Autoblog-Video: Opel Agila en Chevrolet Aveo

Auteur: , 99 Reacties

We moeten natuurlijk constant blijven vernieuwen en dat is nog wel eens lastig. Gelukkig konden we Wouter en Ruben op pad sturen met een paar instapmodellen van GM...

Zie ik daar Ray Charles in een Opeltje?99 reacties

Wouter, trek eens niet zo’n gezicht alsof je moet poepen! :P
hahaha, wouter just loves the agila hoort er bij die foto te staan, of is dit niet de caption test
die foto zegt al genoeg, nog voor ik het filmpje gezien heb :D
Dat word dus geen slOPEL :D
Gewoon lekker fiat panda 100hp sport rijden jongens ;) Dat is leuk :D
Volgens mij is dit het korstte bericht ooit op AB. Verder erg leuk filmpje “Hey een lekker wijf.. vroem… vroem :)”.
Haha leuke achtervolging :D
ondanks de suffe carretjes vermakelijke video heren! en gelukkig heeel objectief, uche uche.
LOL! :lol: By far de beste review tot nu toe.

…..hé, een lekker wijf…… :lol: ik lag dubbel.
Haha wat hou ik van die ironie :D
Haha, meesterlijke review :lol:

Trouwens, dat moet wel een speciale chevrolet zijn, want ik heb er nog nooit van gehoord…
Nee, dit is niet mijn humor meer. Te voorspelbaar en te flauw. Tuurlijk zijn het geen sportscars, maar dat weten wij ook wel.
Bekijk dan teminste of er nog wat leuke gadgets, of andere praktische zaken aan zo’n autootje zitten.
@Thomas: Waarom?
Als ik van GM was, ik leende jullie nooit nog een auto, geen enkele. Echt belachelijk hoe jullie die auto’s belachelijk maken. OK, ze zijn ook niet mijn smaak, maar dit is echt laag.
@Bmw

Toevallig ‘trotse’ bezitter van een opel agila of een chevrolet aveo?
@ bmw
zegt Autoblog: voor en door idioten genoeg? ;)
@de Groot: nee hoor, trotse Fiat-rijder. Maar ik vind gewoon dat we niet dom moeten doen over auto’s waarmee gewone mensen rondrijden. Niet iedereen is geïnteresseerd in het aantal pk’s van de nieuwe BMW 535i. Sommige mensen willen ook iets lezen over normale auto’s en dan mag er -naast wat humor- ook nog iets zinnig in zo’n filmpje zitten. Mijn mening, he.
voorbijgestoken in een diesel btw!!!! hoe voelt dat Wouter en Ruben?
@ bmw
dan lijkt het geforceerd en commercieel en dan zitten mensen zoals ik op de kap van autoblog en dat vinden ze niet leuk :D
Waarom zetten ze dat Chevrolet logo nou weer in de bumper. Wie verzint zoiets xD
tja en zo zal het nooit voor iedereen goed zijn, hé :-) ik heb alleszins al betere filmpjes gezien van deze heren!
geweldig :D wat mij betreft de beste manier om een wagentje als dit te reviewen (als dat een woord is :P ) met het trein-argument kan wouter nog wel eens een heel sterk punt hebben! Kan de overheid beter Agila’s uit gaan delen dan OV’s…

Ben stiekem wel een beetje benieuwd hoe deze karretjes zich verhouden tot Aygo’s, C1’s en Twingo’s. Is nog best een leuk vergelijk uit te halen. Het leukste is het als de kleintjes ook écht betaalbaar zijn. Corsa’s OPC zijn ver over de top maar een Agila opc kan best grappig zijn ;)
@ Alwood
ik vind een trein best mooier dan een Opel hoor…
en met die verhouding; je hebt gelijk! in een tijd dat Mercedes vlugger is dan de gemiddelde Ferrari dan kunnen we niet anders dan ons keren naar hothatches (welke trouwens 175+ kunnen! niet verwacht!)
d
@bmw

ja, en juist omdat deze autotjes leuk zijn moet er een leuke review van gemaakt worden! Het is pas echt knap om een kleine auto leuk in een filmpje te zetten, hiervoor moet je zoeken naar leuke eigenschappen in zo’n wagentje…

Je schiet er dan niks mee op om te vertellen hoe geweldig ruim die eigenlijk is voor zijn omvang en wat een krachtige motor er in zit. Leuke informatie is dat het wagentje niet omflikkerd in de eerste bocht, ook grip houdt en dat je een local in een Xsara bijhoud.
Er zit net zo veel info en promotie in dit filmpje als in menig review van een snelle wagen, alleen op een andere manier neergezet.
en zet voor de verandering eens goed in plaats van leuk in mijn zinnen xD :P ;)
Nu serieus jongens, wat vinden jullie er écht van? :P
Hoewel ik moet zeggen dat dit zeker een van de vermakelijkste reviews tot nu toe is, ik begin die auto’s bijna leuk te vinden…
Mooie wegen, slecht filmpje. Jullie hadden er best wat leukers van kunnen maken en als je in zo’n auto rijd en het steeds over het vermogen hebt klinkt het alsof je wat te compenseren hebt ???? Als je snel wilt gaan koop je zo’n auto niet dat snapt iedere rand debiel wel maar wat ik nou wil weten wat er nou wel goed is aan zo’n auto en wat niet .
@bram
_Als je snel wilt gaan koop je zo’n auto niet dat snapt iedere rand debiel_

weer een misverstand… zeker nog nooit in italie geweest :?
En daarmee noem je dus meteen de mensen in 500 Abarth’s randdebielen, ook niet erg subtiel.

Snel is erg relatief, als je neerzet “als je 300 wilt gaan koop je zo’n auto niet” klinkt het al een stuk aannemelijker.
@Alwood: euh nee, ik wil niet weten of die wagen kantelt bij de eerste bocht, daar ga ik van uit. Wat ik wel wil weten is of hij comfortabel is, handig, ruime koffer heeft, zuinig is, precies stuurt, goed remt, handige knoppen heeft, goede zichtbaarheid naar achteren heeft, prijs-kwaliteitsverhouding, enzovoort. Dat zijn criteria die veel normale mensen gebruiken om een auto te kopen. En natuurlijk mag er gelachen worden, geen probleem hoor! Ik neem ook geen aanstoot aan het filmpje, ik vind het gewoon een slecht filmpje.
@vlaeminck
“(welke trouwens 175+ kunnen! niet verwacht!)”

Wat een uitvinding eh, die overdrive :P
Zo speciaal is dat nu ook weer niet, alfa giulietta’s (kleine auto’tjes met 80pk uit de ’50 en ’60) konden toen ook al 180 aantikken ;)
@bram
Voor serieuzere/informatievere reviews zou ik eerder reviews van Autoweek/Autovisie lezen, maar dat is dan ook een stuk saaier…
Uhm wacht even hoor…..met alle respect voor Sacha, Wouter en natuurlijk Ruben.

Begrijp ik nu dus dat er mensen zijn die deze bloggers serieus nemen in hun beoordelingen?

…….O wacht, er kijken mensen ook naar Gek op wielen en nemen dat ook serieus……

Never mind! Carry on….
Ja een 500 Abarth kan je hier niet mee gaan vergelijken? Deze auto heeft vast sterke punten? Maar snelheid is dat niet klaar. Ik wordt een beetje moe van mensen die altijd sneller willen in de meest idiote auto’s. Als je snel wilt koop je toch een sportauto?
@ Dekster
overdrive…een term die ik al o zo vaak gelezen heb in automagazine’s en niet geheel snap.
ik weet wat het doet enzo, en hoe het werkt, maar niet hoe het in zijn werking treedt , als je mijn gedachten gang kunt volgen…
en de geschiedenis ervan ken ik ook al niet, en het zijn dat soort dingen waar ik juist in geïnteresseerd ben!
@ Rick Dos

Dus de beoordelingen van autoblog moet ik niet serieus nemen? Dan hoeven ze ook niet zoveel moeite te doen om het profesioneel te laten lijken want echt leuk is het niet…
@bmw
en als je met iets minder serieuze blik had gekeken zit dat allemaal in het filmpje. Met zelfs nog extra informatie want het wagentje blijkt NIET meer te kantelen, zeker handig met alle 90 graden bochten in de stad.

Daarbij heeft een wagentje als dit nooit(!) een ruime koffer, een audi A8 wel. Een Volvo 740 ook… Dus als je een auto met ruime koffer wil moet je helemaal dit wagentje niet kopen.

Of je blijft gewoon RTL autowereld kijken ofzeau!
@Rick dos
Serie… hoe? :? zereneus?

ik ben je hier echt ff kwijt :P Wouter, Sacha en Ruben zijn wel meesters in het weergeven van de uitstraling en het gevoel van een auto :)
@Alwood: nee hoor, dat zit heel duidelijk niet in het filmpje. Er wordt alleen wat geluld over toeren, snelheid, xsara’s enz. Volgens mij heb jij een ander filmpje gezien of heb je geen beter argument of zo.
@bram

Nou, niet alleen de beoordelingen hoor. Maar ik dacht dat wel duidelijk was.

En v.w.b. leuk. Welke interpretatie moet ik eraan geven. Is het “haha” leuk? Of is het leuk als toevoeging van deze site. Ik persoonlijk vind de eerste nu en dan wel van toepassing zijn en de tweede vind ik persooonlijk een leuke toevoeging.

Anders wordt het zo saai met alleen maar lappen tekst.
@Rick dos
mijn god hoe kan je in een merk voor zulke oppervlakkige mensen rond blijven rijden :|
Sommige mensen vinden “saai” nou eenmaal erg leuk, anders zouden Bavo, Tim, Tom en Michael niet zo enorm populair zijn… Tja, smaken verschillen.
@Vlaeminck
Overdrive is simpelweg een verzet dat ervoor zorgt dat je wielen meer omwentelingen maken dan je motor. Of het je daadwerkelijk sneller maakt betwijfel ik. Volgens mij maakt het alleen auto’s die nog genoeg koppel kunnen opbrengen bij max. toerental sneller.
(dus misschien was m’n opmerking technisch gezien misplaatst)
Maar het zorgt er zeker voor dat je zuiniger gaat rijden bij hoge snelheid.
@dekster
en zuiniger en comfortabeler op hoge snelheid… toch?

is het daarbij niet zo dat tegenwoordig alle overdrives gewoon ‘zwaar laatste verzet’ betekenen terwijl oude overdrives nog een apart mechaniek in de versnellingsbak hebben?
@Alwood

Ja, ik gebruik hun ook altijd als referentie in een discussie…..hmmmm vreemd mijn neus begint te groeien. :P

@Alwood2

Door zelf nóg oppervlakkeriger :?: te zijn. :D
Oja filmpjes zijn zeker een leuke afwisseling. Maar dan moet je het wel consequent doen. Wanneer ze hier een “snelle” auto reviewen doen ze dat volgens mij tamelijk serieus. Als je deze autos dan op deze manier reviewt vind ik dat een beetje jammer, dan moet je ze op andere punten beoordelen.
@Rick dos
Boerûh olé olé na een avond zuipen pis ik op alles bujemwuj :D ;)

autoblog is echt een soort encyclopedie he! eigenlijk zou het auto-wiki-blog moeten worden…
@bram
Als er niets te driften valt moet de lol ergens ander vandaan komen…
@bram

Ik zie het allemaal toch wat meer met een knipoog. Natuurlijk zullen ze net even anders reviewen met een SLR, Porsche of whatever onder hun kont. Maar dat zie je ook in die filmpjes dat ze daarvan onder de indruk zijn. Net zoals ik en volgens mij jij ook zouden zijn. En dan zit je in de basis al anders in zo’n review.

@Alwood

ROFLOL! :lol: Die is origineel (tenminste ik kende ‘m nog niet) en dus goed. :D
@ bram en bmw:
Ga alsjeblieft niet zitten zeveren over dat ze hier een auto op de verkeerde manier testen en dus slechte reviewers zijn.
Hier wordt gewoon op een andere manier getest dan bij al die andere saaie tests. Mensen zullen ook niet snel bij de overweging van een nieuwe auto hier gaan kijken (met alle respect voor de reviewers), daarvoor ga je eerder naar Autowereld kijken oid.
@ autoblogger (waar die ook moge wezen)
groene streep onderaan video; podcast size?
Ik zal eerlijk gezegd wel hier kijken voor een review, en anders wel voor het commentaar van de reageerders. Daar staan vaak interresante meningen in namelijk. Deze auto’s zijn helemaal niet getest, ze gingen een stukje rijden en zeuren dat ze niet snel genoeg zijn, nee dan moet je daar met een caterham rijden en niet in zon koekblik de wegen zijn er namelijk wel mooi genoeg voor!
Weten jullie trouwens dat de gemiddelde Co2 uitstoot van een trein 41 gram/km per reiziger is?

Een volle Agila met 5 man erin is dus veel beter voor het milieu :D
@ robbie
een trein is zoveel mooier
http://www.trainblog.co.uk/web_index.php
ps kun jij me zeggen of die streep een teken is van overzetting naar podcast-size?
@bram

Ik mag hopen dat mijn mening het interessantste is…. :P :) ;)
@de vlaeminck
probeer je ons met een raar soort nieuwe fetish te besmetten ofzeau! :P vieze dingen die treinen!

@robbie
zelfs met 4 man kan het dan nog uit!

@Rick dos
Heb je de X5 verkopen niet zien stijgen dan! BMW heeft er zelfs een hybride van gemaakt om de nederlandse regels te omzeilen ;)
Als je nog steeds je onderhoud niet op kosten van de dealer krijgt moet je toch eens gaan onderhandelen :P
@Alwood: mijn mail nog gehad?
@Alwood

Ik heb ook al goed onderhandeld. Ik krijg nu spaarzegeltjes. Bij een boekje vol krijg ik een aansteker. Weet niet wat ik ermee moet maar dat is een ander verhaal. Volgens de prognose moet ik ‘m over vijf jaar kunnen krijgen…

Duim dus aub voor me… :D
@rick dos: damm zit er niet eens standaard een aansteker in je beemer? Sorry too easy ;)
oh ja ik moest natuurlijk nog iets On-topic erbij schrijven! Foutje! Ehm…….
@Wouter: die Agila heeft vast wel een aansteker standaard toch? En die Aveo ook zeker? Lekker compleet die kleine Gm producten! ;)
http://mandatemedia.typepad.com/photos/uncategorized/2007/07/10/homer_doh_2.jpg

Bedenk me ineens dat ik die auto niet nog 5 jaar zal hebben… :D

@wOoOdy

neeeee, zo’n wegwerpaansteker…..met BMW logo…dat dan weer wel. ;)
een doosje lucifers dus…of een vuursteen
Jullie kunnen zeggen wat jullie willen , afkraken en doen maar de agila gaat zeker een succes worden . Dit is zwaar laag wat jullie doen en erg zielig . En dan ook nog eens die lelijke meneer op de foto’s met zijn gay face .
@w0o0dy
JA! klopt! goed dat je het zegt :D lijkt me onwijs gaaf! ben er zeker bij..
nu nog ff snel overleggen met de baas :?

@Rick dos
Goed onderhandeld! :D jammer dat het niet is gelukt als timmerman ;)
http://www.dumpert.nl/mediabase/35193/b5153927/rembo_rembo_de_timmerman.html
@Rick dos
Als je langer doorspaart krijg je misschien the full kit :P

http://www.styleshoper.com/Product/Set/bmw1.JPG

Maar misschien kan je hem ook in brand steken om de verzekering op te lichten. (de huidige brandstofprijzen zijn ook niet alles…)
@de vlaeminck, die groene streep schijnt te komen door de immense krachten die de camera van Ruben moest doorstaan.
Die arme camera was al veel gewend, maar die Agila en Aveo waren net iets teveel van het goede.
Koop is een speld-microfoon. Het geluid is erg slecht. Verder vindt ik het een behoorlijke non-info review. Er wordt weinig over de auto’s verteld, ziet er meer uit als een ‘uitstapje Cannes waar helaas ook nog in twee kleine rukautootjes een review gemaakt moet worden.’ dit kan beter. sorry. voor de rest vindt ik autoblog supa.
@Alwood
Wil je nu eens stoppen met treinen af te breken ;)

http://img29.picoodle.com/img/img29/4/2/23/f_Diesellocm_c07fea8.jpg
Dat zijn zowat de twee meest duffe auto’s die gemaakt worden. Trouwens dat ding heet toch nog steeds Kalos, en als dit de facelift-met-naamsverandering-ter-grotere-naamsbekendheid-van-het-model-dat-ze-echt-zwaar-willen-verkopen dan is dat mislukt. Een mooie EuroChevy is nog niet gemaakt.
@Esprit de Flandre
Hoe erg ik het ook vind om te zegen :roll: dit is geen EuroChevy maar een amerikaanse chevy http://www.chevrolet.com/aveo/5/ amerikaans dus :shock: Ik vind de meeste amerikaanse auto’s de mooiste wagens op de weg maar van deze chevy word ik ziek. What where they thinking, ik kan mij niet voorstellen dat deze auto ooit gaat verkopen, mensen die amerikaans willen rijden kopen wel een deftige auto zo als de cadillac CTS of zo en mensen die wel in zo een auto rijden haaten toch amerikaanse wagens dus dit verkoopt nooit
@ Alwood: Of je blijft gewoon op geenstijl.
Met een paar uitglijders een erg funny review. Over die Agila en Aveo wordt je niet veel wijzer, maar fraaie beelden dekken de lading zeg maar………


Locals in franse en italiaanse berggebieden rijden allemaal alsof ze Sebastian Loeb himself zijn………….
@Lulhannes: Klopt, onze mic was even uit de running dus ik moest het geluid van de camera gebruiken.

Je hebt gelijk dat het een non-info review is. De kofferbakruimte en andere praktische zaken kun je in genoeg bladen lezen. Het zijn geen rukautootjes, en als je door de vette knipoog van het filmpje heenkijkt zie je ook dat we dat niet zeggen. Maar we benaderen ze wel op onze manier, want we zijn de Autokampioen niet.

@six trey: De Aveo wordt geleverd in de US maar wordt nog steeds in Korea gemaakt, later dit jaar ook in een nieuwe fabriek in Polen. De enige Amerikaanse Chevy’s die hier verkocht worden zijn nog steeds de HHR en de Corvette.
-edit: nutteloze bijdrage-
Echte mannen doen rijverslagen voor Autoblog met hun zonnebril op. ;)

http://www.autoblog.nl/archive/2008/02/22/echte-mannen-eten-geen-honing
-Edit: Nutteloze bijdrage-
Als je iets wil toevoegen aan al derde rangs autojournaal programma’s die er al zijn probeer dan tenminste de kwaliteit wat hoger te zetten en niet als een verveelde Hollandse boerenlul een videootje in autootje vol te lullen.
Ik vind het een heel vermakelijke review. Wat ik nog vermakelijker vind is dat ik ‘m niet heb hoeven te doen. Minder vermakelijk is het oeverloze gezeur in sommige reacties. Worden sommige mensen dan echt zonder enig gevoel voor relativering geboren?
Vermakelijk review of niet. De inhoud is echter wel heel dramatisch. Sterker nog… die is er niet. Dat niet alle reviews even serieus zijn kan ik wel begrijpen en waarderen maar dit slaat echt alles.
@Stephan: waar staat dat het een review is?
Toftoftof videoverslag! Heb een paar keer hard moeten lachen. Vooral wanneer Woutertje dacht een lekker wijfie te imponeren door z’n twaalfhonderdje eens te laten horen! Haha

Die Agila zal wel een tof en goedkoop karretje zijn, maar ’t is echt wel een lelijk beest. En wie het bij Chevrolet in z’n hoofd heeft gehaald om het logo niet midden in maar onder de grille te plakken -> doodstraf!
Prachtige video, hiervoor kom ik op autoblog! HAHAHA!
@Tombnolz: Het idee is dat het logo middenin de grille staat – het is één grote grille. Maar dat wordt idd nogal teniet gedaan door de nummerplaat.
Waar ik nog niet uit ben: Die Aveo, is dat nou een compleet nieuw model of een ingrijpende facelift van de Kalos? :?: Want muv de mislukte neus lijkt hij daar gigántisch veel op…

Wel heel leuke review. Lekker melig. ;)
@Citrofiel: Wat denk je? Heeft Chevrolet/Daewoo zoveel geld dat ze een nieuwe auto maken die vrijwel hetzelfde is? Het is gewoon een ingrijpende facelift…
Zo zeg, weer een paar minuten van m’n leven verspeeld. Kijken hoe Wouter probeert het gaspedaal door ’t schutbord te trappen van een paar huis-tuin-en-keukenbarreltjes, roepen dat 100 PK toch wel weinig is was het enige dat een milde glimlach kon ontlokken aan mijn geplaagde bakkes.

Doe ’t dan alsjeblieft gewoon niet jongens, dat vernieuwen. Laat als je er niks mee kan de suffe Jan-met-de-pet karretjes met een te hoge waar-voor-je-geld factor gewoon over aan dat kalff van een Pilarziek, die is verzot op die koreaanse doorsneemeuk. Geen concessies aan de kwaliteit hier, rokende banden wil ik zien, ik moet het smeulende rubber bijna kunnen ruiken.
Met die Saab was het al een filmpje met 0,0 inhoud… geen interieurshots, geen enkele info over de auto, bochtengedrag, funcionaliteiten, wat de auto onderscheidt, geen enkele diepte. Alleen een grote glimlach als een puber die voor het eerst in een echt snelle wagen rijdt en voor een serieuze autojournalist wordt aangenomen door GM.

Nu krijgen we de opmerking ‘gooi er dan een lekker blok in’ over de Agila/Aveo. Wouter, je lijkt me een aardige kerel, maar please… ‘grow up’
en schotel ons eens iets wat op journalistiek lijkt voor!
Erg leuk en geslaagd filmpje! Mijn zondagavond is weer he-le-maal goed :D
ik zie 2 knakkers in een opeltje .. een soort van grappig doen .. en van de hele dag grappig doen .. hebben ze de allerleukste momenten gebundeld in 5 minuten .. (kan je nagaan hoe de rest van hun dag er uit zag)

had op een gegeven moment medelijden met de Agila ..
en toen met Opel ..
en toen met GM ..
ik was er op een gegeven moment zeker van dat ik de Agila wilde redden ..
ik wilde em adopteren .. tegen elke prijs ..

maarrrrrr .. (helder moment) .. want ..
dit is ordinaire reversed psychology ..
gewoon een beetje sympathie kweken voor Opel ..
Opel vs knurften ..

je kon er op wachten .. autoblog word opgeslokt door de multinational-corporations ..

voor mij nooooit geen Agila meer ..
@ Sacha

Als ik het goed heb is dit het democratische Autoblog, waar je kan zeggen wat je wilt?

Ik snap je standpunt wel over het feit dat sommige bezoekers niet kunnen relativeren…

Wie kritiek kan uiten op auto s moet ook zelf tegen kritiek kunnen, Sacha!
En het valt me op dat er zwaar kritiek is op autoblog….


van fouten leer je autoblog
@anti ted: klopt, dat maakt het zo leuk. Anders zou jij geen “anti ted” heten ;)
Ik kan dergelijke humor zeer waarderen :D Echt een vermakelijk filmpje. Maar ben het wel met enkele mensen eens dat je humor ook kunt stoppen in een review over een auto waar je niet continue begint over het gebrek van pk’s. Je kan ook relativeren als autotester..
@anti ted: “…Als ik het goed heb is dit het democratische Autoblog…

Volgens mij zit je op de verkeerde site, anti ted. Er is hier niks van democratie bij.

@lincoln: Was je er toch bijna ingestonken. Even een zwak momentje van je.
Leuk filmpje. Snap meeste reacties daarom ook niet.. Als je alles wil weken over de nieuwe agila en chevy aveo dan koop je toch lekker de Autoweek en kijk je naar Bavo bij Gek op wielen?
Die hebben geen humor..
Emiel Johnson
Ik zie dat er nog wel kritiek was op dit filmpje.. nou ik vond hem super!
Ik ken iemand die zo’n verhuisdoos van Opel rijdt en hij kan de naam nog nieteens uitspreken; Aglia noemt hij dat bakkie. Is dat autootje nou zó oninteressant dat je de naam niet eens kunt onthouden???
@ Sacha


kan pijn doen he Sacha, kritiek op autoblog…… van fouten leer zou je zeggen

jij houdt jezelf ook niet in bij rijtesten?
Grappige rijtest. Complimenten :-D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).