaties .
Nissan weet dit en heeft een auto ontworpen die hieraan voldoet.

En waarom zou je je moeten schamen om dit op je oprit te hebben staan , je hebt dan tenminste nog iets exclusiefs. Hier bij ons op de straat zijn er 4 mensen met een 911 waaronder ook een GT3 en het zijn allemaal sufferds met veel te veel geld en geen kloten verrstand van techniek. Kereltjes die em kopen voor erbij te horen , want als je geld hebt moet je gewoon een porsche gehad hebben. (bij porsche zelf lachen ze zich waarschijnlijk een breuk)
@ Tim

Waar, wie, wanneer ergens blij moet van worden ligt aan de individu zelf.

Zoals ik al zei: It REALLY makes no difference to me.
Misschien wel tunnelvisie van mij, ma uiteraad de porsche 911 turbo
en naar mijn mening kan die sneller over de ring

het engelse autoexpert ofzo iets heeft met de GT2 7,24 gehaald in plaats van de opgegeven 7,32 en ja dat is toch 8 sec sneller

en al zal de GT-R sneller zijn- boeien, het is en blijft wel een nissan
@Porsche Fan: met een standaard 997 gt2? No way! Ik weet niet waar je die kletspraat vandaan haalt, maar als Rörhl in samenwerking met Porsche niet harder gaat dan 7:31:8 dan kun je die tijd echt vergeten….
Some people…. :roll:
en al zal de GT2 sneller zijn- boeien, het is en blijft wel een porsche
STOP alstublieft met die ringtijden te vergelijken , zijn jullie al ooit op de ring geweest?????
Je komt daar van alles tegen , van autobussen tot kampeerwagens. Je kan die tijden gewoon niet vergelijken. Er wordt nooit geen rekening gehouden met plaats van start en finish , met het verkeer op de ring en met de weersomstandigheden , met natte plekken of olieplekken , met de staat van het wegdek op dat moment. Je kan die tijden gewoon niet vergelijken , prent dat nu eens in je hoofd. Het is en blijft een stuk openbare weg , met veel te veel variabelen.

@ Rik,

Sorry hoor maar het maakt wel serieus ‘difference’ voor jou. Als men nu die M3 had uitgespeeld t.o.v. die porsche , dan had je hier weer een heel ander verhaal over. En je verhaal over die testbank raakt ook geen kant. Ga eens met je persoonlijke wagen naar 5 verschillende testbanken en ik durf te wedden dat je 5 totaal verschillende resultaten krijgt. Met een verschil van meer dan 50pk tussen de hoogste en laagste waarde. Een testbank geeft je een idee van je aanpassingen over bv 10 runs op dezelfde bank , maar ga nou niet testbank1 met testbank2 gaan vergelijken want dat slaat nergens op.

Het filmpje laat mij duidelijk zien hoe een bekwame chauffeur met een voor hem onbekende nissan onmiddelijk een betere tijd neerzet dan met de porsche . In het filmpje kan je duidelijk zien dat de bmw zijn persoonlijke auto is aan de manier waarop hij ermee overweg kan en de manier waarop hij hem behandeld . Ook kan je zien dat hij het typische probleem van de porsche (de uitbrekende achterkant) niet helemaal meester is . En dat hij met de nissan (hoe voorzichtig hij ook is ) onmiddelijk een snelle tijd zet , mede dankzij het vertrouwend aanvoelen . Moest die nissan van een invoerder geweest zijn(ipv een privé persoon die er met zijn neus op staat) die hem aan hun had geleend had hij er waarschijnlijk nog meer volluit mee gereden en was er nog een groter verschil geweest. Voor dat budget heb je ook een C06 maar die heeft nog niet de helft van de technologie die er in de nissan verwerkt zit. De nissan is gewoon een technologisch vooruitstrevend product tegen een aanvaardbaar budget . Hoe kan je hier nu tegen zijn?? Kopen jullie maar een ‘ziel’

Het mooie van deze hele situatie (en dat snappen jullie blijkbaar niet ) is dat europese fabrikanten nu wel een beetje gedwongen worden om vergelijkbare auto’s te gaan ontwikkelen tegen een budget vergelijkbaar met het budget van de nissan
Tja als…..

Wat zegt men daar toch ookal weer van? As is verbrande turf, toch?
Tim, uw uitleg over de ring klopt eveneens van geen kanten, op bepaalde momenten wordt deze afgehuurd door fabrieken (Porsche,BMW,Mercedes) en je mag zeker zijn dat je op dat moment niet met je busje de ring op zal gaan.
Wat al een enkele tijd wordt bewezen door Nissan,is dat ze een superwagen kunnen bouwen welke vergeleken wordt met een sportwagen die telkens gewoon verder wordt uitgeevolueerd. Wat gaan we verzinnen als Porsche met hun volgende generatie weer een aantal seconden sneller gaat?
Het beste vind ik de uitleg vd jongetjes die waarschijnlijk nooit in een 911 laat staan in een turbo hebben gereden en die blijven herhalen dat het een fout ontwerp is. Is het daarom dat bv Ferrari alle hens aan dek moet roepen om telkens (een nog een stuk duurdere) wagen te bouwen om deze mislukking de baas te blijven?
Het is een knappe prestatie van Nissan die binnen enkele jaren naar de prullebak zal worden verwezen door een volgende generatie elfjes.
Tegen heeft Porsche waarschijnlijk door de verkoop van deze mislukking geheel VAG (inclusief Audi – Lamborgini – en Bugatti)opgekocht en is Nissan mogelijk een vermomd Frans automerk met een ruit op de snuit.
Wat maakt op dat moment nog een seconde uit?
@evo,
ik neem het je onzettend kwalijk, nee zelfs ongelofelijk dom kortzichtig puberasociaalpetjesvolkgedrag. een colomn schrijver onwaardig om, deze roemruchte jarenlang doorontwikkelde en na nog eens 8 jaren van fijngeslepen techniek en engeneering en van langdurige voorbereiding met als resultaat,… de GT-R…’een opgepompte Nissan’ te noemen ??

-edit-

En jij noemt jezelf autoliefhebber…?
@frank01: doe eens een beetje rustig aub. Had je niks te doen en ging je op zoek naar ouwe comments om op af te geven?
@jeff: Rot toch op met je vermomd automerk!
-edit: ga nu maar even afkoelen-
@autoblogger, weet u dat ik zo cool als men mij kent, rustig in bed naast mijn inmiddels slapende wederhelft, met een pdatje in de hand ontspannen van de comments ligt te genieten?
‘its all in the game’, nietwaar?
@ Jeff ,

Ben jij er al geweest???
Laat me eens iets weten wanneer ze dat spel afhuren, of beter nog bewijs me eens dat het circuit afgehuurd was bij het plaatsen van al die tijden die hier vernoemd worden.
@[email protected]: dat soort taal is echt triest en nergens voor nodig.
@jeff: haasje over is normaal bij auto’s of denk jij dat porsches eerste auto ook zo goed was als de huidige? Dat is nou evolutie. Wat je je goed moet realiseren is dat dit de eerste sportauto van nissan is waarbij het vermogen vrij mocht worden stijgen tot zij tevreden waren dus zonder opgelegd maximum.
Iedere getunede cayman bewijst dat de motor in het midden beter werkt. Zoek maar eens sportwagens met dezelfde pk/kilo verhouding als een 911. De meesten zullen niet langzamer zijn. De snelheid komt bij de 911 niet door de plek van de motor maar door het lage gewicht. Het gaat er niet om dat de 911 slecht is maar met de motor op de goede plek zouden ze een betere kunnen maken. Om dat te snappen hoef je er niet mee te rijden, het is een stukje natuurkunde. Ook porsche ontkomt daar niet aan. Geen onoverkomelijk probleem maar wel een nadeel.
De v-spec zal duidelijk maken hoe geavanceerd de gt-r is en dan mag porsche weer proberen snellen te worden. Progress is fun!
Enkele antwoorden,
@Tim, ja Tim ik ben reeds verschillende malen naar de ring geweest en ben 2 X onverichterzake kunnen terugkomen. Sommige autofabrikanten huren de ring af op bepaalde periodes af om testen te doen (ik vermoed dat filmpjes zoals waarop W Rohrl te zien is bij ronderecords op de ring,op zulke momenten gemaakt worden.)
@WOoOdy,je hebt gelijk,als je een wagen met middenmotor maakt is de gewichtsverdeling een stuk beter en kunnen (theoretisch) inderdaad veel betere resultaten worden behaald. Dat dit mogelijk is werd bewezen met de 911GT1. Voor een modale bestuurder (zoals waarschijnlijk U en ik) zijn hier echter ook gevaren aan verbonden,nl het grensbereik (waarbij men in een slip gaat) is veel moeilijker aan te voelen.
Ik vermoed dat Porsche gewoon hun marketing strategie verder blijft behouden zolang deze zoveel vruchten (lees geld) opbrengt.Kan men hen dit kwalijk nemen als je ziet dat zoveel grote concerns het moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden terwijl een (betrekkelijk klein) bedrijf zoals Porsche gigantische winsten maakt( a propos wie heeft er aandelen van Porsche)
Mijn punt was enkel dat Nissan een formidabel snelle wagen heeft gemaakt maar ze zijn 1:zeker niet de enige die dat kunnnen 2:op termijn ten koste van wat? als deze niet massaal gaan worden verkocht,dan is dit voor zulke fabrikanten soms de doodsteek. Honda heeft ooit de mooie NSX gemaakt (ik weet niet bij jullie,maar hier in Belgie zijn die meer zeldzaam dan een Ferrari en daarna zijn ze moeten overstappen op iets dat maximaal zo spannend is als een getunede Civic. Ik denk dat ge dan beter iets goed kunt verder uitontwikkelen waar je constant aan de (bijna) top kunt meespelen.
Tot slot, in Belgie mag (bijna) alles worden geimporteerd,heeft er ooit iemand hier een Skyline gezien? (ik enkel in mijn jonge jaren op Francorchamps (24h), en [email protected],hij was inderdaad echt snel)
@jeff,
de wijze zoals jij je’ tekst verwoorde’, kon bij mij geen enkele vorm van sympatie opwekken, integendeel.

Ook ikzelf laat me weleens verleiden -overigens doet autoblog niet anders!- tot vaak gespeelde opgeklopte provocatie aangezien dit blijkbaar dient als onderdeel, ter meerdere vermaak en glorie, van het spel, echter..

Dat jij geen Nissan aanhanger bent kan ik uiteraard vrede mee hebben, net zoals ik geen warme gevoelens koester voor Porsche..dit geeft me echter geen recht om dit merk, terecht of niet, te kleineren!

Hoewel ik nog nooit prive een Nissan heb aangeschaft..(wel overwogen trouwens), heb ik enorm veel waardering voor dit(onheus en unfair bekritiseerde), onder vele collega-(auto)vakmensen zeer hoog in hun verlanglijstje opgenomen meesterwerk; GT-R .

Wellicht de 1e -voor meerdere bevolkingsgroepen- betaalbaardere supersportwagen(vergeven met een, in potentie, onschatbare waarde aan upgrade mogelijkheden), die de GT-R tevens geschikt maakt -zonder de behoefte van een normaliter praktischer 2e auto- voor dagelijks (gezins)gebruiik.
Het mooie van deze hele situatie (en dat snappen jullie blijkbaar niet ) is dat europese fabrikanten nu wel een beetje gedwongen worden om vergelijkbare auto’s te gaan ontwikkelen tegen een budget vergelijkbaar met het budget van de nissan

Kijk, en dat is nou het punt waar het om gaat. Wat moesten de Europese autofabrikanten ook alweer doen toen Honda met de NSX uitkwam? Juist ja, enkelen hier zullen de geschiedenis kennen. Waarschijnlijk ben ik om die reden een fan van Japanse wagens. Ieder z’n eigen nietwaar?

Diegenen die niet verder komen dan “Japan = namaak” of “Nissan = plastic” zouden zich eens in de autogeschiedenis moeten verdiepen. Misschien een boek lezen getiteld: “De Japanse autoindustrie: Van Imitator tot Innovator”. Op die manier bekeken is de GT-R niks nieuws, het is slechts 1 van de vele voorbeelden waarbij de Japanners de Europese autofabrikanten weer even wakker moeten schudden.

Het merk Porsche doet mij verder weinig, maar ik zal me nooit verlagen tot het nivo “Porsche = opgevoerde Kever”. Niks mis met Porsche, en de plaats van de motor maakt de 911 juist bijzonder imo.
De emoties lopen weer hoog op hier is het niet?

@ Juppe
Nuff said.
@ Jeff,

Tuurlijk huren sommige fabrikanten de ring nu en dan eens af , al is het maar eens om hun goede klanten wat speelruimte te laten. Maar wat ik bedoel is dat het internet vol staat van ringtijden terwijl jij me niet met zekerheid kan zeggen hoe die tijden afgeklokt worden . Het begin / einde van de ring is een enorm lang recht stuk wat ze op de turistenfähren dagen afsluiten ergens in het midden of soms al vroeger . Je kan dus niet volluit over start finish , hoe kan je dan deftig aftikken op de crono?? Ook als je start is het moeilijk af te tikken op de crono , en vermits ze hier toch seconden liggen te vergelijken , is het bullshit om af te gaan op die tijden die je op het net vind. Daarom dat ik het kotsmoe ben als die tijden er hier bij gehaald worden als argument.

Dat de NSX hier niet zo een megaverkoop kende wil nog niet zeggen dat hij in Japan geen succes was en nog steeds is , heb er hier in België al verschillende gezien , hier in Houthalen rijdt er nog een zwarte rond. En Skylines kom je hier nu en dan ook wel eens tegen net zoals de Supra MK4 , mijn neefje heeft er onlangs nog één gekocht en laten invoeren vanuit Engeland. De Japanse fabrikanten hebben al een heel grote afzetmarkt in eigen land en zien er niet altijd graten in om hun speciale modellen hier op de markt te brengen , omdat ze ook wel weten dat een homologatie enorm veel geld kost , zeker voor een sportwagen waar je er al zowiezo niet veel van zal verkopen . Ook weten ze dat we hier in Europa nogal gehecht zijn aan onze europese sportmerken en niet openstaan voor andere invloeden , want volgens ons is alles wat uit amerika komt brol en alles wat uit het verre oosten komt namaak. Die gasten doen ook wel een beetje marktonderzoek hoor.
Daarom dat ik het geweldig vind wat nissan nu gaat doen met haar Skyline , en hopelijk volgt de rest ook. Die duitse en italiaanse merken hebben hun pk monsters hier veel te lang veel te duur verkocht .
@Rick Dos
Als ik zie dat de gewone Duitse BP Ultimate zo’n 20pk extra aan onze M5 geeft, dan kan het wel kloppen dat een GT-R met zijn turbo’s er meer profijt van heeft.
Vooral turbo-motoren of motoren met een hoge compressie presteren dus erg goed op de BP Ultimate. Als een standaard 977 turbo met die benzine over de 500pk haalt, zal het mij niet verbazen. Je hoef je ECU daar zeker niet perse voor af te stellen. Het kan natuurlijk geen kwaad, want dan maak je alleen maar meer vermogen.
Wel grappig dat ik lees dat je voor een Turbo zou gaan! Ik zou vrijwel 100% voor een M6 gaan. En dan eventueel nog langs Hamman voor de juiste werking van de motor ;)
@Tim
Wij hebben hier in Europa, zoveel sportauto’s, waardoor keuzes snel gemaakt zijn. Helaas is niet alles uit Jappan hier welkom, terwijl er toch echt een paar goeie auto’s tussen zitten. Zoals deze Skyline die in sw US tussen 57d en 75d dollar gaat kosten. Maar totdat het hier wordt ingevoerd is die ondertussen zo duur geworden dat men toch voor iets anders gaat shoppen. 350Z misschien?
@ CSL ,

Ik snap het ook niet helemaal , hun motorfietsen verkopen hier als zoete broodjes en zijn in vergelijking met hun europese tegenhangers een flink stuk goedkoper en beter van kwaliteit. Ook daar hetzelfde verhaal , een europese fabrikant zoals Ducati (stukgaatie) moet het ook van zijn imago hebben en niet van zijn onberispelijk verleden . Zij houden ook vast aan een oud concept dat niet helemaal gelijk staat aan een performante motor (2cilinder in V opsteling van 1000CC) maar dit hebben ze met de jaren zo weten te perfectioneren dat ze er uiteindelijk iets van gekregen hebben. Dankzij dit imago dat ze hebben ,verkopen ze relatief veel motorfietsen , voornamelijk aan mensen die zo een moto kopen voor de show en voor de naam. Dat geluk hebben ze dan nog , net zoals porsche.

Als de jappen hier eindelijk eens deftig marktaandeel beginnen te verwerven in het sportautosegment zullen de tijden serieus gaan veranderen , maarja tegen dat het zover is rijden we waarschijnlijk allemaal elektrisch . BAH
-edit: de huisregels staan hier: http://www.autoblog.nl/huisregels
normale comments worden gewoon geplaatst, we gaan daar verder niet over in discussie-
Is het economisch gezien niet beter om een europese auto te verkiezen (afgezien van prestaties e.d.) boven een aziatische? Het levert dan in Europa tenminste wat werk en winst op i.p.v. in Azië. Niet slecht als je in Europa woont, toch?
@Koenamg, ja alleen kun je dan eigenlijk beter een handvol andere eurpese auto’s kopen dan één Porsche. De winstmarge is hoog en dat geld lever echt nauwelijks banen op…. koop je 10 kleine auto’s creeër je veel meer banen ;) maar dat is vast niet je doel, lol
Ach nog n paar decennia en de olie is toch op dus kan je hem bij het oud vuil zetten
@Tim
Ja joh, ik rij zelf ook jaren Japanse supersport motoren. Daar is geen speld tussen te krijgen.

Ducaties zijn gewoon duur. Ik moet zeggen dat Ducati met die nieuwe 1098R wel een meesterwerk heeft geleverd. Maar als je kijkt dat je er meer dan 40d euro voor moet neerleggen, vind ik het niet waard, want voor 2.5 keer minder geld heb je bijna even snelle japanner die ook nog eens erg pretig sturen. Oké die hebben nog geen tractiecontrole maar, het eerste wat je doet, is het uitzetten van de TC.

Deze vergelijking geldt ook een beetje voor de Ducati(977 turbo) en bijvoorbeeld een (GT-R) Yamaha, Suzuki, Honda, Kawa etc..

Als die GT-R ook hier voor zo’n 57-70.000 dollar op de markt komt, dan wil ik er zeker over nadenken. Wie eigenlijk niet! Wie rijdt er dan nog in een Porsche?!! Engelsen misschien, want die moeten altijd zo exclusief, apart en beter dan de rest van de Wereld zijn. bah..
Ducati is veel meer dan een goed produkt. Het is een stuk lifestyle, net zoals Porsche. Daar betaalt de klant gewoon voor als hij /zij deze meerwaarde apprecieert.

Dat zal men bij Nissan nooit kunnen krijgen, en ook niet bij die japanse hyper-brommerbouwers. Op Honda na mss., die o.a. de RC30 en NR750
hebben gebouwd………….
@Turbopaultje .. Ducati een goed product ??
echt angst om je geloofwaardigheid te verliezen heb je niet volgens mij ..
en “lifestyle” noemen ze in de betere kringen .. the dickhead market ..
@lincoln

Ja, maar dat is iedereen die een auto koopt. Zelfs jij. Alleen de één erkent het en de ander ontkent het…
Zeker weten. Angst ? Dat hebben loosers, die niet zeker zijn van hun zaak.

Lifestyle druk je bijv. zo uit:

http://www.youtube.com/watch?v=KRbzJ0L1Zn8

http://www.youtube.com/watch?v=yL9pV0TMa2Q&feature=related
@Rick dos .. komt zelden voor dat ik meer dan een euro per kilo auto betaal ..
wil nog wel de Dacia rijder outsmarten ..
en die hebben een fan-club .. dus is het lifestyle verworden ..
ha ha .. dacia-dickheads ..
@lincoln

Lifestyle gaat niet over hoeveel je betaalt aan een auto maar wat je jezelf wilt aanmeten qua image.

Een oude Jag of een ’95 Mercury past daar bijv. goed in.

Trouwens al een gleufhoed gevonden? ;)
@Turbopaultje .. ooohh commercials .. en nu weer geen angst om je objectieve bronnen weer te geven ..
hoop oprecht dat je het sarcastisch bedoelde ..
@Rick dos .. nope .. maarrrr ik ben een pushbar in elkaar aan het friemelen en heb zojuist een zwaailichten balk gekocht .. ga toch maar voor de copcar look .. alles voor de fun ..
Laten we eens bijv. 15 ronden circuit doen:

1. Die M3 heeft al na 3 ronden geen remmen meer………….pffffffffff
2. Die GT-R houdt mss. nog 3 ronden extra uit……
3. De GT3 draait als enige met plezier alle 15 rondjes flat out.

Dat is echte performance en komt door kwalitiet
@Rick dos: thanx for the link…. nice Video.

“Maar 0,3” maar wel sneller en nog lang niet het maximum want hij geeft zelf al aan dat ie een fout maakt. Overigens zou de gt3 misschien ook nog wel wat tijd kunnen winnen bij meer rondjes.

@turbopaultje: zet die Porsche-pet eens af en hou eens op met dat soort onzin commentaar… Je hebt 0,0 bewijs dat de GT-R dit niet 15 (of misschien wel 30) rondjes achter elkaar kan. Dat is gewoon alleen maar vooroordeel dat ook nog eens geen enkele fundering heeft. Nissan heeft met de Skylines nog nooit veel problemen gehad met de techniek, laat staan dat die het af liet weten, heeft NIET de ceramic brakes die de GT3 wel heeft (meer dan 10 mille optie) maar wel discs van 38cm doorsnee.

Overigens…. baal je toch wel een beetje als je de M3 hebt genomen en die zo makkelijk compleet afgedroogd wordt en je remmen ermee kappen na twee rondjes knallen…….
p.s voor de rekenaars onder ons….. da’s 15inch remschijven op de GT-R!
GT-R 0-60 in 3,8 sec, 0-100 mph in 8.3 sec
GT3 0-60 in 4.7 sec en 0-100mph in 9.6 sec
M3 0-60 5,2 sec en 0-100mph 11.3 sec (bad run)

Alle runs op koud circuit, “koude banden”.

Conclusion: “Its the most brutaly competent roadcar i’ve ever driven.” AND “A car that is made by a company that used to be called Datsun is a good as the best 911 ever made, pretty good”
Da´s geen Porschepet, da´s eerlijke circuitervaring. Porsche is de enige auto, die met std. remmen 10- 15 rondjes knallen op het circuit volhoud.

Alle andere merken haken meestal na ca. 2,3 ronden af…………..met kokende, rokende en stinkende remmen.
Aangezien (voor zover bekend) niemand 10-15 rondjes knallen met de GT-R op het ircuit heeft geprobeerd weet je dus niet of dat zo is… dat is een vooroordeel.
nog even voor de volledigheid de rondetijden

M3 1:07.6
GT3 1:04,3 (zou een paar tienden sneller moeten kunnen met veel oefenen)
GT-R 1:04,0 (inclusief rijdersfout door te hard de bocht in duiken, daar is dus ook een paar tienden verbetering mogelijk)
Ducati is door de bank genomen qua kwaliteit niet Porsche level. Dat is mss eerder nog Agusta, heeft ook zelfde oorsprong, nl. motorsport……….. :

http://www.youtube.com/watch?v=EIbr259MsJE
een paar interessante quotes van aan Australische journalist over de remmen van de GT-R

“The former are by Brembo (see the Suspension and Brakes section of our tech rundown) and truly are racecar-spec — right down to the Monobloc one-piece multi-piston calipers. You will be trying very hard, and probably beating Nissan’s test drivers’ laptimes of a brake-eating circuit like Sendai, if you can manage to induce any problems.
The antilock calibration is especially good — even in circuit use.”

En “For their stellar performance at the track, the brakes were also marvelously linear and predictable on the road. Nissan claims that the cars we tested at Sendai were fitted with standard brake pads and had already coped with two days of abuse. As there were none of the telltale squealing that race pads tend to exhibit, we have no reason to doubt the claim.”

No worries there dus….
Nissan claims…………..
Turbopaultje

Tuurlijk, Ducati heeft helemaal geen race-ervaring… Wat stelt MV tegenwoordig nog voor dan, helemaal niets! Die race ervaring die ze hebben is al helemaal niet meer relevant, dat is jaren geleden. Ducati domineerde het afgelopen jaar de MotoGP en wist in de superbikes prima mee te komen, ondanks het tekort van twee cilinders. Nu de 1098r gehomologeerd is zal het me niets verbazen dat in 2008 de superbiketitel weer naar Ducati zal gaan.

Lincoln,

De techniek staat op eenzame hoogte, en de 1098 heeft in 2007 zo’n beetje alle prijzen in de wacht gesleept die er maar zijn. Daar komt bij dat geen motor zo zeker stuurt als een Duc. Wat nou, geen goed product. Dat er misschien wat eerder wat aan gaat mankeren dan een Japanner kies je voor. Dit zijn dezelfde vooroordelen als voor Alfa gelden. Die zijn qua betrouwbaarheid ook al stukken beter dan vroeger. Ducati gaat dezelfde kant op. De japanners zijn misschien betrouwbaarder, maar missen toch wat (behalve Honda’s VTR en de nieuwe ZX-10 van Kawa). Bullshit om rationeel te beslissen over een motor, een product dat meestal écht met het hart wordt gekocht.
@lincoln

Typisch weer jouw lifestyle.

De extreme dickhead hoek van de markt.
@RacerX .. er word nooit iets gekocht met een hart (ja ja .. death of a salesman .. bla bla ) .. geld is meestal voldoende ..

maar waarom verkopen ze dan ronduit slechte motoren aan mensen die er echt mee willen rijden .. lifestyle producten staan over het algemeen in de garage of de schuur ..

voor het betere gooi en smijt werk moet je echt niet bij ducati zijn ..
MV is top of the bill streetbike. Aan die status is Duc echter meer dan flink aan het knagen met de Sedici : -)

Had ik nu het nodige geld en al een 999R, dan had ik al een Sedici in de garage staan………….
@Rick dos ..
ook ik heb het recht te ervaren hoe het voelt om de beste vriend te zijn ..

of zou ik dan hun goede naam schade toebrengen ??
@lincoln

Ik denk niet aan de goede naam from the boys in blue.

Maar eerder aan de goede naam van eigenaren met een ’95 Mercury… Kun je dat echt over je hart krijgen?
@Lincoln: ik denk dat de titels in het World superbikes Chamionship voor Ducati voor zichtzelf spreken

Year Champion Motorcycle
1990 Raymond Roche Ducati 851
1991 Doug Polen Ducati 888
1992 Doug Polen Ducati 888
1994 Carl Fogarty Ducati 916
1995 Carl Fogarty Ducati 916
1996 Troy Corser Ducati 916
1998 Carl Fogarty Ducati 916
1999 Carl Fogarty Ducati 996
2001 Troy Bayliss Ducati 996R
2003 Neil Hodgson Ducati 999F03
2004 James Toseland Ducati 999F04
2006 Troy Bayliss Ducati 999F06
met een = van een
6 titels missen in 17 jaar meedoen betekent volgens mij dat je met recht mag zeggen dat je weet hoe je extreem snelle “gooi en smijt motorfietsen” maakt….
De echte fans hebben de video ongetwijfeld al gespot, nu ook een artikeltje erover:

http://www.autoblog.nl/archive/2008/02/23/in-the-rebound-porsche-gt3-bmw-m3-nissan-gt-r
@wOoOdy ..
mistubishi doet het ook wel aardig bij Parijs/Dakar .. de laatste 293 jaar ..
in het echt zijn de concurerende SUV,s toch echt beter ..

dus neem ik aan dat we dingen in een ander perspectief zien ..
heb persoonlijk niet zo veel op met de race wereld ..
@lincoln
Daar zit wel wat in, maar als je zo’n beetje elke motor, bromfiets, scooter uit elkaar haalt, zul je ongetwijfeld Ducati onderdelen tegen komen. Ducati is gewoon een hele goede Motor Bouwer. Niet voor niets hielden ze vast aan de 2cilinder concept, om zo’n licht mogelijke motorfietsen te maken met een lichte stuurwerk. Neem die nieuwe 40.000 duure 1098R bijvoorbeeld he. 200pk bij 165kg met veel koppel, is toch erg netjes.
Alleen het zelfde kun je ook bijvoorbeeld bij de japanners halen die nog’s erg betrouwbaar en veeeel goedkoper zijn, plus natuurlijk een veeeel betere geluid uit die hoogtoerige 4cilinders. Maar dat neemt niet weg dat Ducati geen top Motorfietsen maakt.
200 pk bij 165 kg me veel koppel is erg netjes…………….

Hier spreekt weer iemand , die waarschijnlijk niet helemaal weet waarover ie het heeft.

1. Ducati onderdelen in een chinese scooter gebouwd………pffffff
2. de R heeft 180 pk, 200 pk zijn voor de Desmo met std. mapping en uitlaat,
ca. 220 pk met racespec.
3. Niet zozeer het piekvermogen, alles boven ca 100pk is sowieso al overbodig voor de openbare weg en niet bevorderlijk voor het rijbewijs,
maar die 135 Nm is waar het om draait.
4. Ducsound is uniek. Daar komt geen japanse naaimachine in de buurt. Ze hebben het geprobeerd te kopieren. Waste of time.
@Turbopaultje
Je arrogantie heeft geen grenzen he?
Je spreekt je zelf ook steeds tegen.
Ducati maakt veel elektronische onderdelen, zoals Bobines, ontstekingen etc..

Mijn broer heeft een 1098R en die heeft met ECU en dempers(102db) gewoon 200pk uit 1200cc. Ik zelf heb een gloednieuwe GSX-R1000 UE 1000cc 169kg 202pk/120nm Met ECU en uitlaat systeem kan ik hem zelfs over de 220pk krijgen.

Als het toch om koppel en dagelijks gebruik gaat dan maakt een Hayabusa 1300 een gehakt van 1098R en hij kost maar zo’n 15d en die topsnelheid is ook geen geheim meer.

Wat betreft het geluid van Ducati’s vind ik 3*niks. totaal emotieloos, netals een stationeer draaiende helikopter. Zelfs een Harley klinkt leuker. Die japanners hebben op dat gebied een veel grotere voorsprong.
Ik ben het volkomen eens met de heer CSL…

Het zijn vooral de Jappanners die een grote indruk maken!

@ Turbopimmetje:iedereen zijn merk en mening
Zelfs een harley klinkt leuker…………

Moet ik daar nog op reageren als redelijk genuine biker ? Simply pethatic.

Maat van me heeft een K7, en die heeft std uit 999cm3 185 stramme pk´s aan de krukas. Als er in NL 202 pk´s std. geleverd worden, ga ik hem morgen meteen adviseren te gaan klagen bij Suzuki Duitsland. 220 Pk met mapping en uitlaat……….. pfffffffff.

Een ding moet ik nog opmerken, sommige zijn zo geoefend in het bluffen dat ze het zelf geloven……….
@Turbopaultje
Je hebt alweer mis. Die arrogantie kent dus echt geen grenzen!

Waarschijnlijk nooit van RAM-Air gehoord als “genuine biker” aub zeg!
Duidelijk wie hier loopt te bluffen als ik al je reacties lees!!
Hier het bewijs en nu snel Suzuki aanklachten.
http://www.suzuki.nl/motoren?waxtrapp=nlwqzEsHcPvMtIXyCbD
Wat een Dummschwätzer heb ik hier aan mijn been hangen zeg………allejezus. Als je nou tenminste 1 keer gelijk had gehad, maar je hebt nog geen enkele keer bewezen dat je zelfs beetje feitenkennis beheerst.
Over technisch inzicht nog maar te zwijgen……….

Ok. Ik kijk dus ook nog even voor de geode orde op de nl website, hier dus:

http://www.suzuki.nl/motoren?waxtrapp=gwedoEsHcPvMtIXsCvC

En wat staat daar ? Dit: MAXIMUM VERMOGEN 136,1 kW (185pk)/12.000 t.p.m. Wat RAM Air effekt ? Typisch geval van kroegprietpraat.

Ik kan je ook vertellen, dat je het vermogen en koppel van de K7 in 3 modi via de ECM kan trimmen ? Want ik rij nl. af en toe het een en ander aan tuig. En sluit derhalve af met : Gutenacht.
add on: The Utimate Edition is zeker geen std. K7…………
Je kan dus duidelijk niet lezen en blijf je toch aan je onzin volhouden!

“” CSL schrijft,
23 February 2008 om 21:14
Ik zelf heb een gloednieuwe GSX-R1000 UE “”

En wat betekent UE?! Juist wijsneus. Ultimate Edition

Hier dan nogmaals:
http://www.suzuki.nl/motoren?waxtrapp=nlwqzEsHcPvMtIXyCbD

MAXIMUM VERMOGEN

136,1 kW (190 pk)/12.000 t.p.m. (202 pk met RAM AIR)
MAXIMUM KOPPEL 120 Nm/10.000 t.p.m.
En je kan inderdaad uit 3 motormapping programma’s kiezen, netals de Hayabusa.
@ Turbopaultje,

Koop jij je maar zo een ‘lifestyle’ Ducati , ik wil je gezicht wel eens zien als je op onderhoud moet.

Hun successen in het WK Superbike zijn grotendeels te danken aan hun extra cilinderinhoud, en ten tweede dat ze medeeigenaar van het hele circus zijn.

In de eind jaren negentig was het normaal dat ze 35 – 40 motorblokken verbruikten in 1 race weekend.

Een 2 cilinder is nu éénmaal niet gemaakt voor die grote vermogens , je hebt een veel te groot zuigeroppervlak per cilinder , met zo een trage verbranding.

Maarja , net als die porscheliefhebbers zijn Ducati liefhebbers trouw aan hun merk en nemen ze de hele ellende er maar bij en noemen ze het karakter.
Een goedemorguh. Ik blijf idd aan mijn onzin volhouden en ook de Duc. Een ander bikemaatje heeft een K6 gehad met wat extra goodies. En nu weet ik echt wel iets van snelle bikes af.
Mij was het al duidelijk dat, die persoon, die hier bij voorkeur stoere praat erop na houdt en mij probeert de les te lezen eens goed in de spiegel moet kijken………. Hoe vaak ben je al op je smoel gegaan of heeft je achterband 2 dikke angststrepen ?


Een std. K7 heeft 185pk. De UE is al getuned met andere ECU en fraaie Yoshimura´s en is in D niet te koop. 220 pk met nog een andere ECU en uitlaat voor een K7 is simply not possbile. Why ? Omdat die er niet meer zijn, daar zijn namelijk wat heftigere trucks nodig:

http://www.ps-online.de/tuner-gp-teil-ii.276842.htm?_page=6

http://www.ps-online.de/tuner-gp-teil-ii.276842.htm?_page=5

http://www.tuningcompany.de/downloads/gsxr1000mit20117psund12674nmamhr.pdf

Zoals gezegd, weet waarover je praat. Dat ik die RAM Air vermogensopgave theoretisch marketing geleuter vind, daar blijf ik overigens bij. De K6 en K7 is een hele fijne bike om te knallen, maar mist voor mij das gewisse Etwas.
@ turbopimmetje

De heer CSL heeft gelijk..

Wat ik jammer vind is dat je steeds zegt da&t je gelijk hebt.

dat is pas ” Simply pethatic “
Best een stoere “fiets” die K7, en die Yoshimura uitlaten staan er wel fraai op. Denk alleen dat het behoorlijk veel herrie maakt…..

http://snelleeddy.punt.nl/upload/Afbeelding_001.jpg
@Turbopaultje .. echte biker .. wat voor een motorfiets heb je zelf ??
da,s me nog niet echt duidelijk ..
meer dan 200bhp maar dan is er nog weinig standaard.
GSX-R1100 K7 Cresent special edition
http://www.motorcyclenews.com/MCN/News/newsresults/mcn/2007/September/sep5-9/sept0307worldsmostextreme/?&R=EPI-94246
Geef mij maar het gebrul en de power onderin van een dikke V-Twin. Veel bruikbaarder en het klinkt in mijn oren ook stukken beter. Zo zie je maar dat smaak behoorlijk persoonlijk is, maar een Duc emotieloos noemen vind ik toch wel een achterlijke uitspraak…

Daar komt bij, Lincoln, dat Ducati prima gooi en smijtfietsen maakt. Vraag het voor mijn part nog even aan Ben Bostrom, met zijn setup (de fiets staat bij hem zowat op z’n kop) wilde dat ding maar wat graag van koers wisselen. Lees voor mijn part nog wat recensies over de 1098 (dat heb je duidelijk niet gedaan), dan zul je lezen dat zo’n 1098 de beste superbike van het moment is.
Ik zeg 916 SPS, 998R, Monster S4R, Hypermotard ……………..
Nu weer terug naar Autoblog
Ik begon het net leuk te vinden hier………….. :-(
@Turbopaultje: http://www.motorblog.nl is geloof ik nog vrij ;)
@ Racer X,

Smaak is verschillend voor iedereen , dat is duidelijk. De 1 verkiest een dikke twin de ander een 4 in lijn.
Voordeel van een twin is dat je een bredere powerband hebt en dat je veiliger de bocht kan uitaccelereren t.ov. een 4 in lijn die nogal een brutalere vermogensafgifte heeft.
Nadeel van de twin is dan weer dat je een nogal bokkig karakter krijgt bij lage toerentallen.

Je hoort mij niet zeggen dat Ducati slechte fietsen bouwt , maar ze zijn gewoon te duur voor wat je krijgt. Maar ze hebben hun naam en krijgen het zodoende voor mekaar dat ze een hoge prijs kunnen vragen. Heel hun marketing draait rond hun imago en voor bv hun MotoGP project is er slordig veel geld nodig , wat ze recupereren door hun dure motorfietsen.

Probleemloos zijn ze zeker niet , en het afstellen van de desmodromische klepbediening is een kostelijke zaak.

Iedere motorfiets kan een hoede gooi en smijtfiets worden , dit kan je bereiken door je balhoofdshoek kleiner te maken en de wielbasis in te korten.
Dit is ook meer keuze van de bereider dan een juist gegeven. Persoonlijk heb ik mijn motorfiets geometrie ook op het extreme afgesteld omdat ik het zo graag heb , maar niet iedereen kan hiermee overweg en de meesten zullen even hard kunnen gaan met een veel minder extreme geometrie.

Nomaals , ga niet te snel af op wat de boekjes zeggen , zeker niet als het om vermogen gaat . De gsxr1000 is een bloedsnelle fiets , maar 220pk aan de krukas uit een fabrieksfiets is gewoon een fabeltje . Een goede gsxr met ecu en uitlaat zal nooit boven de 165 a 170 achterwiel pk’s uitkomen op een correcte geremde vermogensbank. Wat snel zat is natuurlijk.
Ook hier speelt het probleem met de vermogensbank weer mee ,iedere tuner kan met een paar draaien aan de bank je motor ineens 20pk extra geven , allemaal om je te bezeiken waar je bij staat.
Voor een 1000CC rond de 200 pk te geven heb je serieus snel en duur spul nodig , en dan spreek ik over andere zuigers , andere cilinderkop , nokkenassen , kleppen + veren , cilinderkop bewerking geven , uitlaat , drijfstangen , compressie van 14/1 .
Toen ik mijn blok liet tunen bij Roelofs , was hij met een eigen ontwerp 1000CC motor bezig voor gebruik in de moto GP , 4 jaar ontwikkeling en testwerk , de meest exotische materialen en de meest extreme afstellingen . Resultaat 207pk op het achterwiel.
Business idea……………..?
motorblog.nl – actief

SAN001933-ICENS
Sanoma Uitgevers
Capellalaan 65
2132JL HOOFDDORP
Netherlands
@ Tim.: Dank voor de bevestiging. Eindelijk iemand die wel goed weet waarover ie praat.
@ Tim

Amen.
Het was mij als biker al duidelijk toen ik deze tegenstrijdige opmerkingen las.
Let vooral op mijn broer en 3*niks, totaal emotieloos etc…….. Dat is echt te mooi geschreven :

” Mijn broer heeft een 1098R en die heeft met ECU en dempers(102db) gewoon 200pk uit 1200cc. Ik zelf heb een gloednieuwe GSX-R1000 UE 1000cc 169kg 202pk/120nm Met ECU en uitlaat systeem kan ik hem zelfs over de 220pk krijgen.

Als het toch om koppel en dagelijks gebruik gaat dan maakt een Hayabusa 1300 een gehakt van 1098R en hij kost maar zo’n 15d en die topsnelheid is ook geen geheim meer.

Wat betreft het geluid van Ducati’s vind ik 3*niks. totaal emotieloos, netals een stationeer draaiende helikopter. Zelfs een Harley klinkt leuker. Die japanners hebben op dat gebied een veel grotere voorsprong ”


The world is full of blenders. Don´t become blind because of them.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het hoogtoerige Japanse racemotor-gejank een heel stuk bruter vind dan dat (vrij) lage Ducati-geluid. Als je voor een Duc dan ook nog het dubbele moet betalen, dan is voor mij de keuze snel gemaakt.
gaan we weer…. lol ook een twin test dan maar ff
Ducati 1098 tegen o.a de Aprillia http://www.youtube.com/watch?v=kOcbfIWiYU8&feature=related
Nog een fraaie vergelijking MV Ago tegen een 550 GTS racer:

http://www.youtube.com/watch?v=Np69GwnGsAo


Dat soort spul is dus nodig om een snelle streetbike te verslaan.
Ik heb zelf het als eerst hier opgenomen voor Ducati, maar dat heelaas anderen zo achterlijk zijn om zo dom en eigenwijs te gaan rageren, dat snap ik niet!
Ik hoor het geluidje zo’n beetje elke dag. Het geluid wat uit die motoren komt is gewoon niet indrukwekkend en erg saai. Zo hoort een SuperBike niet te klinken. Maar juist hoogtoerig en hightech. Netals zo’n beetje alle japanse SuperBikes.
Eerst is de Porsche beter dan de Skyline en nu dit!
En dat de fabrikanten zo slim zijn geweest om door RamAire op snelheid meer Pk’s te genereren, kun je niet uitsluiten en blijven volhouden dat die motoren het bewerde aantal pk’s niet halen! Ik snap die arrogantie nog steeds niet. Dan zou je elke fabrikant met die techniek aan moeten klachten! De meeste ingereden motoren hebben zelfs iets meer vermogen dat het fabrieksopgave.
En dat spreek ik na ervaring met 2 busa’s, R1, ninja, k7, k7 UE.
@ CSL,

RAM-AIR is eigenlijk niet meer als het zoveelste verkoop argument , het heeft maar deels zijn effect. Iedere hedendaagse sportmotor heeft wat men noemt een airbox , deze hoort bij een bepaald toerental te resoneren voor maximaal vermogen . Dat je op een hogere snelheid meer lucht binnenkrijgt is logisch , het ideaal resoneren verschuift zich naar een ander toerental.
Wanneer je nu je motorfiets op een testbank zet kan je dit perfect testen , met een grote ventilator in snelheid geregeld i.f.v. de snelheid gemeten door de testbank. Je zal zien dat het hoogstens een verschil maakt van een miezerige 2pk.
Grotendeels veroorzaakt door de koelere lucht die je binnen krijgt. Zonder die airbox zou je gemakkelijk 15pk verliezen , dus kan je wel argumenteren dat het 15pk oplevert

Fabrikanten gebruiken alles om hun product te verkopen en cijfers zoals vermogen , koppel en gewicht helpen daarbij.

Alles moet je met een korreltje zout nemen , en pas geloven als je het met eigen ogen gezien hebt.

Begin 2000 claimde ze in de superbike WC ook al vermogens van 200PK . Ik heb verscheidenen motoren uit die klasse vermogens aan het achterwiel zien halen van 160 tot 165pk (4 cilinders)

In de Moto gp claimen ze zelfs 240pk , zoals ik al zei zat diegene die ik gezien heb aan 207 aan het achterwiel.

Dat ze altijd een beetje blufpoker spelen kan je hen niet kwalijk nemen.
Zo ook met het gewicht , het gewicht wat ze opgeven is het drooggewicht.
D.w.z. zonder benzine , motorolie , vorkolie, achterveerolie , batterijzuur , remolie , en koelvloeistof wat alles tesamen ook nog wel een paar kilo is.
Fabrikanten overdrijven nu éénmaal graag, zoals iedere goede verkoper trouwens.
“Ik hoor het geluidje zo’n beetje elke dag. Het geluid wat uit die motoren komt is gewoon niet indrukwekkend en erg saai. Zo hoort een SuperBike niet te klinken. Maar juist hoogtoerig en hightech. Netals zo’n beetje alle japanse SuperBikes.”

Houd toch eens op met je mening opdringen aan anderen. Ik hoor veel liever het gehamer van een V-Twin in een superbike. Dat vind ik gewoon machtig. Dat jij liever naar een viercilinder luistert is prima, maar doe nou niet meteen alsof een twin geen superbike kan zijn. Met de tractie van zo’n blok trek je bij het uitkomen van krappe bochten elke viercilinder eruit. Het enige dat je met zo’n opstelling verliest is je geloofwaardigheid.
Jaloezie is zeer vaak de reden van kritiek op of gebrek aan respekt voor iets beters. The Ducati world…………… is very :-) Enjoy :

http://www.youtube.com/watch?v=zRAsnO58o1w
@Tim
Een Airbox hoeft zeker niet perse een Ram-Air intake hebben. Mocht die constructie aangebracht zijn, zoals gaten aan de voorkant die direct de lucht in de airbox vullen. Dan spreken we van een Ram-Air effect en die zal boven zo’n 120km/h per uur wat binnen een oogwenk gebeurt is, zijn werk steeds beter doen.
Wat betreft het vermogen, tja als ze beweren dat ze 200pk leveren en ze zetten er 165 op de achterwiel, dan hebben ze het goed gedaan, aangezien het vermogen op de wielen en stuk minder is dat op de krukas. Tenzij ze natuurlijk whp geclaimd hebben.
Wat drooggewicht betreft klopt het hellemaal. Dat geld ook wanneer je te nou 5liter meer of minder benzine hebt getankt dan de concurentie, en of jij zelf nou 10-30kg meer weegt dan de concurentie. Dat zijn dingen waar men ook rekening moet houden.
Die besparingen van kilo’s zijn altijd goed, maar het belangrijkste is natuurlijk waar ze dat toepassen!

@Racer X
Typisch weer zo een die tussen de regels leest.
Waar staat dat Ducati geen superbikes maakt!!!
Ducati maakt top motorfietsen, dat ik het geluid niet denderend en erg saai vind, dat is gewoon mijn mening. Het zelfde geld ook voor veel snelle auto’s. En dan te gaan zeggen dat ik mijn geloofwaardigheid verlies? Waar moet dat nou op slaan!! Beetje kort door de bocht jongetje ;) Volgende keer beter.

@Turbopaultje
“Jaloezie is zeer vaak de reden van kritiek op of gebrek aan respekt voor iets beters”

Je hebt je zelf eindelijk door, en nu wat doen aan die enorme arrogantie van je.
Kansloos commentaar opnieuw. Sommigen snappen het bljkbaar niet dat ze daarom al lang niet meer serieus genomen worden ………………


As i said, the world is full of blenders. Don´t become one of them or blind becasue of them.
CSL en ik houden gewoon meer van het hoogtoerige en meer hightech soundje van Japanse machines, that’s all. Overigens ben ik wel ‘op’ gegaan voor m’n motorrijbewijs, maar heb ’t uiteindelijk nooit meer afgemaakt. Reden? Niet gehaald, maar bovenal toch ook wel een tikkeltje gevaarlijk. Adrenalinejunk als ik ben ga ik dan niet alleen met de auto, maar ook met de motor grenzen op zoeken, en als je er dán overheen gaat, ben je natuurlijk behoorlijk hard het bokje.

Maar wellicht dat rijbewijs A er nog wel een keertje komt, hoor… :)
@evo
Natuurlijk klinkt een hightech sound veel mooier voor echte motorsport liefhebbers.
Helaas kunnen alleen sommigen je mening niet hebben en moeten de etter uithangen. Waarschijnlijk iets te kort gekomen in de opvoeding ofzo! Te weinig aandacht gehad thuis?!
@ Evo & CSL

What the hell is nu een “High-Tech-Sound”? Dit is zo subjectief. Een GT-R klinkt namelijk hetzelfde als een ’96 Civic met een goedkope aftermarket uitlaat. Een Veyron is behoorlijk “High-Tech” en klinkt heel erg anders, een 911 RS is ook behoorlijk High-Tech en klinkt ook anders.

Ik noem mijzelf ook graag een ‘echte motorsport liefhebber’ en kan het geluid van een GT-R niet echt waarderen als zijnde speciaal. Weet je hoe het klinkt? Toen ik net mijn tanden poetste, mijn hoofd in mijn nek legde – borrelen maar!
@ incognito,
‘What the hell is nu het geluid van een v6 turbo vergelijken met het geluid van een oetlul die zijn tanden poetst’

Motorsport liefhebber??
Ach Timmie, moet je nu direct gaan schelden?
Effe geduld jongens, deze twee wagens zullen in andere (objectievere?) tests ook nog wel de strijdbijl opgraven. Trouwens als de innovaties die Porsche deze zomer doorvoert op de 911-reeks (nieuwe PDK-versnellingsbak met dubbele koppeling, alle motoren met directe injectie,…) ook op de Turbo komen, spreken we weer van een helemaal andere auto. Wordt vervolgt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).