Next: Dacia Logan SUV

Auteur: , 34 Reacties

Het succes van Dacia kan niet op. Nadat ze deze week een pickup presenteerden is het natuurlijk logisch wat de volgende stap zal zijn. Jawel, ook Dacia wil een SUV in het gamma.

De hier getoonde afbeeldingen zijn van de Dacia Logan Steppe Concept, afkomstig uit 2006. Deze conceptcar lijkt meer op een soort Logan allroad en dat zou volgens Francois Fourmont, directeur van Dacia, een zeer realistische mogelijkheid zijn. Het nieuwe model van Dacia wordt door hem beschreven als “a kind of SUV”. Tja, een crossover is op dit moment ook zeer trendy natuurlijk…

Enfin, het toekomstige model wordt wellicht de eerste vierwielaangedreven Dacia. Voorwielaandrijving is standaard maar men wil AWD als optie aanbieden, zo schrijft Autocar. Nu alleen nog wachten op die Logan vierdeurs coupé.

Dacia Logan SUV?34 reacties

Niet echt mijn stijl, nooit aan Dacia geweest eignlijk ;p
Ziet er dik uit!!!(voor een Logan MCV)
Zijn de leveringstijden van de MCV dan al teruggelopen? Want dit lijkt meer een variant op die MCV, dus waarschijnlijk op dezelfde productielijn. Of ze wachten gewoon met de introductie tot de leveringstijden kort genoeg zijn.
Uitdebroeck Piet
achterkant doet me denken aan de clubman.
Ik stap van mijn BMW geloof af en word volger van het Dacianisme….


*Yep, guys. There goes the neighborhood…*
Opzich niet zo gek, een XC70 had vroeger meer lelijk plastic dan deze bouwkeet.

Ow, is het een dacia :O ?
leuke autootjes maar ze moeten echt zwaarder gemotoriseerd worden.
zeker als het een soort suv wordt
Levertijden van de MCV zijn op dit moment maximaal twee maanden en zelfs uit voorraad leverbaar !!

Het is en blijft nog steeds een genot om deze auto’s te verkopen !

Stel je een svoor dat dit model echt geintroduceerd gaat worden GEWELDIG op naar de volgende shock op de automarkt……….!!
jammer .. dat ze hun naam als degelijk,goedkoop en no bullshit te grabbel gooien ..
hij heeft wel dikke 15″ lichtmetaal eronder.
Doet me denken aan de Citroën Berlingo, de Renault Kangoo, de Peugeot Partner en de Fiat Doblo.
En dan noemen ze het een SUV ‘-.-
Ik vind hem er wel stijlvol uitzien, wat zou zoiets kosten? E 9995 voor het basismodel, misschien kan je opwaarderen naar deze look (wie wil er nou 4-wheel drive?) voor zo’n 1500 tot 2000 euro…..?????
@ Citrofiel: De MCV is onderhand uit voorraad leverbaar las ik laatst ergens..
@ Joost; Dat zou goed kunnen. Ik had een poosje geleden gelezen dat Nederland heel wat extra MCV’s had gekregen. Thanks!
Als ze de productieversie ook nog een beetje dik weten te houden… jammer van het interieur maar verder ziet deze er beter uit dan bijvoorbeeld de renault modus. Nu nog wat zwaardere en zuiniger motors erin en we hebben een kandidaat voor auto van het jaar.
@ Joost; Aha, dank je. :) Daar inderdaad. Een club voor een net nieuwe auto. Eigenlijk wel terecht ook. Hoe simpeler een auto, hoe meer moeite je moet doen, hoe meer je er een band mee hebt. Daarom zijn klassiekers ook zo leuk. Dacia’s zijn simpel, en dus goed om een band mee te vormen, ook al zijn ze nieuw.

Zo hé, waar komt dit opeens vandaan? :o
@joost .. whaaa lachen man .. zonder twijfel de meest symphatieke club in nederland ..
bah bah bah.. uitgemelkt..
@ lincoln; Nietus. http://www.tanmidden.nl/ is veel beter. :P
Maar toch ben ik serieus als ik zeg dat ik zo’n MCV-club wel leuk vind. En dan is dat niet eens schertsend bedoeld.
laat dat maar achterwege, dacia heeft geen SUV imago
…Nu dus een SUF, passend bij het imago..
Lijkt mij een puik idee zo’n goedkope SUV. Voorwaarde is wel een degelijke grondspeling en capabele 4×4 gestel. (zal wel niet)
De ingebouwde entertainment center, klima-control, leder bekleding, allerhande tierelantijntjes en andere zut in menig europese “SUV” hoef ík iig niet. Als ik dat wil neem ik een gewone auto.
Ik vindt hem mooi! Het is jammer dat hij zo buiten proportioneel lang is in het echt. Op deze foto’s issie echt stoer.
Gisteren heb ik me nogal negatief uitgelaten over de hoeveelheid plastic waarmee SpeedArt denk een Cayenne te “verfraaien”. ze zouden dat plastic beter kunnen gebruiken voor een paar degelijke Dacia’s, en kijk, dit is geen absolute killer, maar voor het geld mag deze kar er zeker zijn.
@ Renaultfan

Waar werk je dan?
Vaak wordt er nogal afgegeven op SUV’s en daar sluit ik mij graag bij aan. Een groot voordeel van dit soort “urban”auto’s is volgens mij nu juist de grote hoeveelheid plastic die aan de bumpers wordt geplakt. De gewone “luxe”wagens worden steeds onoverzichtelijker (dikke stijlen) en uitgevoerd met in carrosseriekleur meegespoten bumpers. Een voorzichtig tikje bij het inparkeren, iets te ver de gemeentestruiken inrijden, of het te hard openzwiepen van een deur betekend al snel lakschade. Met deze ingepakte auto’s is dat verleden tijd!. Overigens vind ik deze Logan een prima auto. Je ziet ‘m ook lekker veel rijden (itt tot de Laguna overigens). Ik kan mij voorstellen dat renault dit model zo veel mogelijk wil uitmelken. Hopelijk houden ze wel de prijs laag.
@pomoek: mensen als jij verdraaien de geschiedenis. Vandaag de dag betaal je gewoonweg bij voor een zwarte plastieken bumper, want ze noemen die auto dan SUV, “urban”, “crossover” en nog meer van dat gelul. Vroeger echter, had elk goedkoop afwerkingsniveau van een auto zwarte plastic bumpers. Eerst hebben we dus dik betaald om op elke auto standaard meegespoten bumpers te hebben en nu leggen we daar nog eens bovenop om ze terug in zwart plastic te hebben. De jongens van de marketing hebben ons dik bij ons kl…

wat de logan betreft: het is waarschijnlijk de meest rationele wagen op de markt en dat is het zowat voor mij.

en wat de achterlichten betreft: was de MCV er niet vóór de Mini clubman (wat een naam toch he)?!
geef mij maar zo`n standaard Matiz, heeft lekkere zwarte plastieken bumpers, nietwaar pomoekje!
Wat een slet is die Logan. Leent zich echt overal toe. Maar ja, waarom niet?
@Citrofiel .. was ook niet sarcastisch .. het lijken mij echt geschikte peren ..
ik ben helemaal niet verbonden aan een club .. en vooral geen USA club .. zijn over het algemeen geen leuke/aardige lui ..
je kent ze wel .. dobbelsteentjes aan de binnenspiegel ..
ik kom wel vaak op meetings met die verschrikkelijke blues of half tamme rock ,n roll bandjes ..

tuurlijk heb je wel een hoop aardige individuen en lui waar je een hoop van kan leren .. vind clubjes mensen over het algemeen raar ..
@ lincoln; Dus vrienden hebben is raar? Want dan heb je een vriendenclubje. :P
Je mening over clubs deel ik niet, TAN Midden bijvoorbeeld is een verschrikkelijk leuke en gezellige club. :D Verder ken ik alleen de badmintonclub (is ook gezellig) en de Topolinoclub (is minder gezellig, minimumleeftijd is 70… :roll: ). Geen ervaring met American Car Clubs, helaas. ;)
@Citrofiel .. niet helemaal waar .. niet alleen mijn vrienden zijn raar .. iedereen is raar .. ben ik nu een sociaalgestoorde ??
@ lincoln; Zo blijkt ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).