BMW introduceert 5-serie Exclusive, Lifestyle & Sport

Auteur: , 39 Reacties

Omdat de 5-serie inmiddels aardig op leeftijd begint te raken, vindt BMW het tijd om in Genève wat speciale edities te introduceren. Zowel de sedan als de Touring worden leverbaar als 'Exclusive', 'Lifestyle' en 'Sport'. Elke 'Edition' is voorzien van speciale kleuren en trims.

De Exclusive kenmerkt zich bijvoorbeeld door zijn ‘Platinum Bronze’ metallic-lak, 17″-wielen, een met hout afgewerkt interieur en wat extra chroom hier en daar. De Lifestyle heeft de kleur ‘Neptune Blue’ en is uitgerust met een wat lichter en bovendien leren interieur.

Pas écht interessant wordt het pas bij de Sport. De sportieve rijder (en welke BMW-rijder is dat nu niet) krijgt met dit pakketje fraaie 18″-jetsers, de welbekende bodykit en een M-onderstel. Als kleur heb je keuze uit twee bekende racekleuren: ‘Imola Red’ en ‘Le Mans Blue’.

Bovendien kun je je 5-serie vanaf heden ook uitrusten met het Comfort Package. Dit is een pakketje van enkele veel gekozen opties: bi-xenon koplampen inclusief wiswas, Comfort Access, automatisch ‘soft-close’ deuren en een automatisch sluitende achterklep. Of de BMW’s door al deze goodies ook harder gaan lopen is niet bekend.

Refined luxury: BMW 5 Series Edition Exclusive
The BMW 5 Series Edition Exclusive focuses on most sophisticated style and elegance with supreme quality all round. Indeed, this claim is borne out clearly at very first sight by the exclusive paintwork in Platinum Bronze Metallic and with a further choice of five additional metallic colours. Both the Saloon and the Touring gain additional style through Chrome Line
on the side window surrounds, the window shaft covers and the screenwasher nozzles, as well as high-gloss Satin Chrome on the B-pillars and the window trim on the rear doors.
A further sign of distinction is the 17-inch light-alloy wheels in V-spoke design, while electrically adjustable comfort seats, high-quality cowhide in Black or Tobacco with appropriate contrast seams and wood inlays in bamboo grain Anthracite likewise serve to provide a luxurious ambience.

Modern class: BMW 5 Series Edition Lifestyle
The BMW 5 Series Edition Lifestyle offers a most sophisticated combination of elegance and extravagance. This special model comes with a choice of six metallic paintwork colours, among them exclusive Neptune Blue. Apart from Satin Chrome on the B-pillars, the window shaft covers and the side window surrounds, 17-inch light-alloy wheels in double-spoke design round off the sophisticated look of the car. Discreet, grey wooden inlays in poplar grain and the roof lining in anthracite create a particularly aesthetic ambience within the interior, the upholstery coming either in Reflex, a special combination of cloth and leather or, as an option, in Dakota leather.

Pure driving pleasure: BMW 5 Series Edition Sport
The BMW 5 Series Edition Sport is unusually dynamic and muscular in its looks and style. In this case the athletic lines of the body are accentuated by powerful colours, for the first time offering the customer the choice of Imola Red and Le Mans Blue inspired by motorsport over and above the other colour options.
Further features are the M Sports Suspension, 18-inch M light-alloy wheels
in dual-spoke design, an M Streamlining Package, and high-gloss Shadow Line on the side window surrounds and window shaft covers on the Edition Sport 5 Series.
The interior comes with appropriately matched colours and interior trim in aluminium. The sports seats, in turn, are finished as standard in Flashlight, a unique combination of cloth and leather or, as an option, in Dakota leather. Comfort seats are also available as an option, and the roof lining in Anthracite, an M footrest, an M leather steering wheel and – on manual gearbox models – an M gearshift lever knob round off the sporting impression.

Clever choice: BMW 5 Series Comfort Package
Parallel to the introduction of the new Edition Models, the BMW 5 Series
is also available with the new Comfort Package. This very practical equipment package comprises the most popular options such as bi-xenon headlights with a headlight washing system, Comfort Access, automatic Soft Close on the doors, as well as through-loading for the BMW 5 Series Saloon and, respectively, automatic operation of the rear lid on the Touring.

Exclusive
BMW 5 Edition Exclusive
BMW 5 Edition Exclusive interieur

Lifestyle
BMW 5 Edition Lifestyle
BMW 5 Edition Lifestyle interieur

Sport
BMW 5 Edition Sport interieur39 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Sja, tis maar wat je mooi vindt natuurlijk..
thanks but no thanks
heb er al genoeg gezien en het interieur is overigens kotslelijk (no disrespect voor degenen die er 1 hebben)
Wat een onzin paketten….
Doe maar gewoon een restyling ;)
Het lijkt allemaal zoveel op elkaar. Ik denk dat ik maar een genoegen neem met een M5.
Duidelijk de sport versie !!! :P
Lekkere 19 duimers…
Wel precies véél kuiswerk aan, maarja dat moet een mens maar voor over hebben, anders zoals de meeste mensen hem gewoon naar de carwash doen ;)
vraag ik me af.
is dit voor mensen die een nieuwe BMW willen, maar geen zin hebben om deze zelf te configureren?
ik neem aan dat al deze opties ook zelf al kunt aanvinken, en dat er niet iets nieuws bij zit
Het kan aan mij liggen maar volgens mij zien we hier niets nieuws….
Optioneel dus die 19*…
@Josje;

Prijstechnisch gezien zullen deze pakketjes wel intessant(er) zijn.
idd zal prijstechnisch voordeliger zijn dan zelf selecteren. Alhoewel ik toch ook altijd graag zelf de interieurlijsten kleur en velgen wil kiezen
@ evo

ja, ok. maar wanneer je dan gaat kijken voor een BMW die je wilt uitrusten met exact die opties die jij echt wilt, krijg je in dit geval nooit wat je echt wilt. net alsof je een PC bij de mediamarkt koopt ipv hem zelf samen te stellen.

ach, weetje… dit is typisch iets voor mensen die geen echte autoliefhebber zijn.
Zwiepe Gerard
Inderdaad prijstechnisch dus.
Ik meen dat in duitsland die pakketten reeds beschikbaar waren…
We hebben namelijk ook net een doen afkomen vanuit duitsland en die wordt verwacht begin maart. Ik kan echt niet meer lang wachten :p.
lifstyle ?? waar ken ik dat van ??
lekker sportief ook .. in een auto zitten MET stuur bekrachtiging ..
Voor degene die dit bekend voor komt… Deze pakketten hadden ze bij het vorig model 5-serie ook. Eind 2002 tot midden 2003. En toen kwam de nieuwe 5-serie. Waren erg mooie wagens en leasetechnisch zeer aantrekkelijk.
Leuk, meer manieren om goedkoper aan uw BMW te geraken is de bedoeling overduidelijk. Leuke pakketten maar…
Wat is het verschil met het sportpakket van nu…
@Rick dos: ze hebben goed naar je geluisterd met die Exclusive en Lifestyle uitvoeringen! Alleen jammer dat ze precies het tegenovergestelde hebben gedaan, lol.

Pakketjes zijn slim… goedkoper te fabriceren dan iedere auto naar de specificatie van een individuele klant te brengen en ook nog eens goedkoper voor de klant…. maar echt spannend autonieuws is het niet.
@schnitzerken;

De prijs zal wel anders zijn en op de foto’s te zien zijn de velgen ook lichtjes gefacelift. Verder lijkt er weinig verschil in te zitten.
Mercedes-B C 63 AMG
Leuk en aardig maar niks nieuws. Ze moeten is een keer een snelle versie maken van de 7-serie dat zou pas mooi zijn
die velgen zijn wel erg lelijk zeg.. gewoon een 535d met M-pakket en lederbruin interieur: dan ben ik meer dan tevreden!
Het zijn die edition paketten, dan staan ze er nog wat geld uit voor dat de nieuwe 5-serie komt.
En waarom het ‘ Sport’-pakket? Met een BMW INCLUSIEF dat pakket scheelt het denk ik niet zoveel als dat je een 535 koopt. Even sportief, ik denk nog sneller.
Kost wat, maar dan heb je ook niks.
Ik zie niet een twee drie een verschil,…

Rij nu zelf een E39 525d Edition.

En hier is de verschil weer wel goed te zien.
@Mercedes-B C 63 AMG

De 7 serie wordt om marketing technische redenen niet als “M” versie utgebracht. Hiervoor bestaan de Alpina versies die in Amerika overigens aardig hard lopen. In the USA heb je bijvoorbeeld ook geen Alpina versies van de 3 serie (weet niet of dat nog steeds zo is) om kannibalisatie te voorkomen.

Het is een soort deal met Alpina..overigens worden Alpina’s sinds jaar en dag in de BMW fabrieken gemaakt.

De M7 zal wellicht nooit komen… Dit soort pakketten overignens is om aan te geven dat er weer iets nieuws is om te vertellen in de showroom. Tuurlijk weten ze bij BMW dat het lood om oud ijzer is.

Auto’s worden en werden al in “batches” uitgebracht dus om constructiekosten te drukken is het niet…overigens niet iedereen kiest voor zo’n pakket en als er zo’n pakket wordt gekozen zullen er altijd wel andere dingen zijn.

Het schijnt zelfs dat er geen enkel BMW exact hetzelfde te zijn. Er zijn altijd verschillen.
Die velgen op dat ‘Sport’-pakket zijn prachtig. Ik denk dat ze al beschikbaar zijn sinds de lancering van de 5-series, maar het is de eerste keer dat ik ze op officiële BMW persfoto’s zie.
Zoals al eerder gezegd…
Als fabrikanten met speciale pakketjes beginnen te gooien dan zit dat model aan het einde van z’n reeks,en willen ze nog ff vlug een hoop modellen verkopen.
Of ze doen het ter afsluiting..
“Of de BMW’s door deze pakketjes ook harder gaan lopen is niet bekend.”

Nee duh, dat is het risico van het ondernemerschap nut smiley
Wanneer mogen we de nieuwe 5 verwachten?
overduidelijk gejat van het chineze BYD……valt toch tegen van BMW,…zo,en nu weer op zoek naar de zwarte doos,tot morgen.
Als bmw liefhebber vind ik het ook allemaal klare onzin, precies als hun ‘efficient dynamics’, ok ze maken wel schitterende motoren en technische hoogstandjes, maar efficient dynamics klinkt zo ***… en zeker wanneer het in de cinema voor de nieuwe Rambo film getoond wordt :[
Blijft een zeer goed vormgegeven sedan, en een nog mooiere station. Na 4 (?) jaar op de markt oogt hij nog scherp en fris. Kun je niet van veel andere concurrenten in deze klasse zeggen…………….:)
Echt vreemd… Waarom begin ik BMW’s qua styling de laatste tijd meer te waarderen? :o
@citrofiel: misschien toch eens een expert naar laten kijken :P
@ w0o0dy; Ik zal er aan werken. ;)
Maar dat ik ze qua stýling meer begin te waarderen, zegt gelukkig niets over mijn merkvoorkeur, die zal altijd hetzelfde blijven. :)
Heel bizar vindt ik het volgende. Ik ben verkoper van BMW in België en bij ons heb je deze pakketten ook, maar je kunt wel de kleuren, interieur en inleglijsten kiezen. Je hoeft helemaal niet 1 bepaald kleur te nemen. Ook is het zo dat de pakketten bij ons veel opties hebben dan in Nederland blijkbaar. En prijstechnisch gezien krijg je veel opties (in België dan) voor “weinig” geld. Ik weet natuurlijk ook dat paketten en uitvoeringen verschillen per land, maar dit is toch een groot verschil ten opzichte van ons… En eerlijk gezegd, de opties die er bij ons inzitten zijn toch net iets interessanter dan die in Nederland. Bijvoorbeeld, Soft Close Automatic, en elektrisch kofferdeksel zitten daar bij ons niet in (en maar goed ook, want wie neemt dit nu in optie…) maar dan wel Navi Prof, Xenon, airco, Exclusive leder, comfortzetels, verwarmde zetels, …
@ redactie: Trouwens, de naam van de kleur is Platin Brons, niet Platinum Brons…
Staat blijkbaar fout in het artikel ook.
We kunnen nu wel zeuren over deze pakketten, maar over pakweg 5-10 jaar ben je erg blij als je een 2e handsje 5-serie kunt vinden waar “Lifestyle” of “Sport” achter staat. Zelfde verhaal met de E39 5-serie nu, Lifestyle pakket daarop staat garant voor een mooi setje opties die wij gierige Nederlanders vaak niet zouden nemen als het per optie afgerekend moest worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).