Productiemodel VW Up! gaat Lupo heten

Auteur: , 20 Reacties

Van de Up!-concepten, waarmee Volkswagen voor het eerst tijdens de IAA van 2007 op de proppen kwam, was al bekend dat ze zich zouden vertalen naar productiemodellen. Volgens de laatste berichten kunnen we de eerste exemplaren in 2011 verwachten. De naam is niet officieel, maar het ligt voor de hand dat de naam 'Lupo' weer uit de kast wordt getrokken.

De benaming is een beetje een open deur. Up! vormt namelijk de middelste twee letters van Lupo, en VW haalde hetzelfde geintje ook al uit met het IROC-concept, dat was geïnspireerd op de oude Scirocco.

Verder wordt met enige stelligheid beweerd dat de eerste Lupo’s tijdens de IAA van 2011 het licht zullen zien. Het eerste verwachte model is gebaseerd op de space up! (Space Lupo? Lupo SUV?), waarna een CrossLupo zal volgen. Wat de milieuambities van de auto’s zijn is nog niet officieël, maar ga er maar van uit dat de lat hoog wordt gelegd. We weten tenslotte al dat VW veel met hybride gaat doen in de toekomst, en in L.A. zagen we al een emissieloze space up!.

Tegen de tijd dat VW met de Lupo-familie komt heeft Toyota (als alles volgens plan loopt) al twee jaar zijn eigen mini-budget-stadsauto rondrijden, we zullen zien of dit VW erg in de weg zal zitten. (via World Car Fans)20 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Elke keer weer die misplaatste IQ-vergelijking. Toyota mini-budget-stadsauto rijdt al lang rond.. de Aygo? Deze is volgens mij meer vergelijkbaar met de Lupo dan de IQ. De Iq wordt kleiner (Smart-klasse), luxer en zelfs iets duurder dan de Aygo.
kunnen de de CrossLupo niet gewoon de Leipo noemen? lol
the bugcollector
Gaat die achterwiel-aandrijving wel door?
@bugcollector:

Deze heeft achterwielaandrijving, je kan aan het design al zien dit wagentje achterstevoren rijdt :D
ahh leuk, dan komt er natuurlijk ook weer zo’n seat arosa :P aardig ding, maar ik denk dat hij er een stuk saaier uit gaat zien als hij eenmaal in productiestatus is..
Zal mij benieuwen of je nog een beetje kunt driften met die achterwiel aandrijving :-)
Welke motor wordt hierin verwacht?
@ Aart: ik denk dat we uit kunnen gaan van een 1.0/1.2 motor die samenwerkt met een elektromotor, zoals we dat al een beetje kennen uit de prius.
the bugcollector
Ik kan me zo voorstellen dat je er wel wat fun mee kunt hebben als je alle overbodige meuk eruit schroeft en het ding wat opvoert(tot 150 pk ofzo:).
Of zoals ze met kevers wel eens doen een 180 pk subaru-boxer erin.
Dan nog zon derde wiel erachter zoals je bij die drag-bikes ziet en op je achterwielen weg bij het stoplicht!
Rolkooi lijkt me dan wel aan te raden
wil toyota falliet(zou heel erg moooi zijn:D:D), als ze een concurent gaan maken voor de smart die al niet zo veel word verkocht kun je nagaan deel die aantallen door tweeen en je hebt de slechtste verkopende auto’s van 2010(of 2011???)
@jesper –

de watergekoelde motor zit achterin dwars, sterk gekantelt. Hij drijft inderdaad de achteras aan. Boven de motor is er nog een kleine bagageruimte, evenals onder de kap aan de voorkant. Stuurbekrachtiging is niet nodig. Aangezien de motor achterin is, kon VW de kap korter maken en daarvoor de passgiers achterin 4cm meer beenruimte gunnen. Dat klinkt naar weinig maar is veel.

Het concept heeft een 1.0L driecylinder motor en geen elektromotor. In de toekomst komt er wellicht een 1.2L met een turbo. In de derde wereld zal een tweecylinder worden aangeboden; het is nog niet duidelijk of dat een boxer of een gebalanceerde parallel twin gaat worden.

Naast de benzinemotoren zal er natuurlijk ook een diesel beschikbaar zijn. Over varianten voor LPG en aardgas heb ik nog niets gelezen.
toyota failliet?! wat doe jij op dit forum :P de aygo, prius, en yaris hebben nog nooit zo goed verkocht als nu! op een yaris kan de levertijd 4 maanden worden, en op de aygo en prius zelfs een half jaar!!

waarom zou jij dat trouwens zo mooi vinden? onderbouw dat eens aub. ik werk bij toyota en het is een prachtig welvarend merk met trouwe klanten.
@ rgseidl: thx voor de update, ik dacht dat ze hybride zouden gaan. mag ik trouwens de link waar je die info vandaan heb? aan LPG gaan ze zich nog even niet wagen denk ik, maar dat zullen sommigen wel zelf achteraf laten doen. tis bij ons (toyota) wel zo dat dan alle garantie vervalt, hoe dat bij VW zit durf ik niet te zeggen.
@Jesper, nou met zo’n model lijkt het er wel op en toch knap dat zulke misbaksels verkopen hoor! o w8 nu heb ik je beledigt:O:P en ik vind het mooi omdat ik toyota’s geen mooie auto’s vind kijk tog is naar die prius ookeej leuk mileu vriendelijk zeggen ze! en die honda(niet de civic hybride)is ook al zo lelijk, waarom moet mileu vriendelijk zo lelijk zijn maar een iets mooiere buitenkant is welkom hoor en als je der werkt hoop ik dat je niet de ontwerper ben ;-)
@ Jesper

Ik denk dat victor bedoelt dat ze failliet gaan als ze een concurent gaan uitbrengen voor de Smart.

Het kan zijn dat dit inderdaad geen goede zet is. Ik verwacht echter niet dat toyota failliet gaat van 1 minder populaire auto. Aan de andere kant misschien heeft toyota wel veel meer succes met zo’n auto dan Smart.
@the bugcollector: Alsof je dat wilt met de motor op de verkeerde plaats.

Zal wel net als een Smart gaan rijden, vreselijk.Nee, dan nog liever voorwielaandrijving met bijna alleen maar onderstuur.
*dat wil zeggen dat donuts te doen zijn, maar driften niet.

In een Porsche valt opzich nog wel te driften hoewel het makkelijker is om te powersliden.
Bij een Smart gaat dat nooit lukken.
Robert schrijft,

26 February 2008 om 13:11
kunnen de de CrossLupo niet gewoon de Leipo noemen? lol

jah klopt had ik ook al bed8 (A)
@ Iceman dat is inderdaad wat ik bedoel, ik vind de smart niet echt heel geslaagd, een dacia zie je vaker. en nu weet ik ook wel dat ze niej falliet gaan van 1 slecht verkopende auto
Ook weer 1:33 en start/stop??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).