Mercedes G55 AMG met SLR power, part 2

Auteur: , 36 Reacties

Eindelijk zijn er wat betere foto's opgedoken van de heftigste G-Klasse die ik ken. Eind vorig jaar kon ik jullie al melden dat er op de wereld 1 exemplaar rond reed van een G55 AMG met onder de motorkap een motor uit de SLR. Toen waren de foto's nog wazig en niet zo scherp. Maar nu is deze snelle zeecontainer gelukkig gespot in Abu Dhabi (where else). Genieten jullie even mee?

Dankzij de SLR motor zou deze G-Klasse nu in 4,2 seconden van 0 naar 96 km/u sprinten. Ook wordt er gesproken over een vermogen van maar liefst 720 pk, maar daar heb ik zo mijn bedenkingen bij.

Mercedes G55 McLaren

Mercedes G55 McLaren

Mercedes G55 McLaren

Mercedes G55 McLaren

En voor de mensen die nog twijfelen aan het feit of er werkelijk een SLR motor onder de kap ligt heb ik nog onderstaand filmpje met daarin beelden die gemaakt zijn bij AMG(?). (via: rennteam.com)36 reacties

Als Renntech zich er tegenaan heetf bemoeid dan zou 720pk kunnen. Dat hebben ze ook met de SLR722 zelf gedaan.
http://www.autoblog.nl/archive/2007/04/12/renntech-mercedes-mclaren-slr-722-pk
wow, lekkerrrr…
De ultieme MacMerc motor in de ultieme SUV van dit moment (imo). Dat mag wel op mijn oprit staan :D
Dubai had natuurlijk ook gekund.

Dit slaat natuurlijk nergens op, maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik toch enige sympathie koester voor de opdrachtgever EN grease monkey die dit mogelijk gemaakt hebben.
Gutverdegutver! Niet eens een hybride! Stelletje aso’s!
Zal ie er nou wellis een caravan achter hangen? :lol:
Fantastisch. Gewoon gedaan omdat het kan, hjou ik wel van.
Heel cool gedaan, doe mij er maar zo eentje ;)

http://www.autoblog.nl/archive/2007/07/20/vrijmivideo-ii-driften-in-een-g55-amg
Zou deze het langer volhouden? :P
wel megarielekst, maar een sportwagenmotor heeft lijkt mij andere eigenschappen als een 4×4 motor. maargoed, wie kan er nu nog over een tereinbeul praten :D
was dat een belgische nummerplaat in het filmpje ? ziet er wel een enorm lekkere container uit, die auto heeft toch iets dat mij aanspreekt :) !
Waarom geen slr-motor in een a-klasse?
@technopatat, nope zijn Duitse (garage?) platen.
wow…SLR motor. Wat kost dat? ;)
@Frank deH
Waar wil je zitten dan? ;)
De gemiddelde vrachtwagen heeft ook 600 pk dus wat is er nu anders aan deze vrachtwagen?
hoe snel zou hij nu zijn? aangezien AMG zijn G model op 210km/h begrensd en Brabus ook niet verder komt dan 235km/h. maar die zijn allebei aanzienlijk zwakker dan dit gevaarte. maar welke banden kunnen al dit geweld goed verwerken? ach waarom ook niet een SLR blok gebruiken. kost schat ik zo 36000,- euro ex inbouwen incl versnellingsbak. deze beste man heeft volgens mij ook al een SLK met een SLR blok erin, die sneller is dan een ferrari enzo!
Jammer dat er nog geen filmpje is waarin je de wagen hoort blazen! maar wat een uitstraling heeft die bak :D zowiezo is een G al een charismatische wagen maar dan wit… met prachtige velgenkleur, originele G-AMG velgen en een nog iets lomper front!

echt prachtig :) hoop dat dit meer gedaan wordt :P
een échte terreinwagen die iedere cayenne het snot voor de ogen vandaan rijdt.
en de massa maar gek maaken met een hybride te kopen.
deze moeten ze in productie nemen!

De G klasse is AF!, een SLR 722 daarin verwerkt onbeschrijfelijk

En ook leuk om zo een milieujongen even het nakijken te geven als we wat CO² blazen :-)
Jammer dat ie zo snel met zijn pootjes naar boven op zijn kantje ligt.
Wel leuk bij het stoplicht iig :)
Ik vind het niet mooi maaaarrrr…de kombinatie zware suv en gepimpte V8 klinkt mij als muziek in de oren!! lekker niet hybride of brandstofcel onzin, gewoon lekker een echte motor in een echte auto!
ZwerverRoodbaard
Sommige Sjeiks :P hebben gewoon te veel geld ;)
Die speedo komt ook uit het jaar 0, vervang die dan ook even.
Leuk die trekhaak…
er is toch ook ooit een slr motor in een slk gebouwd? lijkt me ook wel bruut
adrie bombarie
@ mr marteen: dat dacht ik nou precies hetzelfde hahaha.
GijsSpierings
Heel gaaf, ben ook erg benieuwd naar de soundcheck:D
Foto is dus gemaakt in The Mall of the Emirates (Dubai)

waar kon het ook anders :). Leuke hebbeding! Ik zou niet klagen (zoals de meeste hier) als ik erin mocht rijden :)
Bruut. Ik zou ook wel graag een filmpje willen zien van dit ding wanneer het rijdt. Moet gewoon bruut zijn. Saillant detail: de achterlichten in het filmpje zijn anders dan de achterlichten op de foto’s… Is het wellicht nog een last minute update geweest?
Mr. Marteen @ dankzij die trekhaak kan je nu 300km/h met je caravan!

Nou nog een caravan die het aan kan :)
Wat heeft dit nou weer voor zin? Een lijkwagen met 720 pk? Zoals mijn vader zegt: “Dood is dood, onder de grond kom je wel. “
Zo zie je maar, geld is niet gelijk aan smaak.

Hier zou ik nog geen geld aan geven. Als ik hem kreeg liet ik de motor in mijn mama haar fiat punto legge. Die ziet er tenminste nog iets of wat fatsoenlijk uit.
Adembenemend! Ik hou wel van zulke projecten! Man, dat moet knallen op de rechte lijn?
Vette race container! :D
Is knap gedaan, ik vraag me ook af hoe ze aan een motor van een SLR zijn gekomen….Zouden ze echt eerst een SLR hebben gekocht en daarvan de motor eruit gehaalt?? of zouden ze “gewoon” bij een handelaar zijn langs geweest of bij Mercedes

BTW. Abu Dhabi is een van de hoofdsponsors in het Ford World Rally Team…
geweldige wagen ,mischien iets voor de nederlandse leger
dude die bumper is gestolen van de g-brabus
amg zijn fakers

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).