De 11 slechtste auto’s van 2008

Auteur: , 73 Reacties

Ah, weer een leuk lijstje van Consumer Reports. Ditmaal gaat het om de slechtste auto's, gekozen uit 260 recente modellen. Een vergelijkbaar lijstje uit december bestond puur uit Amerikaanse auto's. U mag raden hoeveel Amerikanen er nu in de top staan...

De uitslag is ietwat opvallend, naast de Amerikaanse modellen zijn er namelijk ook drie Japanners in de lijst te vinden. Terwijl Japanse auto’s over het algemeen als zeer betrouwbaar worden gezien. Of heeft het feit dat Consumer Reports een Amerikaans instituut is er wellicht iets mee te maken? (via motorauthority)

Jeep Wrangler Unlimited
The Wrangler Unlimited was characterised by its poor ride and handling as well as its subpar fuel-economy, fit and finish.

Hummer H3
Poor performance and fuel-economy as well as a low rating for handling and reliability ensured the Hummer H3 was at the bottom.

Jeep Liberty Sport
Rated poorly for fuel-economy, NVH levels and fit and finish.

Chevrolet Aveo5
The Aveo5 only suffered from poor acceleration and handling but compared to its rivals the South Korean hatch was the worst performer.

Dodge Nitro SLT
One of the worst cars in the field, the Dodge Nitro SLT was rated as having poor ride, handling, braking, NVH levels and fuel-economy.

Toyota FJ Cruiser
A work horse SUV that requires premium fuel and suffers from poor fit and finish and subpar ride and handling.

Toyota Yaris
The Yaris is one of the most popular subcompacts in the world but its poor acceleration and vague steering meant it was one of the worst cars in this year’s compare.

• Suzuki Forenza (AKA Lacetti)
The Suzuki Forenza was rated poorly because of its inadequate acceleration, fuel economy, ride, and low results in the IIHS sidecrash result.

Jeep Patriot Limited
Another Jeep model made the list of worst performance, once again for poor acceleration, engine noise, driving position, visibility, front-seat comfort and fit and finish.

Chevrolet TrailBlazer LT
Poor handling, braking and fuel-economy ensure the Chevrolet TrailBlazer is at the bottom of the list.

• Mercury Grand Marquis (ken je ‘em nog?)
The ageing Grand Marquis rounds out the list of the 11 worst cars of 2008, and was picked because of its rough sounding engine, poor ride and fuel-economy and low IIHS side-crash result.73 reacties

Inderdaad, allemaal SHIT
Idd allemaal niet echt mooi, en zo te zien niet allemaal even veilig. ;p ;p
Wolharig badeendje
Die Jeeps zijn er natuurlijk voor om te off-roaden
Tja, die rommel uit de VS zou ik sowieso nooit kopen. Niet erg interessant zo’n lijstje met auto’s waar geen hond in rijd in de EU op de Yaris na dan.
mercury grand marquis ?? dat is gewoon de allersoepelste bak op de markt .. en de motor horen ?? moet em echt op zijn staart trappen ..

toch ben ik blij dat ie bij de slechtste auto,s staat .. wou dat ik dat van al mijn auto,s kon zeggen ..
De Yaris bij de 11 slechtste auto’s van 2008? Dat kun je toch echt niet geloven! Nou kunnen Amerikanen zelf al helemaal geen acceptabele kleine auto’s bouwen en doen dat daarom maar in Europa of Azië. Maar enkel al de verhouding en/of vergelijking met een Hummer H3 of zelfs een Mercury Grand Marquis: Gewoon Amerikaans belachelijk!
Frasker (Maserati MC12)
Ik ben het er helemaal mee eens.
veel jeeps…
@Autoblogger .. tuurlijk .. die vieze rednecks hebben gewoon expres 2 (twee) buitenlandse auto,s in het rijtje gezet van 11 (elf) auto,s totaal ..
(waar van er 1 een amerkaans product is) ..
industriele rasicme ten top .. goed dat je het effe aan de kaak stelt ..
8 van de 10 uit de VS, toeval?
Niet echt erg voor de Yaris, gezien hij toch alleen door bejaarde wordt gekocht.
@Gerrit .. ja en nee ..
ja .. want er worden daar geen franse/italiaanse auto,s verkocht ..
nee .. want er worden daar geen franse/italiaanse auto,s verkocht ..
yaris slecht?? die koop je toch niet voor de accelleratie?? vague steering? zijn ze idd niet gewend in vs dat een auto de bocht om gaat als je stuurt….
Lincoln… suggereer je nou dat franse/italiaanse auto’s slecht zijn?
De lijst lijkt trouwens veel op deze lijst:
http://www.autoblog.nl/archive/2007/12/27/top-11-grootste-terugroepacties

Is het misschien gebaseerd op terugroepacties?
@lincoln: dus toch! ik dacht het al…
waarom is autoblog anti amerikaans?
Nou, nou, Toyota mag wel eens wat aan z’n imago doen! :P
De Yaris staat overigens ook in het andere artikel (van mei 2006) over de 100 betrouwbaarste auto’s!
@carlos: hoe kom je daar bij?
Jammer/raar van die Toyota FJ cruizer. Dat vind ik juist zo’n coole auto.
@Stephan .. ja en nee ..

nee .. franse/italiaanse auto,s zijn prima .. hele goeie diesels .. verfijnt onderstel .. altijd lekkere stoelen .. en economisch .. en ik kan er prima mee voor uit ..

ja .. het zijn slechte auto,s .. voor de amerikaanse markt .. schakelen .. diesel .. te kleine stoelen .. alles te kloterig/hakkerig .. en niet lomp genoeg .. kruiwagen wieltjes .. gewoon geen “bread and butter”..
Veel USA’ers
Eigenlijk allemaal wel terecht, maar wat de Yaris er nu tussen doet?
heersch hummert
@ Lincoln

Ja oke, nu ik het ook zo zie zijn het ook redelijk subjectieve oordelen. En dat kan dan wel meespelen ja, maar kwaliteit (overigens ook onmeetbaar) zie je minder naar voren komen in deze ‘test’
Nou die Yaris is echt belachelijk ! Heb laatst nog als leenauto in een Yaris gereden. Prima karretje. Niet iets voor mijn verder; lelijk, traag en ga zo maar door … maar als boodschappenwagentje is ie toch prima. Verder niet stuk te krijgen ook ! Heb iig nog nooit een Yaris langs de kant van de weg zien staan. Ik zeg trouwens lelijk, maar de ‘nieuwe’ Yaris ziet er best grappig uit. Beetje kleine versie van de Auris. Vele malen beter dan die Amerikanen in het lijstje.
@Stephan .. yep .. dit zijn eigenlijk meer ..
wie heeft de meeste zeurende klanten lijstjes ..
Ja idd, slaat echt nergens op. Komt een beetje neer op: Ik koop een Hummer en klaag erna dat hij zwaar is…
@Bertuss ..
want hoeveel amerikanen had jij ook alweer mee gekregen als leen auto ??
Valt me trouwens mee dat RobUSA nog niets gepost heeft… 8)
Als je een Wrangler rijdt maakt het je vast niet uit of ie zuipt en slecht in elkaar zit.. het geweldige uiterlijk, de fun en de offroad capaciteiten maken dat zeker weten helemaal goed!
De andere Jeeps vind ik overigens geen van allen leuk..
Dit is gebaseerd op auto’s die op de Amerikaanse markt worden verkocht?
Dit wordt dus overstappen op europese auto’s. Als men het goed doet, kopen ze dan Italiaanse auto’s. Die zijn tenminste betrouwbaar. Gezien ze ook niet in het rijtje voorkomen is het allang goed
Ik rij al vanaf ik 18 was met amerikanen en heb nooit problemen gehad, ja het verbruik is wat hoger maar who gives a…
Ik ben blij met amerikaanse auto’s ze rijden veel beter dan BMW, MB,…
Ik kan deze lijst echt niet begrijpen, in mijn garage heb ik momenteel een Dodge Nitro tekoop staan en heb er al mee gereden en moet zeggen, ik was positief verast, ik vond hem 1000 keer beter in weg ligging en optrekken dan de X3
Dit is gewoon het zoveelste anti amerika lijstje
Zeker weten is dit een anti Amerika lijstje! Die kleute anti-Amerikanen Amerikanen ook altijd! Het zijn ook altijd die k*t Amerikanen, he?
Tja .. Nederland bouwt bijna geen auto’s meer .. anders hadden die er ook wel ingestaan … hoe is het gesteld met de vliegtuig industrie in Nederland trouwens tegenwoordig ?

Consumer Reports is een beetje vaag trouwens .. ze zijn zeer pro Toyota en Japans … deze lijst is niet helemaal gebaseerd op terugroep akties of ‘failures’. De Grand Marquis is een auto waar zeer weinig fout mee gaat .. tja .. tis een dweil van een bak .. maar je hoeft niet naar de garage elke week zoals je dat wel met een Trailblazer moet ;)
De meeste zijn SUV’s of volwaardige off-roaders dus DUH! dat je poor ride and handling zult krijgen. Koop dan geen SUV of off-roader.
Euhm “de slechtste van 2008”, ligt het aan mij of is 2008 nog maar pas bezig?
Liever al deze “slechte” amerikanen op de weg dan 1 euro/jap op mijn naam!
Ben het daarom ook met Bob en Mikee eens!
Dodge Nitro,Jeep Wrangler en Hummer H3 zijn gewoon een leuke auto’s en brengen in iedergeval wel kleur op de grijze wegen hier!
die nummer een is toch juist cool!
vette bak beetje retro deze kan zeker niet boven aan staan!
de rest is zeker niet erg mooi
Alleen de Yaris op deze lijst verbaast me
@Delta HFan Coolheid is volgens mij iets heel anders dan een slechte auto, kijk maar naar de cool wall bij top gear :)
2 toyota’s??????????? Heel raar, geloof het ook niet eigenlijk. Als er 2 merken het op het moment doen zijn het wel lexus en toyota.
goed doen!
@ Bob,

… zoals je wel elke week met een Trailblazer naar de garage moet? Nou, wij hebben er hier een staan op de oprit, en die is nog nooit terug naar de garage gemoeten voor problemen… natuurlijk is de bouwkwaliteit merkbaar van mindere kwaliteit van bijvoorbeeld van een Lexus o.i.d., maargoed, daar is het een Amerikaan voor.

Kortom een compleet misplaatste opmerking van je die hoogstwaarschijnlijk NIET op de waarheid gebaseerd is.

Beetje jammer, overig is heel dat lijstje onzin, wanneer je langs de kant van de weg kijkt, zijn het 95% Franse auto’s die kapot zijn, en in dit lijstje is er geen enkele Franse auto aanwezig, niet echt een goede weerspiegeling van de werkelijkheid dus.
Vage besturing Yaris ben ik het wel mee eens, maar met 13 seconden naar de 100 (1.3vvt-i) kan ie best meekomen met het gemiddelde autovolk
“Of heeft het feit dat Consumer Reports een Amerikaans instituut is er wellicht iets mee te maken?”

Of hebben marsmannetjes er mee te maken gehad?

Hebben marsmannetjes toevallig die Toyota’s in elkaar geschroefd?

Of nee! Nog erger! Japanners ZIJN marsmannetjes!
@Gardo De algemene betrouwbaarheid van een Trailblazer is nou niet ideaal te noemen .. zelfs voor Amerikaanse begrippen, maar niet alle autos zullen problemen hebben. Daarnaast kun je een hoop andere leuke auto’s kiezen voor wat een Trailblazer kost.

Ik ben zelf in het bezit van een paar autos die volgens de Amerikaanse norm, de slechtste auto’s zijn die op dit moment gebouwd worden .. raar .. die van mij heeft me nog nooit in de steek gelaten .. maar wat ik van anderen hoor ben ik de uitzondering.

Er staan geen Franse autos in omdat er geen enkele Franse auto in de VS verkocht wordt. Ook geen Seat, Skoda, Fiat, Alfa Romeo, Ceely en nog meer raar spul.
ik weet dat dit een flapdrol-onderzoek is ..
maar toch ..
het zit me niet lekker ..

een Mercury Grand Marquis ?? o.k. het is een dweil ..
maar je kan niet klagen over een dweil als je een dweil gekocht hebt ..
elke knop is groter dan je vinger en steviger dan je knuist ..
alles is solide en nix kraakt .. torretje loopt zijdezacht ..
er is geen auto meer hufterproof deze ..
als iemand een nadeel kan vertellen .. hoor ik het graag ..
Die Yaris snap ik wel.. ik kreeg er in Frankrijk een mee (nieuwste model) na pech aan mijn (overigens ook Japanse) motorfiets. Na 200 m kapte hij er mee en wilde niet meer lopen.. tot er ingegrepen werd.
En ja, ik vond hem inderdaad vaag, zwabberig en onconfortabel rijden.
Pfff! Geen Franse auto’s in de lijst (niet dat ik dat had verwacht 8) )!
Ja, wel verwachtte auto s, allemaal SUV s vooral. En een bewijs dat dit type auto niet bepaald een goede aankoop is qua rijgedrag/brandstofverbruik en snelheid.
Het verbaast me hellemaal niets.
Niet voor niets die reclames van BMW:
http://www.youtube.com/watch?v=iE2ShxxgDO0
De Yaris staat/stond hier op de derde plaats van meest waarde vaste auto,s.
Wel raar dan dat die er zo belabberd af komt bij die Yanks.
Hummer H3…..hoezo slecht ?…pure onzin ! heb veel mooie auto’s gehad..oa 3 div.luxe Pajero’s,Mercedessen,Buick’, Mustang ,MG-V8 260 ZT enz. maar nu heb ik écht met deze H3 alles wat je je maar kan wensen als auto liefhebber.
PS ,en weer een auto die uitblinkt tussen al die grijze vervoersmiddelen!
Wat een onzin dat Amerikaanse auto’s slecht zouden zijn! Zeker nog nooit in een Chrysler 300 gereden!
Amerikanen, hebben nogal wat moeite met het maken van goede auto’s.
Ook hebben ze een probleem met de kwaliteit, dat is een bekend feit.
Kijk maar eens naar de verkoop aantallen van de Merken; Toyota, Honda en
Nissan. Hier komt de aap uit de mouw.
Die Yaris, is begrijpelijk. Een Amerikaan heeft niets met dat soort autotjes.
Dus als ze er al eens in rijden, vinden ze dat al helemaal niks.
@Autoblogger begin nu eens niet meteen over rasichme ten top er saan ook auta’s uit de USA in en wat werkt daar veel donker hoor.
Ik wordt er zo moe van om elke keer dat te horen ik krijg geen baan bij de NS , politie , brandweer omdat ze willen dat er mensen uit het buitenland in moeten HOE NOEM JIJ DAT
Hoezo amerikaanse auto’s slecht !
ik heb een H3 mét 4 jaar garantie….en dan te bedenken wat je er allemaal mee kan t.o.v. een normale auto……..zoveel garantie geeft een fabriek toch niet als er twijfels over kwaliteit waren !
maar een paar gedachten, want mijn nederlands gaat achter uit. Mijn beste autos zijn amerikaanse autos. Ik zeg NIET dat amerikanen de enige zijn die goede autos maakt, maar ik vind dat sommige zijn wel goed, en sommige dus niet. Consumer reports is toch amerikaans, en wij (ik ben amerikaan) hebben niet veel autos vanuit europa. Amerikanen, helaas, denken meteen dat amerikaanse autos de slechtste zijn (zelfs als het niet zo is). Laat me maar zeggen dat consumer reports betekent niets voor mij. Ik ben mechanise enginuer student (vergeef mijn slechte nederlands aub). Een van mij leraars zegt iets, “don’t culturize engineering.” Het spijt me dat ik het niet goed kan vertallen. IN kort het betekent dat je moet niet zeggen dat een product is betere dan de andere omdat het vanuit buitenland komt. Ik denk dat je wel mag opletten van slecte bedrijven. Laatste, De motor authority heeft helemaal niets mee te maken met consumer reports.
Tuurrlijk AUTOBLOGGER noemt dit rasichme ten TOP , het woord word in mijn ogen misbruikt ik ben zelf getint(me auto ook) maar mensen worden er moe van .
En nomaals hoeveel mensen werken er niet in de VS autofabrieken HEEL VEEL donker hoor!
Maar hoe noem je de NS die alleen nog mensen van buitenlandse kom af aan neemt of de politie , brandweer, EN de ziekenhuisen enz enz rasicme ten top je werkt het gewoon in de hand
Wat ook altijd leuk is aan de Amerikanen, ze beoordelen acceleratie en snelheid op een rechte lijn. Maar nooit in een bocht. Hebben ze daar waarschijnlijk niet o_O en de enige Amerikaanse auto die ik OOIT zou kopen is een nieuwe Mondeo of de nieuwe Mustang, maar dan houd het ook op.. Japan 4 life :P
@ron
Wat zwets jij nou allemaal? Autoblogger heeft het geen enkele keer over racisme ten top, heb je het soms tegen lincoln? Die heeft het over industrieel racisme en dat is weer iets heel anders.
En voor jouw NS-perikelen lijkt me dit niet echt de juiste plek…
Afgeven op auto’s die de meesten nog nooit in het echt gezien hebben of laat staan in gereden hebben. We zullen het maar op afgunst houden. Nederlandse kortzichtigheid.
jongens en meisjes wat een gelul weer allemaal krijg binnenkort zelf een Yaris als lease auto en dan wil ik, ben 38, best even een bejaarde lul uithangen Stephan!!!!!..beter dan die waarschijnlijke oude bakfiets waar jij in de stromende regen opzit……..en trouwens als k nu naar buiten kijk regent het alweer….dus Stephan pak dat regenpak maar vast uit je vochtige schuurtje…..maar ach in welke auto zit nu eigenlijk geen bejaarde tegenwoordig..Opel Corsa, Porsche 911 en moet ik nog ff doorgaan????…oke Citroen Picasso, Renault Scenic bla bla bla en nog 2 miljoen auto’s……en trouwens wie boeit het allemaal, van alle genoemde amerikanen in bovenstaande lijstje kan ik alleen maar dromen dus……later allemaal en doei
Kijk maar eens op Tros radar, staat de Yaris vol op.
Ja ja wat een mooi reacties zijn er hier op te vinden .Maar ik noem het maar gewoon jaloezie, ja menzen die deze auto’s rijden zijn meestal mensen met een goede portomonee.
Nou wat kan het die mensen schelen wat een ander ervan vind denk niet dat ervaringen van deze mensen op de site komen.Nee dit is werkelijk kleinzieligheid van Nederlandse bodem, ik heb zelf een prachtige Ford Mustang uit America laten komen en als je nu zegt dat deze absoluut niet oke zijn dan is dat gewoon jaloezie want mijn ervaring is gewoon bijzonder goed.Deze wagen rijd nog steed rond zonder veel problemen en is onder tussen al meer dan 30 jaar oud. Dus war heeft met het over ?
vreemd, dat jullie in de media doen of je overal verstand van hebben en dat de overheid het mondje vol heeft over milieu en over energiekosten, maar Tata de fiatimporteur in India produceert een auto die 1:70 rijdt. Een auto die de vuile lucht inzuigt en schonere lucht terug geeft. Het is de bedoeling dat alle taxi’s in bombai hiermee uitgerust gaan worden.
Dat ding stond volgens mij op het salon in Geneve en de media produceren slechts een regel over dit fenomeen. Verder gaat deze auto, een hybride voor zover ik weet, minder dan
€ 10.000,- kosten. Dus hoe onafhankelijk is ons journaie? Het lijkt dat journaie en politici een pot nat zijn, dus laat je rustig naie! grtn smeets
wat een onzin… wij rijden al jaren lang jeep… en het is echt een super auto!
als je het eenmaal gewend ben.. wil je niks anders meer!
Hoe KUN je nou beweren, dat een amerikaanse auto beter rijdt dan een BMW? Iemand die DAT beweert, heeft volgens mij dan een HEEEEL slechte BMW getroffen… zo eentje, die al 4 jaar geen enkel onderhoud heeft gehad…. in het geval van een goed onderhouden exemplaar KUN je dat namelijk niet menen! Die amerikanen, met hun veeeel te hoge zit, veeeeel te kleine velgjes om veeeeel te grote ballonbanden, in combinatie met veeeeel te vage stuurbekrachtigingen zijn werkelijk een RAMP om in te rijden namelijk! Een GOEDE auto is plat, breed, ligt laag bij de grond en heeft flinke velgen met weinig rubber eromheen. Dan nog een communicatieve besturing erbij, stoel in de laagste stand en het feest is compleet. Het “kont-bij-de-grond”-gevoel!! Kunnen VOELEN wat die auto doet!!
Doet die Yaris er inderdaad 13 seconden over om de 100 te bereiken? Dan is het predicaat TRAAG niet misplaatst…. mijn 20 jaar oude 325i doet het in minder dan 8 seconden….
longtime sterrist
Big Big Big…. je snapt het niet. Wel naar de maan en ruimtestations bouwen, maar een lekkere fijn rijdende auto maken die superzuinig omgaat met brandstof… tsja daar moet je gewoon heel erg goed over nadenken en daar heeft men na de zwarte fords die van de band liepen, NIET over nagedacht. Ze laten daar in de VS gewoon zich overtroeven door de hele wereld, want iedereen is onderhand beter in auto’s bouwen dan de ‘bigthinkers’. Echt nadenken, dat kun je niet oplossen met big money lenen en big spenderen. Ze hebben het nog niet moeilijk genoeg kennelijk. Tijd voor: Think Big, zoals vroeger (!) IBM. Think big man and cool down. Presteer eens wat en probeer TU Delft in te halen met een zonnepanelen autootje, bijv. Da’s pas slim.
Ik heb maar een opmerking voor de anti-amerikaanse autohaters. Zolang je niet in een echte amerikaan met V8 gereden hebt kun je dat onozele commentaar beter voor je zelf houden.
Het is opmerkelijk als ik het commentaar van die mensen bekijk die in een duitse auto rijden . ze zijnmenen in hun commentaar dat ze de beste autos hebben. Dat niet alleen zo rijden ze ook!Het is opmerkelijk hoe arrogant hun mening en rijstijlis net als echte duitsers!
Nog geen post van onze vriend Rob de Amerikaan hebben gezien. Ik denk dat hij nu nachtmerries heeft ;-)
Dat we nog…. dus, drukke werkdag gehad

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).